leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Felix Wagneklev

Frisör på salong Hårgänget och vinnare av Årets Herr på Årets Frisör 2015.

 

Var arbetar du nu och hur länge har du arbetat där?
Jag jobbar på Hårgänget i Stockholm och har jobbat där i 5 år. Det är en stor salong på Södermalm med otroligt mycket intern kunskap. Vi delar med oss av kunskapen till varandra genom träningskvällar och inspirationsvisningar. Varje år gör vi tillsammans två kollektioner.

Var har du utbildat dig?
Genom åren har jag varit väldigt mycket på Sassoon Academy i London där jag har gått olika kurser. Det har gett mig en stark grund och delvis format mig till den frisör jag är idag. Om jag fick ge unga frisörer ett tips så är det just att åka till London och gå en frisörkurs. Det får en verkligen att växa, både inom yrket och som person.

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
När jag åkte på min första kurs på Sassoon Academy i London. Det var magiskt! Det var då jag bestämde mig för att verkligen kämpa och bli så bra jag bara kan. Jag älskade alla tekniker jag fick lära mig och iakttog allt de gjorde. Det var det som gjorde att jag ville börja jobba på Hårgänget.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Jag har inte direkt någon svensk frisör som jag ser upp till, men om jag skulle säga en så måste det nog bli Dejan Cekanovic. Han är otroligt begåvad och väldigt duktig tekniskt. Han gör sin egen grej och gör det väldigt bra.

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Mark Hayes, International Creative Director hos Sassoon. Allt han tar i blir till guld! Jag blir helt fascinerad av att se honom klippa, ingen klipper som han. På ett av hans senaste bidrag till Hairdresser of the year i London använde han en hummer på ett av bidragen och resultatet blev fantastiskt, det säger en hel del. Men det finns så otroligt många talanger där ute. Jag har en del Youtube-frisörer som jag också verkligen ser upp till.

Vilken är din favoritprodukt?
Min favoritproduktserie är Sassoon Professional för flexibel styling och Sassoonchromatology som ger ett fantastiskt färgresultat. De jobbar väldigt bra ihop. För tillfället tycker jag även att Dark Oil från Sebastian Professional är väldigt beroendeframkallande. Det är en hårolja som gör håret tjockare och hanterbart. Den luktar underbart!

Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
På Hårgänget har vi hands on workshops för kreativa klippningar och färgningar två torsdagkvällar i månaden. Vår Creative Director håller oss uppdaterade i trend forecasts, de senaste klipp- och färgteknikerna, fashion awareness och de senaste produkterna på marknaden.

Varifrån får du inspiration?
Internationella modetrender, design, arkitektur och konst är viktigt för skapandet av våra två årliga kollektioner. Vi jobbar också med agenturer som är specialiserade i “Forward Fashion Forecast” vilket ger oss en bra bild över hur modet kommer att se ut, redan 12 till 16 månader i förväg. Jag kollar även mycket på Youtube och Instagram där man kan hitta dolda talanger som lägger upp sina jobb. Detta tycker jag är något vi borde bli bättre på, att konstant lägga ut våra jobb på t.ex. Instagram och dela med oss av våra kunskaper.

Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jessica Gedin skulle behöva sig en make over, så det hade kunnat bli en riktig utmaning. Vi skulle kunna göra en ”Vidal Sassoon”, som när han klippte av Mia Farrows långa hår inför filmen Rosemary’s Baby. Han klippte henne i en boxningsring inför massor av journalister. Jag kanske ska höra av mig till SVT och se om jag kan få klippa av Jessica Gedins hår live i Babel?

Var är du i din karriär om fem år?
Om fem år har jag en egen salong i Stockholm. Det ska vara en stor salong med många anställda och ett starkt koncept. Tanken är att sedan öppna flera salonger i andra delar av världen. Jag älskar Köpenhamn så definitivt en salong där, för att sedan öppna fler i Barcelona, Madrid, Paris osv. Det är en långsiktig men inte omöjlig vision. Jag är en drömmare och det får mig att fortsätta växa som frisör och person. Jag är så lycklig som har hittat rätt med mitt yrkesval och nu vill jag jobba hårt för att nå mina drömmar.

Läs även:  Vinnare av Årets Team 2015 - Åsa, Felix och Tiina från Hårgänget

Se även: Vinnare av Årets Herr 2015 - Felix Wagneklev

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Luminous Bronze Self-Tan Drops är koncentrerade brun-utan-soldroppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Läs mer här:
KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

Hos HeadBrands hittar ni nu dessa två nyheter från KC Professional - ett dry shampoo och ett heat protection spray, båda fria från parfym.
HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

Flex Dry Brush ger en skonsam utredning och är dessutom värmeresistent - vilket gör den optimal att använda till föntorkning.
Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills Masque är en fuktbehandling som kompletterar varje hårstrå och ger fuktbalans i hela hårbotten.
Net teknisk kappa

Net teknisk kappa

Den tekniska kappan Net är elegant, behaglig och perfekt vid färgning. Det nätliknande materialet har en vatten- och kemikalieavstötande plastbeläggning.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Nina Nordblom och Laila Firdaous

Nina Nordblom och Laila Firdaous

Nina Nordblom och Laila Firdaous har skapat ett internationellt koncept på Kungsholmen i Stockholm. Här får deras kunder möjlighet att kombinera skönhet och träning. Läs mer om Studio Levels och deras koncept här.
Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!