leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade tio år i Barcelona med en storslagen show, inspirerande hår, de senaste trenderna och dessutom svenska Linda Schuster i final. Hair Magazine var på plats för att rapportera om festligheterna.

Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.  Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande. De över 4 000 galaklädda frisörerna från hela världen som samlats i Barcelona fick ta del av massor av inspirerande hår, de senaste trenderna och nya lanseringar. Det hela ramades snyggt in i en show som involverade både ljus, dansare, klassisk musik och hologram, som dirigerades av Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional.

Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.

Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona.Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona. Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd.Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd. Även han tilldelades pris under showen för tio år som Global Creative Director.

Svensk finalist
Jubileet till ära hade den prestigefyllda tävlingen uppdaterats och Best Commercial Look byttes ut mot Best Color Award. Därför skulle tävlingsbidragen skickas in i färg, inte svartvitt som tidigare år. En extra utmaning som gav en helt ny dimension till tävlingen. Finalen blev extra spännande för oss nordbor eftersom svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna som tävlade live på scen.

Trots en ihärdig hejaklack blev det ingen pallplats för Sverige den här gången. Prisregnet föll däremot över Ryssland som vann American Crew All Star Challenge, Style Masters Young Talent Award och det nya priset, Most Beautiful Color Award. Best Stage Performance, pris för bästa teknik som röstades fram av de nationella vinnarna som inte kvalificerat sig till final, gick till Hong Kong. Jublet var öronbedövande när det avslöjades att Maria Montes Campal, från värdlandet Spanien, tog hem det tyngsta priset; Global Style Masters Award.

Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.
Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.

Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.

Visningar i världsklass
I samband med jubileet har Revlon Professional i år även lanserat sin nya, uppdaterade profil som följs av parollen Create Boldly, Live Boldly. Just vad det står för visade Revlons Artistic Team, där svenska Fiorella Geraci och Sunmi Jacobsen ingår, genom öppningsnumret för kvällen. Urbant, lekfullt och starkt, en kollektion som hyllar kvinnor som vågar visa sin personlighet.

American Crew visade tre herrkollektioner, varav den ena är en del av deras nya kampanjsamarbete, ”Style for the Road”, med Harley Davidson. Genom samarbetet vill American Crew hylla den klassiska amerikanska mannen och i det sammanhanget känns motorcyklar, jeans och läder väldigt relevant. American Crews grundare, David Racuglia, var med och skapade kampanjen som fotograferades i Marfa, i Texas, USA. Han vittnade om att det var den smutsigaste fotograferingen han någonsin varit med om.

Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.

Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.

Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York. (klipp på högkant och lägg tillsammans med AC-vinnaren).Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York.

Det senaste tillskottet av professionella varumärken i Revlons portfölj är Eksperience. Med ledorden Sea, Science, Senses uppenbarade sig en parad av havsinspirerade avantgardeskapelser, den ena mer spektakulär än den andra. Sist men inte minst var det premiär för höstkollektionen Glamsquad. En färgstark visning med inspiration från New York där starka karriärkvinnor bryter normer och det pulserande nattlivet låter alla vara precis som de vill.

Som om det inte var nog avslutades kvällen med en utsökt spansk middag och dans långt in på natten.

Vinnarna i de olika kategorierna:

American Crew All-Star Challenge Winner: Vitality Pimenov, Ryssland
Style Masters Young Talent Award: Jeneta Shekhovich, Studia Master Class, Ryssland
Style Masters Most Beautiful Color Award: Natalya Zheglova, Rayskaya Ptitza, Ryssland
Style Masters Best Stage Performance Award: Mandy Lau Hoi Man, Color Group Hair Salon Limited, Hong Kong
Style Masters Global Winner: Maria Montes Campal, Manuel Mon Estilistas, Spainien

Se fler bilder i galleriet nedan:

Text & Foto: Camilla Svensson

Deborah Perelman

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Skapa viktlös, byggbar textur med en hållbar stadga med detta ultrafina spraywax som ger separation och glans till korta och långa längder.
Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Olivia Jonsson (Q&A)

Olivia Jonsson (Q&A)

Trots sin unga ålder har hon ett flertal medaljer och fina utmärkelser i bagaget. Senast för bara några veckor sedan kammade hon hem ännu ett SM-guld, denna gång i kategoin 'Bridal'. Läs om duktiga Olivia Jonsson här:
Marta Spizewska

Marta Spizewska

Resor, glamourösa visningar och utbildningar världen över. Hair Magazine stal en pratstund med Marta Spizewska, kreativ chef för Wella i Norden.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.