leverantörer

Frisörkurser

Webshops

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De närmare 100 frisörerna från Norden som följde med på turen över Atlanten fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.

De svenska finalisterna Dani Abunar och Vera Ekelund på röda mattan i Toronto tillsammans med sina modeller och Birger von Holdt, nordisk General Manager på Kao.

Color Zoom Competition
Det var ett härligt gäng som umgicks tillsammans, åkte på sightseeing, upplevde Niagarafallen och inte minst hejade på sina landsmän i Goldwell Global Zoom Competition. Tävlingen går ut på att skapa sin egen tolkning av årets trendkollektion. De nationella vinnarna i kategorierna Partner, Creative och New Talent gör upp om de internationella guldmedaljerna genom att återskapa sin look live på tre timmar.

För Sverige tävlande Dani Abunar från Victor Noblesse i kategorin Partner Colorist och Vera Ekelund från salong E&V i kategorin Creative Colorist.

- Det var en riktig adrenalinkick att tävla live, berättar Vera efter tävlingen. Jag var nervös innan vi startade men allting flöt på bra och jag glömde nästan vad jag höll på med. För mig var vinsten att stå där och representera Sverige så jag var inte så fokuserad på att vinna den internationella tävlingen. På så sätt kunde jag njuta av upplevelsen mer än att vara nervös över att något skulle gå fel. Jag hade dessutom värsta hejaklacken med mig som gav mig massor av energi.

Vera Ekelund från E&V i Ystad tävlade i kategorin Creative.

Dani Abunar från Victor Noblesse i Göteborg tävlade i kategorin Partner.


Triss i guld för Nederländerna
Trots skicklighet, nerver av stål och modet att prestera under press från deltagarna blev det ingen nordisk pallplats i år. Däremot blev det storslam för Nederländerna som tog hem guld i alla de tre kategorierna. Det är första gången någonsin ett land tar guld i alla tre kategorier, att de dessutom alla var från samma salong gör det ännu mer exceptionellt! De tre guldvinnarna kommer tillsammans med Goldwells internationella team att skapa trendkollektionen inför 2020.

Guldvinnarna i Goldwell Color Zomm Challenge 2018:
New Talent: Nushka Barbosa, Nederländerna

Creative: Roos Topley, Nederländerna 
Partner: Lieke Nijenkamp, Nederländerna

För första gången någonsin tig samma land, Nederländerna, guld i alla kategorier i Goldwell Color Zoom Challenge. Att alla tre dessutom kommer från samma salong helt exceptionellt.


Fokus på färg
Det är tydligt att färg, oavsett om det gäller starka, vågade toner eller djupa bruna och röda nyanser, är helt i trend. I Goldwell och KMS Community Area kunde de nästan 3 000 frisörerna som deltog i eventet ta del av många spännande nyheter, produktlanseringar och interaktiva aktiviteter. 

- Färg blir mer frimodigt och fler konsumenter vill byta hårfärg oftare, säger John Moroney, VP & Global Creative Director. De vill ha möjlighet att prova nya saker, oavsett om det gäller temporära eller semi-permanenta färger som går ur så småningom. Fler och fler kommer oväntat att vilja experimentera med starka, personliga statements genom sin hårfärg.

De nordiska frisörerna som följde med på resan till Toronto fick uppleva både sightseeing, shopping och en tur till Niagarafallen.

Extra tydligt blev det när Goldwell avslöjade sin Color Zoom Collection 2019; REMIX. Kollektionen står i stark kontrast till förra årets trendkollektion, Elemental, som byggde på dämpade pasteller och jordiga nyanser som överlappade varandra. REMIX består av starka färger som står i skarpa kontraster till varandra och framhävs ytterligare genom tydliga konturer. Kollektionen är ett fashion statement som blickar både bakåt och framåt med tydliga referenser till 70- och 80-talet.

- REMIX handlar om energetic escapism. Idén är att fly vardagen som i nuläget är full av politik, global uppvärmning och tusen andra problem som vi som samhälle möter dagligen. Vi lever i en värld i konstant stress och konsumenter söker sig bort och uttrycker det genom mode i både hår och kläder.

REMIX - Goldwells trendkollektion 2018 - mixar starka färger med retroformer. Inspirationen kommer bland annat från pop art, punk och det glada 80-talet.


Artist sessions
Starka färger och personliga uttryck var genomgående för hela eventet. Mario Krankl var en av inspiratörerna som delade med sig av tips och tricks vid helgens Artist Sessions. Han bjöd på en uppvisning i tre delar; en lite mer kommersiell, en redaktionell och en avantgarde, som är det han är allra mest känd för.

Genom avantgardekollektionen Forgotten Brides visade Mario Krankl sin tolkning av världens bröllopstraditioner.


Mazella & Palmer visade delar av kollektionen Forgotten Circus och premiärvisade dessutom sin nya kollektion Ombre Rouge, som betyder röd skugga. Förutom intensiva färger betonade de vikten av att ha en stabil grund att stå på när det kommer till klipptekniker. Det handlar inte enbart om hur man klipper, det gäller att också förstå varför.

Mazella & Palmer premiärvisade sin nya kollektion Ombre Rouge.


Se fler bilder i galleriet:

Text & Foto: Camilla Svensson & Goldwell

Läs även: Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Michael Shaun Corby

Michael Shaun Corby

Hair Magazine intervjuar Alternas Global Creative Director och internationella stjärna Michael Shaun Corby
Rosallie Asmar

Rosallie Asmar

Tack vare en stor passion för frisöryrket, skicklighet och målmedvetenhet har Rosallie Asmar på kort tid gått från stjärnskott till internationellt etablerad.

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.