leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Salon International 2018

Traditionen trogen anordnades en av Europas största branschmässor för frisörer, Salon International, på ExCeL i London i år. Under tre dagar minglade frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa tillsammans samtidigt som de tog del av de senaste trenderna från några av branschens stjärnor. På scen i år sågs bland annat Trevor Sorbie, Patrick Cameron, Toni&Guy och Sassoon Academy.

Salon International var fullt med frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. Salon International var fullt med frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa.

Retro love
Det är tydligt att dagens trendbild blickar bakåt mot 70- och 80-talets glansdagar samtidigt som både silhuetter och texturer har en modern twist. Tendenserna syntes tydligt vid Sassoon Academys uppskattade visning. Teamet, med Mark Hayes i spetsen, delade med sig av sin inspiration till kollektionerna Ultraviolet och Plastic i form av moodboards. Hela visningen andades kitsch, disco, lyx och nattklubbslivet på Studio54.

Sassoon Academys uppskattade visning under Salon International 2018.Sassoon Academys uppskattade visning under Salon International 2018.

Under visningen av Sassoon Academy kom en rullskridskoåkande disco queen inrullande på scenen.Under visningen av Sassoon Academy kom en rullskridskoåkande disco queen inrullande på scenen till tonerna av 70-talsklassikern Native New Yorker av Odyssey. X-presion visade sin senaste kollektion Tartán med skotskrutigt mönster både på kläder och hår.X-presion visade sin senaste kollektion Tartán med skotskrutigt mönster både på kläder och hår.

Trevor Sorbie Artistic Team visade fem olika kollektioner skapade av personerna i det artistiska teamet. Caroline Schmitt visade en av lookerna från sin kollektion Details där hon hällde guldigt pulver på håret och när modellen ställde sig upp blåste Caroline bort pulvret med en fön och avslöjade ett mönster av blommor. Art Director Tom Connell visade sin senaste kollektion, Variations on a Theme, där en av de mest uppskattade frisyrerna var Warp Speed Chic, där en kort, androgyn frisyr ackompanjerades av en lång hästsvans.

Hooker&Young förvånade besökarna genom att presentera R’n’BIBA:s 70-talssvall med en stor scarf runt huvudet för att sedan avslöja att det var en peruk.

The perm is back!Hooker&Young förvånade besökarna genom att presentera R’n’BIBA:s 70-talssvall med en stor scarf runt huvudet för att sedan avslöja att det var en peruk och under dolde sig ett stort, lockigt hår. The perm is back!

Tom Connell, Art Director för Trevor Sorbie Artistic Team inspireras mycket av musik, den här modellen klipptes på scen till Arctic Monkeys.Tom Connell, Art Director för Trevor Sorbie Artistic Team inspireras mycket av musik, den här modellen klipptes på scen till Arctic Monkeys. Caroline Schmitt från Trevor Sorbie Artistic Team hällde guldigt pulver på en modells hår och avslöjade ett mönster av blommor.Caroline Schmitt från Trevor Sorbie Artistic Team hällde guldigt pulver på en modells hår och avslöjade ett mönster av blommor.

Skotskrutigt
Schwarzkopf Professionals show var fullsatt och besökarna fick verkligen valuta för pengarna. Öppningsnumret stod brittiska Hooker & Young för och de presenterade showen English Eccentrics med inspiration från brittiskt 70- och 80-tal, R’n’B och punk. Supercoola och innovativa X-presion visade deras senaste kollektion Tartán som innehöll flera looker med ett skotskrutigt mönster som ofta syns i modesammanhang. Kläderna till kollektionen var ett samarbete mellan X-presion och klädesdesignern Ana Locking.

”Blonds have more fun” lät det från Schwarzkopf Professional när de presenterade Blonde Me Iconic Blonde Collection, inspirerad av blonda ikoner. Ambassadörerna Leslie Jennison och Tyler Johnston visade dessutom trendkollektionen Essential Looks #REdefining YOU Collection med tre underteman; #lucidnocturnes, #newformal och #globaltribe.

Jorge Cáncer, en av grundarna av X-presion, ledde showen på scen.Jorge Cáncer, en av grundarna av X-presion, ledde showen på scen. Leslie Jennison berättar om trenden #lucidnocturnes som är en del av Essential Looks #REdefining YOU Collection.Leslie Jennison berättar om trenden #lucidnocturnes som är en del av Essential Looks #REdefining YOU Collection.

Tyler Johnston presenterade Essential Looks, årets trendkollektion från Schwarzkopf Professional.Tyler Johnston presenterade Essential Looks, årets trendkollektion från Schwarzkopf Professional.

Nya kontakter
Som alltid gav Salon International möjlighet att knyta nya kontakter, testa och köpa de senaste produktnyheterna från frisör- och skönhetsleverantörerna och bara njuta av alla frisörers egen street style, som i sig är väldigt inspirerande. Ännu en inspirationsfylld och härlig helg i London är förbi och vi längtar redan till nästa!

Text: Camilla Svensson
Foto: Cecilia Lindahl & Salon International

Se fler bilder i galleriet nedan.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Chriss Berner

Chriss Berner

Salong NOVO är en Stockholmssalong där tävlingsandan är stark. Här är det stilrent, avslappnat och kul! Läs om Chriss Berners, härliga salong där kreativiteten och samspelet mellan frisörerna välkomnar alla sorters kunder.
Joe-Yves Asmar

Joe-Yves Asmar

– I början av min karriär fick jag nej från de största salongerna, men några år senare när jag sedan hade möjligt att jobba där, valde jag bort dem för att gå min egen väg.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.