leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Wella Professionals firade kärlek och mångfald under Pride

Wella Professionals var även i år en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride. Initiativet, som började i Stockholm förra året, har nu spridit sig till Coty på ett centralt plan och Wella har varit en del av Pridefirandet världen över.

För andra året i rad var Wella Professionals en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride och ungefär 70 personer var med på Wellas vagn i paraden. För andra året i rad var Wella Professionals en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride och ungefär 70 personer var med på Wellas vagn i paraden. 

Euforin bredde ut sig över Stockholm när Prideparaden traditionsenligt tågade genom huvudstaden. Paraden var en av höjdpunkterna under Stockholm Pride som i år, tillsammans med West Pride, stod värd för Euro Pride. Wella Professionals var precis som förra året en av huvudsponsorerna till festivalen som syftar till att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Delade värderingar
Under festivalen hade Wella en egen vagn i paraden och stor styling-bar i Pride Park där alla besökare kunde få håret stylat i trendiga festivalfrisyrer, samt måla sina naglar med OPI i regnbågens färger. Hair Magazine var på plats och träffade Leena Elmgren, Country Manager Sweden, som var med på den färgglada vagnen.

- Det är väldigt viktigt för oss att vara en del av Pride eftersom vi står för samma värderingar, säger Leena. Vår slogan är ju ”Celebrate the diversity of beauty” och det passar ju perfekt.

Läs även: Wella är officiell partner till Europride 2018

Omkring 45 000 personer deltog i paraden som beskådades av en halv miljon människor från hela världen. Omkring 45 000 personer deltog i paraden som beskådades av en halv miljon människor från hela världen.

Kärleken flödade under Prideparaden.Kärleken flödade under Prideparaden.

Dansen, sången och festen på Wellas vagn leddes av Christian Andersson som är en del av Wellas nordiska kreativa team.Dans, sång och fest på Wellas vagn. Dansen, sången och festen på Wellas vagn leddes av Christian Andersson (t.v.) som är en del av Wellas nordiska kreativa team.

Jorden runt
Stockholm Pride, som är en blandning av fest, politik och kultur, är Nordens största Pridefestival. I år har Coty utvidgat firandet och blivit huvudsponsor för fler festivaler runt om i världen.

- Idén att sponsra Pride började här i Stockholm förra året och det fick väldigt bra respons både internt och externt så Coty har tagit idén till central nivå. I år har Wella har sponsrat Pride i Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, Paris, London och till och med i Australien.

Se även: Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

DJ Daniel Pereaux styrde musiken som fyllde Stockholms gator när paraden slingrade sig genom staden.DJ Daniel Pereaux styrde musiken som fyllde Stockholms gator när paraden slingrade sig genom staden. I Pride Park hade Wella en styling-bar där festivalens besökare kunde få sitt hår stylat av Wellas tekniker.I Pride Park hade Wella en styling-bar där festivalens besökare kunde få sitt hår stylat av Wellas tekniker.

I regnbågens färger. OPI, som också är en del av Coty, lät gästerna smycka sina naglar i äkta Prideanda.I regnbågens färger. OPI, som också är en del av Coty, lät gästerna smycka sina naglar i äkta Prideanda.

I samband med partnerskapet med festivalen förra året lanserade Wella en ”Love Edition” av EIMI:s Ocean Spritz i Norden. Eftersom festivaldeltagandet har blivit en del av Coty på världsplan utökades kärleksserien i år med ytterligare två produkter; Pearl Styler och Sugar Lift. En del av försäljningen av produkterna går, precis som förra året till Pride International Solidarity Fund som stöttar Pride-festivaler i länder som inte har samma finansiella och politiska möjligheter som de nordiska länderna.

Text & foto: Camilla Svensson

Se fler bilder från festivalen i galleriet nedan.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 29 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Ola Lewitschnick och Emma Mills

Går du förbi Surebabyyes på dagen ser den ut som en helt vanlig salong. På kvällen däremot, då de flesta frisörsalonger är mörka och tysta, händer det alltsom spännande saker i källarlokalen i hjärtat av hippa Hornstull.
STEVE TERRY

STEVE TERRY

Han klipper storheter som Bruce Springsteen och Britney Spears. Steve är surfaren från Australien som blev stylist åt stjärnorna och revolutionerade synen på skönhetsindustrin i kalla Sverige.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.