leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Stilsäkert och hållbart i Paris med L’Oréal Professionnel

Trendiga Les Bains i Paris var fullt av press och influencers från hela världen när L'Oréal Professionnel lanserade två naturliga nyheter inför våren.Trendiga Les Bains i Paris var fullt av press och influencers från hela världen när L'Oréal Professionnel lanserade två naturliga nyheter inför våren. Hair Magazine var på plats i vimlet.

Stilikoner, Instagramvänliga drinkar och innovativa lanseringar stod på agendan när L’Oréal Professionnel bjöd in till pressevent på den trendiga klubben Les Bains i Paris. Alexa Chung och Crista Cober är L’Oréal Professionnels internationella talespersoner 2018 och var kvällens värdinnor. De bjöd in till fest samtidigt som det pratades hållbarhet och naturliga ingredienser till höger och vänster.

L’Oréal erkändes som världsledande inom hållbarhet vid CDP Europe Awards i Bryssel 2017 genom sitt arbete med programmet Sharing Beauty With All. Som ett led i det arbetet, som genomsyrar hela organisationen, lanserades två nya produktserier från L’Oréal Professionnel under kvällen.

Läs även: L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

Stilikonen Alexa Chung och modellen Crista Cober är internationella talespersoner för L'Oréal Professional 2018 och var kvällen till ära värdinnor för eventet. Stilikonen Alexa Chung och modellen Crista Cober är internationella talespersoner för L'Oréal Professional 2018 och var kvällen till ära värdinnor för eventet. Stilikonen Alexa Chung, "den mest parisiska londonbon någonsin", och modellen Crista Cober är internationella talespersoner för L'Oréal Professional 2018 och var kvällen till ära värdinnor för eventet. 

Botanéa och Source Essentielle
Den 100% växtbaserade professionella hårfärgen Botanéa, och hårvårdsserien Source Essentielle, med upp till 100 % växtbaserade ingredienser, väckte stor uppmärksamhet bland pressen på grund av dess smarta lösningar med hållbarhet i fokus. Programmet Sharing Beauty With All handlar om att öka hållbarheten i alla aspekter av L’Oréals produktioner, det betyder alltså inte enbart att satsa på naturliga råvaror.

- När vi skapade Botanéa stod vi inför två utmaningar, berättar Eric Bone, International Director Sustainable Innovation. Den första var att se till att skapa en naturlig hårfärg som presterar och betyder något för vårt professionella varumärke. Den andra utmaningen var att skapa en distributionskedja med hållbar kvalitet i alla led. Att ha en hållbar utveckling betyder att vi måste säkerställa att vår produktion kommer till godo för samhället där vi har vår verksamhet, vilket i det här fallet är Indien.

Laurent Gilbert, Sustainable Innovation Director, fyller i:

- Vi arbetar tillsammans med lokala organisationer för att se till att vår produktion hjälper till med den socioekonomiska utvecklingen och skapar en hållbar produktion som ökar producenternas levnadsstandard.

Läs mer om Sharing Beauty With All här.

Stilikoner, Instagramvänliga drinkar och innovativa lanseringar stod på agendan när L’Oréal Professionnel bjöd in till pressevent på den trendiga klubben Les Bains i Paris.

Henna, indigo och cassia
Botanéa är en naturlig hårfärg som består av tre huvudingredienser; henna, indigo och cassia. Eftersom det är en produkt som består helt av naturliga ingredienser beter den sig inte precis på samma sätt som traditionella hårfärger. Appliceringstekniken, verkningstiden och slutresultatet är annorlunda och varierar beroende på utgångsläge.

- Första gången man använder färgen är det väldigt annorlunda, både för frisören och för kunden, säger Eric. Det doftar på ett annat sätt och dessutom är det en grön massa som penslas på håret. Den slutgiltiga färgen kan dessutom infinna sig efter ett par timmar eller en dag efter appliceringen och därför är det viktigt att förklara processen för kunderna och försäkra dem om att slutresultatet kommer att bli bra.

Produkterna lanseras i maj 2018 och kommer med ett pedagogiskt utbildningsmaterial. Det ska bli spännande att se hur de nya serierna mottas av alla frisörer och kunder i Norden. De två modellerna Catherine Schiesser och Nathalie Charade var i alla fall överväldigande nöjda med sina 100 % naturliga hårfärger.

Hårvårdsserien Source Essentielle, med upp till 100 % växtbaserade ingredienser, kommer i fyrkantiga, stapelbara förpackningar i återvunnet material som kunderna dessutom kan ta med och fylla på i salongen.Hårvårdsserien Source Essentielle, med upp till 100 % växtbaserade ingredienser, kommer i fyrkantiga, stapelbara förpackningar i återvunnet material som kunderna dessutom kan ta med och fylla på i salongen.Hårvårdsserien Source Essentielle, med upp till 100 % växtbaserade ingredienser, kommer i fyrkantiga, stapelbara förpackningar i återvunnet material som kunderna dessutom kan ta med och fylla på i salongen.

Laurent Gilbert, Sustainable Innovation Director, och Eric Bone, International Director Sustainable Innovation för L'Oréal Professionnel.Laurent Gilbert, Sustainable Innovation Director, och Eric Bone, International Director Sustainable Innovation för L'Oréal Professionnel.

Modellerna Catherine Schiesser och Nathalie Charade var nöjda med sina 100 % naturliga hårfärger från den nya färgserien Botanéa.Modellerna Catherine Schiesser och Nathalie Charade var nöjda med sina 100 % naturliga hårfärger från den nya färgserien Botanéa.


Läs även: #Colorfulhair make-overs med L’Oréal Professionnel

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Ny högklassig, parfymfri produktserie från Sim Sensitive

Ny högklassig, parfymfri produktserie från Sim Sensitive

DS produktserie är speciellt utvecklad för de som vill förebygga överbelastning av kemikalier, eller lider av doftöverkänslighet.
Nya plattången True Divinity MK2 Black från HH Simonsen

Nya plattången True Divinity MK2 Black från HH Simonsen

True Divinity är ett exklusivt stylingverktyg som kombinerar estetik, kvalitet och skonsamhet med modern teknologi. Läs mer om plattången här.
Nya Mad About Curls & Waves  från Schwarzkopf Professional

Nya Mad About Curls & Waves från Schwarzkopf Professional

Mad About Curls & Waves är ett heltäckande vård- och stylingkoncept speciellt framtaget för olika typer av självlockigt hår. Läs om Schwarzkopfs nya serie som låter dig framhäva dina kunders unika personlighet!
Curling Wand från Cloud Nine

Curling Wand från Cloud Nine

Cloud Nine Curling Wand är verktyget som är perfekt för att skapa både slarviga beachlockar och lockar med volym. Läs mer om Curling Wand här.
Kepro Super Kay Cream permanentfärg

Kepro Super Kay Cream permanentfärg

Med Super Kay Cream permanentfärg behöver du inte använda vårdande plex-produkter, eftersom produkten i sig är berikad med Ultraplex som reparerar håret.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!
Årets frisör 2018 - Höjdpunkterna från Frisörsveriges största event

Årets frisör 2018 - Höjdpunkterna från Frisörsveriges största event

När Årets Frisör 2018 arrangerades på Vasateatern i Stockholm fanns hela Sveriges frisörelit på plats för att prisa förra årets mest framstående frisörer.
Grattis alla vinnare på Årets Frisör 2018!

Grattis alla vinnare på Årets Frisör 2018!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylade hår till Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylade hår till Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, tillsammans med L'Oréal Professionnel, stylade okonstlat och ungdomligt hår till Cecilie Bahnsens visning vid Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Marta Spizewska

Marta Spizewska

Resor, glamourösa visningar och utbildningar världen över. Hair Magazine stal en pratstund med Marta Spizewska, kreativ chef för Wella i Norden.
Ulf Oseroff Rosén

Ulf Oseroff Rosén

För att bota diskbråck och sin eviga rastlöshet startade Ulf Oseroff Rosén House of Hairdressers - en ergonomisk salong i ständig förändring. Läs om frisörsalongen som även är ett konstgalleri med gula detaljer.

Annons

Nya videor se fler videor

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med knutar

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med knutar

I denna tutorial från Björn Axén får du lära dig att göra en fin uppsättning med knutar.