leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna 2018

För att fira in våren på bästa sätt, begav sig delar av Hair Magazine-redaktionen iväg till Bologna för att uppleva det som efter 50 års existens, vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Inte ens i vår vildaste fantasi hade vi kunnat föreställa oss hur stort det faktiskt var!

I år kom nästan 300 000 förväntansfulla besökare från alla delar av världen till mässan i Bologna.I år kom nästan 300 000 förväntansfulla besökare från alla delar av världen till mässan i Bologna.

I Bolognas gigantiska mässområde, BolognaFiere, arrangeras varje år en av världens största mässor för den professionella skönhetsbranschen, Cosmoprof Worldwide Bologna. I år kom över 250 000 förväntansfulla besökare från alla delar av världen. Cirka 20 stora mässhallar fylldes till bredden med allt tillhörande skönhetsindustrins olika delar; parfym & kosmetika, naturliga skönhetsprodukter, paketering, produktmaskineri, råmaterial, skönhet & spa, hår och naglar. I timtal kunde man vandra runt bland produkter i långa rader, montrar pyntade med allt ifrån rinnande vatten, växter och handelsvaror, till rena slagfält av produktförsäljning till billiga priser. Cosmoprof är verkligen som en hel värld av skönhet!

Hair Magazine hälsade på i Grazette of Swedens monter där Linda Beronius och Joakim Arnberg exalterat visade upp sin färgkollektion.  Hair Magazine hälsade på i Grazette of Swedens monter där Linda Beronius och Joakim Arnberg exalterat visade upp sin färgkollektion.   CEO för SIM Sensitive, Tatu Viherma, och Instagramkändisen Rebecca Taylor visade stolt upp den nya färgserien som lanserades under helgen. CEO för SIM Sensitive, Tatu Viherma, och Instagramkändisen Rebecca Taylor visade stolt upp den nya färgserien som lanserades under helgen.

I Davines monter kunde man lukta, se och testa.I Davines monter kunde man lukta, se och testa.

Reverb Brands var på plats för att leta nya leverantörer. Reverb Brands var på plats för att leta nya leverantörer.
BaBylissPRO visade styling vid sin monter.BaBylissPRO visade styling vid sin monter.

En hub för branschen
På Cosmoprof möts leverantörer från alla jordens hörn för att networka, hitta nya partners, träffa branschkollegor, lära sig om nya innovationer och upptäcka nya företagsmöjligheter. Fler än 2800 utställare från ett 70-tal olika länder dök i år upp för att visa upp sina bidrag till branschen. De två första av de fyra fartfyllda mässdagarna var dedikerade till leverantörer medan de två sista fylldes på med tusentals frisörer och andra återförsäljare. En riktig fest för alla inblandade, rent ut sagt.

På mässan fick man följa med i de senaste händelserna i branschen; forskning, innovationer, trender och produktutveckling. På mässan fick man följa med i de senaste händelserna i branschen; forskning, innovationer, trender och produktutveckling.

Bologna, även kallad ”La Rossa” på grund av alla sina röda tak, stod ännu en gång värd för Cosmoprof. Bologna, även kallad ”La Rossa” på grund av alla sina röda tak, stod ännu en gång värd för Cosmoprof. Bologna, även kallad ”La Rossa” på grund av alla sina röda tak, stod ännu en gång värd för Cosmoprof.

Mer än bara produkter
Förutom att vandra runt bland montrar kunde man som besökare på mässan även lära sig om företagande, bli uppdaterad på den senaste forskningen och de nyaste innovationerna, samt få koll på de senaste trenderna.

Under temat CosmoTalks fick man chans att lära sig om kommunikationsstrategier, digitala innovationer, nya uppfinningar samt höra om nya trender i branschen. CosmoprofTrends bjöd på trendspaning, Hair Ring bjöd på klippning och styling av unga italienska frisörtalanger och On Hair visade shower från välkända namn i branschen. Bland andra Schwarzkopf Professional och Wella Professionals inviterade till färgsprakande hårvisningar, där de sistnämnda bjöd på både sång, dans och show. För andra gången stod Cosmoprof också värd för The International Barbers Gathering, där barberare från olika ställen i världen visade upp sina skäggkunskaper på United Barbers Show.

Schwarzkopf Professional visade sin nya Essential Looks-kollektion REinventing Hair.Schwarzkopf Professional visade sin nya Essential Looks-kollektion REinventing Hair.

James Parrucchieri bjöd på en färgfylld tillställning under namnet “Ethnic Color”.James Parrucchieri bjöd på en färgfylld tillställning under namnet “Ethnic Color”.

Som en hyllning till kvinnor visade Federico Fashion Style stora hår, glitter och glamour i sin show #Looking For My Beauty”.Som en hyllning till kvinnor visade Federico Fashion Style stora hår, glitter och glamour i sin show #Looking For My Beauty”.

Det var knappast något skönhetsrelaterad som saknades under mässan i Bologna och vi kan med säkerhet säga att vi inte var de enda som reste hem trötta och glada med nya kunskaper om trender, kännedom om nya leverantörer och ont i fötterna. Omfattande, skönhetsrelaterat och trendigt är ord som sammanfattar Cosmoprof 2018.

Text: Alexandra Malmborg
Foto: Alexandra Malmborg & Ida Holmström

Se fler bilder i galleriet:Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

Schampo och hårmask som bevarar svala silvriga toner och eliminerar gula/orange toner. Finns både för blonda hår och för mörka färgade hår.
Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Torrschampo och styling i samma produkt! Keune Blend Refreshing Balm absorberar fett utan att lämna några rester.
Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Med nya BC Bonacure får du chansen att upptäcka kraften från hudvårdsteknologier för alla olika hårtyper. Läs mer om produkterna här:
BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

Nya Miracurl MKII tar automatiska locktänger till en helt ny nivå. Dina kunder kan få det utseende de önskar med bara ett verktyg.
ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight är en lätt och kompakt resefön med kraftfull prestanda. Den är 60% lättare än ghd aura professional hairdryer men med en kapacitet på 85%.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.
Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Efter 50 år har Cosmoprof vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Spana in allt från mässan här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Benjamin Martin

Benjamin Martin

"Jag vill alltid vara bäst. Det gäller mitt arbete med hår, och det gäller min dans". Och det är precis det drive som har hjälpt Benjamin Martin att komma dit han är idag - ansvarig för Wellas danska tekniker-team.
Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic

Dejan har alltid gått sin egen väg. Vägen har varit långt ifrån rak men den har tagit honom till London, Paris och New York och nu till hans egen studio i Hammarbyhöjden. Hair Magazine fick chansen att träffa Dejan OCH hans livsverk - dockorna.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.