leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Chriss Berner

Frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Var arbetar du och hur länge har du arbetat där?
Jag arbetar på och äger NOVO i Stockholm sedan 2013. En av mina stora drömmar har alltid varit att ha en egen salong. Jag jobbar också som frilandstekniker för Schwarzkopf Professional.


Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
Det måste vara när jag tog guld i Frisör-EM i Wien 2012. Jag har också VM-brons i lag 2011 och 2012 och har sedan dess även tagit SM-guld 2014 samt 2016 som jag också är väldigt stolt över. Mitt tävlande i frisörlandslaget genom organisationen Hairsweden har verkligen format mig till den frisör jag är idag.


Var har du utbildat dig?
Gymnasieutbildning med inriktning Frisör på Sjödalsgymnasiet i Huddinge. Det var där jag blev introducerad till tävlandet av min fantastiska lärare Sevina Buyukbalik. Jag minns hela skoltiden som jätterolig och är så tacksam över att jag fått en så fin utbildning.


Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
There is only ONE, Joakim Roos. Jag tror att alla som haft förmånen att samarbeta med honom intygar att han, i vår bransch, är något utöver det vanliga. Joakim besitter en sån otroligt bred kunskap och förståelse för design, form och teknik. Många av mina framgångar i yrkeslivet och frisörlandslaget har jag honom att tacka för och det är också därför han är den internationella frisören jag ser mest upp till.


Vilken frisörsax använder du?
Jag använder bara saxar från Excellent edges. Saxen är frisörens viktigaste verktyg och den kvalitén fick jag tidigt lära mig att aldrig tumma på. Jag är jättenöjd med alla mina saxar!


Vilken är din favoritprodukt?
Volume up från Schwarzkopf Professional. Fantastisk finish produkt på alla hårlängder som gör att du kan arbeta fram textur och definition utan att håret tyngs ner, perfekt även i uppsättningar.


Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
Så ofta jag bara kan. Jag anser mig vara väldigt nyfiken på allt nytt som finns i frisörbranschen och vill testa och lära mig allt! Men jag måste faktiskt slå ett slag för att man också måste investera tid till att träna på nya tekniker själv. Jag har alltid flera dockhuvuden nära till hands för att ge mig själv total kreativ frihet där jag kan testa olika färg-, klipp- och formtekniker utan att låta mig hållas tillbaka av kundens önskemål. Ofta tror jag att frisören fastnar i gamla mönster vilket gör att man upplever att man kör fast. Vi måste alltid träna för att kunna utvecklas!


Varifrån får du inspiration?
Självklart får jag inspiration från trender, mode, arkitektur, konst, ja lite allt möjligt. Det är svårt att filtrera bort alla intryck som man hela tiden undermedvetet tar in. Men jag tror ändå att utmaningar inspirerar mig mest. Ibland vid konsultationen på salongen kan jag försöka tänka: Undra hur jag hade bedömt det här hårets utgångsläge om allt jag såg var i gråskala, var hade jag ljusat upp/dämpat färgen? Saknar den befintliga formen volym någonstans? Om jag bara får framhäva EN sak, vad väljer jag då?”


Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jag har alltid tyckt att Robyn är väldigt schysst klippt och färgad. Hon känns som en rolig och kreativ kund att ha i stolen, sen vet jag inte om hon hade fått en helt ny frisyr, men jag gillar hennes stil och formspråk och man kan nog få göra rätt roliga grejer med hennes hår.


Var är du i din karriär om fem år?
Jag driver fortfarande NOVO men möjligtvis i ännu större regi. Jag fortsätter att utvecklas som företagare och frisör och får förtroendet att göra roliga uppdrag som utvecklar mig och folk omkring mig. Förhoppningsvis har jag fortfarande en fot kvar i tävlingsvärlden men kanske inte alltid genom att stå på tävlingsgolvet och kamma själv. Det vore roligt om mina idéer fick möjlighet att nå ut till fler genom till exempel fotojobb och liknande.

Läs även: Schwarzkopf Professionals team backstage på Eurovision

Den här artikeln kan även läsas i femte utgåvan av Hair Magazine, 2016.

..

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Kasper Thomas

Kasper Thomas

Kasper Thomas kände att han kört fast i hemlandet och begav sig till Buenos Aires. Nu berättar han om livet i Sydamerika och ger tips till frisörer som vill arbeta utomlands
Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.