leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Mässan anordnades för 18:e året i rad och under två dagar samlades drygt 37 000 personer från 42 länder för att ta del av de senaste trenderna och produkterna från många av branschens främsta aktörer.

Även Hair Magazine var på plats med en monter med nordiskt tema där de internationella besökarna bland annat fick prova på fika och hygge medan de nordiska besökarna kände sig hemma.

Kevin Murphys kollektion Art School bjuder på en avslappnad och bohemisk känsla där färg och form är anpassade till vare individ.Kevin Murphys kollektion Art School bjuder på en avslappnad och bohemisk känsla där färg och form är anpassade till vare individ.

Individuellt och innovativt
Den australienske hårgurun Kevin Murphy var en av helgens höjdpunkter på den stora scenen där han visade upp sin senaste Color.Me-kollektion Art School. Han inspirerade med personliga looks där han och hans team utgått från varje individ i valet av både färg och form. Han bjöd även på tips på hur han blandar det gamla med det nya för att skapa innovativa och moderna looks.

- Trender idag har ofta tagit inspiration från förr. När jag skapar frisyrer med influenser från 40-, 50-, eller 60-talen så adderar jag en modern textur för att skapa en up-to-date och trendig look, berättar Kevin Murphy och visar hur han skapar en frisyr med inspiration från 1940-talet med en kort, rak lugg och sedan blandar in element från grungen för att göra det mer modernt.

Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. 

Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. 

Lördagskvällens huvudakt var Robert Lobetta som är tillbaka hos Sebastian Professional som Creative Visionary. Tillsammans med Creative Director Shay Dempsey, bjöd han på en show full av attityd som tog utgångspunkt i den senaste kollektionen e-VOLUTION.

- Vi har skapat moderna, vågade looks inspirerade av uppror och kampen för mänskliga rättigheter, säger Robert Lobetta. Det handlar om att skapa något som inte är helt perfekt, att medvetet lägga till en obalans.

”Det viktigaste är aldrig vilken frisyr du har, utan hur du bär den”, säger Robert Lobetta.”Det viktigaste är aldrig vilken frisyr du har, utan hur du bär den”, säger Robert Lobetta. Sebastian Professionals Creative Director Shay Dempsey visade klipptekniker på scen vid lördagskvällens stora show.Sebastian Professionals Creative Director Shay Dempsey visade klipptekniker på scen vid lördagskvällens stora show.

Något för alla
TOP HAIR är en av Europas största frisörmässor och förutom visningar och shows kunde besökarna ta del av workshops, testa nya produkter och spana in de extraordinära montrarna hos 450 utställare i mässans tre stora hallar.

Under mässans båda dagar ringlade kön sig lång framför den monter där det var möjligt att ta en bild tillsammans med färgkungen Guy Tang. När han inte var upptagen med att fotograferas tillsammans med sina fans presenterade han sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity. Hans workshop under söndagen var helt fullsatt och de besökare som lyckades få en plats fick ta del av färgtips och inspiration blandat med en hel del skratt och god stämning.

Guy Tangs sprudlande glädje smittade av sig på hela publiken när han visade sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity.Guy Tangs sprudlande glädje smittade av sig på hela publiken när han visade sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity.

Ett populärt inslag under mässan var Barbers’ Corner som hade premiär på mässan förra året. Där kunde besökarna mingla runt i en hel avdelning där allting handlade om skägg, mustascher, rakning och det som hör till. Mitt i Barbers’ Corner pågick olika spännande Look & Learn-visningar där barberare visade upp de senaste trenderna och barberarteknikerna. Bland skäggoljor, retroinredning och de vassaste rakknivarna syntes dessutom många män med stylade och vältrimmade skägg.

Hair Magazine var på plats på TOP HAIR och bjöd på fika och hygge.Hair Magazine var på plats på TOP HAIR och bjöd på fika och hygge.

En av de tydligaste trenderna som uppenbarade sig på mässan var att det personliga uttrycket och individualitet får stort utrymme i frisörbranschen idag. Det blir allt viktigare för kunder att kunna uttrycka sin personlighet genom makeup, kläder och framförallt håret som tar mer och mer plats i skönhetsbilden.

Text: Ida Holmström
Foto: Patricia Egardsson och Ida Holmström

Se fler bilder i galleriet:Nya produkter se fler produktnyheter

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Den nya serien Color från Kiepe innehåller 15 nya saxar. Colorsaxarna kommer i tre olika längder 5", 5,5" och 6" och finns i fem fina färgalternativ.
Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer är en blandning mellan en volymprodukt och en kräm. Ett lättviktigt skum som ger både volym och mjukhet!
Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Det praktiska jeansförklädet Denim Dress är avsett för dagligt salongsbruk. Material 100% bomull
COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY är en familj med fem färgförstärkande behandlingar. Fyra helt nya färger finns nu hos SESSION.MAP.
Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals växtbaserade hårfärg EOS firar 20 år och lanseras nu i Norden. EOS får håret att se starkt och friskt ut utan att kompromissa med resultatet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Justin Andersson

Justin Andersson

I en källarlokal på Södermalm i Stockholm jobbar en av landets absolut bästa vintagefrisörer. Hair Magazine har besökt livsstilsbutiken, retromekkat och frisörsalongen Sivletto.
Chriss Berner

Chriss Berner

Salong NOVO är en Stockholmssalong där tävlingsandan är stark. Här är det stilrent, avslappnat och kul! Läs om Chriss Berners, härliga salong där kreativiteten och samspelet mellan frisörerna välkomnar alla sorters kunder.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!