leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Hållbarhet i fokus - Davines Village och WWHT 2018 i Parma

När Davines bjöd in till invigning av det nya huvudkontoret, Davines Village, och World Wide Hair Tour 2018 i Parma var agendan tydlig – vi måste alla hjälpas åt nu för att skapa en hållbar värld i framtiden.

Davide Bollati är ordförande och ägare av Davines Group.Davide Bollati är ordförande och ägare av Davines Group.

WWHT i Parma sammanföll med invigningen av nya, hållbara Davines Village.WWHT i Parma sammanföll med invigningen av nya, hållbara Davines Village.

Familjeföretaget Davines grundades 1983 i Parma, Italien av Silvana och Gianni Bollati. Sedan dess har företaget vuxit, gått vidare till nästa generation och spridit sig till 97 länder. 35 år sedan starten står Parma återigen i centrum. Hair Magazine var med vid invigningen av nya Davines Village, som kommer att ta företagets fokus på hållbarhet till nästa nivå.

- Davines Village är först och främst ett hem. Ett hem som ska inspirera frisörer och statuera exempel för hållbar skönhet, säger Davide Bollati, ordförande i Davines Group.

Danska Kirsten Demant och Brian Suhr visade sin tolkning av ”hygge” på scen.Danska Kirsten Demant och Brian Suhr visade sin tolkning av ”hygge” på scen.

Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet.Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet.Davines Global Artistic Director Angelo Seminara introducerade en hårshow i videoformat, en ny tolkning av begreppet hållbarhet. Under dagarna i Parma fick vi även uppleva honom och hans sätt att se på hår, konst och hållbarhet live på scen.

World Wide Hair Tour
Öppningen av Davines Village sammanföll med World Wide Hair Tour 2018 som i år gick under temat Nature in Art. Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.

Davines internationella stylister visade sina tolkningar av temat, Nature in Art, en kavalkad av visningar som toppade varandra i kreativitet. Danska Kirsten Demant och Brian Suhr kom incyklandes på scen och visade sin tolkning av ”hygge”. Davines Global Artistic Director Angelo Seminara tog ett nytt grepp om konceptet hållbarhet och visade en utbildningsvideo som filmats i vidunderligt vackra omgivningar i öknen. Till skillnad från många andra stylister älskar Angelo att arbeta i vind och en av lookerna skapades till och med uppe i luften i en luftballong.

Anledningen till att Angelo valde att skapa en video istället för en traditionell visning var dels för att det ger en möjlighet att göra visningen fler gånger utan att flyga ett helt team och modeller över hela världen och dels att publiken vid stora event som det här ändå inte kan se det tekniska som händer på scen, de tittar ändå på stora skärmar för att kunna följa med.

venska Annie Ankervik vann Best Total Look Award i Davines World Style Contest.Svenska Annie Ankervik vann Best Total Look Award i Davines World Style Contest. Kollegan från Kollektivet Kai och Årets Frisör-vinnaren, Sofia Geideby, vann pris för bästa färg.

World Style Contest
En av höjdpunkterna på programmet var den årliga tävlingen, World Style Contest, där 20 finalister från hela världen gör upp om de åtråvärda titlarna. I år stod två svenskar på scen i finalen och till de nordiska frisörernas glädje blev det svensk vinst i två av tre kategorier. Sofia Geideby vann pris för bästa färg och Annie Ankervik vann Best Total Look Award vilket betyder att hon kommer att få möjlighet att skapa sin egen visning vid World Wide Hair Tour som anordnas på Island nästa år.

Läs intervjun med de båda vinnarna här.

I Davines Village finns ett stort orangeri som kommer att fungera både som restaurang och mötesplats.I Davines Village finns ett stort orangeri som kommer att fungera både som restaurang och mötesplats.

I akademin kommer utbildningar att hållas och nya produkter att testas.I akademin kommer utbildningar att hållas och nya produkter att testas. Nya Davines Village i Parma invigdes med en stor fest med den botaniska trädgården som mittpunkt.Nya Davines Village i Parma invigdes med en stor fest med den botaniska trädgården som mittpunkt.

Grön kemi
Över 3 000 frisörer från hela världen deltog i öppningen av det nya högkvarteret som rymmer kontorslokaler, en akademi, laboratorium, produktionsanläggning, lager och ett stort orangeri som fungerar som restaurang och mötesplats. I labbet, arbetar ett team på 30 personer, kemister och vetenskapsmän, med att utveckla och ta fram nya produkter. Deras största fokus framöver kommer att vara hållbarhet och användandet av naturligt aktiva ingredienser. Till sin hjälp har de nu en vetenskaplig botanisk trädgård till sitt förfogande, något som Davide tror kommer att leda till en bättre utveckling.

- Jag har höga förhoppningar när det kommer till trädgården. Eftersom vårt forsknings- och utvecklingsteam kommer att se den och ha tillgång till den varje dag är jag övertygad om att de kommer att påverkas positivt.

Förutom att skapa en härlig miljö och utsikt för kemisterna har den ett specifikt syfte som är en essentiell del i planen med Davines Village.

- Trädgården kommer att utvecklas av vårt FoU-team. Vi börjar med sju olika sorters växter som har valts ut av våra kemister för att undersöka specifika aktiva ingredienser. Det kommer alltid att vara projekt igång tillägnade grön kemi när det kommer till att extrahera aktiva ingredienser från växtriket som gör att vi kan behålla samma prestanda och samtidigt ta nästa steg när det kommer till hållbarhet.

Läs även: Sofia Geideby och Annie Ankervik tävlar i Davines WSC 2018

Nature in Art - Frisörerna från västkustkedjan Klippa gick all-in.Nature in Art - Frisörerna från västkustkedjan Klippa gick all-in.

Bäst för världen
2016 certifierades Davines som ett B Corporation, och Kraft Group som distribuerar Davines i Sverige erhöll samma certifiering tidigare i år. Det betyder att de använder sitt företagande för att driva en positiv utveckling, att de strävar efter att vara bäst för världen. Även om Davines Village är en milstolpe i Davines hållbarhetsarbete understryker Davide att de fortfarande har mycket att arbeta med och förbättra.

- Det finns en del utmaningar i att vara ett B-corp-företag som vi inte har löst än. Vi arbetar nu på att ta fram kompenseringsstrategier, förbättra implementeringen och så arbetar vi för att göra några genombrott. Vi har en holistisk strategi och ett holistiskt poängsystem när det kommer till hållbar utveckling. Det säger oss att det finns områden där vi kan förbättra oss men vi jobbar hårt för att fortsätta vår resa. Nästa steg är att vi ska lära oss att manövrera Davines Village. Tidigare körde vi en liten, liten bil, nu kör vi en Tesla, säger Davide med ett leende.

Text: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson och Davines

Se fler bilder i galleriet nedan:Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.
Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.