leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade tio år i Barcelona med en storslagen show, inspirerande hår, de senaste trenderna och dessutom svenska Linda Schuster i final. Hair Magazine var på plats för att rapportera om festligheterna.

Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.  Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande. De över 4 000 galaklädda frisörerna från hela världen som samlats i Barcelona fick ta del av massor av inspirerande hår, de senaste trenderna och nya lanseringar. Det hela ramades snyggt in i en show som involverade både ljus, dansare, klassisk musik och hologram, som dirigerades av Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional.

Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.

Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona.Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona. Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd.Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd. Även han tilldelades pris under showen för tio år som Global Creative Director.

Svensk finalist
Jubileet till ära hade den prestigefyllda tävlingen uppdaterats och Best Commercial Look byttes ut mot Best Color Award. Därför skulle tävlingsbidragen skickas in i färg, inte svartvitt som tidigare år. En extra utmaning som gav en helt ny dimension till tävlingen. Finalen blev extra spännande för oss nordbor eftersom svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna som tävlade live på scen.

Trots en ihärdig hejaklack blev det ingen pallplats för Sverige den här gången. Prisregnet föll däremot över Ryssland som vann American Crew All Star Challenge, Style Masters Young Talent Award och det nya priset, Most Beautiful Color Award. Best Stage Performance, pris för bästa teknik som röstades fram av de nationella vinnarna som inte kvalificerat sig till final, gick till Hong Kong. Jublet var öronbedövande när det avslöjades att Maria Montes Campal, från värdlandet Spanien, tog hem det tyngsta priset; Global Style Masters Award.

Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.
Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.

Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.

Visningar i världsklass
I samband med jubileet har Revlon Professional i år även lanserat sin nya, uppdaterade profil som följs av parollen Create Boldly, Live Boldly. Just vad det står för visade Revlons Artistic Team, där svenska Fiorella Geraci och Sunmi Jacobsen ingår, genom öppningsnumret för kvällen. Urbant, lekfullt och starkt, en kollektion som hyllar kvinnor som vågar visa sin personlighet.

American Crew visade tre herrkollektioner, varav den ena är en del av deras nya kampanjsamarbete, ”Style for the Road”, med Harley Davidson. Genom samarbetet vill American Crew hylla den klassiska amerikanska mannen och i det sammanhanget känns motorcyklar, jeans och läder väldigt relevant. American Crews grundare, David Racuglia, var med och skapade kampanjen som fotograferades i Marfa, i Texas, USA. Han vittnade om att det var den smutsigaste fotograferingen han någonsin varit med om.

Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.

Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.

Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York. (klipp på högkant och lägg tillsammans med AC-vinnaren).Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York.

Det senaste tillskottet av professionella varumärken i Revlons portfölj är Eksperience. Med ledorden Sea, Science, Senses uppenbarade sig en parad av havsinspirerade avantgardeskapelser, den ena mer spektakulär än den andra. Sist men inte minst var det premiär för höstkollektionen Glamsquad. En färgstark visning med inspiration från New York där starka karriärkvinnor bryter normer och det pulserande nattlivet låter alla vara precis som de vill.

Som om det inte var nog avslutades kvällen med en utsökt spansk middag och dans långt in på natten.

Vinnarna i de olika kategorierna:

American Crew All-Star Challenge Winner: Vitality Pimenov, Ryssland
Style Masters Young Talent Award: Jeneta Shekhovich, Studia Master Class, Ryssland
Style Masters Most Beautiful Color Award: Natalya Zheglova, Rayskaya Ptitza, Ryssland
Style Masters Best Stage Performance Award: Mandy Lau Hoi Man, Color Group Hair Salon Limited, Hong Kong
Style Masters Global Winner: Maria Montes Campal, Manuel Mon Estilistas, Spainien

Se fler bilder i galleriet nedan:

Text & Foto: Camilla Svensson

Deborah Perelman

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Bradley Smith

Bradley Smith

På Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths expressalong. Här bokar folk inte tid, de bara kommer förbi och sätter sig i stolen.
Kasper Thomas

Kasper Thomas

Kasper Thomas kände att han kört fast i hemlandet och begav sig till Buenos Aires. Nu berättar han om livet i Sydamerika och ger tips till frisörer som vill arbeta utomlands

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!