leverantörer

Frisörkurser

Webshops

”Älska det du gör och gör det med hjärtat”

Kungen av avantgarde – Mario Krankl – tog en paus från förberedelserna inför kvällens stora show på TOP HAIR i Düsseldorf för ett samtal om trender, resor och vad som krävs för att lyckas.

Mario Krankl på scenen under showet i Düsseldorf.
Mario Krankl från Österrike på scenen på TOP HAIR i Düsseldorf.

Backstage på TOP HAIR i Düsseldorf är det full fart i logerna. Under dagen hålls flera visningar med bland annat Guy Tang, Patrick Cameron och Frank Brormann. Här är fullt av kändisar och energinivån är hög. Den största logen tillhör öppningsakten inför kvällens gala och prisfest - kungen av avantgarde - Mario Krankl.
Totalt ska 25 modeller stylas i allt från små, hudnära flätor till spektakulära kreationer som sticker ut både på höjden och på bredden. I Mario Krankls team är det 15 stylister och makeupartister som har varit igång sedan tidig morgon. När jag möter Mario är det ungefär sex timmar kvar till den första modellen ska ut på scen. Det är varmt.

- Det är en stor ära att få vara den första tysktalande som öppnar showen ikväll, säger Mario när han tar en vätskepaus med mig utanför logen.

Förberedelser backstage inför showet Transmission. Mario Krankl är en av Österrikes mest kända frisörer.
Editorial Braids är ett av kapitlen under Mario Krankls show Transmission. Här håller stylisterna på att förbereda modellerna sex timmar innan showen. Mario Krankl är en av Österrikes mest erkända frisörer. Han blev världsmästare som 21-åring och är nu Global Master för Goldwell.

Transmission i fem kapitel
Namnet på kvällens föreställning är Transmission och den tar avstamp i showen som Mario presenterade under Global Zoom i Stockholm i höstas. Nu har han byggt vidare på showen och lagt till fler moment.
Totalt har visningen fem kapitel. Marios senaste frisyrkollektion ”Hair In Motion” är ett av dem. Den lyfter fram bärbara frisyrer som direkt går att applicera i salonger runt om i världen. Kollektionen visar olika strukturer och rörelser i håret som är anpassade efter modellernas livsstil och ansiktsform.

Läs även: Rock your head! TOP HAIR i Düsseldorf

- Den starkaste trenden vi ser idag är att formen passar människan bakom frisyren, säger Mario. Färgmässigt går trenden från modeindustrin i svart, vitt och rött men jag ser även att mörkare guld, koppar och grönt kommer mer och mer.

Konst och laser
Showen avslutas med Marios expertområde, och det är inte konstigt att han kallas kungen av avantgarde. Holographic Cyber Dreads kallas det sista kapitlet och det är en konstkreation utan dess like som ackompanjeras av en lasershow.

- Avantgarde för mig är att ta hantverket och lyfta det till den högsta dimensionen. Många tycker inte att vi behöver avantgarde men om man tittar ut över publiken under en avantgardeshow ser man, att de älskar det.

Avantgarde var en del av showen. Visningen hade fem kapitel.

”Avantgarde för mig är att ta hantverket och lyfta det till den högsta dimensionen” säger Mario.

Idag är den starkaste trenden att formen passar människan bakom frisyren. Detta visar Mario i sin senaste kollektion ”Hair in Motion”.

Tre små vättar
Mario har många meriter på sin lista, bland annat blev han världsmästare som 21-åring, han var huvudfrisör vid Alternative Hair Shows 30-årsjubileum och är nu Goldwell Global Master för det internationella Global Zoom-teamet.
Genom hans arbete och hans passion för hår reser han världen runt. Även om det är många och långa timmar i flyg, på hotell och i backstageområden, är det just det här han brinner för, att få dela med sig av sina visioner och sin kunskap.
På resorna har han alltid med sig tre små vättar som hjälper honom på vägen.

- Den ena vätten har en lykta så att jag alltid hittar hem, den andra har en kanna vatten som fyller mig med inspiration och den tredje har en hacka som symboliserar allt hårt arbete som krävs för att lyckas.

Färgerna vitt, svart och rött är några av trendfärgerna just nu.Det första kapitlet i showen Transmission har fått namnet Beautys vs. Beasts där färgtemat går i trendfärgerna vitt, svart och rött.

Hårt arbete och kärlek
Just att lägga ner hårt arbete är något som Mario ser som en utmaning för branschen.

- Idag är det en utmaning att få engagerade frisörer till salongen eller till olika projekt. De europeiska frisörerna är kända över hela världen men man måste lägga mer än 40 timmar i veckan för att lyckas. På grund av olika lagar och regler är det svårt att skicka folk på helgseminarier och om vi inte fortsätter att utbilda de unga kommer kunskapen att minska.

Det är dock inte bara hårt arbete och många timmars övande som krävs för att lyckas.

- Det viktigaste för att bli en duktig frisör är att ha kul i sitt arbete, älska det man gör och göra det med hjärtat.

Text: Camilla Svensson

Foto: Camilla Svensson & Hildebrand Photography

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Editonfinns nu hos Barber Supplier och är en laddbar klippmaskin med ett kraftfullt Li-Ion batteri.
Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

De nya tillskotten är "Love Your Hair Softhood®", som är ett enkelt sätt att torka håret när du använder Curlformers® lockverktyg, och "Vintage Curl Scarf".
Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape från Grönberg & Partner innehåller ingredienser från den nordiska naturen och riktar sig till torrt och skadat hår.
Gold Display med Travel Sizes

Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands hittar du nu en läcker display med alla Golds favoriter i resestorlek. Klicka in och läs mer om displayen!
R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Margit Panczel

Margit Panczel

Margit Panczel är klubbmästaren i Intercoiffure Mondial som säger vad hon tycker och firar 40 år som salongsägare. Hair Magazine träffar Margit direkt efter jubileet för att prata om att vara orädd, målmedveten och att värna om miljön.
Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.

Annons

Nya videor se fler videor

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!