leverantörer

Frisörkurser

Webshops

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev! En hel helg fylld med inspiration, trender, fest och härligt häng för alla smaker.

250 frisörer från hela Norden tog del av den allra första HeadBrands Xperience.250 frisörer från hela Norden tog del av den allra första HeadBrands Xperience.

Ari Koponen tillträdde som HeadBrands utbildningschef i januari i år och har jobbat flitigt sedan dess. Han har bland annat rekryterat 20 utbildare runt om i Norden, satt igång utbildningsverksamheten för HeadBrands selected brands och dessutom varit spindeln i nätet kring hela Xperience-eventet. När eventet var slut och succén var ett faktum var Ari glad och stolt över sitt nybyggda team.

- Vi ville bjuda på ren inspiration, utbildning och trend i kunskapsformat på dagen och ta upp det en extra nivå på kvällen, berättar Ari. Vi har koordinerat 25 workshops och sex visningar på en dag så det har varit ett otroligt teamarbete. Vad du än gör, pusha dig själv! Det var det vi ville visa med Xperience.

Se även: Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

HeadBrands utbildningschef Ari Koponen bjöd själv på en mini-vinsing under kvällen med starka färger och klippningar inspirerade av Mazella&Palmer.HeadBrands utbildningschef Ari Koponen bjöd själv på en mini-vinsing under kvällen med starka färger och klippningar inspirerade av Mazella&Palmer.

Caprice Hammon från TIGI Cosmetics jämförde proceduren att lägga en ögonmakeup med att klippa en bobb. Caprice Hammon från TIGI Cosmetics jämförde proceduren att lägga en ögonmakeup med att klippa en bobb. Det handlar om att skapa balans. Brittiske Luke Dolan, ambassadör för Uppercut Deluxe, inspirerade med sina barberarskills.Brittiske Luke Dolan, ambassadör för Uppercut Deluxe, inspirerade med sina barberarskills.

5x5 workshops
HeadBrands Xperience startade på deras huvudkontor i Lund. Här fick frisörerna, som delades in i grupper om fem, mingla tillsammans bland pallar och hyllor på lagret, testa produkter i butiken och ta del av fem olika workshops från TIGI Cosmetics, Celeb Luxury, Cloud Nine, Uppercut Deluxe och Gold. Dagsprogrammet bestod av nyttiga tips och salongsvänliga demos som också gav en liten hint om vad kvällens visningar hade att erbjuda.

Läs även: HeadBrands tar over distributionen av Cloud Nine i Norden

En av workshopsen stod Årets Frisör, Sofia Geideby, för tillsammans med Celeb Luxury. Hon delade med sig av nyttiga färgtips och en färgtrendspaning med fokus på roséguld, blorange och turkos. Även rena, blonda toner och mörka, mustiga nyanser syns tydligt i trendbilden just nu.

I den industriella miljön, längst in på lagret, kände sig de coola skatekillarna från det australiensiska märket Uppercut Deluxe som hemma. Ambassadören Luke Dolan inspirerade med sina barberarskills när han skapade en flattopp enligt konstens alla regler framför publiken.

Läs även: Möt hösten med HeadBrands

Sofia Geideby berättade om färgtränderna just nu.Sofia Geideby berättade om färgtrenderna just nu: roséguld, blorange, turkos, klara blonda och mustiga bruna färger är det som gäller. Ida och Hannah från Lokaal i Skövde delade med sig av catwalkstyling á la Cloud Nine.Ida och Hannah från Lokaal i Skövde delade med sig av catwalkstyling á la Cloud Nine.

Alla modellerna från Sofia Geidebys visning för Celeb Luxury.Alla modellerna från Sofia Geidebys visning för Celeb Luxury.

Puck Thomson, som är en del av det nya utbildningsteamet, skapade visningen för Gold under eventet hos HeadBrands.Puck Thomson, som är en del av det nya utbildningsteamet, skapade visningen för Gold under eventet hos HeadBrands. Utgångsläget för den här, nu rödhåriga, modellen var en urtvättad lila nyans med grov utväxt. Utgångsläget för den här, nu rödhåriga, modellen var en urtvättad lila nyans med grov utväxt.

Uppskruvat
Kvällens show och middag hölls på Clarion Hotel & Congress Malmö Live där både gäster och modeller svirat om till partystassar och kommit i feststämning. Kvällens sex visningar innehöll allt och lite till; fashion, kommersiell och redaktionell styling, avantgarde, trendigt herrhår och kreativ färg. HeadBrands skruvade upp volymen, både på musiken och själva upplevelsen av att vara på fest hos dem. Deras satsning på utbildning och inspiration är väldigt välkommen och med Ari i spetsen kan det inte bli annat än kanon!

OBS! Upplevelsen tog inte slut där. För de långväga gästerna väntade en dag med sightseeing i Köpenhamn och på kvällen fick alla HeadBrands gäster följa med till Cirkusbygningen i den danska huvudstaden och ta del av Gold International Show som du kan läsa mer om här.

Text & foto: Camilla Svensson

Se fler bilder från HeadBrands Xperience i galleriet nedan.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!
Elsa Strömholm (Q&A)

Elsa Strömholm (Q&A)

Elsa Strömholm, vinnaren av Årets Elev 2017, svarar på frågor och avslöjar bland annat vilken som är hennes favoritprodukt och vem hon ser upp till i branschen!

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.