leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Kreativiteten är konstant för ETHOS HAIRDRESSING

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester. Deras extraordinära färgtekniker har tagit dem över land och hav och deras kollektionsbilder har inspirerat frisörer i hela världen.

Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester.
Adam Bryant och Sharon Peake från Ethos Hairdressing i Manchester besökte HJ Live London.

Deras senaste kollektion, Appearances, tog dem till final i kategorin Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year under British Hairdressing Award 2016, ett pris som de faktiskt vann tillsammans senast 2013. Sharon har dessutom vunnit North West Hairdresser of the Year tre år i rad, 2008-09-10, och är nu representerad i British Hairdressing Awards Hall of Fame.

Under mässan i London höll Sharon och Adam två shower innan vi slog oss ner över in kopp te i pressrummet. De är båda två vana att stå på scen, bland annat genom deras arbete som ambassadörer för Matrix. Att dela med sig av sin kunskap är något de båda brinner starkt för.

- När man tänker på hur många människor som man själv har lärt sig olika saker från genom åren är det ett naturligt steg att själv dela med sig av sina kunskaper till andra, säger Sharon. Det är ett härligt sätt att ge tillbaka på.

Adam utvecklar:

- Det handlar mer om att dela information än om att utbilda. Ju mer vi delar med varandra desto bättre blir vi allihop, det kan vi inte bortse ifrån.

Kompletterar varandra

Sharon och Adam kompletterar varandra både på scen och i skapandeprocessen. De möttes för nio år sedan av en slump och insåg ganska snabbt att de hade samma syn på frisörbranschen i stort, men olika metoder när det kommer till att skapa hår. Adam har länge varit en del av modeindustrin genom sitt arbete som Session Stylist i 17 år. Sharon har många års erfarenhet av utbildning och har ett mer hantverksmässigt tillvägagångssätt.

- När jag är på semester kan jag till exempel rita bilder som jag sedan fotar och skickar till Adam, berättar Sharon. Just att rita är ett bra sätt att förklara för varandra och för teamet vad jag menar. Adam berättar att inspiration för dem kommer konstant och att deras teamwork är en del i processen.

- Vi sätter inte av tid för att inspireras, det bara sker. Vi kompletterar varandra. Självklart är vi inte alltid överens men om vi aldrig skulle vara oense betyder det ju bara att vi inte gör tillräckligt. Vi utmanar varandra och tvingar varandra att växa.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur och deras färger och former.
Både Sharon och Adam inspireras just nu mycket av djur och deras olika färger och former.

Just nu inspireras Sharon och Adam mycket av djur som av olika anledningar förändrar färger och former. Idén kom från Sharon som fick en tanke om att undersöka varför människor började färga håret från första början, sedan har de spunnit vidare på det.

Samma vision, olika vinklar

På samma sätt som Sharon och Adam kompletterar varandra bygger de upp sitt kreativa team som skapar frisyrkollektionerna som publiceras världen över. Alla i teamet har olika bakgrund och bidrar med nya infallsvinklar, även om de arbetar mot samma mål utifrån samma vision.

- De har alla kommit in i vår kultur som handlar om att dela med sig och att arbeta tillsammans, säger Sharon. Alla jobbar med olika saker men kan ändå följa med i hur kollektionen utvecklas och hitta sin egen plats i den.

Nu är de sex personer i teamet och både Sharon och Adam märker att i takt med att deras varumärke växer och blir större är det fler frisörer som delar deras värderingar som söker sig till dem.

- Det är ett gott betyg för oss, att imagen vi vill skapa för Ethos Hairdressing attraherar rätt människor för oss, säger Adam. Vi vill behålla deras individualitet. Vi vill inte att det ska bli ett kreativt team som levererar det samma oavsett vilka som ingår i det.

Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix.
De är båda två några av Storbritanniens främsta colorister.

Färger smälter samman

Som några av Storbritanniens främsta colorister ser de en trend i att färger mer och mer smälter samman.

- Som en förlängning av balayage-trenden ser vi att den största trenden nu är det vi kallar color melting, att skapa mjuka övergångar mellan olika färger, säger Adam. Det startade med dip dye, gick vidare till ombré och balayage och nu handlar det ännu mer om att få färgerna att smälta samman. Sharon fyller i:

- Parallellt med detta har vi även color blocking med en skarp kontrastfärg på ett specifikt ställe, som en accessoar för att framhäva klippningen. Det tar inte så lång tid att skapa i salongen och kräver inte så mycket produkter men det kräver skicklighet för att få till det på rätt sätt, så vi tar bra betalt för det i salongen.

Se även: ‘Appearances’ av Ethos Hairdressing

Förutom allt arbete på salongen har Sharon och Adam ett fullspäckat schema framöver. Under året ska de bland annat hålla 25 kurser med Matrix, skapa en ny stylingkollektion och arbeta med den nya kollektionen inför British Hairdressing Awards 2017. De är fortfarande taggade på att vinna trots att salongen redan har sju tunga vinster. De senaste veckorna har de haft två fotograferingar och fyra shower så när de kommer hem till Manchester från London ser de fram emot en välförtjänt vila.

Hair Magazine tackar så hjärtligt för pratstunden och ser fram emot nästa kreativa kollektion från Ethos Hairdressing.

Ett par looks från Sharon och Adam på HJ Live London. HJ Live London.
En av de största trenderna just nu är något som kallas color melting, som är en efterträdare från balayage.

Text & Foto: Camilla Svensson

Denna artikel kan även läsas i andra utgåvan av Hair Magazine, 2017.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Linda Beronius (Q&A)

Linda Beronius (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att träffa Linda Beronius, Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Få en snabbkoll på hennes liv som frisör!
Margit Panczel

Margit Panczel

Margit Panczel är klubbmästaren i Intercoiffure Mondial som säger vad hon tycker och firar 40 år som salongsägare. Hair Magazine träffar Margit direkt efter jubileet för att prata om att vara orädd, målmedveten och att värna om miljön.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.