leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Den vackra Schweiziska bergsorten Interlaken stod denna gång värd för Intercoiffures europeiska kongress. Helgen bjöd på mängder av inspiration, utbyte av erfarenheter, nya kontakter och blickar mot framtiden. 

Interlaken välkomnade gästerna från hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.Interlaken välkomnade gästerna från hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.

De schweiziska bergen ramade in Intercoiffures europeiska kongress, som i år anordnades i Interlaken. Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer med turkosa sjöar och vita alptoppar för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Dagarna upp till kongressen hölls planeringsmöten för Intercoiffures olika sektioner. Den nordiska sektionen, frivilligorganisationen Education for Life och de unga frisörerna i Fondation Guillaume var på plats och förberedde inför sin stora visning.

Kongressen anordnades på anrika Kursaal i Interlaken.Kongressen anordnades på anrika Kursaal i Interlaken. Intercoiffure Mondial presenterade sin nya kollektion Imagine.Intercoiffure Mondial presenterade sin nya kollektion Imagine.

Ara Koivula är finsk och nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon var en i teamet som skapade Intercoiffure Mondials trendkollektion Imagine.Ara Koivula är finsk och nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon var en i teamet som skapade Intercoiffure Mondials trendkollektion Imagine.

Ny inspiration
En av deltagarna på kongressen var Christer Hertzberg Haddad, president för Intercoiffure Sverige och Norden.

- Jag hämtar alltid väldigt mycket inspiration när jag reser såhär. Jag som sitter i centralkommittén har deltagit i många möten och fått mycket information kring framtiden, vår ekonomiska situation och framförallt har jag sett att alla jobbar på framåt. De andra ländernas medlemsantal och aktivitet har ökat och vårt samarbete i Norden är riktigt bra.

Christer fick även ta emot pris för ett välutfört arbete vid den nordiska kongressen i Malmö i februari i år.

Läs även: Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffure Japan firade 50 år som medlemmar i organisationen och hade dagen till ära satt ihop en, i europeiska ögon, annorlunda visning som tog avstamp i japansk kultur och historia. Intercoiffure Japan firade 50 år som medlemmar i organisationen och hade dagen till ära satt ihop en, i europeiska ögon, annorlunda visning som tog avstamp i japansk kultur och historia.

Fondation Guillaume Schweiz bjöd på en färgsprakande dansuppvisning.Fondation Guillaume Schweiz bjöd på en färgsprakande dansuppvisning. Fondation Guillaumes kollektion på temat James Bond var baserad på fyra bondfilmer, bland annat Goldfinger.Fondation Guillaumes kollektion på temat James Bond var baserad på fyra bondfilmer, bland annat Goldfinger.

De nordiska medlemmarna i Fondation Guillaume, tillsammans med mentorerna Gunilla Bergfeldt och Sascha Hirtsgaard, som var med och skapade kollektionen på temat James Bond.De nordiska medlemmarna i Fondation Guillaume, tillsammans med mentorerna Gunilla Bergfeldt och Sascha Hirtsgaard, som var med och skapade kollektionen på temat James Bond.

Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service.Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service. Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?

Agent 007 - Med rätt att döda
Traditionen trogen fick de unga frisörerna i Fondation Guillaume skapa en kollektion tillsammans. På två dagar skulle de, utan att ha träffats tidigare, skapa looker i grupper utifrån fyra teman. Det faktum att många inte pratar samma språk gör det hela en smula mer komplicerat.

De unga frisörernas show öppnade hela den stora visningsdagen och inspirerade med frisyrer på temat James Bond. Nathalie Lundqvist från Bergfeldts Frisörer var en av de unga medlemmarna som var med på turen.

- Det är så mycket jag har sett och upplevt de här dagarna. Jag har träffat så många människor från olika länder och haft möjlighet att arbeta med dem. Jag har lärt mig väldigt mycket av alla.

En av dagens mest uppskattade visningar var när team Intercoiffure Mondial, ledda av världspresidenten Klaus Peter Ochs, presenterade sin nya kollektion, Imagine, som inspirerats av Andy Warhol och naturen samtidigt som den blickar framåt mot nästa trend.

Läs även: Nordic Weekend med Fondation Guillaume

Hanna Malmgren var med och skapade Fondation Guillaumes kollektion med Bond-tema. Hanna var med i gruppen som tolkade filmen Goldfinger.Hanna Malmgren var med och skapade Fondation Guillaumes kollektion med Bond-tema. Hanna var med i gruppen som tolkade filmen Goldfinger.

Det svenska teamet på galamiddag.Det svenska teamet på galamiddag.

Över 700 frisörer från hela världen deltog i kongressen.Över 700 frisörer från hela världen deltog i kongressen.

Cyber beauty
Festligheterna avslutades storstilat med en galamiddag på anrika Kursaal, Interlakens kongresshall med rötter från 1800-talets slut. Över 700 finklädda frisörer från hela världen minglade bland kristallkronor och vita dukar. Under middagen hade Klaus Peter Ochs kollektion Cyborg premiär. Kollektionen berättade en historia om cyber beauty och fyllde lokalen med grafiska klippningar, rök och laserstrålar. Det var en blick mot framtiden som också satte punkt för en inspirerande helg i Interlaken.

Text & foto: Camilla Svensson

Se fler bilder i galleriet nedan.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Olivia Jonsson (Q&A)

Olivia Jonsson (Q&A)

Trots sin unga ålder har hon ett flertal medaljer och fina utmärkelser i bagaget. Senast för bara några veckor sedan kammade hon hem ännu ett SM-guld, denna gång i kategoin 'Bridal'. Läs om duktiga Olivia Jonsson här:
Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Titeln som Årets Frisör 2016 i Norge kammades hem av ingen mindre än svenska Frida Andersson. Hair Magazine fick chansen att ställa några frågor till stjärnfrisören:

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.