leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Kreativiteten är konstant för ETHOS HAIRDRESSING

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester. Deras extraordinära färgtekniker har tagit dem över land och hav och deras kollektionsbilder har inspirerat frisörer i hela världen.

Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester.
Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester besökte HJ Live London.

Deras senaste kollektion, Appearances, tog dem till final i kategorin Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year under British Hairdressing Award 2016, ett pris som de faktiskt vann tillsammans senast 2013. Sharon har dessutom vunnit North West Hairdresser of the Year tre år i rad, 2008-09-10, och är nu representerad i British Hairdressing Awards Hall of Fame.

Under mässan i London höll Sharon och Adam två shower innan vi slog oss ner över in kopp te i pressrummet. De är båda två vana att stå på scen, bland annat genom deras arbete som ambassadörer för Matrix. Att dela med sig av sin kunskap är något de båda brinner starkt för.

- När man tänker på hur många människor som man själv har lärt sig olika saker från genom åren är det ett naturligt steg att själv dela med sig av sina kunskaper till andra, säger Sharon. Det är ett härligt sätt att ge tillbaka på.

Adam utvecklar:

- Det handlar mer om att dela information än om att utbilda. Ju mer vi delar med varandra desto bättre blir vi allihop, det kan vi inte bortse ifrån.

Kompletterar varandra

Sharon och Adam kompletterar varandra både på scen och i skapandeprocessen. De möttes för nio år sedan av en slump och insåg ganska snabbt att de hade samma syn på frisörbranschen i stort, men olika metoder när det kommer till att skapa hår. Adam har länge varit en del av modeindustrin genom sitt arbete som Session Stylist i 17 år. Sharon har många års erfarenhet av utbildning och har ett mer hantverksmässigt tillvägagångssätt.

- När jag är på semester kan jag till exempel rita bilder som jag sedan fotar och skickar till Adam, berättar Sharon. Just att rita är ett bra sätt att förklara för varandra och för teamet vad jag menar. Adam berättar att inspiration för dem kommer konstant och att deras teamwork är en del i processen.

- Vi sätter inte av tid för att inspireras, det bara sker. Vi kompletterar varandra. Självklart är vi inte alltid överens men om vi aldrig skulle vara oense betyder det ju bara att vi inte gör tillräckligt. Vi utmanar varandra och tvingar varandra att växa.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur och deras färger och former.
Både Sharon och Adam inspireras just nu mycket av djur och deras olika färger och former.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur som av olika anledningar förändrar färger och former. Idén kom från Sharon som fick en tanke om att undersöka varför människor började färga håret från första början, sedan har de spunnit vidare på det.

Samma vision, olika vinklar

På samma sätt som Sharon och Adam kompletterar varandra bygger de upp sitt kreativa team som skapar frisyrkollektionerna som publiceras världen över. Alla i teamet har olika bakgrund och bidrar med nya infallsvinklar, även om de arbetar mot samma mål utifrån samma vision.

- De har alla kommit in i vår kultur som handlar om att dela med sig och att arbeta tillsammans, säger Sharon. Alla jobbar med olika saker men kan ändå följa med i hur kollektionen utvecklas och hitta sin egen plats i den.

Nu är de sex personer i teamet och både Sharon och Adam märker att i takt med att deras varumärke växer och blir större är det fler frisörer som delar deras värderingar som söker sig till dem.

- Det är ett gott betyg för oss, att imagen vi vill skapa för Ethos Hairdressing attraherar rätt människor för oss, säger Adam. Vi vill behålla deras individualitet. Vi vill inte att det ska bli ett kreativt team som levererar det samma oavsett vilka som ingår i det.

Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix.
De är båda två några av Storbritanniens främsta colorister.

Färger smälter samman

Som några av Storbritanniens främsta colorister ser de en trend i att färger mer och mer smälter samman.

- Som en förlängning av balayage-trenden ser vi att den största trenden nu är det vi kallar color melting, att skapa mjuka övergångar mellan olika färger, säger Adam. Det startade med dip dye, gick vidare till ombré och balayage och nu handlar det ännu mer om att få färgerna att smälta samman. Sharon fyller i:

- Parallellt med detta har vi även color blocking med en skarp kontrastfärg på ett specifikt ställe, som en accessoar för att framhäva klippningen. Det tar inte så lång tid att skapa i salongen och kräver inte så mycket produkter men det kräver skicklighet för att få till det på rätt sätt, så vi tar bra betalt för det i salongen.

Se även: ‘Appearances’ av Ethos Hairdressing

Förutom allt arbete på salongen har Sharon och Adam ett fullspäckat schema framöver. Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix, skapa en ny stylingkollektion och arbeta med den nya kollektionen inför British Hairdressing Awards 2017. De är fortfarande taggade på att vinna trots att salongen redan har sju tunga vinster. De senaste veckorna har de haft två fotograferingar och fyra shower så när de kommer hem till Manchester från London ser de fram emot en välförtjänt vila.

Hair Magazine tackar så hjärtligt för pratstunden och ser fram emot nästa kreativa kollektion från Ethos Hairdressing.

Ett par looks från Sharon och Adam på HJ Live London. HJ Live London.
En av de största trenderna just nu är något som kallas color melting, som är en efterträdare från balayage.

Text & Foto: Camilla Svensson

Denna artikel kan även läsas i andra utgåvan av Hair Magazine, 2017.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo, International Creative Director för TIGI, berättar om sitt livs kärlek: hår.
Cari Forsgren

Cari Forsgren

Under 2017 hann Cari Forsgren både bli utnämnd till Årets barberare och öppna en egen barbershop i Stockholm. Nu vill hon sätta barberarna på kartan i Sverige.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.