leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17 på hotell Clarion Sign i StockholmAlla modellerna på Schwarzkopf Professionals Look & Learn på Clarion Sign i Stockholm. 

Innan Schwarzkopf intog scenen på hotell Clarion Sign i Stockholm bjöds alla gäster på mat, vin och mingel. Stämningen var glad och förväntansfull. Förutom att lära sig mer om trender anpassade för den nordiska marknaden fick alla frisörer även en mer praktisk inblick i hur man återskapar de utvalda lookerna i det traditionsenliga momentet ”Look and Learn”.

Hyllning av ikonerna
Efter att ha jobbat med Essential Looks i 20 år och sammanlagt skapat över 100 olika looker ville Schwarzkopf fira jubileet med att ta fram åtta ikoniska looker med inspiration från 80-och 90-talen. Glitter och glam, mönstermix, rött och Grace Jones var några av utgångspunkterna för trendspaningen. I kollektionen återfinns alltså både mer urbana, vågade frisyrer och lite mer naturliga looker. Den gemensamma nämnaren är att influenserna hämtats från några av årtiondenas största stilikoner och de mest signifikativa trenderna från åren som gått.

 – Inspirationen bakom trenderna kommer från både sociala medier, mode och röda mattan berättar Christina Karlsson, Ask Manager som höll i kvällens trendrapport.

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner på Schwarzkopfs Look & Learn
Höstens trender bjuder på blått och lavendel i många olika nyanser. 

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner. 


Det handlar därmed inte om att kopiera gamla looker, utan snarare om att tolka dem på ett sätt som både känns fräscht och nytänkande. Ambitionen med att prata om lookerna som ikoniska är att poängtera att de ständigt är aktuella i olika sammanhang och former. En koppling som även kan dras till teknikerna som används för att skapa frisyrerna.

– Många frågar om vi inte kan komma på en ny trend-teknik, men det är tvärtom. Teknikerna är desamma och det är istället vad vi gör med dem och hur vi använder oss av dem som blir trenderna, säger Anders Schönemann, utbildningsansvarig.

Utbildningsansvarige Anders Schönemann berättade om inspirationen bakom kollektionen. Flera varianter av den korta Buzz-cuten visades under kvällen. 


En trend för varje kund
Höstkollektionen bottnar även i de olika stilarna som återfinns hos Schwarzkopfs nordiska kunder. Slutresultatet är en kollektion där de allra flesta målgrupper finns representerade. Förutom mycket fokus på blonda, välvårdade hår finns även den mogna kvinnan, killar och den unga mer experimenterande kunden med.

Den korta Buzz-cuten var en av frisyrerna som till publikens glädje demonstrerades live på scen av Johan Kristenssen, samtidigt som han även förklarade de olika momenten bakom den färdiga looken.

Läs även: Med Schwarzkopf Professional i Åre

Presentation av hur man skapar tre olika tolkningar av de största trenderna för killar den här hösten och vintern.

Johan Kristenssen på scen.
Johan Kristenssen på scen. Kvällen bjöd även på herrmode.

– Det är jätteviktigt att man väljer rätt teknik på rätt hår, speciellt när man klipper så kort. Olika hår beter sig på olika sätt, här har vi till exempel ett tjockt hår med lite virvlar som jag först klippte, sedan blekte och sedan klippte igen eftersom blekningen gör att håret sväller.

Buzz-cuten är ett tydligt exempel på en frisyr som gått från lite svår och cool till mer mainstream, mycket tack vare sociala medier och Hollywoodstjärnor som vågat klippa av sina långa svall. Frisyren som tidigare var synonym med Grace Jones är även ett exempel på en ikonsik 80-tals look som än en gång är högaktuell.


Malena Brunzell och Johan Kristenssen, två av de tekniker som tillsammans med makeupansvarig Jörgen Sollerberg på visade hur man får till några av lookerna från kollektionen. 

Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser på Schwarzkopfs Look & Learn.Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser.

Se fler bilder från kvällen här:

Se även: ESSENTIAL LOOKS AW17 – THE IKONIC COLLECTION

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anela Muminhodzic (Q&A)

Anela Muminhodzic (Q&A)

Anela Muminhodzic är frisör på Victor | Noblesse i Göteborg och vinnare av Årets Nykoming 2015. Här svarar hon på några frågor om sig själv, sin inspiration och sina framtidsplaner.
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.