leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A Linda Beronius

VILKEN ÄR DIN BÄSTA UPPLEVELSE SOM FRISÖR?
Paris Fashion Week, det var det absolut roligaste jag upplevt hittills. Sen är det intressant att arbeta med PR, både med modemagasin, i bröllopssammanhang och med olika Tv-produktioner. Jag är säker på att min bästa upplevelse som frisör har jag framför mig!!

VAR ARBETAR DU NU OCH HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT DÄR?
Jag arbetar som Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Jag började arbeta där 2013. Jag driver en blogg som heter Hairgarden.se Jag är Art Director för Intercoiffure Sverige, med tillhörande styrelsearbete och kreativa uppdrag. Jag håller även på att skriva en magisteruppsats inom lärande, på Göteborgs Universitet.

OM DU INTE HADE ARBETAT SOM FRISÖR, VAD HADE DU VALT FÖR YRKE?
Modedesigner eller keramiker = något kreativt som innebär möten med andra människor och som innebär hantverksutbyten över gränserna. Färg, form och ”designkänslor” är en mix jag älskar att arbeta med, i kombination av spännande samarbeten med människor som brinner för sitt arbete.

Läs även: Grazette of Sweden levererade trendinspiration under visning

VILKEN SVENSK FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Det går inte att välja ut en. Jag har många frisörvänner inom Intercoiffure som inspirerar mig oerhört och flera av dessa är nära arbetskamrater med mig inom Grazette Of Sweden.

VILKEN INTERNATIONELL FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Teamet Alexandre de Paris. Och Sue Pemberton.

VILKEN ÄR DEN SENASTE FRISÖRSHOW DU VARIT PÅ?
Alexandre de Paris.

VILKEN FRISÖRSAX ANVÄNDER DU?
Storlek 5,5-6.

VILKEN ÄR DIN FAVORITPRODUKT?
Det finns många... Men måste jag välja en så väljer jag Styling Liquid Grazette Of Sweden, världens bästa fönprodukt.

VAR ÄR DU I DIN KARRIÄR OM FEM ÅR?
Då arbetar jag mer internationellt än jag gör i dag, gärna med den amerikanska marknaden för att implementera Grazette Of Sweden.

HUR OFTA UTBILDAR DU DIG INOM FRISÖRYRKET?
Hela tiden! Jag försöker finna lämplig fortbildning kontinuerligt genom olika kanaler. Jag brinner för färg! Därför behöver jag förkovra mig mer inom klippning för att bli en bättre frisör, men jag föredrar att arbeta med färg i alla former och med roliga tekniker. Det bästa jag vet är när jag får arbeta med duktiga frisörer där vi delar upp arbetet. En frisör klipper och jag färgar. T. ex., Daniel Scott, Christer Haddad Hertzberg eller Jonas Wixner med flera, de klipper och jag färglägger.

Läs även: Grazette of Swedens frisörhelg i Sälen

VARIFRÅN FÅR DU INSPIRATION?
Jag har haft förmånen genom åren att få arbeta med Svenska moderådet i olika sammanhang. SVMR inspirerar mig väldigt mycket. Jag tar in information om mode genom olika forum och olika föreläsningar. Jag tolkar atmosfärer och känslor grundat från modevärlden och tolkar vidare. Jag fördjupar mig inom olika aktuella konstarter, textila strukturer och översätter
till frisörspråk. Detta har gett mig en helt ny dimension inom frisöryrket. Jag anser att vi frisörer bör ha koll på modeväxlingar och vad modet handlar om för att på så vis bredda vårt kunnande som frisörer. Film, musik och artister är också viktiga inspirationskällor.

VILKEN KÄNDIS HADE DU VELAT GÖRA EN HELT NY FRISYR PÅ?
Oj, svår fråga… Isabella Scorupco för att hon är supersnygg och trevlig att arbeta med.

VAR HAR DU UTBILDAT DIG?
I Alingsås började jag min frisörkarriär hos Birgitta Nilssonsom jag var traditionell elev hos. Sen har jag fortsatt att utbilda mig både hantverksmässigt och på senare år akademiskt.

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mr. & Mrs.

Mr. & Mrs.

Kristian och Katja öppnade salong Mr. & Mrs. för tre år sedan. Läs intervjun när de berättar om sina tips och hur man lyckas skapa ett riktigt framgångsrecept i en liten stad med bara 15.000 invånare
Chriss Berner

Chriss Berner

Salong NOVO är en Stockholmssalong där tävlingsandan är stark. Här är det stilrent, avslappnat och kul! Läs om Chriss Berners, härliga salong där kreativiteten och samspelet mellan frisörerna välkomnar alla sorters kunder.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.