leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Årets frisör 2018 - Höjdpunkterna från Frisörsveriges största event

När den svenska frisörbranschens motsvarighet till Guldbaggegalan arrangerades på Vasateatern i Stockholm fanns hela Sveriges frisörelit på plats för att prisa förra årets mest framstående frisörer. Förutom fina priser bjöd kvällen även på kändistätt mingel, festlig stämning, modevisningar och en härlig middag samt efterfest.

Årets konferencier, Wiveka Gillow gjorde ett bra jobb på scenen. Årets konferencier, Wiveka Gillow gjorde ett bra jobb på scenen. En av kvällens två modevisningar var med kläder från det svenska märket Emelie Janrell.En av kvällens två modevisningar var med kläder från det svenska märket Emelie Janrell.

Galakvällen inleddes med att gästerna fick gå på den obligatoriska röda mattan för att sedan skåla i bubbel och mingla med varandra medan de väntade på att galan skulle börja. Alla hälsades sedan välkomna av kvällens konferencier, Wiveka Gillow.

Årets Frisör som fortsätter att växa både i popularitet och arrangemang hade i år en till stora delar ny jury och fler deltagare än tidigare. Sammanlagt kunde frisörer från hela Sverige skicka in sina bidrag för att vara med och tävla i de sex olika kategorierna; Årets Nykomling, Årets Herr, Årets Dam, Årets Avantgarde, Årets Team och Årets Frisörföretag. Under ett live-moment tidigare under dagen tävlade sedan Årets Nykomling, Årets Herr, Årets Dam, Årets Avantgarde om de respektive utmärkelserna som tillsammans med titeln Årets Frisör 2018 och övriga priser sedan delades ut under galakvällen.

Glada vinnare på DOM Hairdressing som får ta emot pris i kategorin Årets Team. Glada vinnare på DOM Hairdressing som får ta emot pris i kategorin Årets Team. 

Fina priser och glada vinnare
Prisutdelningen inleddes med att den amerikanske stjärnfrisören Guy Tang, till publikens stora förtjusning, äntrade scenen för att dela ut priset Årets Nykomling som i år gick till Diana Ebrahim Pour Bonakdary på salong Studio 81. Förutom äran och det fina priset vann hon även en resa till Hollywood med inkluderad workshop. 

– Det här känns så bra! Den här åker upp på min hylla, sa Diana Ebrahim Pour Bonakdary glatt när hon höll upp sitt nyvunna pris.

Läs även: Grattis alla vinnare på Årets Frisör 2018!

Årets Herr gick till Simon Wikström. Årets Herr gick till Simon Wikström. Den vinnande looken i Årets Avantgarde.Den vinnande looken i Årets Avantgarde.

Kvällens alla glada vinnare firade ordentligt på scenen. Kvällens alla glada vinnare firade ordentligt på scenen. 

Prisutdelningen fortsatte i samma ton, med fina, utvecklande och oväntade priser. DOM Hairdressing fick exempelvis ta emot priset för Årets Team och vann förutom äran även 10 000 kr hos Maria Nila och ett studiobesök i deras nya fabrik.

– Det här är helt sjukt! För oss, som är ett nystartat team känns det här helt fantastiskt. Vi gjorde faktiskt detta under vår första månad tillsammans, berättade trion bakom DOM Hairdressing.

Victor Noblesse fick sedan ta emot det välförtjänta priset för Årets Frisörföretag och en check på 10 000 kr från Wella Professionals medan Simon Wikström från Gro Hår&Skägg vann Årets Herr och belönades en business weekend.

– Vi var här för att vinna detta och vi skulle inte vara något utan våra anställda. Vi har gått från 10 till 35 anställda och vi är superstolta. Nu vill vi fortsätta lyfta branschen berättade duon bakom Victor Noblesse.

Även Simon Wikström var fantastiskt glad.

– Det här är så jävla roligt! Tack till alla, sa Simon Wikström.

Läs även: Finalisterna är korade till Årets Frisör 2018

Johan Hellström, Björn Axén och Ted Gemzell, FrisörföretagarnaJohan Hellström, Björn Axén och Ted Gemzell, Frisörföretagarna. Lucaz Enigma (tv) med sällskapLucaz Enigma (tv) med sällskap.

Se bilder från röda mattan här!

Årets stora vinnare
Annie Ankervik fick gå upp scenen ännu en gång, nu för att ta emot priset för Årets Avantgarde med en motivering som hyllade hennes kreativa effektivitet och detaljrikedom. 

– Det känns helt fantastiskt! Jag hade verkligen inte klarat det utan alla fina människor jag har runt mig som stöttar och hjälper. Att jag har dem gör att jag klarar vad som helst! Och att jag får åka till San Diego för att gå på en kurs, det kan inte bli bättre, skrattade Annie Ankervik.

Sofia Geideby som tog hem totalt tre priser under kvällen, Årets Dam, Årets Team och det prestigfulla Årets Frisör. Sofia Geideby som tog hem totalt tre priser under kvällen, Årets Dam, Årets Team och det prestigfulla Årets Frisör. 

Sofia Geideby, Annies kollega på DOM Hairdressing och i kollektivet KAI blev kvällens största vinnare då hon förutom priset för Årets Team också vann prestigefyllda Årets Dam och Årets Frisör.

– Vad är det som händer? Jag trodde verkligen inte detta, men tack snälla. Jag hade inte klarat detta utan hela teamet bakom. Modell, pojkvän, stylist och makeup-artist, tack till er, sa Sofia Geideby glatt och höll stolt upp sina priser.

Text: Hanna Cronsjö
Bilder: Mikael Sjöberg

Se bilder från röda mattan här!

Se fler bilder i galleriet:

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Antonio Axu

Antonio Axu

Revansch - Motgång - Revansch igen. Antonio Axus liv har varit en ständig kamp. Nu ska han ändra på det och satsa mer på sig själv.
Jessica Lundström

Jessica Lundström

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.