leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Felix Wagneklev

Frisör på salong Hårgänget och vinnare av Årets Herr på Årets Frisör 2015.

 

Var arbetar du nu och hur länge har du arbetat där?
Jag jobbar på Hårgänget i Stockholm och har jobbat där i 5 år. Det är en stor salong på Södermalm med otroligt mycket intern kunskap. Vi delar med oss av kunskapen till varandra genom träningskvällar och inspirationsvisningar. Varje år gör vi tillsammans två kollektioner.

Var har du utbildat dig?
Genom åren har jag varit väldigt mycket på Sassoon Academy i London där jag har gått olika kurser. Det har gett mig en stark grund och delvis format mig till den frisör jag är idag. Om jag fick ge unga frisörer ett tips så är det just att åka till London och gå en frisörkurs. Det får en verkligen att växa, både inom yrket och som person.

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
När jag åkte på min första kurs på Sassoon Academy i London. Det var magiskt! Det var då jag bestämde mig för att verkligen kämpa och bli så bra jag bara kan. Jag älskade alla tekniker jag fick lära mig och iakttog allt de gjorde. Det var det som gjorde att jag ville börja jobba på Hårgänget.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Jag har inte direkt någon svensk frisör som jag ser upp till, men om jag skulle säga en så måste det nog bli Dejan Cekanovic. Han är otroligt begåvad och väldigt duktig tekniskt. Han gör sin egen grej och gör det väldigt bra.

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Mark Hayes, International Creative Director hos Sassoon. Allt han tar i blir till guld! Jag blir helt fascinerad av att se honom klippa, ingen klipper som han. På ett av hans senaste bidrag till Hairdresser of the year i London använde han en hummer på ett av bidragen och resultatet blev fantastiskt, det säger en hel del. Men det finns så otroligt många talanger där ute. Jag har en del Youtube-frisörer som jag också verkligen ser upp till.

Vilken är din favoritprodukt?
Min favoritproduktserie är Sassoon Professional för flexibel styling och Sassoonchromatology som ger ett fantastiskt färgresultat. De jobbar väldigt bra ihop. För tillfället tycker jag även att Dark Oil från Sebastian Professional är väldigt beroendeframkallande. Det är en hårolja som gör håret tjockare och hanterbart. Den luktar underbart!

Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
På Hårgänget har vi hands on workshops för kreativa klippningar och färgningar två torsdagkvällar i månaden. Vår Creative Director håller oss uppdaterade i trend forecasts, de senaste klipp- och färgteknikerna, fashion awareness och de senaste produkterna på marknaden.

Varifrån får du inspiration?
Internationella modetrender, design, arkitektur och konst är viktigt för skapandet av våra två årliga kollektioner. Vi jobbar också med agenturer som är specialiserade i “Forward Fashion Forecast” vilket ger oss en bra bild över hur modet kommer att se ut, redan 12 till 16 månader i förväg. Jag kollar även mycket på Youtube och Instagram där man kan hitta dolda talanger som lägger upp sina jobb. Detta tycker jag är något vi borde bli bättre på, att konstant lägga ut våra jobb på t.ex. Instagram och dela med oss av våra kunskaper.

Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jessica Gedin skulle behöva sig en make over, så det hade kunnat bli en riktig utmaning. Vi skulle kunna göra en ”Vidal Sassoon”, som när han klippte av Mia Farrows långa hår inför filmen Rosemary’s Baby. Han klippte henne i en boxningsring inför massor av journalister. Jag kanske ska höra av mig till SVT och se om jag kan få klippa av Jessica Gedins hår live i Babel?

Var är du i din karriär om fem år?
Om fem år har jag en egen salong i Stockholm. Det ska vara en stor salong med många anställda och ett starkt koncept. Tanken är att sedan öppna flera salonger i andra delar av världen. Jag älskar Köpenhamn så definitivt en salong där, för att sedan öppna fler i Barcelona, Madrid, Paris osv. Det är en långsiktig men inte omöjlig vision. Jag är en drömmare och det får mig att fortsätta växa som frisör och person. Jag är så lycklig som har hittat rätt med mitt yrkesval och nu vill jag jobba hårt för att nå mina drömmar.

Läs även:  Vinnare av Årets Team 2015 - Åsa, Felix och Tiina från Hårgänget

Se även: Vinnare av Årets Herr 2015 - Felix Wagneklev

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!
Angelo Seminara

Angelo Seminara

Hair Magazine träffade Angelo Seminara vid Davines World Wide Hair Tour i Parma. Läs om hur världsstjärnan innovativt arbetar för hållbarhet.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.