leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Jo, du läste rätt! Salongen med det uppseendeväckande namnet, Chukro Maddafakka, ligger på Östermalm i Stockholm. Hair Magazine har besökt salongen för att spana in den futuristiska inredningen från Moduline och träffa ägaren Jony Chukro, ett proffs med glimten i ögat.

Välkommen till Chukro Maddafakka! En lyxig salong med futuristisk inredning.
Den högblanka receptionsdisken från Gamma & Bross är både läcker och funktionell. Färgklickarna från den lila velourdivanen och produkthyllan bryter av fint mot den övrigt svart-vita inredningen.

Med Humlegården som granne ligger den kaxigt lyxiga salongen Chukro Maddafakka. Jony Chukro, som äger salongen, berättar att det varje dag stannar minst en person på gatan och fotograferar skylten som bär upp namnet med attityd.
- Det är ju lite ”in your face”! Jag var trött på alla klassiska namn som förknippas med hår. Jag ville ha något galet och tokigt, något som man kommer ihåg.

Jony Chukro är född och uppvuxen i Beirut men kom till Sverige som tonåring. Han gick på frisörskolan på Lidingö i tre år och insåg under intervjun att han varit frisör i snart 30 år, och det blir bara bättre enligt honom.
- Jag älskar jobbet nu mer än någonsin! Det är tack vare yrket jag är den jag är idag. Jag blir glad varje dag jag kommer hit. Det känns inte som ett jobb, det är mer som en hobby som jag får hålla på med varje dag. Det absolut bästa med att komma hit varje dag är glädjen av att umgås med de som jobbar här, ingen är normal!

Läs även: Östlings Salonger - När inredningen har betydelse 

Jony Chukro, som äger och driver Chukro Maddafakka, har varit i frisörbranschen i snart 30 år.
Jony Chukro har varit i frisörbranschen i snart 30 år, och enligt honom blir det bara bättre och bättre!


En lila velourdivan
Att kliva in på Chukro Maddafakka är som att kliva in i framtiden. I entrén står en högblank receptionsdisk från Gamma & Bross och längs ena väggen dras blicken till en inbjudande lila velourdivan. Divanen och produkthyllan som står bakom receptionen, är riktiga färgklickar i den annars öppna, vita salongen som har imponerande 5,6 meter i takhöjd och klassiskt schackrutigt golv.
Idag jobbar åtta frisörer i salongen som har totalt fyra rum; två klipprum, ett schamponeringsrum och entrén. Här slår jag mig ner på den lila velourdivanen, får en kopp kaffe av Jony och spanar in två stora pelare som når hela vägen upp till taket. Pelarna leder in till ett av klipprummen medan det andra skymtas genom en långsmal, kyrkoliknande öppning.

Salongen med det uppseendeväckande namnet, Chukro Maddafakka, ligger på Östermalm i Stockholm.
Varje dag stannar det flera personer och fotograferar den kaxiga skylten utanför salongen.

Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut.  Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut.Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut, även om det är sju år sedan den blev det den är idag.


Enkel rengöring, lätt att hålla fräscht
På grund av att allt i salongen är skinande blankt och rent antar jag att salongen nyss renoverats, men Jony berättar att det faktiskt är hela sju år sedan salongen blev det den är idag och salongsinredningen från Moduline kom på plats. Salongsinredningen är skapad av den italienska toppdesignern Karim Rashid, och salongen i sig har porträtterats i ett italienskt inredningsmagasin som en av Europas trendigaste salonger.

Speglarna i salong Chukro Maddafakka är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning.Speglarna är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning. Den rena designen gör stationerna enkla att rengöra så att det alltid ser fräscht och snyggt ut i salongen.
 

- Du är aldrig snyggare, fräschare eller bättre än du är just nu. Jag valde den här inredningen för sju år sedan eftersom det var den snyggaste jag sett, och det är den än idag. Rent praktiskt så är alla moduler dessutom lätta att rengöra och samlar inte damm, därför är det också enkelt att hålla det fräscht. Precis som receptionsdisken är klippstationerna också blankt vita och runt om speglarna lyser lampor med vitt ljus.
- Lamporna är verkligen helt kritvita. Det ger den rätta känslan vid färgning.

 Speglarna i salong Chukro Maddafakka är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning.

Lyx och glädje
I schamponeringen är belysningen lite mer dämpad med en stjärnhimmel i taket. I rummet står tre schamponeringsstolar, även dessa designade av Karim Rashid. Samtidigt som kunden schamponeras ger stolen air massage längs med hela ryggen och vaderna. Musik från en iPod strömmar ut genom individuella högtalare i varje stol. Ljuset i kåporna skiftar harmoniskt och ger kunden ljusterapi samtidigt som frisören masserar nacke och hjässa. Det känns som att sväva på rosa moln.
- Jag vill att salongen ska andas lyx och glädje. Kunderna som kommer in i salongen ska känna att ”här vill jag ta en drink och bli vacker!”. Det ska finnas en trygghet hos kunden, att de vet att de kommer att få ett snyggt resultat. De vet också att det är dyrt att gå hit. Det är som i en Chanel-butik, här frågar ingen om priset.

Se även: Sobert och trendigt hos Anne & Co i Borlänge

 Techno-Wash från Gamma & Bross ger kunden både air massage och ljusterapi samtidigt som favoritmusiken strömmar ut genom individuella högtalare.
Techno-Wash från Gamma & Bross ger kunden både air massage och ljusterapi samtidigt som favoritmusiken strömmar ut genom individuella högtalare.

I schamponeringen hos Chukro Maddafakka är belysningen dämpad med en glittrande stjärnhimmel i taket.
I schamponeringen är belysningen dämpad med en glittrande stjärnhimmel i taket.


Diskussioner långt in på natten
När Jony skulle inreda salongen var det tillsammans med dåvarande kollegan Marco Vukota. De båda spenderade flera månader med att googla olika märken och möjligheter och satt ofta till långt in på natten och diskuterade. När de väl hade bestämt sig för hur de ville ha det kontaktade de Moduline.

- Tage på Moduline bjöd in oss till kontoret här i Stockholm och där käkade vi pizza och planerade allt i minsta detalj. Det var det dyraste de hade, men vi kunde inte släppa det, det var det vi skulle ha!

 Produkthyllan i salong Chukro Maddafakka är en härlig färgklick i den vitmålade entrén.


Fortsättning följer…
Jony har nu fått möjlighet att bygga ut salongen och skapa plats för bland annat fler frisörer, och den här gången är Moduline en självklar partner redan från start. Chukro Maddafakka är en salong som till en början slår mig som minimalistisk, men ju längre tid jag spenderat i salongen, desto fler detaljer ser jag som fångar mitt intresse. Det schackrutiga golvet, de höga vita pelarna, stjärnhimlen och stolarna med ljusbehandling och air massage i schamponeringen. Allt är genomtänkt och det ska verkligen bli spännande att se hur det blir när de nya planerna satts i verket. På återseende!

 Jony Chukro, som äger och driver Chukro Maddafakka, har varit i frisörbranschen i snart 30 år.
Jony Chukro äger och driver den lyxiga salongen på Östermalm.


Läs även: Moduline bygger på omtanke och kunskap
 

Den här artikeln kan även läsas i sjätte utgåvan av Hair Magazine, 2016 (nr. 12).

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

I samband med att Wella är officiell partner till EuroPride 2018 firar de med att lansera ’Love Editions’ från EIMIs stylingserie.
Fudge Clean Blonde Violet Xpander Foam

Fudge Clean Blonde Violet Xpander Foam

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny, lätt mousse från Fudge. Moussen innehåller Fibre-Dense tekning och ger håret extra volym samtidigt som det blir lätthanterligt. Läs mer här!
Barber Spirit digital motor trimmer från BaBylissPRO

Barber Spirit digital motor trimmer från BaBylissPRO

BaBylissPRO lanserar kraftfull barberartrimmer med digital motor. Utöver en elegant design är denna trimmer perfekt balanserad för utmärkt ergonomi och kraft.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Marwan ”Marre” Hitti

Marwan ”Marre” Hitti

Marre Hitti har länge varit kädisarnas förstahandsval. Efter sommarens prestigeuppdrag - att göra prinsessan Sofias håruppsättning - är han än mer i ropet.
Jessica Davinski

Jessica Davinski

Jessica Davinskis historia om hennes spännande väg till drömjobbet som frisörtekniker för Farouk Systems.

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!