leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Grazette of Sweden flirtar med romantiken


Grazettes frontfigur för ProCortexx, Paulina Brodd var Sveriges representant i Miss Universum 2015. Här ses hon med en ros av äkta hår som en del av det drömlika temat Wonder.

Det vimlade av frisörer och modeller på Grazette of Swedens frisörevent på Hotel Tylösand i Halmstad. Helgen bjöd på trendspaningar, underhållning och lanseringen av Grazettes hårvårds- och stylingserie CRUSH. Hair Magazine var på plats och tog del av en glittrig show med kärlekstema.

Nordisk kärlek
Temat för kvällens frisyrkollektion var passande nog kärlek – en modern romans med viktoriansk glamour. Iklädda tjusiga dräkter från Göteborgsoperan visade modeller från Scandinavian Models kreativa frisyrer skapade av Grazettes nordiska team med Linda Beronius i spetsen.

- Det är första gången vi presenterar en kollektion med det nordiska teamet, säger Linda. Vi har jobbat stenhårt i 1,5 år med att få ihop varenda liten detalj i serien och det är så kul att allt har gått så bra!

Se även: Frisörweekend med Grazette of Sweden & Intercoiffure


Linda Beronius i spetsen för Grazettes nordiska team som skapade kollektionen.

Mer än bara show
Helgen bjöd inte bara på en gnistrande catwalk-show. På schemat stod bland annat en lönsamhetsföreläsning, tid för spa och rekreation samt flera styling- och trendseminarium.

- Vi vill lyfta fram vad som är trendigt idag, inte bara när det kommer till hår utan även make-up och kläder, säger Linda. Allt hänger ihop och tillsammans skapar de en helhet som speglar vem du är.

Se även: Lifestyle Collection från Grazette of Sweden


Det var god stämning bland alla frisörer som deltog i eventet.

Personlig reflektion
Att håret och stylingen reflekterar personligheten är något som Linda gärna vill belysa. Frisyrerna i kollektionen speglar fyra olika trender som attraherar olika personligheter. Wonder är romantisk, ljuv och sockersöt. Power är stark, självständig och elegant. Heaven är fjäderlätt, kvinnlig och modern. Illusion representerar stylingens möjlighet att förändra och skapa nya uttryck.

- Kollektionen i sig är väldigt teatralisk och kreativ men framförallt; framtagen med kärlek, säger Linda Beronius.

 
Power representerar styrka, självständighet och elegans.


Heaven är fjäderlätt, kvinnlig och modern i blåa toner.


En publikfavorit var den här modellen som för tankarna till en kreativ tolkning av barndomens flickrum och My Little Pony.

 Modellerna på temat Wonder är romantiskt ljuva och sockersöta.

 
Medlemmar ur After Dark bjöd på en glittrande fräck avslutning.

Text: Camilla Svensson
Foto: Andreas Svensson 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.
Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp är serien som ger näring till både hår och hårbotten. Schampo. balsam och leave-on behandling arbetar för att skapa en hälsosam hårbotten.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Bobby Oduncu

Bobby Oduncu

Hair Magazine fick chansen att träffa Bobby Oduncu, Sveriges mest kända kändisfrisör, för en dag med prat om träning, drömmar och att vara lycklig. Läs det spännande porträttet om hans mardrömslika motgångar och stora framgångar som tagit honom dit han befinner sig idag.
Joakim Roos

Joakim Roos

Ingen svensk frisör är lika förknippad med tävlingar som Joakim Roos. Under mer än 15 års tid har han både tävlat själv men framförallt tränat landslag från jordens alla hörn. Läs om en av Sveriges absolut mest meriterade frisörer.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.