leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lernberger Stafsing - visionen om ett skandinaviskt skönhetshus

Redan för 20 år sedan visste Patrik Lernberger och Mattias Stafsing att de på något vis skulle arbeta tillsammans i framtiden. Idag driver de det växande skönhetsföretaget Lernberger Stafsing med visionen om att bli ett skandinaviskt skönhetshus.

Patrik och Mattias startar varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb.Patrik och Mattias startar varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb. Under Paris Fashion Week 2018 stylade Patrik och Mattias hår backstage.Under Paris Fashion Week 2018 stylade Patrik och Mattias hår backstage.

Patrik Lernberger och Mattias Stafsing lanserade hårvårdsföretaget Lernberger Stafsing 2011 efter att under ett och ett halvt års tid ha arbetat ihärdigt med kemister i labbet för att utveckla produkterna, träffat leverantörer och presenterat idéen för potentiella kunder. Samtidigt skissade de på en design som skulle passa hela konceptet. Idag kan de erbjuda högkvalitativa, resultatinriktade produkter som är bra både för människan och naturen.

Skönhetsrutiner som fungerar
De båda skönhetsälskande entreprenörerna arbetar hårt för att stärka företaget och få det att växa. Visionen är att bli ett skandinaviskt skönhetshus med hårvård, hudvård, parfym, heminredning och allt sådant som gör livet lite vackrare och skönare. Just nu producerar Lernberger Stafsing hårvårdsprodukter där de styr både innehåll och design helt själva. Nästa steg kommer redan nu till hösten 2018 då de också kommer att lansera hudvårdsprodukter.

- Tanken med våra produkter är att vi kan påverka innehåll och design helt själva, berättar Patrik och Mattias. Att tänka ut en produkt och därefter workshoppa med kemister och sedan låta våra testfrisörer arbeta med produkterna, gör att vi får direkt feedback som vi snabbt kan ta till oss för att göra de justeringar som behövs.

Leden är korta och handlingstiden likaså, vilket är precis det entreprenörduon strävar efter. Målet är att jobba med enkla och resultatinriktade produkter där både innehåll och marknadstänk är modernt.

- Vi vill jobba med skandinavisk skönhet och vårt enkla budskap är att erbjuda skönhetsrutiner som fungerar.

Läs även: Lernberger Stafsing guidar till en välmående hårbotten

- Vi träffades för över 20 år sedan och visste redan från början att vi i framtiden skulle göra någon form av business ihop.Vi träffades för över 20 år sedan och visste redan från början att vi i framtiden skulle göra någon form av business ihop.

Inspirerande omgivningar
Kontoret ligger precis vid havet, i hjärtat av Göteborg och arbetsdagarna inleds med ett kreativt uppstartsmöte med te och musik för att komma i rätt stämning och sätta kursen för dagens arbete. Vanligtvis fortlöper dagen för Patrik och Mattias med olika möten gällande marknadsföring, produktutveckling, marknadsstrategier och liknande tillsammans med de andra medarbetarna.

- Vi är ett underbart gäng med olika specialiteter, Emmelie jobbar med marknad, Mia och Rebecca med sälj, Lina sköter PR & Content, Linda håller i pengarna, Jesper sköter inköp, Filip håller i allt grafiskt och Karl är vår Creative Director.

Patrik och Mattias berättar att innan de kommer till kontoret så startar de varje dag med en timmes powerwalk där de pratar jobb, detta är enligt dem båda den bästa början på en kreativ dag.

- Inspiration är enormt viktigt för oss och vi vet att med en bra omgivning med bra människor blir man lättare inspirerad. Mode, böcker, resor och fysisk träning är ett måste. Inspiration är lite som kondition, alltså färskvara!

Text: Ida Holmström
Foto: Lernberger Stafsing

Läs även: Lernberger Stafsings cocktailevent i Stockholm

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Evelina Berlevik & Camilla Rundholm - Junkstyle

Evelina Berlevik & Camilla Rundholm - Junkstyle

De tidigare Årets Frisör-vinnarna har precis startat upp utbildningsverksamheten Edu Junkstyle i egen regi och vi ville gärna veta mer. Följ med här!
Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Titeln som Årets Frisör 2016 i Norge kammades hem av ingen mindre än svenska Frida Andersson. Hair Magazine fick chansen att ställa några frågor till stjärnfrisören:

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!