leverantörer

Frisörkurser

Webshops

HeadBrands - ”Nu har vi gått ALL IN”

För fem månader sedan etablerade HeadBrands en ny inredningsavdelning.
- Nu kan vi på allvar kalla oss totalleverantörer till frisörbranschen, säger Fredrik Gelkner, VD. Och den nya avdelningen har fått en flygande start

Gunnar Johansson, chef för HeadBrands inredningsavdelning och Fredrik Gelkner, VD för HeadBrands

Gunnar Johansson, chef för HeadBrands inredningsavdelning

Gunnar Johansson, chef för HeadBrands inredningsavdelning och
Fredrik Gelkner, VD för HeadBrands,
utanför verksamheten i Lund.

Gunnar Johansson har varit i salonginredningsbranschen i 29 år, så det är bestämt ingen novis som styr HeadBrands inredningsavdelning.


"Nu har vi gått all in"

HeadBrands har nu tagit det sista steget för att bli totalleverantör till frisörbranschen i och med sin nya inrednings- och inventarieavdelning.

- Vi saknade inredningen för att bli kompletta, fastslår Fredrik Gelkner, VD för HeadBrands. Nu har vi gått all in, och framöver kan vi erbjuda frisörerna allt från inventarier till salongen, produkter till försäljning och användning i salongen, verktyg som saxar, hårfönar, locktänger och mycket mer, liksom vi också säljer kaffe, te, diskmedel, choklad och toalettpapper, säger Fredrik och ler. Målet är att upptagna frisörer kan koncentrera sig på det de kan tjäna pengar på, och i princip få allt de har behov för i salongen i ett paket. Gunnar Johansson, som har arbetat med salongsinredning i egen verksamhet i 29 år, står bakom HeadBrands nya inventarieavdelning.

- Jag har arbetat med HeadBrands sedan de blev etablerade för sex år sedan, så när Fredrik frågade om jag ville starta upp en inventarieavdelning tvekade jag inte. Det ville jag vara med på, berättar Gunnar.

Läs även: HeadBrands - Ett företag som står på frisörens sida

Den europeiska serien inSalon har koll på detaljerna.
Den europeiska serien inSalon har koll på detaljerna. Mixa ryggstöd och säte efter eget tycke och välj mellan 10 olika skinntyper och färger.

Två inventarielinjer

Hos HeadBrands har man valt att arbeta med en europeisk linje, in Salon, som är stilrena möbler i skandinavisk design till förnuftiga priser.

- För att vara konkurrenskraftiga har vi alltid svart färg på lager och övriga färger kan levereras inom fyra veckor. Det betyder att vi kan leverera en ny salong med allt från stolar till speglar, disk och schamponeringar inom ett par dagar, berättar Gunnar Johansson, som är väldigt glad för HeadBrands sätt att arbeta på med en stor katalog med uteslutande fokus på inredning samt mindre kataloger som skickas ut var 6-8e vecka.

- Men oavsett vilket behov salongen har involverar vi oss gärna i inredningen, och vi vill gärna hjälpa frisörerna med att uppnå det bästa resultatet, liksom vi mer än gärna besöker salongen för att hjälpa dem.

HeadBrands satsar på barberartrenden.  HeadBrands satsar på barberartrenden.
HeadBrands satsar på barberartrenden. ”Vi kan leverera stol, produkter och de verktyg som behövs”, säger Fredrik Gelkner.


Bra bit på väg

HeadBrands slog upp dörrarna till sin inredningsavdelning, som för övrigt har ett eget showroom i Lund i anslutning till företaget, för fem månader sedan och både Fredrik Gelkner och Gunnar Johansson berättar att den har fått en flygande start.

- Det går riktigt fint i både Sverige och Danmark, vi har redan inrett flera salonger och sålt enskilda inventarier, delger dem. Just nu är de i full gång med att förhandla med andra märken så att det finns fler inredningsmöjligheter att erbjuda frisörerna. I kollektionen finns också småmöbler som torkhuvar, rullbord och frisörstolar. Målet är också klart - man vill vara den ledande leverantören av inredning i både Sverige och Danmark.

Läs även: HeadBrands - Friheten att själv välja

   
inSalon heter HeadBrands eget inredningsmärke, med ett enkelt och stilrent uttryck och humana priser.


Satsar på barberartrenden

Ett av de områden det satsas på från HeadBrands sida är barberartrenden.

- inSalon har snygga barberarstolar i ett rått och maskulint uttryck med inspiration från 50-talets stolar, men i en modern tappning, berättar Gunnar, för det gäller för HeadBrands att ligga i framkant när det gäller trender.

- Vi kan således leverera allt från barberarstolar till herrprodukter och verktyg som klippmaskiner och så vidare, säger Fredrik. Gunnar Johansson har genom sina många år i branschen arbetat en del med de svenska frisörskolorna, och även här är han på väg att implementera barberartrenden.

- Med etableringen av inredningsavdelningen har vi så att säga slutit cirkeln. Vi har tag om marknaden i såväl Sverige som Danmark, och vi vill säkra framöver att alla kan handla till det bästa priset, avslutar Fredrik Gelkner.

Läs även: HeadBrands - snabbast växande företaget i branschen! (2013)


”Vi kan leverera en ny salong med allt från stolar till speglar, disk och schamponeringar inom ett par dagar." - Gunnar Johansson

Text: Pia Finne
Foto: Claus Peuckert


Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines fjärde utgåva, 2015.


Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Luminous Bronze Self-Tan Drops är koncentrerade brun-utan-soldroppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Läs mer här:
KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

Hos HeadBrands hittar ni nu dessa två nyheter från KC Professional - ett dry shampoo och ett heat protection spray, båda fria från parfym.
HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

Flex Dry Brush ger en skonsam utredning och är dessutom värmeresistent - vilket gör den optimal att använda till föntorkning.
Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills Masque är en fuktbehandling som kompletterar varje hårstrå och ger fuktbalans i hela hårbotten.
Net teknisk kappa

Net teknisk kappa

Den tekniska kappan Net är elegant, behaglig och perfekt vid färgning. Det nätliknande materialet har en vatten- och kemikalieavstötande plastbeläggning.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Gunilla Andersson Gustafsson

Gunilla Andersson Gustafsson

Lärare, doktorand, ordförande, vice VD och författare. Gunilla har samlat på sig många titlar genom åren, men hon är alltid främst frisör - med stort F.
Johan Kristensen

Johan Kristensen

Johan Kristensen är hårstylisten som delar upp yrkeslivet mellan lugnet på salongen i Gävle och hetsen kring shower med Schwarzkopf. Och han älskar det. – Jag får verkligen det bästa av två världar. Läs den inspirerande intervjun här:

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!