leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Rätt kassa ger luft åt att kreativa uttryck 

Att vara frisör är att leva sin passion varje dag. Sen finns det kanske moment som inte är lika lustfyllda. Som det nödvändiga pappersarbetet och att försöka hitta tiden till det. Möt Susann och Matilda, två frisörer som hittat ett verktyg som ger dem större utrymme att brinna för sitt yrke: ett kassasystem från Hogia Small Office som gör försäljningen enkel och som ger frihet att sköta kassan hemifrån soffan.

Susann Fredriksson på Klipp Design, Ekerö:

– Som frisör med egen salong vill jag kunna lägga störst fokus på arbetet med kunderna i salongen, säger Susann Fredriksson som driver Klipp Design på Ekerö. Ett användarvänligt kassasystem underlättar både mitt dagliga arbete i salongen och min bokföring. Och det är tryggt med ett godkänt kassaregister med ett system som jag vet följer alla regler! Skatteverket var faktiskt här och gjorde en kontroll och de tyckte jag hade ett fint system. Det kändes ju väldigt bra, såklart!

Susanns kunder får alltid ett tydligt kassakvitto samt kvitto för kortdragningen när de betalar med kort, helt enligt kassalagen. Susann i sin tur får en bra sammanställning för utförda tjänster och försäljning separat varje dag.
– Och i slutet av varje månad tar jag ut en månadssammanställning som jag skickar till min revisor, hur smidigt som helst.Kassan kan enkelt delas 
Susann äger salongen och hon hyr även ut stolar. Just nu till sin dotter – som har sitt eget företag.
– Vi delar kassaregister men det blir ingen sammanblandning av kassakvitton. Jag har mina artiklar och produkter och hon har sina som bokförs på våra respektive organisationsnummer. Min dotter är ny som företagare men kassan lärde hon sig direkt. En annan fördel är att det är enkelt att lägga till eller ta bort en person i systemet om någon börjar eller slutar. Praktiskt inte minst för större salonger med många hyrstolar och omsättning på personal, säger Susann.

Sin administration sköter hon oftast hemifrån. I lugn och ro, som hon uttrycker det. Hon lägger upp artiklar och uppdaterar aktuella kampanjer så att rätt pris syns på kvittot.
– Systemet är enkelt att använda och jag kan göra allt själv. När och var bestämmer jag själv – vilket ger mig större frihet i livet, säger Susann.

Läs även: Budget – din egen och salongensMatilda Aveholt Kjellerby på KlippTilda, Uppsala:– Kassans dagsavslut ger mig både översikt och detaljkoll. Jag kan se exakt vilka behandlingar jag sålt och för hur mycket, jag kan se hur mycket jag arbetat samt hur mycket jag tjänat in sedan förra månadsavslutet. Och behöver jag gå tillbaka och titta närmare på ett tidigare dagsavslut går det bra eftersom all data sparas. En stor fördel, säger Matilda Aveholt Kjellerby som driver salongen KlippTilda.

Flexibiliteten är en annan viktig fördel, menar hon. Som att kassan kan delas av fler eftersom Matilda även hyr ut stolar på sin salong och den stora nyttan att tid och plats inte spelar någon roll.

– Är det lugn på jobbet kanske jag administrerar kassan där men annars är det jätteskönt att jag kan sköta sakerna hemifrån om jag vill. Även min man, som hjälper till med min ekonomiska administration, har koll på företaget: ”Så här många har du klippt idag” kan han säga när jag kommer hem. Lätt att få hjälp när det behövs
Kassasystemet från Hogia Small Office har hon använt i drygt 1,5 år, lika länge som hon drivit salongen KlippTilda.
– Det är enkelt att använda och det var inga problem med att komma igång! Jag fick bra hjälp av supporten i början och personligen uppskattar jag när det finns en person som jag kan prata med och ställa frågor till. Nu gör jag det mesta själv, även min bokföring. Ett smidigt system underlättar definitivt mitt liv. Jag vill hellre lägga tid på det som jag tycker är roligast: att göra kunderna nöjda genom nya spännande idéer!

Matilda använder samtliga lösningar i Hogia Smart-serien med kassa, fakturering och bokföring. På det sparar hon ännu mer tid och minskar dubbelarbete genom att de tre lösningarna samarbetar.


Läs mer om Hogia Smart med kassa, fakturering och bokföring här

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

I samband med att Wella är officiell partner till EuroPride 2018 firar de med att lansera ’Love Editions’ från EIMIs stylingserie.
Fudge Clean Blonde Violet Xpander Foam

Fudge Clean Blonde Violet Xpander Foam

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny, lätt mousse från Fudge. Moussen innehåller Fibre-Dense tekning och ger håret extra volym samtidigt som det blir lätthanterligt. Läs mer här!
Barber Spirit digital motor trimmer från BaBylissPRO

Barber Spirit digital motor trimmer från BaBylissPRO

BaBylissPRO lanserar kraftfull barberartrimmer med digital motor. Utöver en elegant design är denna trimmer perfekt balanserad för utmärkt ergonomi och kraft.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Cathrin Bernval Norlin (Q&A)

Cathrin Bernval Norlin (Q&A)

Cathrin är en svensk frisör som, sedan många år tillbaka, bor och jobbar i Oslo. Hon har jobbar på På Håret Skøyen och ingår även i deras duktiga kreativa team. Läs mer om henne här!
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

Under sin 50 år långa karriär har Trevor Sorbie inspirerat frisörer världen över, tilldelats utmärkelser, byggt upp en välgörenhetsorganistaion och mycket mer!

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!