leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Wella Professionals firade kärlek och mångfald under Pride

Wella Professionals var även i år en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride. Initiativet, som började i Stockholm förra året, har nu spridit sig till Coty på ett centralt plan och Wella har varit en del av Pridefirandet världen över.

För andra året i rad var Wella Professionals en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride och ungefär 70 personer var med på Wellas vagn i paraden. För andra året i rad var Wella Professionals en av huvudsponsorerna till Stockholm Pride och ungefär 70 personer var med på Wellas vagn i paraden. 

Euforin bredde ut sig över Stockholm när Prideparaden traditionsenligt tågade genom huvudstaden. Paraden var en av höjdpunkterna under Stockholm Pride som i år, tillsammans med West Pride, stod värd för Euro Pride. Wella Professionals var precis som förra året en av huvudsponsorerna till festivalen som syftar till att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Delade värderingar
Under festivalen hade Wella en egen vagn i paraden och stor styling-bar i Pride Park där alla besökare kunde få håret stylat i trendiga festivalfrisyrer, samt måla sina naglar med OPI i regnbågens färger. Hair Magazine var på plats och träffade Leena Elmgren, Country Manager Sweden, som var med på den färgglada vagnen.

- Det är väldigt viktigt för oss att vara en del av Pride eftersom vi står för samma värderingar, säger Leena. Vår slogan är ju ”Celebrate the diversity of beauty” och det passar ju perfekt.

Läs även: Wella är officiell partner till Europride 2018

Omkring 45 000 personer deltog i paraden som beskådades av en halv miljon människor från hela världen. Omkring 45 000 personer deltog i paraden som beskådades av en halv miljon människor från hela världen.

Kärleken flödade under Prideparaden.Kärleken flödade under Prideparaden.

Dansen, sången och festen på Wellas vagn leddes av Christian Andersson som är en del av Wellas nordiska kreativa team.Dans, sång och fest på Wellas vagn. Dansen, sången och festen på Wellas vagn leddes av Christian Andersson (t.v.) som är en del av Wellas nordiska kreativa team.

Jorden runt
Stockholm Pride, som är en blandning av fest, politik och kultur, är Nordens största Pridefestival. I år har Coty utvidgat firandet och blivit huvudsponsor för fler festivaler runt om i världen.

- Idén att sponsra Pride började här i Stockholm förra året och det fick väldigt bra respons både internt och externt så Coty har tagit idén till central nivå. I år har Wella har sponsrat Pride i Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, Paris, London och till och med i Australien.

Se även: Wella firar Pride 2018 med EIMI Love Editions

DJ Daniel Pereaux styrde musiken som fyllde Stockholms gator när paraden slingrade sig genom staden.DJ Daniel Pereaux styrde musiken som fyllde Stockholms gator när paraden slingrade sig genom staden. I Pride Park hade Wella en styling-bar där festivalens besökare kunde få sitt hår stylat av Wellas tekniker.I Pride Park hade Wella en styling-bar där festivalens besökare kunde få sitt hår stylat av Wellas tekniker.

I regnbågens färger. OPI, som också är en del av Coty, lät gästerna smycka sina naglar i äkta Prideanda.I regnbågens färger. OPI, som också är en del av Coty, lät gästerna smycka sina naglar i äkta Prideanda.

I samband med partnerskapet med festivalen förra året lanserade Wella en ”Love Edition” av EIMI:s Ocean Spritz i Norden. Eftersom festivaldeltagandet har blivit en del av Coty på världsplan utökades kärleksserien i år med ytterligare två produkter; Pearl Styler och Sugar Lift. En del av försäljningen av produkterna går, precis som förra året till Pride International Solidarity Fund som stöttar Pride-festivaler i länder som inte har samma finansiella och politiska möjligheter som de nordiska länderna.

Text & foto: Camilla Svensson

Se fler bilder från festivalen i galleriet nedan.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Kasper Thomas

Kasper Thomas

Kasper Thomas kände att han kört fast i hemlandet och begav sig till Buenos Aires. Nu berättar han om livet i Sydamerika och ger tips till frisörer som vill arbeta utomlands
Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.