leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gocciani Weekend 2018 kickstartar våren

För 13:e gången arrangerades Gocciani Weekend. Det blev en helg fylld med pepp och motivation inför året med massor av tips och tricks för de över 160 frisörer som intog Stenungsbaden Yacht Club, i Stenungsund.

Över 160 frisörer var på plats när Gocciani Weekend anordnades för 13:e gången. Årets Frisör, Sofia Geideby, var en av de som inspirerade på scen under helgen.

André Engström, VD för Gocciani, hälsade frisörerna välkomna till en helg som han hoppades skulle inspirera, engagera och intressera samtidigt som det skulle finnas tid till att umgås och ha kul. Allt det och lite till lyckades de leverera med bravur. Helgens program var en härlig blandning av nya färgtekniker, kreativa stylingtips, trendiga spaningar och föredrag med fokus på vikten av att ha en strategi.

Anneli Nygårds och Jenny Balchin, utbildare för Gocciani, bjöd på färgstark inspiration med Luxury Hair Pros nya Precious Shadows och Reflex Color Mask. Duon visade flera tekniker för att skapa liv i naturliga nyanser, för både kvinnliga och manliga kunder, och inspirerade med intensiva färger och ljuva pastelltoner.


Anneli Nygårds och Jenny Balchin uppdaterade frisörerna på de senaste färgteknikerna och färgstark inspiration från Luxury Hair Pros nya Precious Shadows och Reflex Color Mask.

Anneli Nygårds skapade en härligt röd färg med brandgula toppar som framhäver klippningen. Jenny Balchin tuperade och blekte längderna på den här modellen innan de färgades in i gult och rosa.

Vårvindar friska
Pasteller, grafiska mönster och jeanstyger. Stylist Linda Jägerström hade stylat alla modeller till färgvisningen och delade med sig av en trendspaning inför våren och sommaren. Statement-kappan är lika trendig nu som förra säsongen och på accessoarsidan är det rosetter och vita skor med taxklack som gäller. 

Mer trender levererade charmiga Pia Tidholm från Cloud Nine Scandinavia som visade enkla stylingtekniker som ger ett stort resultat. Lockar, vågor och hår som vågar ta plats.

Pia Tidholm från Cloud Nine Scandinavia visade trendiga frisyrer med attityd.

Svart och gult
Sofia Geideby, som vann Årets Frisör tidigare i år, var på plats och delade med sig av praktiska uppsättningstips, hennes personliga tillvägagångssätt i den kreativa processen och hur viktigt det är att ha ett starkt team med sig. Som exempel lyfter hon fram sitt bidrag till Årets Avantgarde där hennes pojkvän Johan Schalin skapat silversmycket och hennes bästa vän Soley Astudottir lagt makeupen.

- Alla var på topp och gjorde verkligen det bästa den dagen, säger Sofia. Det lyfter hela frisyren. Det är så viktigt med alla komponenterna runt omkring. Ibland spelar det ingen roll om det är ett bra hår, det är helheten som lyfter det och gör det magiskt.

Form, design och färg i arkitektur, natur och konst är starka inspirationskällor när Sofia ska vara kreativ. Just nu är färgkombinationen svart och gult i hennes blickfång, något som var utgångspunkten för visningen och dessutom hennes egen look.

Se även: Actyva från Gocciani

Årets Frisör, Sofia Geideby, delade med sig av tips på uppsättningar och hur hon går tillväga i sin skapandeprocess.

Att komma i mål
För att motivera frisörerna bjöd Johan Hellström och Iman Khalaf både på sig själva och på varsin inspirationsföreläsning under helgen. Iman delade med sig av sin livshistoria, sin drivkraft som frisör och företagare. Från första gången han kom till Sverige, via Landvetter, till lyckan han kände när han såg sina produkter på försäljningshyllan på samma flygplats.

- Chansen att komma i mål är mycket högre om man vet vart man vill och att vara snäll är det nya svarta, säger Johan som delade med sig av Björn Axéns mål- och visionsarbete och vikten av att skapa företag där människor stannar och trivs. 

I det fullspäckade programmet fanns det även plats för middag, prat och fest. Helgen i Stenungsund var verkligen en riktig kickstart inför året och vi ser redan fram emot nästa år.

Läs även: Gocciani Weekend i Stenungssund 2017

Iman Khalaf inspirerade med sin resa genom livet.

Text: Camilla Svensson
Foto: Ingela Vågsund

Se fler bilder i galleriet:

Se Hair Magazines video från Gocciani Weekend:

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

Schampo och hårmask som bevarar svala silvriga toner och eliminerar gula/orange toner. Finns både för blonda hår och för mörka färgade hår.
Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Torrschampo och styling i samma produkt! Keune Blend Refreshing Balm absorberar fett utan att lämna några rester.
Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Med nya BC Bonacure får du chansen att upptäcka kraften från hudvårdsteknologier för alla olika hårtyper. Läs mer om produkterna här:
BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

Nya Miracurl MKII tar automatiska locktänger till en helt ny nivå. Dina kunder kan få det utseende de önskar med bara ett verktyg.
ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight är en lätt och kompakt resefön med kraftfull prestanda. Den är 60% lättare än ghd aura professional hairdryer men med en kapacitet på 85%.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.
Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Efter 50 år har Cosmoprof vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Spana in allt från mässan här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Josefin Gligic Rognsøy

Josefin Gligic Rognsøy

Hon är grundaren av Backstager, jurymedlem och har jobbat med ingen mindre än John Galliano, Eugene Souleiman och Pat McGrath. Läs mer om Josefin Gligic Rognsøys spännande resa som hårstylist här.
Ola Lewitschnick och Emma Mills

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Går du förbi Surebabyyes på dagen ser den ut som en helt vanlig salong. På kvällen däremot, då de flesta frisörsalonger är mörka och tysta, händer det alltsom spännande saker i källarlokalen i hjärtat av hippa Hornstull.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.