leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Hållbarhet i fokus - Davines Village och WWHT 2018 i Parma

När Davines bjöd in till invigning av det nya huvudkontoret, Davines Village, och World Wide Hair Tour 2018 i Parma var agendan tydlig – vi måste alla hjälpas åt nu för att skapa en hållbar värld i framtiden.

Davide Bollati är ordförande och ägare av Davines Group.Davide Bollati är ordförande och ägare av Davines Group.

WWHT i Parma sammanföll med invigningen av nya, hållbara Davines Village.WWHT i Parma sammanföll med invigningen av nya, hållbara Davines Village.

Familjeföretaget Davines grundades 1983 i Parma, Italien av Silvana och Gianni Bollati. Sedan dess har företaget vuxit, gått vidare till nästa generation och spridit sig till 97 länder. 35 år sedan starten står Parma återigen i centrum. Hair Magazine var med vid invigningen av nya Davines Village, som kommer att ta företagets fokus på hållbarhet till nästa nivå.

- Davines Village är först och främst ett hem. Ett hem som ska inspirera frisörer och statuera exempel för hållbar skönhet, säger Davide Bollati, ordförande i Davines Group.

Danska Kirsten Demant och Brian Suhr visade sin tolkning av ”hygge” på scen.Danska Kirsten Demant och Brian Suhr visade sin tolkning av ”hygge” på scen.

Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet.Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet.Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet. Under dagarna i Parma fick vi även uppleva honom och hans sätt att se på hår, konst och hållbarhet live på scen.

World Wide Hair Tour
Öppningen av Davines Village sammanföll med World Wide Hair Tour 2018 som i år gick under temat Nature in Art. Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.

Davines internationella stylister visade sina tolkningar av temat, Nature in Art, en kavalkad av visningar som toppade varandra i kreativitet. Danska Kirsten Demant och Brian Suhr kom incyklandes på scen och visade sin tolkning av ”hygge”. Davines Global Artistic Director Angelo Seminara tog ett nytt grepp om konceptet hållbarhet och visade en utbildningsvideo som filmats i vidunderligt vackra omgivningar i öknen. Till skillnad från många andra stylister älskar Angelo att arbeta i vind och en av lookerna skapades till och med uppe i luften i en luftballong.

Anledningen till att Angelo valde att skapa en video istället för en traditionell visning var dels för att det ger en möjlighet att göra visningen fler gånger utan att flyga ett helt team och modeller över hela världen och dels att publiken vid stora event som det här ändå inte kan se det tekniska som händer på scen, de tittar ändå på stora skärmar för att kunna följa med.

venska Annie Ankervik vann Best Total Look Award i Davines World Style Contest.Svenska Annie Ankervik vann Best Total Look Award i Davines World Style Contest. Kollegan från Kollektivet Kai och Årets Frisör-vinnaren, Sofia Geideby, vann pris för bästa färg.

World Style Contest
En av höjdpunkterna på programmet var den årliga tävlingen, World Style Contest, där 20 finalister från hela världen gör upp om de åtråvärda titlarna. I år stod två svenskar på scen i finalen och till de nordiska frisörernas glädje blev det svensk vinst i två av tre kategorier. Sofia Geideby vann pris för bästa färg och Annie Ankervik vann Best Total Look Award vilket betyder att hon kommer att få möjlighet att skapa sin egen visning vid World Wide Hair Tour som anordnas på Island nästa år.

Läs intervjun med de båda vinnarna här.

I Davines Village finns ett stort orangeri som kommer att fungera både som restaurang och mötesplats.I Davines Village finns ett stort orangeri som kommer att fungera både som restaurang och mötesplats.

I akademin kommer utbildningar att hållas och nya produkter att testas.I akademin kommer utbildningar att hållas och nya produkter att testas. Nya Davines Village i Parma invigdes med en stor fest med den botaniska trädgården som mittpunkt.Nya Davines Village i Parma invigdes med en stor fest med den botaniska trädgården som mittpunkt.

Grön kemi
Över 3 000 frisörer från hela världen deltog i öppningen av det nya högkvarteret som rymmer kontorslokaler, en akademi, laboratorium, produktionsanläggning, lager och ett stort orangeri som fungerar som restaurang och mötesplats. I labbet, arbetar ett team på 30 personer, kemister och vetenskapsmän, med att utveckla och ta fram nya produkter. Deras största fokus framöver kommer att vara hållbarhet och användandet av naturligt aktiva ingredienser. Till sin hjälp har de nu en vetenskaplig botanisk trädgård till sitt förfogande, något som Davide tror kommer att leda till en bättre utveckling.

- Jag har höga förhoppningar när det kommer till trädgården. Eftersom vårt forsknings- och utvecklingsteam kommer att se den och ha tillgång till den varje dag är jag övertygad om att de kommer att påverkas positivt.

Förutom att skapa en härlig miljö och utsikt för kemisterna har den ett specifikt syfte som är en essentiell del i planen med Davines Village.

- Trädgården kommer att utvecklas av vårt FoU-team. Vi börjar med sju olika sorters växter som har valts ut av våra kemister för att undersöka specifika aktiva ingredienser. Det kommer alltid att vara projekt igång tillägnade grön kemi när det kommer till att extrahera aktiva ingredienser från växtriket som gör att vi kan behålla samma prestanda och samtidigt ta nästa steg när det kommer till hållbarhet.

Läs även: Sofia Geideby och Annie Ankervik tävlar i Davines WSC 2018

Nature in Art - Frisörerna från västkustkedjan Klippa gick all-in.Nature in Art - Frisörerna från västkustkedjan Klippa gick all-in.

Bäst för världen
2016 certifierades Davines som ett B Corporation, och Kraft Group som distribuerar Davines i Sverige erhöll samma certifiering tidigare i år. Det betyder att de använder sitt företagande för att driva en positiv utveckling, att de strävar efter att vara bäst för världen. Även om Davines Village är en milstolpe i Davines hållbarhetsarbete understryker Davide att de fortfarande har mycket att arbeta med och förbättra.

- Det finns en del utmaningar i att vara ett B-corp-företag som vi inte har löst än. Vi arbetar nu på att ta fram kompenseringsstrategier, förbättra implementeringen och så arbetar vi för att göra några genombrott. Vi har en holistisk strategi och ett holistiskt poängsystem när det kommer till hållbar utveckling. Det säger oss att det finns områden där vi kan förbättra oss men vi jobbar hårt för att fortsätta vår resa. Nästa steg är att vi ska lära oss att manövrera Davines Village. Tidigare körde vi en liten, liten bil, nu kör vi en Tesla, säger Davide med ett leende.

Text: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson och Davines

Se fler bilder i galleriet nedan:Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jessica Davinski

Jessica Davinski

Jessica Davinskis historia om hennes spännande väg till drömjobbet som frisörtekniker för Farouk Systems.
Ola Lewitschnick och Emma Mills

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Går du förbi Surebabyyes på dagen ser den ut som en helt vanlig salong. På kvällen däremot, då de flesta frisörsalonger är mörka och tysta, händer det alltsom spännande saker i källarlokalen i hjärtat av hippa Hornstull.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!