leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Cathrin Bernval Norlin

Cathrin är en svensk frisör som, sedan många år tillbaka, bor och jobbar i Oslo. Hon har jobbar på På Håret Skøyen och är en del av PÅ HÅRETS kreativa team FRONT.


Cathrin Bernval Norlin, frisör hos PÅ HÅRET Skøyen i Oslo och en del av deras kreativa team FRONT

1. Hur har du kommit dit där du är idag?
Jag startade på gymnasiet i Växjö på frisörlinjen 2004. När jag var klar flyttade jag till Göteborg där jag tog mitt svennebrev och jobbade som frisör. Efter ungefär ett och ett halvt år flyttade jag till Oslo och fick snabbt jobb på PÅ HÅRET Sköyen där jag nu har jobbat i nio år. Där blev jag tillfrågad om jag ville bli medlem i PÅ HÅRETs kreativa team FRONT och bestämde mig, utan att tveka, för att tacka ja trots att det låg lite utanför min comfort zone. En Ja-människa får ofta fler möjligheter än en Nej-människa, och därifrån har det bara fortsatt.

2. Om du hade jobbat i en annan bransch, vad hade det då varit?
Oj vad svårt! Jag älskar verkligen det jag jobbar med men om jag skulle bli tvungen att välja något annat skulle jag nog ha jobbat med event. Att vara med att sätta upp t.ex. Fashion Week på olika platser, eller andra stora event som mässor, galor, modeshower osv.

3. Kan du kort berätta om vardagen på På Håret?
När jag är på salongen så börjar dagen med att öppna upp salongen och göra klart till dagens kunder. Vi ser till att det är rent och snyggt överallt. Dagen går oftast i ett och det är som roligast när salongen kryllar av kunder, särskilt inför en högtid. Vi är väldigt bra på att hjälpa varandra på salongen och vi skojar en hel del med varandra. Vi har otroligt bra stämning i salongen så även om dagen börjar på botten så stiger humöret snabbt.

Om jag är på kontoret så börjar dagen antingen med att förbereda dagens kurs för mina fantastiska kollegor eller så hoppar jag rakt in i planering av kurser eller andra event tillsammans med min kreativa ledare Peter Vonkunz Brun. Det är ett bra avbrott från salongsarbetet.

4. Kan du berätta hur ni i På Hårets kreativa team Front jobbar och varför ni har blivit ett så framgångsrikt team?
Vi tar yrket väldigt seriöst och det är viktigt för oss att uppträda professionellt när vi är ute på uppdrag men även när vi har våra interna möten. Vi har kreativa möten minst en gång i månaden där vi antingen är på kurser hos leverantörer eller övar på presentationstekniker inför varandra. Vi har väldigt roligt tillsammans och det är otroligt viktigt för att skapa en trygg och kreativ miljö.


5. Vilken show i Norge eller utomlands skulle du helst vilja styla på och varför?
Paris Fashion Week! Dels för att Frankrike är ett modemecka varifrån många klassiker härstammar från, men också för att setupen till Fashion Week i Paris är helt galen!

Här i Norge faller valet på Mote Med Mening. Det är en hår- och modeshow där salonger och leverantörer samarbetar och intäkterna går till välgörande ändamål. Även om man jobbar i konkurrerande bedrifter så är vi alla kollegor, och det är så kul när man få lägga salongen till sidan och jobbar tillsammans för en god sak.

6. Var hittar du inspiration?
Jag är alldeles för mycket på Instagram och är alltid på jakt efter nya kreativa personer att följa. Just nu följer jag @domhairdressing och frisörerna därifrån extra noga. De är otroligt duktiga! En annan som ger mig SÅ mycket idéer är @ryojiimaizumi. Han tar hår till en annan nivå! Men jag vill också lyfta min fantastiska kollega Rebecca på salongen. Hon har så många kreativa tankar och vi kan sitta en hel dag och prata om saker man kan göra med hår. Det är väldigt inspirerande!

7. Vad tycker du frisörbranschen saknar?
Oj vad svårt! Jag tror att det är otroligt viktigt att motivera alla unga som är nästa generations frisörer och visa hur fantastiskt kul vårt yrke är och att vi tar upplärning och uppföljning av lärlingar seriöst. Det är vi som sätter standarden för yrket och påverkar hur vi vill uppfattas av andra.

8. Vad i din karriär är du mest stolt över hittills?
Jag är nog allra mest stolt över att jag valde att följa drömmen redan som 16-åring och lämnade alla vänner och flyttade 60 mil från mamma och pappa för att genomföra tre år på frisörutbildningen i Växjö. Hade rädslan tagit över hade jag inte varit i Oslo idag.

9. Har du gjort några misstag under din tid som frisör? Och vad lärde du dig i så fall av dem?
Ja absolut! Det är ju det man lär sig av! Det positiva är att man sällan gör samma fel två gånger.

10. Vad är ditt bästa råd till unga frisörer som är på väg uppåt i branschen?
Visa att du vill! Tacka ja till att assistera på allt ifrån små till stora hårshower och events. Som jag skrev tidigare, en Ja-människa får alltid fler möjligheter än en Nej-människa!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Luminous Bronze Self-Tan Drops är koncentrerade brun-utan-soldroppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Läs mer här:
KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

Hos HeadBrands hittar ni nu dessa två nyheter från KC Professional - ett dry shampoo och ett heat protection spray, båda fria från parfym.
HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

Flex Dry Brush ger en skonsam utredning och är dessutom värmeresistent - vilket gör den optimal att använda till föntorkning.
Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills Masque är en fuktbehandling som kompletterar varje hårstrå och ger fuktbalans i hela hårbotten.
Net teknisk kappa

Net teknisk kappa

Den tekniska kappan Net är elegant, behaglig och perfekt vid färgning. Det nätliknande materialet har en vatten- och kemikalieavstötande plastbeläggning.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål, 48, har barberaryrket i blodet. Kniven han rakar med har tillhört hans far, som även fått ge namn åt salongen. Hair Magazine har besökt barbershopen Roy & Son.
Margit Panczel

Margit Panczel

Margit Panczel är klubbmästaren i Intercoiffure Mondial som säger vad hon tycker och firar 40 år som salongsägare. Hair Magazine träffar Margit direkt efter jubileet för att prata om att vara orädd, målmedveten och att värna om miljön.

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!