leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Chriss Berner

Frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM.

Var arbetar du och hur länge har du arbetat där?
Jag arbetar på och äger NOVO i Stockholm sedan 2013. En av mina stora drömmar har alltid varit att ha en egen salong. Jag jobbar också som frilandstekniker för Schwarzkopf Professional.


Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
Det måste vara när jag tog guld i Frisör-EM i Wien 2012. Jag har också VM-brons i lag 2011 och 2012 och har sedan dess även tagit SM-guld 2014 samt 2016 som jag också är väldigt stolt över. Mitt tävlande i frisörlandslaget genom organisationen Hairsweden har verkligen format mig till den frisör jag är idag.


Var har du utbildat dig?
Gymnasieutbildning med inriktning Frisör på Sjödalsgymnasiet i Huddinge. Det var där jag blev introducerad till tävlandet av min fantastiska lärare Sevina Buyukbalik. Jag minns hela skoltiden som jätterolig och är så tacksam över att jag fått en så fin utbildning.


Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
There is only ONE, Joakim Roos. Jag tror att alla som haft förmånen att samarbeta med honom intygar att han, i vår bransch, är något utöver det vanliga. Joakim besitter en sån otroligt bred kunskap och förståelse för design, form och teknik. Många av mina framgångar i yrkeslivet och frisörlandslaget har jag honom att tacka för och det är också därför han är den internationella frisören jag ser mest upp till.


Vilken frisörsax använder du?
Jag använder bara saxar från Excellent edges. Saxen är frisörens viktigaste verktyg och den kvalitén fick jag tidigt lära mig att aldrig tumma på. Jag är jättenöjd med alla mina saxar!


Vilken är din favoritprodukt?
Volume up från Schwarzkopf Professional. Fantastisk finish produkt på alla hårlängder som gör att du kan arbeta fram textur och definition utan att håret tyngs ner, perfekt även i uppsättningar.


Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
Så ofta jag bara kan. Jag anser mig vara väldigt nyfiken på allt nytt som finns i frisörbranschen och vill testa och lära mig allt! Men jag måste faktiskt slå ett slag för att man också måste investera tid till att träna på nya tekniker själv. Jag har alltid flera dockhuvuden nära till hands för att ge mig själv total kreativ frihet där jag kan testa olika färg-, klipp- och formtekniker utan att låta mig hållas tillbaka av kundens önskemål. Ofta tror jag att frisören fastnar i gamla mönster vilket gör att man upplever att man kör fast. Vi måste alltid träna för att kunna utvecklas!


Varifrån får du inspiration?
Självklart får jag inspiration från trender, mode, arkitektur, konst, ja lite allt möjligt. Det är svårt att filtrera bort alla intryck som man hela tiden undermedvetet tar in. Men jag tror ändå att utmaningar inspirerar mig mest. Ibland vid konsultationen på salongen kan jag försöka tänka: Undra hur jag hade bedömt det här hårets utgångsläge om allt jag såg var i gråskala, var hade jag ljusat upp/dämpat färgen? Saknar den befintliga formen volym någonstans? Om jag bara får framhäva EN sak, vad väljer jag då?”


Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Jag har alltid tyckt att Robyn är väldigt schysst klippt och färgad. Hon känns som en rolig och kreativ kund att ha i stolen, sen vet jag inte om hon hade fått en helt ny frisyr, men jag gillar hennes stil och formspråk och man kan nog få göra rätt roliga grejer med hennes hår.


Var är du i din karriär om fem år?
Jag driver fortfarande NOVO men möjligtvis i ännu större regi. Jag fortsätter att utvecklas som företagare och frisör och får förtroendet att göra roliga uppdrag som utvecklar mig och folk omkring mig. Förhoppningsvis har jag fortfarande en fot kvar i tävlingsvärlden men kanske inte alltid genom att stå på tävlingsgolvet och kamma själv. Det vore roligt om mina idéer fick möjlighet att nå ut till fler genom till exempel fotojobb och liknande.

Läs även: Schwarzkopf Professionals team backstage på Eurovision

Den här artikeln kan även läsas i femte utgåvan av Hair Magazine, 2016.

..

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Editonfinns nu hos Barber Supplier och är en laddbar klippmaskin med ett kraftfullt Li-Ion batteri.
Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

De nya tillskotten är "Love Your Hair Softhood®", som är ett enkelt sätt att torka håret när du använder Curlformers® lockverktyg, och "Vintage Curl Scarf".
Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape från Grönberg & Partner innehåller ingredienser från den nordiska naturen och riktar sig till torrt och skadat hår.
Gold Display med Travel Sizes

Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands hittar du nu en läcker display med alla Golds favoriter i resestorlek. Klicka in och läs mer om displayen!
R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Patrick Cameron (2011)

Patrick Cameron (2011)

Patrick Camerons energi och dynamik överträffar allt. Han intar scenen och fångar publiken med sin imponerande kunskap och med sin glimt i ögat, oavsett om han undervisar eller håller i en show.
Jenny Karlsson

Jenny Karlsson

Jenny Karlsson är frisören som vunnit priser och reser världen över för att visa upp sina färdigheter - men hon är framför allt en kreativ själ med både konstnärliga och modeinspirerade sidor.

Annons

Nya videor se fler videor

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!