leverantörer

Frisörkurser

Webshops

RUNDA FORMER OCH KVALITET HOS PETERSSON & TOTH

Runt, runt, runt. I Bruno Mathsons hemtrakter i Värnamo i Småland har Petersson & Toth slagit upp dörrarna till en helt ny salong. Inredningen har tagits fram i samarbete med Moduline och utgår från de stora runda  speglarna ägaren Anna fick span på redan ett år innan lokalen var funnen.

Salong Petersson & Toth i VärnamoKunderna möts av en imponerande takhöjd med kristallkronor och receptionen Hera från Gamma Bross.

Anna Toth Nilsson är en av grundarna som startade Petersson & Toth i Värnamo i Småland för hela 18 år sedan. Då låg salongen lite utanför centrum men efter att ha övervägt att flytta in till stan en längre tid gjorde Anna, och den nya delägaren Lina Peters-son, slag i saken. Först gällde det såklart att hitta den perfekta lokalen. De letade i ett år innan en gammal banklokal från 1920-talet blev ledig.

- Så fort vi öppnade dörrarna till lokalen såg vi att det var här vi skulle ha våra kristallkronor och våra stora, runda speglar, berättar Anna.Salongen ligger nära stationen och det är ett stort flöde av folk som passerar förbi varje dag. Den nya, fräscha salongen slog upp dörrarna strax efter årsskiftet och den har verkligen blivit en ”snackis”.

- Mottagandet har varit suveränt och vi har fått många nya kunder. De stora, härliga fönstren gör att folk ser in i salongen och blir lockade att komma in. Det gör att vi syns på ett helt annat vis.

Salong Petersson & Toth i Värnamo

Klippstolar från Pahi Barcelona hos salong Petersson & Toth.De runda formerna går igen i hela inredningen; i speglarna från  Gamma Bross, de stora fönstren och klippstolarna från Pahi Barcelona.

Mycket design i området

I Värnamo är det, som i de flesta städer, många olika frisörsalonger i olika prisklasser och nischer. Det gäller att alltid hänga med, fortsätta att utvecklas och satsa. Petersson & Toth vill gärna sticka ut lite och utstråla kvalitet.

- Här i trakterna finns mycket design. Till exempel kommer både Bruno Mathson och Jonas Ihreborn härifrån. Folk här är medvetna om kvalitet, så det gäller att kunna leverera det.Inredningen är såklart en viktig komponent i att ge kunderna en exklusiv upplevelse. En av de första inredningsdetaljerna Anna visste att hon var säker på var de stora speglarna från Gamma Bross.

- Jag såg speglarna redan ett år före vi hade hittat lokalen och de har funnits med i tankarna under hela planeringsprocessen. De är så häftiga. De är alldeles runda och står på en stolpe, så de är väldigt speciella. Anna och Lina ville behålla lokalens luftighet och ljus, och speglarna, som ser ut som att de svävar, gav dem precis den känsla de ville åt.

Salong Petersson & Toth i Värnamo

Salong Petersson & Toth i VärnamoSalong Petersson & Toth i VärnamoDe runda speglarna hade ägaren Anna spanat in hos Moduline redan ett år innan hon hittat lokalen. Tillsammans med de rundade fönstren i den gamla banklokalen från 20-talet kommer de helt till sin rätt.

Det lilla extra

De runda speglarna fanns hos Moduline och det är även därifrån resten av salongsinredningen kommer från. Tillsammans med Tage från Moduline har den gamla banklokalen fått nytt liv och blivit anpassad efter både frisörer och kunder som vill ha det lilla extra.

- Vi hade ritat upp hur vi ville ha det redan innan, men när Tage kom hit och kände in lokalen flyttade han runt lite och det blev sådär superbra! Ibland tänker man att ”såhär ska en salong se ut” men Tages erfarenhet öppnar upp för nya lösningar.

Den lyxiga känslan går igen i alla salongens element. Här är det fyra meter upp till taket, och de stora kristallkronorna sprider ljus över salongen. Den runda formen från speglarna går igen i de rundade fönstren, de runda stolarna och de runda borden. Det ger en lugn och behaglig helhetskänsla. Här får kunderna inte bara en klippning, här får de en upplevelse.

Läs även: Moduline bygger på omtanke och kunskap

Salong Petersson & Toth i VärnamoAvslappnande schamponering avskild från resten av salongen för en avslappnande upplevelse.

Mörka toner och guld

Schamponeringen är avskild från resten av salongen, vilket ger en lugn och behaglig stund för avslappning.

- I och med att huset är byggt på 20-talet har vi tänkt lite Art Deco med mörka toner och guld i schamponeringen. Där kan man dessutom dra för och dämpa belysningen. Schamponeringsstolarna, som också de är från Gamma Bross, har inbyggd air massage och lyfter upp kunden så att det blir en ännu skönare upplevelse.

Salong Petersson & Toth i VärnamoSalong Petersson & Toth i VärnamoSchamponeringen är inredd i Art Deco-stil med schamponeringsstolar med inbyggd air massage.

Rustik herrhörna

Längre in i salongen finns även en herrhörna för salongens manliga kunder. Här är det lite mer dämpat än i den övriga salongen. Känslan är lite mer rustik på grund av tapeten som ser ut som en brädvägg och den egenbyggda bänken. Lyxen är dock fortfarande kvar, framförallt genom den retroinspirerade barberarstolen Tiger från Mila. Här har männen en egen plats där de kan få trimmat både skägget och topparna.

Idag är de tre frisörer som arbetar på Petersson & Toth. Dessutom har de an massör som hyr in sig i lokalen. Anna och Lina har dock större ambitioner med den stilrena salongen i Värnamo.

- Vår vision är att ha fler frisörer, jobba med naglar och ta ett helhetsgrepp när det gäller
skönhet och hälsa. Det händer ju inte över en natt men det här är en bra start.

Att hela tiden se framåt och fortsätta utvecklas är något Anna och Lina ser som en viktig ingrediens för en lyckad salong. Deras pepp och glädje smittar av sig på både kunder och personal.

- Jag brinner fortfarande för yrket, det är så roligt. Jag ska jobba många år till och under tiden vill jag ha kul och utvecklas. Det är därför jag vill fortsätta satsa!

Fr.v. Lina Petersson, Anna Toth Nilsson och Theresia Svensson som jobbar i salong PETERSSON & TOTHSalong Petersson & Toth i Värnamo

Salong Petersson & Toth i VärnamoFr.v. Lina Petersson, Anna Toth Nilsson och Theresia Svensson som jobbar i den nya, fräscha salongen i Värnamo. Den retroinspirerade barberarstolen Tiger från Mila gör herrhörnan
till en lyxig plats där männen kan slå sig ner och slappna av.

Få mer inspiration här: Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Text: Camilla Svensson
Foto: Studiofotograferna

.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

RETOUCH.ME - Root touch-up spray Kevin Murphy

RETOUCH.ME - Root touch-up spray Kevin Murphy

En root touch-up spray med torr, satinfinish för att snabbt och diskret dölja utväxt och täcka grått hår mellan färgbehandlingarna. Läs mer här.
Ny högklassig, parfymfri produktserie från Sim Sensitive

Ny högklassig, parfymfri produktserie från Sim Sensitive

DS produktserie är speciellt utvecklad för de som vill förebygga överbelastning av kemikalier, eller lider av doftöverkänslighet.
Nya plattången True Divinity MK2 Black från HH Simonsen

Nya plattången True Divinity MK2 Black från HH Simonsen

True Divinity är ett exklusivt stylingverktyg som kombinerar estetik, kvalitet och skonsamhet med modern teknologi. Läs mer om plattången här.
Nya Mad About Curls & Waves  från Schwarzkopf Professional

Nya Mad About Curls & Waves från Schwarzkopf Professional

Mad About Curls & Waves är ett heltäckande vård- och stylingkoncept speciellt framtaget för olika typer av självlockigt hår. Läs om Schwarzkopfs nya serie som låter dig framhäva dina kunders unika personlighet!
Curling Wand från Cloud Nine

Curling Wand från Cloud Nine

Cloud Nine Curling Wand är verktyget som är perfekt för att skapa både slarviga beachlockar och lockar med volym. Läs mer om Curling Wand här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!
Årets frisör 2018 - Höjdpunkterna från Frisörsveriges största event

Årets frisör 2018 - Höjdpunkterna från Frisörsveriges största event

När Årets Frisör 2018 arrangerades på Vasateatern i Stockholm fanns hela Sveriges frisörelit på plats för att prisa förra årets mest framstående frisörer.
Grattis alla vinnare på Årets Frisör 2018!

Grattis alla vinnare på Årets Frisör 2018!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylade hår till Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylade hår till Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, tillsammans med L'Oréal Professionnel, stylade okonstlat och ungdomligt hår till Cecilie Bahnsens visning vid Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Herbert Patzer

Herbert Patzer

Vad har Olof Palme, Thorbjörn Fälldin, Ingvar Carlsson och Göran Persson gemensamt? De har alla fått sitt hår trimmat av Herbert Patzer i Gamla Stan i Stockholm.
Ida Rosbäck (Q&A)

Ida Rosbäck (Q&A)

​Läs vår frågestund med vinnaren av kategorierna Årets Dam och Årets Herr på Årets Frisörgalan 2014 - Ida Rosbäck!

Annons

Nya videor se fler videor

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med knutar

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med knutar

I denna tutorial från Björn Axén får du lära dig att göra en fin uppsättning med knutar.