leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Skäggigt event i Stockholm när hela skäggsverige samlades för att fira World Beard Day


Över 500 liksinnade personer samlades för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day.

I lördags samlades över 500 personer på Bar Brooklyn vid Hornstull Strand för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day. De skäggfirande besökarna fick chansen att titta på skägg, fotografera skägg och kolla på skäggprodukter.

Bakom eventet stod Karin Fahlström från Barber Supplier och Andreas Fransson från Ratemybeard.se.

- Jag och Karin startade projektet med World Beard Day för att sammanföra likasinnade skäggintresserade för att träffas och ha roligt, och för att uppmärksamma Prostatacancerförbundet med hjälp av skägg. World Beard Day är en dag då man firar skägget, skäggets betydelse och skäggets värme och kärlek, säger skäggfantasten Andreas.

Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes från Mariatorget ner till Hornstull Strand där de förväntansfulla besökarna väntade. På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Motorcyklist från Distinguished Gentlemen’s Ride.
Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes.

Hela 20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet. Eventet hade nämligen inte bara sociala intentioner, utan var en kombination av nytta och nöje. Hedersgäster på festen var ingen mindre än Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen som under kvällen lyckades samla ihop 17 000 kronor. Pengarna samlades in genom intäkter från skäggvårdsförsäljning, försäljning av goodiebags och välgörenhetsskäggtrimning som genomfördes av barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto.

På eventen fick deltagarna chansen att kolla på skäggvårdsprodukter,
Under kvällen fick besökarna chansen att kolla igenom olika skäggvårdsprodukter som fanns på plats.  20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet


På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Under kvällen anordnades en spontan skäggtävling med bandet The Beards som jury, som utsåg kvällens bästa skägg. Vinnaren blev Jonas Bergkvist som vann ett porträtt tecknad av ”Beard Artist”, Rebecka Eriksson.

- Vi kunde bara drömma om en sådan succé som det blev och vi är otroligt nöjda. Stämningen på eventet kan sammanfattas med tre ord: kärlek, vänskap och skägg. Det kom folk från hela Sverige och Europa för att träffas, prata skägg och umgås med varandra. Den gemenskap och värme som genomsyrade eventet är svår att hitta någon annanstans, en fantastisk kväll som kommer gå till historien, säger Andreas Fransson.


Barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto trimmade skägg för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen.

Kvällen avslutades vägg i vägg med att de skäggiga kultbandet The Beards från Australien inledde sin femte Europaturné. Det blev en minst sagt mäktig stämning när de 300 skäggen på plats sjöng med i låtar som ”If your Dad doesn’t have a beard – you’ve got two Mums…”


Kultbandet The Beard skapade en skön stämning med sin "skäggiga" musik.

- Det är helt fantastisk att man kan få ihop ett sånt här lyckat event på tre veckor! Det är så många volontärer som har hjälpt till på plats, och vi har fått en otrolig spridning i sociala medier, både i Sverige och internationellt. Vårt skäggfirande var helt klart det största i världen under World Beard Day! Bandmedlemmarna från The Beards var så glada och tacksamma, de var med och firade första internationella skäggdagen i Australien för fem år sedan, så det ligger dem extra varmt om hjärtat! Säger Karin Fahlström.

   
Kvällen bjöd på skägg i alla möjliga former och färger.

Foto: Issar Cerrato

För mer information, kontakta Barber Supplier på tel: 08-661 88 28, info@hermod.se eller besök www.barbersupplier.se.


Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Editonfinns nu hos Barber Supplier och är en laddbar klippmaskin med ett kraftfullt Li-Ion batteri.
Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

De nya tillskotten är "Love Your Hair Softhood®", som är ett enkelt sätt att torka håret när du använder Curlformers® lockverktyg, och "Vintage Curl Scarf".
Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape från Grönberg & Partner innehåller ingredienser från den nordiska naturen och riktar sig till torrt och skadat hår.
Gold Display med Travel Sizes

Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands hittar du nu en läcker display med alla Golds favoriter i resestorlek. Klicka in och läs mer om displayen!
R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo, International Creative Director för TIGI, berättar om sitt livs kärlek: hår.
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Annons

Nya videor se fler videor

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!