leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Timma vill förenkla frisörernas vardag

Timma är det nya bokningssystemet som tagit Finland med storm. Nu har de tagit turen över Östersjön för att förenkla frisörernas vardag även i Sverige. Vi har träffat VD:n Lari Mykrä från Finland och Sam Dadnahal, som är chefsansvarig i Sverige, för att få veta mer vad Timma står för och hur de arbetar.

Timmas grundare Jakko Hyytiäinen, Miikka Kujala och Lari Mykrä.
Hela idén med Timma började när (fr.v.) Jakko Hyytiäinen, Miikka Kujala och Lari Mykrä gick på Handelshögskolan i Helsingfors och var tvungna att själva boka klipptid. Nu driver de företaget  som siktar på att hjälpa frisörer i hela Norden.

Det hela började för fem år sedan när tre killar på Handelshögskolan i Helsingfors hade flyttat hemifrån och helt plötsligt skulle boka sina klipptider själva. De märkte ganska snabbt att det var många frisörer som hade lediga tider samma dag, men det fanns inget riktigt bra sätt att hitta de lediga tiderna. De slog sina kloka huvuden ihop och kom på en idé om att göra en sajt där frisörerna kunde visa sina lediga tider.

- Vi skapade en sajt med ett riktigt dåligt namn, berättar Lari. Det betydde ungefär ”avbokade tider”, men konstigt nog fungerade det. Det var massor av salonger som ville marknadsföra sina lediga tider.


Ett komplett bokningssystem
Då fungerade deras marknadsföringssajt mer som ett tillägg till frisörernas egna bokningssystem. Killarna intresserade sig mer och mer för branschen och insåg att de var tvungna att utveckla sitt system för att kunna fortsätta växa. De beslutade sig för att bygga ett komplett bokningssystem med allt som frisörerna önskade sig.

Se även: Betalar du för mycket för ditt salongssystem?

- För att ta reda på vad som är viktigt för frisörerna spenderade vi en hel sommar där vi intervjuade ungefär 100 professionella i branschen, berättar Lari. Vi ställde alla möjliga idiotiska frågor och fick se hur de arbetade med sina dåvarande system. Utgångspunkten var att vi skulle kunna hjälpa dem att göra deras vardag enklare och mindre stressig.

Timmas finska team.
Timmas finska team som har kontor i Helsingfors.

Resultatet blev ett komplett bokningssystem som är enkelt att använda och som tillgodoser en salongs alla tekniska behov. I Timmas system ingår själva bokningen, kassasystemet, lagerinformation, statistik, rapporter, kundregister och en hemsidegenererare. Dessutom kan man koppla till marknadsföringssajten Timma.se där de lediga tiderna kan marknadsföras. Alla uppgifter uppdateras automatiskt utifrån bokningssystemet.

- Systemet är enkelt uppbyggt och färgkoordinerat, berättar Lari och visar systemet på sin laptop. Det är enkelt att flytta bokade tider och få en översikt över varje kund. På varje bokning står information om kunden med vad de bokade senast, vad de köpte för produkter, vilka extratjänster de valde till med mera. Du kan även fylla i färgrecept och annan information som kan vara bra att spara. När en bokning görs eller ändras skickas dessutom en bekräftelse till kundens e-postadress.


Alltid uppdaterad
Bokningsfunktionen, som inte kräver lösenord av kunderna, kan läggas till som en modul på vilken hemsida som helst, och ligger som en fast modul på de hemsidor som skapas via Timmas hemsidegenerator. Hemsidegeneratorn är ett tillval till bokningssystemet som enkelt skapar en modern hemsida. Alla uppgifter, så som adress, tider, priser och liknande, uppdateras automatiskt utifrån bokningssystemet så att hemsidan alltid är uppdaterad.

Det kompletta bokningssystemet lanserades i Finland för två år sedan och de har redan 1500 salonger som använder det. Förutom deras enkla gränssnitt och att systemet är anpassat för frisörer är deras styrka deras kundtjänst.

Se även: Timmas 5 lätta steg för att förbättra ditt företag med internet

- Ofta är systemen väldigt klumpiga och vi ville därför göra ett enkelt bokningssystem designat för hår- och skönhetsbranschen, berättar Lari. Vi vill också finnas till hands för våra kunder och ge dem så god service som det bara går. Flera av våra kunder använder vår kundtjänst för alla möjliga frågor om till exempel Wi-Fi och liknande och vi hjälper till så mycket vi bara kan.

Timmas moderna bokningssystem.
Timmas bokningssystem är överskådligt och lätt att använda. Det ser också snyggt ut!


Hjälpa frisörerna att göra business
Teamet bakom Timma är unga, ambitiösa, lite nördiga och kaxiga. Deras affärsmodell går ut på att de inte har någon bindningstid eller avslutningstid.

- Vår filosofi är att vi vill vara bäst, säger Sam. Vi vet att vi har det bästa systemet och ger den bästa servicen och på så sätt kommer kunderna att stanna. Därför behöver vi ingen bindningstid.

Timma lanserades i Sverige i höstas 2016.Kundservice är något som Timma ser som en möjlighet snarare än ett måste. De hjälper sina kunder med så mycket som de bara kan.

Timma lanserades i Sverige i höstas och har sedan dess ökat med 30 – 40 salonger per månad. På huvudkontoret i Helsingfors sitter de nio personer och i filialen på Wallingatan i Stockholm är de tre svenskar som jobbar tillsammans för att serva de svenska kunderna. Deras mål är att få fler salonger att göra affärer smartare och de siktar stort. När de etablerat sig i Sverige är tanken att de ska ta det vidare i Norden, och kanske ännu längre?

Timma vill gärna hjälpa frisörerna att spara tid och tjäna mer pengar.

- Vi vill verkligen hjälpa frisörerna att göra business och spara tid, säger Lari. Det som är det absolut roligaste med det här jobbet är att se hur glada frisörerna blir när de får hjälp att spara just tid så att de kan ägna sig åt det som de tycker är kul; att klippa hår och ta hand om sina kunder.

Text: Camilla Svensson
Foto: Paavo Korhonen

Den här artikeln kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2017 (nr. 14)

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Martin Johansson (Q&A)

Martin Johansson (Q&A)

Lär känna Martin Johansson från Hårgänget, vinnare i kategorin Creative Vision i Wella Trend Visions nationella tävling 2018.
Ida Rosbäck (Q&A)

Ida Rosbäck (Q&A)

​Läs vår frågestund med vinnaren av kategorierna Årets Dam och Årets Herr på Årets Frisörgalan 2014 - Ida Rosbäck!

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.