leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Felix Wagneklev

Frisör på salong Hårgänget och vinnare av Årets Herr på Årets Frisör 2015.

 

Var arbetar du nu och hur länge har du arbetat där?
Jag jobbar på Hårgänget i Stockholm och har jobbat där i 5 år. Det är en stor salong på Södermalm med otroligt mycket intern kunskap. Vi delar med oss av kunskapen till varandra genom träningskvällar och inspirationsvisningar. Varje år gör vi tillsammans två kollektioner.

Var har du utbildat dig?
Genom åren har jag varit väldigt mycket på Sassoon Academy i London där jag har gått olika kurser. Det har gett mig en stark grund och delvis format mig till den frisör jag är idag. Om jag fick ge unga frisörer ett tips så är det just att åka till London och gå en frisörkurs. Det får en verkligen att växa, både inom yrket och som person.

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
När jag åkte på min första kurs på Sassoon Academy i London. Det var magiskt! Det var då jag bestämde mig för att verkligen kämpa och bli så bra jag bara kan. Jag älskade alla tekniker jag fick lära mig och iakttog allt de gjorde. Det var det som gjorde att jag ville börja jobba på Hårgänget.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Jag har inte direkt någon svensk frisör som jag ser upp till, men om jag skulle säga en så måste det nog bli Dejan Cekanovic. Han är otroligt begåvad och väldigt duktig tekniskt. Han gör sin egen grej och gör det väldigt bra.

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Mark Hayes, International Creative Director hos Sassoon. Allt han tar i blir till guld! Jag blir helt fascinerad av att se honom klippa, ingen klipper som han. På ett av hans senaste bidrag till Hairdresser of the year i London använde han en hummer på ett av bidragen och resultatet blev fantastiskt, det säger en hel del. Men det finns så otroligt många talanger där ute. Jag har en del Youtube-frisörer som jag också verkligen ser upp till.

Vilken är din favoritprodukt?
Min favoritproduktserie är Sassoon Professional för flexibel styling och Sassoonchromatology som ger ett fantastiskt färgresultat. De jobbar väldigt bra ihop. För tillfället tycker jag även att Dark Oil från Sebastian Professional är väldigt beroendeframkallande. Det är en hårolja som gör håret tjockare och hanterbart. Den luktar underbart!

Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
På Hårgänget har vi hands on workshops för kreativa klippningar och färgningar två torsdagkvällar i månaden. Vår Creative Director håller oss uppdaterade i trend forecasts, de senaste klipp- och färgteknikerna, fashion awareness och de senaste produkterna på marknaden.

Varifrån får du inspiration?
Internationella modetrender, design, arkitektur och konst är viktigt för skapandet av våra två årliga kollektioner. Vi jobbar också med agenturer som är specialiserade i “Forward Fashion Forecast” vilket ger oss en bra bild över hur modet kommer att se ut, redan 12 till 16 månader i förväg. Jag kollar även mycket på Youtube och Instagram där man kan hitta dolda talanger som lägger upp sina jobb. Detta tycker jag är något vi borde bli bättre på, att konstant lägga ut våra jobb på t.ex. Instagram och dela med oss av våra kunskaper.

Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jessica Gedin skulle behöva sig en make over, så det hade kunnat bli en riktig utmaning. Vi skulle kunna göra en ”Vidal Sassoon”, som när han klippte av Mia Farrows långa hår inför filmen Rosemary’s Baby. Han klippte henne i en boxningsring inför massor av journalister. Jag kanske ska höra av mig till SVT och se om jag kan få klippa av Jessica Gedins hår live i Babel?

Var är du i din karriär om fem år?
Om fem år har jag en egen salong i Stockholm. Det ska vara en stor salong med många anställda och ett starkt koncept. Tanken är att sedan öppna flera salonger i andra delar av världen. Jag älskar Köpenhamn så definitivt en salong där, för att sedan öppna fler i Barcelona, Madrid, Paris osv. Det är en långsiktig men inte omöjlig vision. Jag är en drömmare och det får mig att fortsätta växa som frisör och person. Jag är så lycklig som har hittat rätt med mitt yrkesval och nu vill jag jobba hårt för att nå mina drömmar.

Läs även:  Vinnare av Årets Team 2015 - Åsa, Felix och Tiina från Hårgänget

Se även: Vinnare av Årets Herr 2015 - Felix Wagneklev

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.
Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp är serien som ger näring till både hår och hårbotten. Schampo. balsam och leave-on behandling arbetar för att skapa en hälsosam hårbotten.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.
Nina Nordblom och Laila Firdaous

Nina Nordblom och Laila Firdaous

Nina Nordblom och Laila Firdaous har skapat ett internationellt koncept på Kungsholmen i Stockholm. Här får deras kunder möjlighet att kombinera skönhet och träning. Läs mer om Studio Levels och deras koncept här.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.