leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gocciani Weekend 2018 kickstartar våren

För 13:e gången arrangerades Gocciani Weekend. Det blev en helg fylld med pepp och motivation inför året med massor av tips och tricks för de över 160 frisörer som intog Stenungsbaden Yacht Club, i Stenungsund.

Över 160 frisörer var på plats när Gocciani Weekend anordnades för 13:e gången. Årets Frisör, Sofia Geideby, var en av de som inspirerade på scen under helgen.

André Engström, VD för Gocciani, hälsade frisörerna välkomna till en helg som han hoppades skulle inspirera, engagera och intressera samtidigt som det skulle finnas tid till att umgås och ha kul. Allt det och lite till lyckades de leverera med bravur. Helgens program var en härlig blandning av nya färgtekniker, kreativa stylingtips, trendiga spaningar och föredrag med fokus på vikten av att ha en strategi.

Anneli Nygårds och Jenny Balchin, utbildare för Gocciani, bjöd på färgstark inspiration med Luxury Hair Pros nya Precious Shadows och Reflex Color Mask. Duon visade flera tekniker för att skapa liv i naturliga nyanser, för både kvinnliga och manliga kunder, och inspirerade med intensiva färger och ljuva pastelltoner.


Anneli Nygårds och Jenny Balchin uppdaterade frisörerna på de senaste färgteknikerna och färgstark inspiration från Luxury Hair Pros nya Precious Shadows och Reflex Color Mask.

Anneli Nygårds skapade en härligt röd färg med brandgula toppar som framhäver klippningen. Jenny Balchin tuperade och blekte längderna på den här modellen innan de färgades in i gult och rosa.

Vårvindar friska
Pasteller, grafiska mönster och jeanstyger. Stylist Linda Jägerström hade stylat alla modeller till färgvisningen och delade med sig av en trendspaning inför våren och sommaren. Statement-kappan är lika trendig nu som förra säsongen och på accessoarsidan är det rosetter och vita skor med taxklack som gäller. 

Mer trender levererade charmiga Pia Tidholm från Cloud Nine Scandinavia som visade enkla stylingtekniker som ger ett stort resultat. Lockar, vågor och hår som vågar ta plats.

Pia Tidholm från Cloud Nine Scandinavia visade trendiga frisyrer med attityd.

Svart och gult
Sofia Geideby, som vann Årets Frisör tidigare i år, var på plats och delade med sig av praktiska uppsättningstips, hennes personliga tillvägagångssätt i den kreativa processen och hur viktigt det är att ha ett starkt team med sig. Som exempel lyfter hon fram sitt bidrag till Årets Avantgarde där hennes pojkvän Johan Schalin skapat silversmycket och hennes bästa vän Soley Astudottir lagt makeupen.

- Alla var på topp och gjorde verkligen det bästa den dagen, säger Sofia. Det lyfter hela frisyren. Det är så viktigt med alla komponenterna runt omkring. Ibland spelar det ingen roll om det är ett bra hår, det är helheten som lyfter det och gör det magiskt.

Form, design och färg i arkitektur, natur och konst är starka inspirationskällor när Sofia ska vara kreativ. Just nu är färgkombinationen svart och gult i hennes blickfång, något som var utgångspunkten för visningen och dessutom hennes egen look.

Se även: Actyva från Gocciani

Årets Frisör, Sofia Geideby, delade med sig av tips på uppsättningar och hur hon går tillväga i sin skapandeprocess.

Att komma i mål
För att motivera frisörerna bjöd Johan Hellström och Iman Khalaf både på sig själva och på varsin inspirationsföreläsning under helgen. Iman delade med sig av sin livshistoria, sin drivkraft som frisör och företagare. Från första gången han kom till Sverige, via Landvetter, till lyckan han kände när han såg sina produkter på försäljningshyllan på samma flygplats.

- Chansen att komma i mål är mycket högre om man vet vart man vill och att vara snäll är det nya svarta, säger Johan som delade med sig av Björn Axéns mål- och visionsarbete och vikten av att skapa företag där människor stannar och trivs. 

I det fullspäckade programmet fanns det även plats för middag, prat och fest. Helgen i Stenungsund var verkligen en riktig kickstart inför året och vi ser redan fram emot nästa år.

Läs även: Gocciani Weekend i Stenungssund 2017

Iman Khalaf inspirerade med sin resa genom livet.

Text: Camilla Svensson
Foto: Ingela Vågsund

Se fler bilder i galleriet:

Se Hair Magazines video från Gocciani Weekend:

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.
Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp är serien som ger näring till både hår och hårbotten. Schampo. balsam och leave-on behandling arbetar för att skapa en hälsosam hårbotten.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo, International Creative Director för TIGI, berättar om sitt livs kärlek: hår.
Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.