leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, Session.Weekend, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av undervisning från bland annat ELEVEN Australia, Kevin.Murphy och Living Proof.

Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. 

Den femte upplagan av Session.Weekend gick traditionsenligt av stapeln på Clarion Hotel Post i Göteborg. Temat för helgen var ”white party” och det var en fröjd att se 500 vitklädda frisörer mingla runt i vinterträdgården för att utvecklas, umgås och ha kul tillsammans.

- Med Session.Weekend vill vi skapa gemenskap, vi älskar tillhörighet, säger vice VD Alexander Lecander. Vi har startat ett mantra som vi kallar ”We are the Session” för att alla ska vara delaktiga.

ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.

ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar.ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar. Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.

Internationell inspiration
Schemat för helgen var fullspäckat med inspiration från internationella stjärnor som delade med sig av de senaste trenderna och sina bästa tips. Först ut var ELEVEN Australia med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen. Det var tredje gången Joey och hans team var på plats under Session.Weekend och den här gången bjöd de på mer inspiration till de manliga kunderna, en marknad som fortsätter att öka. Den sköna, australienska mentaliteten lös igenom i allt från de salongsvänliga frisyrerna och de visuella effekterna till teamets framträdande på scen.

Danska Marianne Jenssen från Kevin.Murphy skapade härligt somriga looks som förde tankarna till Roskilde, Coachella och Way Out West. Olika sorters flätor fick nytt liv genom att genom att Marianne lätt kammade håret i motsatt riktning och löste upp dem. Perfekt är tråkigt och det avslappnade, naturliga och personliga är det som väcker intresse. Visningen var producerad av Session Maps Education Manager Frida Claeson, dansgruppen som medverkade heter Danspoint.

Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag.Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag. Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week.Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week, bland annat skapade han en hållbar wet look med Molding Clay blandad med vatten.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, delade med sig av både humor och praktiska tips på hur man skapar de senaste trenderna från Los Angeles Fashion Week. Produkten Molding Clay blandades med vatten för att skapa en wet look som varken torkar eller tynger ner håret. Updo pixie är ett sätt att skapa illusionen av en kort frisyr som samtidigt ger en lyxig känsla.

L:a Kvarteret från Örebro var en av de salonger som var på plats under helgen.

- Vi har kommit flera gånger och varit väldigt nöjda. Det är kul att det är flera dagar i rad för man får så mycket inspiration. Inte bara från visningar utan även från omgivningen och andra frisörer. Det vi tar med oss från visningarna idag är att inte allt behöver vara så perfekt. Att man ska våga dra i saker, att det faktiskt händer något och att det blir levande. Den röda tråden i hela eventet är också just det, att det ska vara personligt.

Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.

Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.

Underhållning och glädje
Förutom en massa inspirerande hår innehöll Session.Weekend en hel del underhållning. Alexander och hans kollegor har under åren bjudit på någon form av spex under lördagens middag. Tidigare har han bland annat uppträtt som Conchita Wurst. I år bjöds det dels på en hyllning till Avicii tillsammans med en av företagets säljare, Thomas Nemorin, men också en glittrande show med Alexander som Christer Lindarw och Fia Svensson som Lasse Flinckman i After Dark, till gästernas förtjusning. Dansgolvet drogs igång av det härliga coverbandet DuoJag.

- Det vi vill att frisörerna ska ta med sig tillbaka till salongen är glädje, säger Alexander och Peter. När helgen är över ska man känna sig ganska utmattad och trött men fylld med inspiration, nya idéer och framförallt en härlig känsla.

Text: Camilla Svensson
Foto: Andreas Carlsson & Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Chriss Berner (Q&A)

Chriss Berner (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att ta ett snack med Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM. Läs om hennes tankar, tycken och karriär här:
Benjamin Martin (2015)

Benjamin Martin (2015)

Under den spektakulära Sebastianshowen Eclipse Art i Köpenhamn, som sammanföll med solförmörkelsen i slutet av mars, var det Benjamin Martin som höll i trådarna. Han är Nordic Creative Leader för Sebastian, men även för Nioxin och Sassoon.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.