leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Mässan anordnades för 18:e året i rad och under två dagar samlades drygt 37 000 personer från 42 länder för att ta del av de senaste trenderna och produkterna från många av branschens främsta aktörer.

Även Hair Magazine var på plats med en monter med nordiskt tema där de internationella besökarna bland annat fick prova på fika och hygge medan de nordiska besökarna kände sig hemma.

Kevin Murphys kollektion Art School bjuder på en avslappnad och bohemisk känsla där färg och form är anpassade till vare individ.Kevin Murphys kollektion Art School bjuder på en avslappnad och bohemisk känsla där färg och form är anpassade till vare individ.

Individuellt och innovativt
Den australienske hårgurun Kevin Murphy var en av helgens höjdpunkter på den stora scenen där han visade upp sin senaste Color.Me-kollektion Art School. Han inspirerade med personliga looks där han och hans team utgått från varje individ i valet av både färg och form. Han bjöd även på tips på hur han blandar det gamla med det nya för att skapa innovativa och moderna looks.

- Trender idag har ofta tagit inspiration från förr. När jag skapar frisyrer med influenser från 40-, 50-, eller 60-talen så adderar jag en modern textur för att skapa en up-to-date och trendig look, berättar Kevin Murphy och visar hur han skapar en frisyr med inspiration från 1940-talet med en kort, rak lugg och sedan blandar in element från grungen för att göra det mer modernt.

Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. Kevin Murphy var influgen från Australien och Hair Magazine lyckades få ett snack med honom efter showen. 

Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. Patrick underhöll publiken från scenen och den kärlek han sände ut verkade utan tvekan vara besvarad av den engagerade publiken. 

Lördagskvällens huvudakt var Robert Lobetta som är tillbaka hos Sebastian Professional som Creative Visionary. Tillsammans med Creative Director Shay Dempsey, bjöd han på en show full av attityd som tog utgångspunkt i den senaste kollektionen e-VOLUTION.

- Vi har skapat moderna, vågade looks inspirerade av uppror och kampen för mänskliga rättigheter, säger Robert Lobetta. Det handlar om att skapa något som inte är helt perfekt, att medvetet lägga till en obalans.

”Det viktigaste är aldrig vilken frisyr du har, utan hur du bär den”, säger Robert Lobetta.”Det viktigaste är aldrig vilken frisyr du har, utan hur du bär den”, säger Robert Lobetta. Sebastian Professionals Creative Director Shay Dempsey visade klipptekniker på scen vid lördagskvällens stora show.Sebastian Professionals Creative Director Shay Dempsey visade klipptekniker på scen vid lördagskvällens stora show.

Något för alla
TOP HAIR är en av Europas största frisörmässor och förutom visningar och shows kunde besökarna ta del av workshops, testa nya produkter och spana in de extraordinära montrarna hos 450 utställare i mässans tre stora hallar.

Under mässans båda dagar ringlade kön sig lång framför den monter där det var möjligt att ta en bild tillsammans med färgkungen Guy Tang. När han inte var upptagen med att fotograferas tillsammans med sina fans presenterade han sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity. Hans workshop under söndagen var helt fullsatt och de besökare som lyckades få en plats fick ta del av färgtips och inspiration blandat med en hel del skratt och god stämning.

Guy Tangs sprudlande glädje smittade av sig på hela publiken när han visade sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity.Guy Tangs sprudlande glädje smittade av sig på hela publiken när han visade sin nya kollektion NAKED från färgserien #mydentity.

Ett populärt inslag under mässan var Barbers’ Corner som hade premiär på mässan förra året. Där kunde besökarna mingla runt i en hel avdelning där allting handlade om skägg, mustascher, rakning och det som hör till. Mitt i Barbers’ Corner pågick olika spännande Look & Learn-visningar där barberare visade upp de senaste trenderna och barberarteknikerna. Bland skäggoljor, retroinredning och de vassaste rakknivarna syntes dessutom många män med stylade och vältrimmade skägg.

Hair Magazine var på plats på TOP HAIR och bjöd på fika och hygge.Hair Magazine var på plats på TOP HAIR och bjöd på fika och hygge.

En av de tydligaste trenderna som uppenbarade sig på mässan var att det personliga uttrycket och individualitet får stort utrymme i frisörbranschen idag. Det blir allt viktigare för kunder att kunna uttrycka sin personlighet genom makeup, kläder och framförallt håret som tar mer och mer plats i skönhetsbilden.

Text: Ida Holmström
Foto: Patricia Egardsson och Ida Holmström

Se fler bilder i galleriet:Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Joe-Yves Asmar

Joe-Yves Asmar

– I början av min karriär fick jag nej från de största salongerna, men några år senare när jag sedan hade möjligt att jobba där, valde jag bort dem för att gå min egen väg.
Felix Wagneklev (Q&A)

Felix Wagneklev (Q&A)

Hair Magazine har fångat Felix Wagnerklev, trippelvinnaren i Årets Frisör 2015, för att få svar på några snabba frågor om hans arbete, karriär, tankar och tycken. Läs hans härligt personliga svar här:

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.