leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Älskade 80-tal!

- Sebastian Professional stylade hår till Designers Remixs AW18

Nina Larsen, Sebastian Professional International Artist, ledde teamet av stylister till Designers Remixs visning på Copenhagen Fashion Week.
Nina Larsen, Sebastian Professional International Artist, ledde teamet av stylister som skapade hår inspirerat av 80-talets glansdagar till Designers Remixs visning under Copenhagen Fashion Week.

Det är få saker som definierar 80-talet på samma sätt som den ikoniska filmen När Harry mötte Sally. Meg Ryans fluffiga svall var det många som skulle kunnat döda för då och de känslorna börjar sakta men säkert komma tillbaka. De bekymmersfritt lekfulla lockarna från 80-talets glansdagar låg till grund för looken som Nina Larsen, tillsammans med designern Charlotte Eskildsen, tagit fram inför Designers Remixs visning under Copenhagen Fashion Week.

- En av de stora trenderna generellt är modernt 80-tal och på hårsidan är lockar en stor trend. Till den här visningen har vi kombinerat båda. Formen på håret har tydliga influenser från 80-talet med sidbena, lugg och textur. För att göra den mer modern är toppen på huvudet platt, så att det liknar en utväxt permanent, men på ett bra sätt.

Se även: Sebastian Professional i Berlin

Sebastian Professional stylade Designers Remix AW18
Modellernas eget hår och personliga uttryck var i fokus men för att skapa en enhetlighet stylades alla i slarviga lockar och sidbena.

Ta fram looken
Arbetet med att ta fram looken började långt innan visningsdagen. Nina och Charlotte träffades först på tu man hand och diskuterade olika idéer. Därefter hade de en lookdag tillsammans där de provade alla idéerna och kom fram till vilket uttryck som passar bäst till kollektionen den här säsongen.

Till förra säsongens visning valde de en väldigt enhetlig look med peruker där modellerna skulle se ut som en armé som marscherade på catwalken. Till den här visningen var det mer fokus på variation och modellernas egen personlighet. För att ändå skapa en röd tråd var det flera element som gick igen.

- Sidbenan och texturen i håret var det viktigaste för att skapa en enhetlig look men vi fokuserade också på att använda tjejernas eget hår och anpassa frisyren efter det.

Tolv stylister
För att kunna genomföra looken satte Nina ihop ett team med tolv stylister för att styla de 22 modeller som skulle gå i visningen.

- Teamet bestod dels av några från vårt nordiska Sebastianteam men även några stylister som jag vet har erfarenhet av att arbeta backstage på stora produktioner. Alla känner varandra på kors och tvärs och det är också viktigt så att det blir bra stämning i gruppen. Eftersom vårt främsta verktyg i stylingen är Sebastian Professionals produkter är det också viktigt att alla i teamet är vana vid att arbeta med dem.

Sebastian Professional stylade Designers Remix AW18 Designers Remix AW18 visning på Copenhagen Fashion Week

Designers Remix AW18 visning på Copenhagen Fashion Week
Catwalk ready! Nina och Charlotte gick igenom varje modell under dagen och finjusterade looken allt eftersom.

Vågor och lockar
Nina och teamet skapade struktur i modellernas hår genom att skapa platta vågor i hela håret, dra ut dem med fingrarna och sedan skräddarsy looken för varje modell med små lockar.

- Vi skulle skapa en modern tolkning av 80-talet och valde därför att använda oss av några av de mest populära teknikerna och produkterna från årtiondet. Bland annat har vi använt oss av krustänger, locktänger, mousse och hårspray. Torrschampo användes också för att skapa en matt, naturlig look.

Under dagen gick Nina och Charlotte igenom varje modell och finjusterade looken allt eftersom. Även om att arbeta backstage på en modevisning innebär att göra ett stort arbete på kort tid är det värt det.

- Det har varit en utmaning att skapa en enhetlig look på tjejer med många olika längder och hårtyper men det allra bästa med att arbeta med Fashion Week är ändå att arbeta under tidspress. När de säger att det är tio minuter kvar till showstart och vi har fyra modeller kvar att styla, då är det så härligt att se gruppen av stylister som arbetar tillsammans och hjälper varandra att komma i mål. Det kändes så bra när jag såg modellerna uppradade på catwalken såg jag att vi hade klarat det!

Designers Remix AW18 visning på Copenhagen Fashion Week Designers Remix AW18 visning på Copenhagen Fashion Week

Teamet bakom Designers Remix visningTeamet bakom visningen: (fr.v.) Ulrica Lindström, Mille Maria Vindelev, Ásla Breyt Danielsen, Trine Brødholt, Morten Kongsbak, Jacob Kruse Henriksen, Nina Larsen, Kasper Astrup Sørensen, Barbara Kehlet, Nicolai Mangor Nielsen, Trine Dienstrup (saknas på bilden: Jonas Helland)

Se fler bilder i galleriet:

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jonas Wixner

Jonas Wixner

Jonas Wixner skulle bli byggarbetare. Såga, snickra och bygga saker. Nu bygger han frisyrer i stället. Hair Magazine träffade Jonas Wixner som driver salongen i Örnsköldsvik som farfar och pappa byggt upp.
Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic

Dejan har alltid gått sin egen väg. Vägen har varit långt ifrån rak men den har tagit honom till London, Paris och New York och nu till hans egen studio i Hammarbyhöjden. Hair Magazine fick chansen att träffa Dejan OCH hans livsverk - dockorna.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!