leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, Session.Weekend, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av undervisning från bland annat ELEVEN Australia, Kevin.Murphy och Living Proof.

Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. Peter Andersson, VD, och Alexander Lecander, vice VD, var helgens värdar men hela företaget, alla 35 anställda, samarbetade för att göra eventet möjligt. 

Den femte upplagan av Session.Weekend gick traditionsenligt av stapeln på Clarion Hotel Post i Göteborg. Temat för helgen var ”white party” och det var en fröjd att se 500 vitklädda frisörer mingla runt i vinterträdgården för att utvecklas, umgås och ha kul tillsammans.

- Med Session.Weekend vill vi skapa gemenskap, vi älskar tillhörighet, säger vice VD Alexander Lecander. Vi har startat ett mantra som vi kallar ”We are the Session” för att alla ska vara delaktiga.

ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.ELEVEN Australia, med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen, visade tre olika kollektioner.

ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar.ELEVEN Australia tar med dig landet ”down under” vart de än är i världen. Öppningsvisningen innehöll stiligt stylade herrfrisyrer på charmiga surfkillar. Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.Joey har vunnit Australian Hairdresser of the Year tre gånger. Nu är han nominerad igen med kollektionen Labassa.

Internationell inspiration
Schemat för helgen var fullspäckat med inspiration från internationella stjärnor som delade med sig av de senaste trenderna och sina bästa tips. Först ut var ELEVEN Australia med Creative Director Joey Scandizzo i spetsen. Det var tredje gången Joey och hans team var på plats under Session.Weekend och den här gången bjöd de på mer inspiration till de manliga kunderna, en marknad som fortsätter att öka. Den sköna, australienska mentaliteten lös igenom i allt från de salongsvänliga frisyrerna och de visuella effekterna till teamets framträdande på scen.

Danska Marianne Jenssen från Kevin.Murphy skapade härligt somriga looks som förde tankarna till Roskilde, Coachella och Way Out West. Olika sorters flätor fick nytt liv genom att genom att Marianne lätt kammade håret i motsatt riktning och löste upp dem. Perfekt är tråkigt och det avslappnade, naturliga och personliga är det som väcker intresse. Visningen var producerad av Session Maps Education Manager Frida Claeson, dansgruppen som medverkade heter Danspoint.

Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag.Marianne Jensen från Kevin.Murphy använde extensions och FRINGE.BENEFITS, en löstagbar lugg, för att skapa trendiga effekter för den som inte vill gå all-in varje dag. Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.Perfect is boring. Olika sorters flätor kammades försiktigt i motsatt riktning och löstes upp för att ge ett mer personligt uttryck.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week.Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, visade de senaste trenderna från LA Fasion Week, bland annat skapade han en hållbar wet look med Molding Clay blandad med vatten.

Michael Shaun Corby, Creative Director för Living Proof, delade med sig av både humor och praktiska tips på hur man skapar de senaste trenderna från Los Angeles Fashion Week. Produkten Molding Clay blandades med vatten för att skapa en wet look som varken torkar eller tynger ner håret. Updo pixie är ett sätt att skapa illusionen av en kort frisyr som samtidigt ger en lyxig känsla.

L:a Kvarteret från Örebro var en av de salonger som var på plats under helgen.

- Vi har kommit flera gånger och varit väldigt nöjda. Det är kul att det är flera dagar i rad för man får så mycket inspiration. Inte bara från visningar utan även från omgivningen och andra frisörer. Det vi tar med oss från visningarna idag är att inte allt behöver vara så perfekt. Att man ska våga dra i saker, att det faktiskt händer något och att det blir levande. Den röda tråden i hela eventet är också just det, att det ska vara personligt.

Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.Sandra Ragén, Carolina Eldh, Fannie Andersson, Ilona Andersson och Linah Polvora från L:a Kvarteret i Örebro var på plats under helgen.

Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.Temat var ”white party” och 500 vitklädda frisörer minglade, umgicks och utvecklades tillsammans under helgen.

Underhållning och glädje
Förutom en massa inspirerande hår innehöll Session.Weekend en hel del underhållning. Alexander och hans kollegor har under åren bjudit på någon form av spex under lördagens middag. Tidigare har han bland annat uppträtt som Conchita Wurst. I år bjöds det dels på en hyllning till Avicii tillsammans med en av företagets säljare, Thomas Nemorin, men också en glittrande show med Alexander som Christer Lindarw och Fia Svensson som Lasse Flinckman i After Dark, till gästernas förtjusning. Dansgolvet drogs igång av det härliga coverbandet DuoJag.

- Det vi vill att frisörerna ska ta med sig tillbaka till salongen är glädje, säger Alexander och Peter. När helgen är över ska man känna sig ganska utmattad och trött men fylld med inspiration, nya idéer och framförallt en härlig känsla.

Text: Camilla Svensson
Foto: Andreas Carlsson & Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Kevin Murphy

Kevin Murphy

Kevin Murphy och hans team jobbar backstage på de mest prestigefyllda modeveckorna, driver varumärket KEVIN.MURPHY och inspirerar på de största frisörarenorna.
Pernilla Moberg (Q&A)

Pernilla Moberg (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att prata lite med Pernilla som arbetar som frisör på salong LB, Mölnlycke och är medlem i både frisörlandslaget och yrkeslandslaget.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!