leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Kreativiteten är konstant för ETHOS HAIRDRESSING

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester. Deras extraordinära färgtekniker har tagit dem över land och hav och deras kollektionsbilder har inspirerat frisörer i hela världen.

Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester.
Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester besökte HJ Live London.

Deras senaste kollektion, Appearances, tog dem till final i kategorin Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year under British Hairdressing Award 2016, ett pris som de faktiskt vann tillsammans senast 2013. Sharon har dessutom vunnit North West Hairdresser of the Year tre år i rad, 2008-09-10, och är nu representerad i British Hairdressing Awards Hall of Fame.

Under mässan i London höll Sharon och Adam två shower innan vi slog oss ner över in kopp te i pressrummet. De är båda två vana att stå på scen, bland annat genom deras arbete som ambassadörer för Matrix. Att dela med sig av sin kunskap är något de båda brinner starkt för.

- När man tänker på hur många människor som man själv har lärt sig olika saker från genom åren är det ett naturligt steg att själv dela med sig av sina kunskaper till andra, säger Sharon. Det är ett härligt sätt att ge tillbaka på.

Adam utvecklar:

- Det handlar mer om att dela information än om att utbilda. Ju mer vi delar med varandra desto bättre blir vi allihop, det kan vi inte bortse ifrån.

Kompletterar varandra

Sharon och Adam kompletterar varandra både på scen och i skapandeprocessen. De möttes för nio år sedan av en slump och insåg ganska snabbt att de hade samma syn på frisörbranschen i stort, men olika metoder när det kommer till att skapa hår. Adam har länge varit en del av modeindustrin genom sitt arbete som Session Stylist i 17 år. Sharon har många års erfarenhet av utbildning och har ett mer hantverksmässigt tillvägagångssätt.

- När jag är på semester kan jag till exempel rita bilder som jag sedan fotar och skickar till Adam, berättar Sharon. Just att rita är ett bra sätt att förklara för varandra och för teamet vad jag menar. Adam berättar att inspiration för dem kommer konstant och att deras teamwork är en del i processen.

- Vi sätter inte av tid för att inspireras, det bara sker. Vi kompletterar varandra. Självklart är vi inte alltid överens men om vi aldrig skulle vara oense betyder det ju bara att vi inte gör tillräckligt. Vi utmanar varandra och tvingar varandra att växa.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur och deras färger och former.
Både Sharon och Adam inspireras just nu mycket av djur och deras olika färger och former.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur som av olika anledningar förändrar färger och former. Idén kom från Sharon som fick en tanke om att undersöka varför människor började färga håret från första början, sedan har de spunnit vidare på det.

Samma vision, olika vinklar

På samma sätt som Sharon och Adam kompletterar varandra bygger de upp sitt kreativa team som skapar frisyrkollektionerna som publiceras världen över. Alla i teamet har olika bakgrund och bidrar med nya infallsvinklar, även om de arbetar mot samma mål utifrån samma vision.

- De har alla kommit in i vår kultur som handlar om att dela med sig och att arbeta tillsammans, säger Sharon. Alla jobbar med olika saker men kan ändå följa med i hur kollektionen utvecklas och hitta sin egen plats i den.

Nu är de sex personer i teamet och både Sharon och Adam märker att i takt med att deras varumärke växer och blir större är det fler frisörer som delar deras värderingar som söker sig till dem.

- Det är ett gott betyg för oss, att imagen vi vill skapa för Ethos Hairdressing attraherar rätt människor för oss, säger Adam. Vi vill behålla deras individualitet. Vi vill inte att det ska bli ett kreativt team som levererar det samma oavsett vilka som ingår i det.

Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix.
De är båda två några av Storbritanniens främsta colorister.

Färger smälter samman

Som några av Storbritanniens främsta colorister ser de en trend i att färger mer och mer smälter samman.

- Som en förlängning av balayage-trenden ser vi att den största trenden nu är det vi kallar color melting, att skapa mjuka övergångar mellan olika färger, säger Adam. Det startade med dip dye, gick vidare till ombré och balayage och nu handlar det ännu mer om att få färgerna att smälta samman. Sharon fyller i:

- Parallellt med detta har vi även color blocking med en skarp kontrastfärg på ett specifikt ställe, som en accessoar för att framhäva klippningen. Det tar inte så lång tid att skapa i salongen och kräver inte så mycket produkter men det kräver skicklighet för att få till det på rätt sätt, så vi tar bra betalt för det i salongen.

Se även: ‘Appearances’ av Ethos Hairdressing

Förutom allt arbete på salongen har Sharon och Adam ett fullspäckat schema framöver. Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix, skapa en ny stylingkollektion och arbeta med den nya kollektionen inför British Hairdressing Awards 2017. De är fortfarande taggade på att vinna trots att salongen redan har sju tunga vinster. De senaste veckorna har de haft två fotograferingar och fyra shower så när de kommer hem till Manchester från London ser de fram emot en välförtjänt vila.

Hair Magazine tackar så hjärtligt för pratstunden och ser fram emot nästa kreativa kollektion från Ethos Hairdressing.

Ett par looks från Sharon och Adam på HJ Live London. HJ Live London.
En av de största trenderna just nu är något som kallas color melting, som är en efterträdare från balayage.

Text & Foto: Camilla Svensson

Denna artikel kan även läsas i andra utgåvan av Hair Magazine, 2017.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mr. & Mrs.

Mr. & Mrs.

Kristian och Katja öppnade salong Mr. & Mrs. för tre år sedan. Läs intervjun när de berättar om sina tips och hur man lyckas skapa ett riktigt framgångsrecept i en liten stad med bara 15.000 invånare
Henrik Danielsson

Henrik Danielsson

På en av hans fyra frisörsalonger i Malmö träffar vi Henrik Danielsson och får ta del av hans historia. Han började som hjälpreda i sin mammas salong, och är idag både frisör och salongägare av frisörkedjan HeadOn.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.