leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Den vackra Schweiziska bergsorten Interlaken stod denna gång värd för Intercoiffures europeiska kongress. Helgen bjöd på mängder av inspiration, utbyte av erfarenheter, nya kontakter och blickar mot framtiden. 

Interlaken välkomnade gästerna från hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.Interlaken välkomnade gästerna från hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.

De schweiziska bergen ramade in Intercoiffures europeiska kongress, som i år anordnades i Interlaken. Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer med turkosa sjöar och vita alptoppar för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Dagarna upp till kongressen hölls planeringsmöten för Intercoiffures olika sektioner. Den nordiska sektionen, frivilligorganisationen Education for Life och de unga frisörerna i Fondation Guillaume var på plats och förberedde inför sin stora visning.

Kongressen anordnades på anrika Kursaal i Interlaken.Kongressen anordnades på anrika Kursaal i Interlaken. Intercoiffure Mondial presenterade sin nya kollektion Imagine.Intercoiffure Mondial presenterade sin nya kollektion Imagine.

Ara Koivula är finsk och nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon var en i teamet som skapade Intercoiffure Mondials trendkollektion Imagine.Ara Koivula är finsk och nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon var en i teamet som skapade Intercoiffure Mondials trendkollektion Imagine.

Ny inspiration
En av deltagarna på kongressen var Christer Hertzberg Haddad, president för Intercoiffure Sverige och Norden.

- Jag hämtar alltid väldigt mycket inspiration när jag reser såhär. Jag som sitter i centralkommittén har deltagit i många möten och fått mycket information kring framtiden, vår ekonomiska situation och framförallt har jag sett att alla jobbar på framåt. De andra ländernas medlemsantal och aktivitet har ökat och vårt samarbete i Norden är riktigt bra.

Christer fick även ta emot pris för ett välutfört arbete vid den nordiska kongressen i Malmö i februari i år.

Läs även: Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffure Japan firade 50 år som medlemmar i organisationen och hade dagen till ära satt ihop en, i europeiska ögon, annorlunda visning som tog avstamp i japansk kultur och historia. Intercoiffure Japan firade 50 år som medlemmar i organisationen och hade dagen till ära satt ihop en, i europeiska ögon, annorlunda visning som tog avstamp i japansk kultur och historia.

Fondation Guillaume Schweiz bjöd på en färgsprakande dansuppvisning.Fondation Guillaume Schweiz bjöd på en färgsprakande dansuppvisning. Fondation Guillaumes kollektion på temat James Bond var baserad på fyra bondfilmer, bland annat Goldfinger.Fondation Guillaumes kollektion på temat James Bond var baserad på fyra bondfilmer, bland annat Goldfinger.

De nordiska medlemmarna i Fondation Guillaume, tillsammans med mentorerna Gunilla Bergfeldt och Sascha Hirtsgaard, som var med och skapade kollektionen på temat James Bond.De nordiska medlemmarna i Fondation Guillaume, tillsammans med mentorerna Gunilla Bergfeldt och Sascha Hirtsgaard, som var med och skapade kollektionen på temat James Bond.

Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service.Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service. Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?

Agent 007 - Med rätt att döda
Traditionen trogen fick de unga frisörerna i Fondation Guillaume skapa en kollektion tillsammans. På två dagar skulle de, utan att ha träffats tidigare, skapa looker i grupper utifrån fyra teman. Det faktum att många inte pratar samma språk gör det hela en smula mer komplicerat.

De unga frisörernas show öppnade hela den stora visningsdagen och inspirerade med frisyrer på temat James Bond. Nathalie Lundqvist från Bergfeldts Frisörer var en av de unga medlemmarna som var med på turen.

- Det är så mycket jag har sett och upplevt de här dagarna. Jag har träffat så många människor från olika länder och haft möjlighet att arbeta med dem. Jag har lärt mig väldigt mycket av alla.

En av dagens mest uppskattade visningar var när team Intercoiffure Mondial, ledda av världspresidenten Klaus Peter Ochs, presenterade sin nya kollektion, Imagine, som inspirerats av Andy Warhol och naturen samtidigt som den blickar framåt mot nästa trend.

Läs även: Nordic Weekend med Fondation Guillaume

Hanna Malmgren var med och skapade Fondation Guillaumes kollektion med Bond-tema. Hanna var med i gruppen som tolkade filmen Goldfinger.Hanna Malmgren var med och skapade Fondation Guillaumes kollektion med Bond-tema. Hanna var med i gruppen som tolkade filmen Goldfinger.

Det svenska teamet på galamiddag.Det svenska teamet på galamiddag.

Över 700 frisörer från hela världen deltog i kongressen.Över 700 frisörer från hela världen deltog i kongressen.

Cyber beauty
Festligheterna avslutades storstilat med en galamiddag på anrika Kursaal, Interlakens kongresshall med rötter från 1800-talets slut. Över 700 finklädda frisörer från hela världen minglade bland kristallkronor och vita dukar. Under middagen hade Klaus Peter Ochs kollektion Cyborg premiär. Kollektionen berättade en historia om cyber beauty och fyllde lokalen med grafiska klippningar, rök och laserstrålar. Det var en blick mot framtiden som också satte punkt för en inspirerande helg i Interlaken.

Text & foto: Camilla Svensson

Se fler bilder i galleriet nedan.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Dani Abunar

Dani Abunar

Hair Magazine har träffat stjärnfrisören Dani Abunar för att prata fokus, företagande och framtid. Dani har vunnit otaliga priser både nationellt och internationellt och driver Victor | Noblesse i Göteborg tillsammans med sin livspartner Marlene.
Chriss Berner

Chriss Berner

Salong NOVO är en Stockholmssalong där tävlingsandan är stark. Här är det stilrent, avslappnat och kul! Läs om Chriss Berners, härliga salong där kreativiteten och samspelet mellan frisörerna välkomnar alla sorters kunder.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.