leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Naivt och individuellt

- Cim Mahony Studio stylade hår till Cecilie Bahnsen på CPHFW18

Cim Mahony Studio, tillsammans med L'Oréal Professionnel, stylade okonstlat och ungdomligt hår till Cecilie Bahnsens visning vid Copenhagen Fashion Week.

På Galleri Nicolai Wallner, bland installationer i glas och metall, samlades dansk och internationell modeelit för att ta del av Cecilie Bahnsens kollektion inför höst och vinter 2018. Hair Magazine bjöds in backstage för att följa arbetet med frisyrerna som ackompanjerade den trendsättande designen.

Ett par timmar innan dörrarna öppnades var det full fart backstage när 24 modeller skulle stylas av nio frisörer på en liten yta. Dessutom befann sig även makeupartister, fotografer, journalister och andra personer på plats. Trots tight med utrymme och tidsbrist var Sanne Bidstrup, som var en del av teamet från Cim Mahony Studio, lugn. Hon är van vid sessionarbete och enligt henne är det just tidspressen som är en del av det som gör det kul.

- Det är kul att arbeta mot en deadline. Du har ett mål och det ska helst gå rätt snabbt så du kan inte lägga ner två timmar på varje modell. Du är en del av ett roligt team där du samarbetar med människor du tycker om och du ser hur allting förvandlas till en bra show.

Läs även: Session-frisör i modevärldens innersta krets

Sanne Bidstrup var en del av teamet från Cim Mahony Studio som skötte stylingen under visningen vid Copenhagen Fashion Week.Sanne Bidstrup var en del av teamet från Cim Mahony Studio som skötte stylingen under visningen vid Copenhagen Fashion Week.

Alla modeller stylades i mittbena med håret i en lös, okonstlad hästsvans bunden i en svart rosett.Alla modeller stylades i mittbena med håret i en lös, okonstlad hästsvans bunden i en svart rosett.

En historia som utvecklas
Det var Cim Mahony Studio, i samarbete med L’Oréal Professionnel, som stod för stylingen av modellernas hår till visningen. Hårstylingen är en viktig del i Cecilie Bahnsens historia och följer ett tydligt mönster, även om det utvecklas varje säsong.

- Den look vi skapat denna gång är lite mjukare än den vi gjorde förra gången. Vi följer samma tråd, men vi gör det med mer struktur. Det är lite mer naivt och individuellt. Det är viktigt att vi inte gör något helt annat utan att vi satsar på samma silhuetter som bas med några saker som är annorlunda. 

Sanne, och de andra stylisterna i teamet, använde sig av tjejernas eget fall, stylade det i mittbena och band upp det med en rosett i en lös, mjuk hästsvans. Den enkla looken kompletterar kollektionen och allt är genomtänkt för att skapa ett välbalanserat helhetsintryck.

- Cecilie är kanske Danmarks enda couture designer och hon skapar så otroligt vackra kläder, med mycket detaljer och superfin silhuett, så det passar bra ihop med den skarpa installationskonsten. Det hade vi också i tankarna när vi skapade stylingen.  

Läs även: Sebastian Professional Designers Remix AW18

Modellernas egen hårstruktur togs tillvara och det gjorde ingenting att några slingor föll ner i ansiktet.Modellernas egen hårstruktur togs tillvara och det gjorde ingenting att några slingor föll ner i ansiktet. Ditte Wozniak var ansvarig frisör under showen och stylade håret tillsammans med Cim Mahony Studio och L'Oréal Professionnel.Ditte Wozniak var ansvarig frisör och stylade håret tillsammans med Cim Mahony Studio och L'Oréal Professionnel.


Tendenser i hårmodet

Även om looken vid Cecilie Bahnsens visning var enkel och stilren gav den en hint om de tendenser vi ser i hårmodet framöver. Hårmodet går mot ett individuellt uttryck där naturliga egenskaper tas tillvara och förstärks snarare än tyglas.

- Hårmode är ett ganska brett begrepp. Det finns inte riktigt någon specifik trend, som under 50-talet då det mer var en och samma stil alla ville ha. Så är det inte riktigt längre. Vi har under många år haft väldigt neutralt hår, men nu bryter vi oss ut från de ramarna och frigör oss lite mer.  

Se fler bilder i galleriet:

Text: Camilla Svensson
Foto: Paul Venn för L’Oréal Professionnel

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Corinne Henriksson

Corinne Henriksson

Med nya salonger och en ny kollektion med håraccessoarer leker livet för Corinne Henriksson – men vägen dit har varit allt annat än spikrak. Läs artikeln om hur hon hamnat där hon är idag!
Ida Rosbäck (Q&A)

Ida Rosbäck (Q&A)

​Läs vår frågestund med vinnaren av kategorierna Årets Dam och Årets Herr på Årets Frisörgalan 2014 - Ida Rosbäck!

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!