leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A Linda Beronius

VILKEN ÄR DIN BÄSTA UPPLEVELSE SOM FRISÖR?
Paris Fashion Week, det var det absolut roligaste jag upplevt hittills. Sen är det intressant att arbeta med PR, både med modemagasin, i bröllopssammanhang och med olika Tv-produktioner. Jag är säker på att min bästa upplevelse som frisör har jag framför mig!!

VAR ARBETAR DU NU OCH HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT DÄR?
Jag arbetar som Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Jag började arbeta där 2013. Jag driver en blogg som heter Hairgarden.se Jag är Art Director för Intercoiffure Sverige, med tillhörande styrelsearbete och kreativa uppdrag. Jag håller även på att skriva en magisteruppsats inom lärande, på Göteborgs Universitet.

OM DU INTE HADE ARBETAT SOM FRISÖR, VAD HADE DU VALT FÖR YRKE?
Modedesigner eller keramiker = något kreativt som innebär möten med andra människor och som innebär hantverksutbyten över gränserna. Färg, form och ”designkänslor” är en mix jag älskar att arbeta med, i kombination av spännande samarbeten med människor som brinner för sitt arbete.

Läs även: Grazette of Sweden levererade trendinspiration under visning

VILKEN SVENSK FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Det går inte att välja ut en. Jag har många frisörvänner inom Intercoiffure som inspirerar mig oerhört och flera av dessa är nära arbetskamrater med mig inom Grazette Of Sweden.

VILKEN INTERNATIONELL FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Teamet Alexandre de Paris. Och Sue Pemberton.

VILKEN ÄR DEN SENASTE FRISÖRSHOW DU VARIT PÅ?
Alexandre de Paris.

VILKEN FRISÖRSAX ANVÄNDER DU?
Storlek 5,5-6.

VILKEN ÄR DIN FAVORITPRODUKT?
Det finns många... Men måste jag välja en så väljer jag Styling Liquid Grazette Of Sweden, världens bästa fönprodukt.

VAR ÄR DU I DIN KARRIÄR OM FEM ÅR?
Då arbetar jag mer internationellt än jag gör i dag, gärna med den amerikanska marknaden för att implementera Grazette Of Sweden.

HUR OFTA UTBILDAR DU DIG INOM FRISÖRYRKET?
Hela tiden! Jag försöker finna lämplig fortbildning kontinuerligt genom olika kanaler. Jag brinner för färg! Därför behöver jag förkovra mig mer inom klippning för att bli en bättre frisör, men jag föredrar att arbeta med färg i alla former och med roliga tekniker. Det bästa jag vet är när jag får arbeta med duktiga frisörer där vi delar upp arbetet. En frisör klipper och jag färgar. T. ex., Daniel Scott, Christer Haddad Hertzberg eller Jonas Wixner med flera, de klipper och jag färglägger.

Läs även: Grazette of Swedens frisörhelg i Sälen

VARIFRÅN FÅR DU INSPIRATION?
Jag har haft förmånen genom åren att få arbeta med Svenska moderådet i olika sammanhang. SVMR inspirerar mig väldigt mycket. Jag tar in information om mode genom olika forum och olika föreläsningar. Jag tolkar atmosfärer och känslor grundat från modevärlden och tolkar vidare. Jag fördjupar mig inom olika aktuella konstarter, textila strukturer och översätter
till frisörspråk. Detta har gett mig en helt ny dimension inom frisöryrket. Jag anser att vi frisörer bör ha koll på modeväxlingar och vad modet handlar om för att på så vis bredda vårt kunnande som frisörer. Film, musik och artister är också viktiga inspirationskällor.

VILKEN KÄNDIS HADE DU VELAT GÖRA EN HELT NY FRISYR PÅ?
Oj, svår fråga… Isabella Scorupco för att hon är supersnygg och trevlig att arbeta med.

VAR HAR DU UTBILDAT DIG?
I Alingsås började jag min frisörkarriär hos Birgitta Nilssonsom jag var traditionell elev hos. Sen har jag fortsatt att utbilda mig både hantverksmässigt och på senare år akademiskt.

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 29 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Armina Duračak (Q&A)

Armina Duračak (Q&A)

Frågor och svar med Armina Duračak, årets Nykomling 2014 och nationell vinnare av Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2017.
Benjamin Martin (2017)

Benjamin Martin (2017)

Under Sebastian Professionals event i Berlin hade Benjamin många järn i elden. Hair Magazine lyckades fånga honom till en exklusiv intervju. Läs om Sebastians Global Capability Trainer, Benjamin Martin här:

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.