leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Felix Wagneklev

Frisör på salong Hårgänget och vinnare av Årets Herr på Årets Frisör 2015.

 

Var arbetar du nu och hur länge har du arbetat där?
Jag jobbar på Hårgänget i Stockholm och har jobbat där i 5 år. Det är en stor salong på Södermalm med otroligt mycket intern kunskap. Vi delar med oss av kunskapen till varandra genom träningskvällar och inspirationsvisningar. Varje år gör vi tillsammans två kollektioner.

Var har du utbildat dig?
Genom åren har jag varit väldigt mycket på Sassoon Academy i London där jag har gått olika kurser. Det har gett mig en stark grund och delvis format mig till den frisör jag är idag. Om jag fick ge unga frisörer ett tips så är det just att åka till London och gå en frisörkurs. Det får en verkligen att växa, både inom yrket och som person.

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
När jag åkte på min första kurs på Sassoon Academy i London. Det var magiskt! Det var då jag bestämde mig för att verkligen kämpa och bli så bra jag bara kan. Jag älskade alla tekniker jag fick lära mig och iakttog allt de gjorde. Det var det som gjorde att jag ville börja jobba på Hårgänget.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Jag har inte direkt någon svensk frisör som jag ser upp till, men om jag skulle säga en så måste det nog bli Dejan Cekanovic. Han är otroligt begåvad och väldigt duktig tekniskt. Han gör sin egen grej och gör det väldigt bra.

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Mark Hayes, International Creative Director hos Sassoon. Allt han tar i blir till guld! Jag blir helt fascinerad av att se honom klippa, ingen klipper som han. På ett av hans senaste bidrag till Hairdresser of the year i London använde han en hummer på ett av bidragen och resultatet blev fantastiskt, det säger en hel del. Men det finns så otroligt många talanger där ute. Jag har en del Youtube-frisörer som jag också verkligen ser upp till.

Vilken är din favoritprodukt?
Min favoritproduktserie är Sassoon Professional för flexibel styling och Sassoonchromatology som ger ett fantastiskt färgresultat. De jobbar väldigt bra ihop. För tillfället tycker jag även att Dark Oil från Sebastian Professional är väldigt beroendeframkallande. Det är en hårolja som gör håret tjockare och hanterbart. Den luktar underbart!

Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
På Hårgänget har vi hands on workshops för kreativa klippningar och färgningar två torsdagkvällar i månaden. Vår Creative Director håller oss uppdaterade i trend forecasts, de senaste klipp- och färgteknikerna, fashion awareness och de senaste produkterna på marknaden.

Varifrån får du inspiration?
Internationella modetrender, design, arkitektur och konst är viktigt för skapandet av våra två årliga kollektioner. Vi jobbar också med agenturer som är specialiserade i “Forward Fashion Forecast” vilket ger oss en bra bild över hur modet kommer att se ut, redan 12 till 16 månader i förväg. Jag kollar även mycket på Youtube och Instagram där man kan hitta dolda talanger som lägger upp sina jobb. Detta tycker jag är något vi borde bli bättre på, att konstant lägga ut våra jobb på t.ex. Instagram och dela med oss av våra kunskaper.

Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jessica Gedin skulle behöva sig en make over, så det hade kunnat bli en riktig utmaning. Vi skulle kunna göra en ”Vidal Sassoon”, som när han klippte av Mia Farrows långa hår inför filmen Rosemary’s Baby. Han klippte henne i en boxningsring inför massor av journalister. Jag kanske ska höra av mig till SVT och se om jag kan få klippa av Jessica Gedins hår live i Babel?

Var är du i din karriär om fem år?
Om fem år har jag en egen salong i Stockholm. Det ska vara en stor salong med många anställda och ett starkt koncept. Tanken är att sedan öppna flera salonger i andra delar av världen. Jag älskar Köpenhamn så definitivt en salong där, för att sedan öppna fler i Barcelona, Madrid, Paris osv. Det är en långsiktig men inte omöjlig vision. Jag är en drömmare och det får mig att fortsätta växa som frisör och person. Jag är så lycklig som har hittat rätt med mitt yrkesval och nu vill jag jobba hårt för att nå mina drömmar.

Läs även:  Vinnare av Årets Team 2015 - Åsa, Felix och Tiina från Hårgänget

Se även: Vinnare av Årets Herr 2015 - Felix Wagneklev

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co ger textur till håret och absorberar överflödig olja samtidigt som ditt hår vårdas.Finns att köpa hos Tendenz.
SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

Det nya tillskottet hos KEVIN.MURPHY är den lätta och flexibla finish-hårsprayen SESSION.SPRAY FLEX. En snabb lösning för att fixera och kontrollera håret.
Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl firar i år 100 år med att släppa en jubileumsmodell baserad på Leo J Wahls första patent 1919. Klippmaskinen finns att köa hos Barber Supplier.
Nya ActyvaBio hos Gocciani

Nya ActyvaBio hos Gocciani

ActyvaBio är en professionell hårvårdserie certifierad enligt COSMOS ORGANIC-standarden som finns att köpa hos Gocciani.
Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Crème Lightener från Blonde Life-serien ger en vacker blond färg, snabbt och effektivt och finns att köpa hos Tendenz.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sverige arrangerar årligen en fototävling för Intercoiffures medlemmar och för de som arbetar i en Intercoiffuresalong. Här är årets vinnare!
Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

För fjärde året i rad söker Hårkontroll efter tjejen med lika härligt hår som personlighet för att vara deras ansikte utåt under år 2019. Här är vinnaren!
Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Sebastian Professional bjöd in till lanseringsfest för deras nya serie, SEB MAN, på Nosh and Chow i Stockholm. Läs mer om lanseringen här.
Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Senaste veckan har Stockholms och modevärldens fokus legat på Stockholm Fashion Week. Här kan du se inspirerande frisyrer och hårstylingar från Instagram.
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

L’Oréal bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan Hoffmann Copenhagens visning på Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.
Johan Kristensen

Johan Kristensen

Johan Kristensen är hårstylisten som delar upp yrkeslivet mellan lugnet på salongen i Gävle och hetsen kring shower med Schwarzkopf. Och han älskar det. – Jag får verkligen det bästa av två världar. Läs den inspirerande intervjun här:

Annons

Nya videor se fler videor

Få en stark frisörkropp

Få en stark frisörkropp

Vi mötte upp Emil Kristensen, personlig tränare, för att få några värdefulla tips på hur man bygger en stark frisörkropp. Se filmen med övningarna här!
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

I denna video visar Matt Beck, från Free Salon Education, hur du skapar en snygg asymmetrisk bob i Pixie-stil med mycket textur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

När Sam Villa inte arbetar med hår älskar han att fiska och denna snygga frisyr är inspirerad av ett fiskenät. Här kan du se hur du skapar frisyren.
Skapa en Donut Braid med Sam Villa

Skapa en Donut Braid med Sam Villa

I denna video visar talangfulle Sam Villa hur du går från en hästsvans, till en donutknut och till sist samlar alla momenten i en charmig fläta.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.