leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, Session.Weekend, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av undervisning från bland annat ELEVEN Australia, Kevin.Murphy och Living Proof.

Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. 

Den femte upplagan av Session.Weekend gick traditionsenligt av stapeln på Clarion Hotel Post i Göteborg. Temat för helgen var ”white party” och det var en fröjd att se 500 vitklädda frisörer mingla runt i vinterträdgården för att utvecklas, umgås och ha kul tillsammans.

- Med Session.Weekend vill vi skapa gemenskap, vi älskar tillhörighet, säger vice VD Alexander Lecander. Vi har startat ett mantra som vi kallar ”We are the Session” för att alla ska vara delaktiga.

ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.

ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar.ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar. Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.

Internationell inspiration
Schemat för helgen var fullspäckat med inspiration från internationella stjärnor som delade med sig av de senaste trenderna och sina bästa tips. Först ut var ELEVEN Australia med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen. Det var tredje gången Joey och hans team var på plats under Session.Weekend och den här gången bjöd de på mer inspiration till de manliga kunderna, en marknad som fortsätter att öka. Den sköna, australienska mentaliteten lös igenom i allt från de salongsvänliga frisyrerna och de visuella effekterna till teamets framträdande på scen.

Danska Marianne Jenssen från Kevin.Murphy skapade härligt somriga looks som förde tankarna till Roskilde, Coachella och Way Out West. Olika sorters flätor fick nytt liv genom att genom att Marianne lätt kammade håret i motsatt riktning och löste upp dem. Perfekt är tråkigt och det avslappnade, naturliga och personliga är det som väcker intresse. Visningen var producerad av Session Maps Education Manager Frida Claeson, dansgruppen som medverkade heter Danspoint.

Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag.Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag. Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week.Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week, bland annat skapade han en hållbar wet look med Molding Clay blandad med vatten.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, delade med sig av både humor och praktiska tips på hur man skapar de senaste trenderna från Los Angeles Fashion Week. Produkten Molding Clay blandades med vatten för att skapa en wet look som varken torkar eller tynger ner håret. Updo pixie är ett sätt att skapa illusionen av en kort frisyr som samtidigt ger en lyxig känsla.

L:a Kvarteret från Örebro var en av de salonger som var på plats under helgen.

- Vi har kommit flera gånger och varit väldigt nöjda. Det är kul att det är flera dagar i rad för man får så mycket inspiration. Inte bara från visningar utan även från omgivningen och andra frisörer. Det vi tar med oss från visningarna idag är att inte allt behöver vara så perfekt. Att man ska våga dra i saker, att det faktiskt händer något och att det blir levande. Den röda tråden i hela eventet är också just det, att det ska vara personligt.

Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.

Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.

Underhållning och glädje
Förutom en massa inspirerande hår innehöll Session.Weekend en hel del underhållning. Alexander och hans kollegor har under åren bjudit på någon form av spex under lördagens middag. Tidigare har han bland annat uppträtt som Conchita Wurst. I år bjöds det dels på en hyllning till Avicii tillsammans med en av företagets säljare, Thomas Nemorin, men också en glittrande show med Alexander som Christer Lindarw och Fia Svensson som Lasse Flinckman i After Dark, till gästernas förtjusning. Dansgolvet drogs igång av det härliga coverbandet DuoJag.

- Det vi vill att frisörerna ska ta med sig tillbaka till salongen är glädje, säger Alexander och Peter. När helgen är över ska man känna sig ganska utmattad och trött men fylld med inspiration, nya idéer och framförallt en härlig känsla.

Text: Camilla Svensson
Foto: Andreas Carlsson & Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Skapa viktlös, byggbar textur med en hållbar stadga med detta ultrafina spraywax som ger separation och glans till korta och långa längder.
Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Går du förbi Surebabyyes på dagen ser den ut som en helt vanlig salong. På kvällen däremot, då de flesta frisörsalonger är mörka och tysta, händer det alltsom spännande saker i källarlokalen i hjärtat av hippa Hornstull.
Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.