leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Chriss Berner

Frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Var arbetar du och hur länge har du arbetat där?
Jag arbetar på och äger NOVO i Stockholm sedan 2013. En av mina stora drömmar har alltid varit att ha en egen salong. Jag jobbar också som frilandstekniker för Schwarzkopf Professional.


Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
Det måste vara när jag tog guld i Frisör-EM i Wien 2012. Jag har också VM-brons i lag 2011 och 2012 och har sedan dess även tagit SM-guld 2014 samt 2016 som jag också är väldigt stolt över. Mitt tävlande i frisörlandslaget genom organisationen Hairsweden har verkligen format mig till den frisör jag är idag.


Var har du utbildat dig?
Gymnasieutbildning med inriktning Frisör på Sjödalsgymnasiet i Huddinge. Det var där jag blev introducerad till tävlandet av min fantastiska lärare Sevina Buyukbalik. Jag minns hela skoltiden som jätterolig och är så tacksam över att jag fått en så fin utbildning.


Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
There is only ONE, Joakim Roos. Jag tror att alla som haft förmånen att samarbeta med honom intygar att han, i vår bransch, är något utöver det vanliga. Joakim besitter en sån otroligt bred kunskap och förståelse för design, form och teknik. Många av mina framgångar i yrkeslivet och frisörlandslaget har jag honom att tacka för och det är också därför han är den internationella frisören jag ser mest upp till.


Vilken frisörsax använder du?
Jag använder bara saxar från Excellent edges. Saxen är frisörens viktigaste verktyg och den kvalitén fick jag tidigt lära mig att aldrig tumma på. Jag är jättenöjd med alla mina saxar!


Vilken är din favoritprodukt?
Volume up från Schwarzkopf Professional. Fantastisk finish produkt på alla hårlängder som gör att du kan arbeta fram textur och definition utan att håret tyngs ner, perfekt även i uppsättningar.


Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
Så ofta jag bara kan. Jag anser mig vara väldigt nyfiken på allt nytt som finns i frisörbranschen och vill testa och lära mig allt! Men jag måste faktiskt slå ett slag för att man också måste investera tid till att träna på nya tekniker själv. Jag har alltid flera dockhuvuden nära till hands för att ge mig själv total kreativ frihet där jag kan testa olika färg-, klipp- och formtekniker utan att låta mig hållas tillbaka av kundens önskemål. Ofta tror jag att frisören fastnar i gamla mönster vilket gör att man upplever att man kör fast. Vi måste alltid träna för att kunna utvecklas!


Varifrån får du inspiration?
Självklart får jag inspiration från trender, mode, arkitektur, konst, ja lite allt möjligt. Det är svårt att filtrera bort alla intryck som man hela tiden undermedvetet tar in. Men jag tror ändå att utmaningar inspirerar mig mest. Ibland vid konsultationen på salongen kan jag försöka tänka: Undra hur jag hade bedömt det här hårets utgångsläge om allt jag såg var i gråskala, var hade jag ljusat upp/dämpat färgen? Saknar den befintliga formen volym någonstans? Om jag bara får framhäva EN sak, vad väljer jag då?”


Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jag har alltid tyckt att Robyn är väldigt schysst klippt och färgad. Hon känns som en rolig och kreativ kund att ha i stolen, sen vet jag inte om hon hade fått en helt ny frisyr, men jag gillar hennes stil och formspråk och man kan nog få göra rätt roliga grejer med hennes hår.


Var är du i din karriär om fem år?
Jag driver fortfarande NOVO men möjligtvis i ännu större regi. Jag fortsätter att utvecklas som företagare och frisör och får förtroendet att göra roliga uppdrag som utvecklar mig och folk omkring mig. Förhoppningsvis har jag fortfarande en fot kvar i tävlingsvärlden men kanske inte alltid genom att stå på tävlingsgolvet och kamma själv. Det vore roligt om mina idéer fick möjlighet att nå ut till fler genom till exempel fotojobb och liknande.

Läs även: Schwarzkopf Professionals team backstage på Eurovision

Den här artikeln kan även läsas i femte utgåvan av Hair Magazine, 2016.

..

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ulf Oseroff Rosén

Ulf Oseroff Rosén

För att bota diskbråck och sin eviga rastlöshet startade Ulf Oseroff Rosén House of Hairdressers - en ergonomisk salong i ständig förändring. Läs om frisörsalongen som även är ett konstgalleri med gula detaljer.
Kevin Murphy

Kevin Murphy

Kevin Murphy och hans team jobbar backstage på de mest prestigefyllda modeveckorna, driver varumärket KEVIN.MURPHY och inspirerar på de största frisörarenorna.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.