leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade tio år i Barcelona med en storslagen show, inspirerande hår, de senaste trenderna och dessutom svenska Linda Schuster i final. Hair Magazine var på plats för att rapportera om festligheterna.

Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.  Svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna i Style Masters Competition 2018.

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande. De över 4 000 galaklädda frisörerna från hela världen som samlats i Barcelona fick ta del av massor av inspirerande hår, de senaste trenderna och nya lanseringar. Det hela ramades snyggt in i en show som involverade både ljus, dansare, klassisk musik och hologram, som dirigerades av Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional.

Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.Backstage! Linda fäster microringar i modellens hår för att skapa en koralliknande form. Håret är färgat i mönsterpassade ränder i årets färg; lila.

Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona.Debra Perelman, CEO för Revlon Brands inledde festligheterna i Barcelona. Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd.Miquel García, Global Executive VP Artistic & Education för Revlon Professional var kvällens värd. Även han tilldelades pris under showen för tio år som Global Creative Director.

Svensk finalist
Jubileet till ära hade den prestigefyllda tävlingen uppdaterats och Best Commercial Look byttes ut mot Best Color Award. Därför skulle tävlingsbidragen skickas in i färg, inte svartvitt som tidigare år. En extra utmaning som gav en helt ny dimension till tävlingen. Finalen blev extra spännande för oss nordbor eftersom svenska Linda Schuster var en av de nio finalisterna som tävlade live på scen.

Trots en ihärdig hejaklack blev det ingen pallplats för Sverige den här gången. Prisregnet föll däremot över Ryssland som vann American Crew All Star Challenge, Style Masters Young Talent Award och det nya priset, Most Beautiful Color Award. Best Stage Performance, pris för bästa teknik som röstades fram av de nationella vinnarna som inte kvalificerat sig till final, gick till Hong Kong. Jublet var öronbedövande när det avslöjades att Maria Montes Campal, från värdlandet Spanien, tog hem det tyngsta priset; Global Style Masters Award.

Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.
Maria Montes Campals från Spanien blev Style Masters Global Winner 2018.

Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.Vitality Pimenov från Ryssland vann American Crew All-Star Challenge 2018.

Visningar i världsklass
I samband med jubileet har Revlon Professional i år även lanserat sin nya, uppdaterade profil som följs av parollen Create Boldly, Live Boldly. Just vad det står för visade Revlons Artistic Team, där svenska Fiorella Geraci och Sunmi Jacobsen ingår, genom öppningsnumret för kvällen. Urbant, lekfullt och starkt, en kollektion som hyllar kvinnor som vågar visa sin personlighet.

American Crew visade tre herrkollektioner, varav den ena är en del av deras nya kampanjsamarbete, ”Style for the Road”, med Harley Davidson. Genom samarbetet vill American Crew hylla den klassiska amerikanska mannen och i det sammanhanget känns motorcyklar, jeans och läder väldigt relevant. American Crews grundare, David Racuglia, var med och skapade kampanjen som fotograferades i Marfa, i Texas, USA. Han vittnade om att det var den smutsigaste fotograferingen han någonsin varit med om.

Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.Style for the Road - American Crew har ingått ett nytt kampanjsamarbete med motorcykelvarumärket Harley Davidson.

Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.Det senaste tillskottet i Revlons portfölj är Eksperience som bjöd på en kreativ, havsinspirerad show.

Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York. (klipp på högkant och lägg tillsammans med AC-vinnaren).Höstens kommande kollektion, Glamsquad, har hämtat inspiration från New York.

Det senaste tillskottet av professionella varumärken i Revlons portfölj är Eksperience. Med ledorden Sea, Science, Senses uppenbarade sig en parad av havsinspirerade avantgardeskapelser, den ena mer spektakulär än den andra. Sist men inte minst var det premiär för höstkollektionen Glamsquad. En färgstark visning med inspiration från New York där starka karriärkvinnor bryter normer och det pulserande nattlivet låter alla vara precis som de vill.

Som om det inte var nog avslutades kvällen med en utsökt spansk middag och dans långt in på natten.

Vinnarna i de olika kategorierna:

American Crew All-Star Challenge Winner: Vitality Pimenov, Ryssland
Style Masters Young Talent Award: Jeneta Shekhovich, Studia Master Class, Ryssland
Style Masters Most Beautiful Color Award: Natalya Zheglova, Rayskaya Ptitza, Ryssland
Style Masters Best Stage Performance Award: Mandy Lau Hoi Man, Color Group Hair Salon Limited, Hong Kong
Style Masters Global Winner: Maria Montes Campal, Manuel Mon Estilistas, Spainien

Se fler bilder i galleriet nedan:

Text & Foto: Camilla Svensson

Deborah Perelman

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Rebecca Taylor

Rebecca Taylor

Med tio år på sociala medier i bagaget och en halv miljon följare är hon värd att kallas Instagrams färgdrottning. Läs den exklusiva intervjun med den amerikanska kändisfrisören, Rebecka Taylor!
Benjamin Martin

Benjamin Martin

"Jag vill alltid vara bäst. Det gäller mitt arbete med hår, och det gäller min dans". Och det är precis det drive som har hjälpt Benjamin Martin att komma dit han är idag - ansvarig för Wellas danska tekniker-team.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.