leverantörer

Frisörkurser

Webshops

En exklusiv salong utöver det vanliga

När Dani och Marlene Abunar tog över salong Noblesse i Göteborg ville de skapa ett helt nytt och unikt salongskoncept. De renoverade upp de gamla lokalerna från grunden och fick sedan hjälp från inredningsföretaget Moduline att inreda vad som antagligen är Sveriges mest exklusiva salong.

 Salongen är inredd med Versacetapeter i svart och guld.
Salongens vänthörna liknar en lobby på ett femstjärnigt hotell. Salongen får vissa dagar ett 30-tal helt nya kunder, och första intrycket är viktigt.

Det har talats mycket om frisören Dani Abunar från Göteborg de senaste åren. Förra året vann han och frun Marlenes Salon Victor Årets Företag i tävlingen Årets Frisör, och när tävlingen hölls igen i början av 2015 vann salongen Årets Team, Årets Nykomling och Årets Avantgarde.

När Dani och Marlene tog över den anrika Salon Victor på Grönsakstorget i Göteborg för ett par år sedan började de ganska snart ställa siktet ännu högre. Allt började när Dani skojade lite med en kund om att de kanske skulle köpa Noblesse, en annan stor och anrik salong endast ett kvarter ifrån Victor.

– Noblesse var en värdig konkurrent till oss, och det kändes som ett kul nästa steg. Det tog cirka ett och ett halvt år att bli verklighet, säger Dani Abunar.

Läs även: Q&A med Dani Abunar

 Dani och Marlene Abunar, ägarna av Salong Noblesse.
Dani och Marlene Abunar.

Slog ihop verksamheterna 

Från början var tanken att driva de två salongerna separat, men ganska snart insåg Dani och Marlene att det var smartare att slå ihop verksamheten till en enda stor salong.

– Vi var lite kluvna i början, men eftersom salongerna låg så nära varandra blev det nästan som att de kannibaliserade på varandra. När vi räknat på det insåg vi att det inte fanns någon fördel att ha kvar båda två. Valet föll på att flytta verksamheten till Noblesse, den större salongen av de två.



Runt om i salongen hänger tuffa kollektionsbilder, bl.a. den här från Danis FX Collection.


Se även: FX Collection av Dani Abunar

– Vi bestämde oss för att flytta Victor och försöka skapa någonting helt nytt. Vi började skissa ner tankar och idéer och kände att vi ville skapa en lyxig och exklusiv miljö, inte bara ställa in 24 arbetsplatser i en vitmålad lokal och köra igång. Vi kontaktade företaget Moduline för att få hjälp med möbler och inredning, men ganska snart insåg vi att lokalerna först behövdes renoveras från grunden.

Sagt och gjort. En sju månader lång renoveringsperiod satte igång, där verksamheten fortfarande pågick på ett plan i taget i salongen som är uppdelad på två våningar. Samtidigt hölls Salon Victor öppet som vanligt.

  Guld och kristaller klär trappuppgången 
Guld och svart är den röda tråden genom salongen.


De exklusiva frisörstolarna står på rad i salong Noblesse.
Moduline hjälpte med möbler och inredning i den nya exklusiva salongen.


Svart och Guld

Tidigt i våras var det så äntligen dags för invigning av nya Victor/Noblesse, en exklusiv salong med detaljer utöver det vanliga, inredd med hjälp av det svenska företaget Moduline.

- Vi ville att salongen skulle kännas designad och genomtänkt från det du kommer in tills du går. Den röda tråden är svart och guld. Vi har moderna tapeter från Versace som vi mixat med mer retroinslag som mässing och rosa tyger. Och överallt i salongen finns Swarovskikristaller, bland annat på våra exklusiva frisörstolar.

De 15000 kronor dyra frisörstolarna är dekorerade med Swarovski-kristaller.
De exklusiva frisörstolarna som köpts in via Moduline är dekorerade med Swarovski-kristaller. Varje stol kostade 15 000 kronor!

Det första besökaren möter är en reception som mer liknar en lobby på ett femstjärnigt hotell. Soft loungemusik döljer ljuden från salongen, ljuset är dämpat och så fort kappan har tagits om hand serveras kunden en kopp riktigt fint kaffe och en chokladbit. Om behandlingen sker på övervåningen går man sedan upp för den vackra gamla trappan, som är en av få saker som finns kvar från den gamla inredningen.

– Vi har renoverat trappan, slitit bort gamla plastmattor och svartbetsat originalstegen av ek. Men det syns på den att den är gammal, det ger en fin kontrast till det nya och moderna och skapar lite liv i lokalen.

Finns det några andra saker som är kvar från gamla Noblesse?

– I loungen finns en jättestor spegel som går från golv till tak, den behöll vi men satte på en ny snygg mässingsram. Den blev väldigt fin!

Läs även: Vinnare av Årets Frisör - Årets Avantgarde: Dani Abunar från Victor I Noblesse

 Receptionen i salong Noblesse, Göteborg.
Det finns alltid en receptionist i tjänst på salongen, som tar hand om kunderna när de kommer.

Den Store Gatsby

Vad har ni haft för inspiration när det gäller inredningen?

– Vi har tittat mycket på 20-talsepoken, burleskstilen. Det är många som säger att salongen liknar en nattklubb mer än en frisörsalong. Vi har också hämtat inspiration från filmen ”Den store Gatsby”, alla vackra miljöer från den tidseran.

Noblesses stora takkupolen är helt klädd i bladguld.
Den stora takkupolen är helt klädd i bladguld.

Hur gick valet av inredning till?

– Vi anlitade Moduline, som har stor erfarenhet av frisörmöbler. Av dem, framförallt av Tage Holmqvist, fick vi hjälp att titta på planlösningen, hur stora avstånd som behövdes mellan stolarna och hur man bäst skulle få till ett bra flöde genom salongen. Tage kontaktade de italienska möbelfabrikerna så att vi själva kunde få möjlighet att designa möblerna så att de blev exakt som vi ville ha dem. Utan honom hade det varit väldigt svårt!

I övrigt har salongen ritats och designats av både Dani och Marlene. Dani berättar att de älskade utmaningen att skapa en intressant inredning.

– Vi har letat mycket efter annorlunda materialval och gjort mycket research på nätet och under resor. Men det var inte lätt att bestämma sig!

 Den spegelklädda salongen   
I loungen bjuds kunderna på gott kaffe och lite snacks innan de får komma in den spegelklädda salongen.

Hur har responsen varit från kunderna?

– Den har varit väldigt positiv, vilket betyder mycket för oss! Många kommer till och med in från gatan för att titta på inredningen. Kunderna gillar framförallt vår nya schamponering med moderna massagestolar, det blir som ett litet dayspa i ett vackert inglasat rum. Allt för att skapa en unik upplevelse för kunden.

Salong Noblesses schamponeringsavdelning
Schamponeringen liknar mer ett spa, med tonade glasrutor som skapar känslan av ett ombonat och avskärmat rum.



Alla detaljer är genomtänkta, till och med på toaletten!

Vad är ni mest nöjda med i den nya salongen?

– Loungen, den blev väldigt lyckad. Men sen har vi ju den här stora takkupolen, som är helt klädd i bladguld. Den ser ju sjukt cool ut!


Salongen är inredd med Versacetapeter i svart och guld. Loungen och den guldiga kupolen är vad Dani och Marlene blev mest nöjda med.


Text: Cecilia Billgren
Foto: Anders Deros & Dani Abunar


Läs även: Vinnare av Årets Frisör - Årets Avantgarde: Dani Abunar från Victor I Noblesse

Läs även: FX Collection av Dani Abunar

Läs även: Q&A med Dani Abunar


Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines tredje utgåva 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Felix Wagneklev (Q&A)

Felix Wagneklev (Q&A)

Hair Magazine har fångat Felix Wagnerklev, trippelvinnaren i Årets Frisör 2015, för att få svar på några snabba frågor om hans arbete, karriär, tankar och tycken. Läs hans härligt personliga svar här:
Ethos Hairdressing

Ethos Hairdressing

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.