leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Cathrin Bernval Norlin

Cathrin är en svensk frisör som, sedan många år tillbaka, bor och jobbar i Oslo. Hon har jobbar på På Håret Skøyen och är en del av PÅ HÅRETS kreativa team FRONT.


Cathrin Bernval Norlin, frisör hos PÅ HÅRET Skøyen i Oslo och en del av deras kreativa team FRONT

1. Hur har du kommit dit där du är idag?
Jag startade på gymnasiet i Växjö på frisörlinjen 2004. När jag var klar flyttade jag till Göteborg där jag tog mitt svennebrev och jobbade som frisör. Efter ungefär ett och ett halvt år flyttade jag till Oslo och fick snabbt jobb på PÅ HÅRET Sköyen där jag nu har jobbat i nio år. Där blev jag tillfrågad om jag ville bli medlem i PÅ HÅRETs kreativa team FRONT och bestämde mig, utan att tveka, för att tacka ja trots att det låg lite utanför min comfort zone. En Ja-människa får ofta fler möjligheter än en Nej-människa, och därifrån har det bara fortsatt.

2. Om du hade jobbat i en annan bransch, vad hade det då varit?
Oj vad svårt! Jag älskar verkligen det jag jobbar med men om jag skulle bli tvungen att välja något annat skulle jag nog ha jobbat med event. Att vara med att sätta upp t.ex. Fashion Week på olika platser, eller andra stora event som mässor, galor, modeshower osv.

3. Kan du kort berätta om vardagen på På Håret?
När jag är på salongen så börjar dagen med att öppna upp salongen och göra klart till dagens kunder. Vi ser till att det är rent och snyggt överallt. Dagen går oftast i ett och det är som roligast när salongen kryllar av kunder, särskilt inför en högtid. Vi är väldigt bra på att hjälpa varandra på salongen och vi skojar en hel del med varandra. Vi har otroligt bra stämning i salongen så även om dagen börjar på botten så stiger humöret snabbt.

Om jag är på kontoret så börjar dagen antingen med att förbereda dagens kurs för mina fantastiska kollegor eller så hoppar jag rakt in i planering av kurser eller andra event tillsammans med min kreativa ledare Peter Vonkunz Brun. Det är ett bra avbrott från salongsarbetet.

4. Kan du berätta hur ni i På Hårets kreativa team Front jobbar och varför ni har blivit ett så framgångsrikt team?
Vi tar yrket väldigt seriöst och det är viktigt för oss att uppträda professionellt när vi är ute på uppdrag men även när vi har våra interna möten. Vi har kreativa möten minst en gång i månaden där vi antingen är på kurser hos leverantörer eller övar på presentationstekniker inför varandra. Vi har väldigt roligt tillsammans och det är otroligt viktigt för att skapa en trygg och kreativ miljö.


5. Vilken show i Norge eller utomlands skulle du helst vilja styla på och varför?
Paris Fashion Week! Dels för att Frankrike är ett modemecka varifrån många klassiker härstammar från, men också för att setupen till Fashion Week i Paris är helt galen!

Här i Norge faller valet på Mote Med Mening. Det är en hår- och modeshow där salonger och leverantörer samarbetar och intäkterna går till välgörande ändamål. Även om man jobbar i konkurrerande bedrifter så är vi alla kollegor, och det är så kul när man få lägga salongen till sidan och jobbar tillsammans för en god sak.

6. Var hittar du inspiration?
Jag är alldeles för mycket på Instagram och är alltid på jakt efter nya kreativa personer att följa. Just nu följer jag @domhairdressing och frisörerna därifrån extra noga. De är otroligt duktiga! En annan som ger mig SÅ mycket idéer är @ryojiimaizumi. Han tar hår till en annan nivå! Men jag vill också lyfta min fantastiska kollega Rebecca på salongen. Hon har så många kreativa tankar och vi kan sitta en hel dag och prata om saker man kan göra med hår. Det är väldigt inspirerande!

7. Vad tycker du frisörbranschen saknar?
Oj vad svårt! Jag tror att det är otroligt viktigt att motivera alla unga som är nästa generations frisörer och visa hur fantastiskt kul vårt yrke är och att vi tar upplärning och uppföljning av lärlingar seriöst. Det är vi som sätter standarden för yrket och påverkar hur vi vill uppfattas av andra.

8. Vad i din karriär är du mest stolt över hittills?
Jag är nog allra mest stolt över att jag valde att följa drömmen redan som 16-åring och lämnade alla vänner och flyttade 60 mil från mamma och pappa för att genomföra tre år på frisörutbildningen i Växjö. Hade rädslan tagit över hade jag inte varit i Oslo idag.

9. Har du gjort några misstag under din tid som frisör? Och vad lärde du dig i så fall av dem?
Ja absolut! Det är ju det man lär sig av! Det positiva är att man sällan gör samma fel två gånger.

10. Vad är ditt bästa råd till unga frisörer som är på väg uppåt i branschen?
Visa att du vill! Tacka ja till att assistera på allt ifrån små till stora hårshower och events. Som jag skrev tidigare, en Ja-människa får alltid fler möjligheter än en Nej-människa!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.
R+CO Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner hos Tendenz

R+CO Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner hos Tendenz

Den perfekta hårrevolutionen. Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner ger fyllighet, glans, styrka, mjukhet och smidighet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!
Herbert Patzer

Herbert Patzer

Vad har Olof Palme, Thorbjörn Fälldin, Ingvar Carlsson och Göran Persson gemensamt? De har alla fått sitt hår trimmat av Herbert Patzer i Gamla Stan i Stockholm.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.