leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lernberger Stafsing - visionen om ett skandinaviskt skönhetshus

Redan för 20 år sedan visste Patrik Lernberger och Mattias Stafsing att de på något vis skulle arbeta tillsammans i framtiden. Idag driver de det växande skönhetsföretaget Lernberger Stafsing med visionen om att bli ett skandinaviskt skönhetshus.

Patrik och Mattias startar varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb.Patrik och Mattias startar varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb. Under Paris Fashion Week 2018 stylade Patrik och Mattias hår backstage.Under Paris Fashion Week 2018 stylade Patrik och Mattias hår backstage.

Patrik Lernberger och Mattias Stafsing lanserade hårvårdsföretaget Lernberger Stafsing 2011 efter att under ett och ett halvt års tid ha arbetat ihärdigt med kemister i labbet för att utveckla produkterna, träffat leverantörer och presenterat idéen för potentiella kunder. Samtidigt skissade de på en design som skulle passa hela konceptet. Idag kan de erbjuda högkvalitativa, resultatinriktade produkter som är bra både för människan och naturen.

Skönhetsrutiner som fungerar
De båda skönhetsälskande entreprenörerna arbetar hårt för att stärka företaget och få det att växa. Visionen är att bli ett skandinaviskt skönhetshus med hårvård, hudvård, parfym, heminredning och allt sådant som gör livet lite vackrare och skönare. Just nu producerar Lernberger Stafsing hårvårdsprodukter där de styr både innehåll och design helt själva. Nästa steg kommer redan nu till hösten 2018 då de också kommer att lansera hudvårdsprodukter.

- Tanken med våra produkter är att vi kan påverka innehåll och design helt själva, berättar Patrik och Mattias. Att tänka ut en produkt och därefter workshoppa med kemister och sedan låta våra testfrisörer arbeta med produkterna, gör att vi får direkt feedback som vi snabbt kan ta till oss för att göra de justeringar som behövs.

Leden är korta och handlingstiden likaså, vilket är precis det entreprenörduon strävar efter. Målet är att jobba med enkla och resultatinriktade produkter där både innehåll och marknadstänk är modernt.

- Vi vill jobba med skandinavisk skönhet och vårt enkla budskap är att erbjuda skönhetsrutiner som fungerar.

Läs även: Lernberger Stafsing guidar till en välmående hårbotten

- Vi träffades för över 20 år sedan och visste redan från början att vi i framtiden skulle göra någon form av business ihop.Vi träffades för över 20 år sedan och visste redan från början att vi i framtiden skulle göra någon form av business ihop.

Inspirerande omgivningar
Kontoret ligger precis vid havet, i hjärtat av Göteborg och arbetsdagarna inleds med ett kreativt uppstartsmöte med te och musik för att komma i rätt stämning och sätta kursen för dagens arbete. Vanligtvis fortlöper dagen för Patrik och Mattias med olika möten gällande marknadsföring, produktutveckling, marknadsstrategier och liknande tillsammans med de andra medarbetarna.

- Vi är ett underbart gäng med olika specialiteter, Emmelie jobbar med marknad, Mia och Rebecca med sälj, Lina sköter PR & Content, Linda håller i pengarna, Jesper sköter inköp, Filip håller i allt grafiskt och Karl är vår Creative Director.

Patrik och Mattias berättar att innan de kommer till kontoret så startar de varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb, detta är enligt dem båda den bästa början på en kreativ dag.

- Inspiration är enormt viktigt för oss och vi vet att med en bra omgivning med bra människor blir man lättare inspirerad. Mode, böcker, resor och fysisk träning är ett måste. Inspiration är lite som kondition, alltså färskvara!

Text: Ida Holmström
Foto: Lernberger Stafsing

Läs även: Lernberger Stafsings cocktailevent i Stockholm

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson vinnare av National Wella TrendVision 2017 svarar på frågor om bland annat vilka frisörer hon ser upp till och vilken kändis hon vill ge en ny frisyr!
Benjamin Martin

Benjamin Martin

"Jag vill alltid vara bäst. Det gäller mitt arbete med hår, och det gäller min dans". Och det är precis det drive som har hjälpt Benjamin Martin att komma dit han är idag - ansvarig för Wellas danska tekniker-team.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.