leverantörer

Frisörkurser

Webshops

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De närmare 100 frisörerna från Norden som följde med på turen över Atlanten fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.

De svenska finalisterna Dani Abunar och Vera Ekelund på röda mattan i Toronto tillsammans med sina modeller och Birger von Holdt, nordisk General Manager på Kao.

Color Zoom Competition
Det var ett härligt gäng som umgicks tillsammans, åkte på sightseeing, upplevde Niagarafallen och inte minst hejade på sina landsmän i Goldwell Global Zoom Competition. Tävlingen går ut på att skapa sin egen tolkning av årets trendkollektion. De nationella vinnarna i kategorierna Partner, Creative och New Talent gör upp om de internationella guldmedaljerna genom att återskapa sin look live på tre timmar.

För Sverige tävlande Dani Abunar från Victor Noblesse i kategorin Partner Colorist och Vera Ekelund från salong E&V i kategorin Creative Colorist.

- Det var en riktig adrenalinkick att tävla live, berättar Vera efter tävlingen. Jag var nervös innan vi startade men allting flöt på bra och jag glömde nästan vad jag höll på med. För mig var vinsten att stå där och representera Sverige så jag var inte så fokuserad på att vinna den internationella tävlingen. På så sätt kunde jag njuta av upplevelsen mer än att vara nervös över att något skulle gå fel. Jag hade dessutom värsta hejaklacken med mig som gav mig massor av energi.

Vera Ekelund från E&V i Ystad tävlade i kategorin Creative.

Dani Abunar från Victor Noblesse i Göteborg tävlade i kategorin Partner.


Triss i guld för Nederländerna
Trots skicklighet, nerver av stål och modet att prestera under press från deltagarna blev det ingen nordisk pallplats i år. Däremot blev det storslam för Nederländerna som tog hem guld i alla de tre kategorierna. Det är första gången någonsin ett land tar guld i alla tre kategorier, att de dessutom alla var från samma salong gör det ännu mer exceptionellt! De tre guldvinnarna kommer tillsammans med Goldwells internationella team att skapa trendkollektionen inför 2020.

Guldvinnarna i Goldwell Color Zomm Challenge 2018:
New Talent: Nushka Barbosa, Nederländerna

Creative: Roos Topley, Nederländerna 
Partner: Lieke Nijenkamp, Nederländerna

För första gången någonsin tig samma land, Nederländerna, guld i alla kategorier i Goldwell Color Zoom Challenge. Att alla tre dessutom kommer från samma salong helt exceptionellt.


Fokus på färg
Det är tydligt att färg, oavsett om det gäller starka, vågade toner eller djupa bruna och röda nyanser, är helt i trend. I Goldwell och KMS Community Area kunde de nästan 3 000 frisörerna som deltog i eventet ta del av många spännande nyheter, produktlanseringar och interaktiva aktiviteter. 

- Färg blir mer frimodigt och fler konsumenter vill byta hårfärg oftare, säger John Moroney, VP & Global Creative Director. De vill ha möjlighet att prova nya saker, oavsett om det gäller temporära eller semi-permanenta färger som går ur så småningom. Fler och fler kommer oväntat att vilja experimentera med starka, personliga statements genom sin hårfärg.

De nordiska frisörerna som följde med på resan till Toronto fick uppleva både sightseeing, shopping och en tur till Niagarafallen.

Extra tydligt blev det när Goldwell avslöjade sin Color Zoom Collection 2019; REMIX. Kollektionen står i stark kontrast till förra årets trendkollektion, Elemental, som byggde på dämpade pasteller och jordiga nyanser som överlappade varandra. REMIX består av starka färger som står i skarpa kontraster till varandra och framhävs ytterligare genom tydliga konturer. Kollektionen är ett fashion statement som blickar både bakåt och framåt med tydliga referenser till 70- och 80-talet.

- REMIX handlar om energetic escapism. Idén är att fly vardagen som i nuläget är full av politik, global uppvärmning och tusen andra problem som vi som samhälle möter dagligen. Vi lever i en värld i konstant stress och konsumenter söker sig bort och uttrycker det genom mode i både hår och kläder.

REMIX - Goldwells trendkollektion 2018 - mixar starka färger med retroformer. Inspirationen kommer bland annat från pop art, punk och det glada 80-talet.


Artist sessions
Starka färger och personliga uttryck var genomgående för hela eventet. Mario Krankl var en av inspiratörerna som delade med sig av tips och tricks vid helgens Artist Sessions. Han bjöd på en uppvisning i tre delar; en lite mer kommersiell, en redaktionell och en avantgarde, som är det han är allra mest känd för.

Genom avantgardekollektionen Forgotten Brides visade Mario Krankl sin tolkning av världens bröllopstraditioner.


Mazella & Palmer visade delar av kollektionen Forgotten Circus och premiärvisade dessutom sin nya kollektion Ombre Rouge, som betyder röd skugga. Förutom intensiva färger betonade de vikten av att ha en stabil grund att stå på när det kommer till klipptekniker. Det handlar inte enbart om hur man klipper, det gäller att också förstå varför.

Mazella & Palmer premiärvisade sin nya kollektion Ombre Rouge.


Se fler bilder i galleriet:

Text & Foto: Camilla Svensson & Goldwell

Läs även: Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

Det nya tillskottet hos KEVIN.MURPHY är den lätta och flexibla finish-hårsprayen SESSION.SPRAY FLEX. En snabb lösning för att fixera och kontrollera håret.
Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl firar i år 100 år med att släppa en jubileumsmodell baserad på Leo J Wahls första patent 1919. Klippmaskinen finns att köa hos Barber Supplier.
Nya ActyvaBio hos Gocciani

Nya ActyvaBio hos Gocciani

ActyvaBio är en professionell hårvårdserie certifierad enligt COSMOS ORGANIC-standarden som finns att köpa hos Gocciani.
Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Crème Lightener från Blonde Life-serien ger en vacker blond färg, snabbt och effektivt och finns att köpa hos Tendenz.
Balmain 5 Week Hair Treatment hos Grönberg & Partners

Balmain 5 Week Hair Treatment hos Grönberg & Partners

5 week Hair Treatment är en mjuk och lätt behandling som återfuktar, ger näring och återuppbygger hårets styrka från insidan. Läs mer om nyheten här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

För fjärde året i rad söker Hårkontroll efter tjejen med lika härligt hår som personlighet för att vara deras ansikte utåt under år 2019. Här är vinnaren!
Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Sebastian Professional bjöd in till lanseringsfest för deras nya serie, SEB MAN, på Nosh and Chow i Stockholm. Läs mer om lanseringen här.
Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Senaste veckan har Stockholms och modevärldens fokus legat på Stockholm Fashion Week. Här kan du se inspirerande frisyrer och hårstylingar från Instagram.
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

L’Oréal bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan Hoffmann Copenhagens visning på Copenhagen Fashion Week.
Första International Hairdressing Awards i Madrid

Första International Hairdressing Awards i Madrid

Den första International Hairdressing Awards ägde rum i Madrid i söndags och den bjöd på både en glimrande prisutdelning och en inspirerande runway-show

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.
Kasper Thomas

Kasper Thomas

Kasper Thomas kände att han kört fast i hemlandet och begav sig till Buenos Aires. Nu berättar han om livet i Sydamerika och ger tips till frisörer som vill arbeta utomlands

Annons

Nya videor se fler videor

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

När Sam Villa inte arbetar med hår älskar han att fiska och denna snygga frisyr är inspirerad av ett fiskenät. Här kan du se hur du skapar frisyren.
Skapa en Donut Braid med Sam Villa

Skapa en Donut Braid med Sam Villa

I denna video visar talangfulle Sam Villa hur du går från en hästsvans, till en donutknut och till sist samlar alla momenten i en charmig fläta.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.