leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Skäggigt event i Stockholm när hela skäggsverige samlades för att fira World Beard Day


Över 500 liksinnade personer samlades för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day.

I lördags samlades över 500 personer på Bar Brooklyn vid Hornstull Strand för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day. De skäggfirande besökarna fick chansen att titta på skägg, fotografera skägg och kolla på skäggprodukter.

Bakom eventet stod Karin Fahlström från Barber Supplier och Andreas Fransson från Ratemybeard.se.

- Jag och Karin startade projektet med World Beard Day för att sammanföra likasinnade skäggintresserade för att träffas och ha roligt, och för att uppmärksamma Prostatacancerförbundet med hjälp av skägg. World Beard Day är en dag då man firar skägget, skäggets betydelse och skäggets värme och kärlek, säger skäggfantasten Andreas.

Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes från Mariatorget ner till Hornstull Strand där de förväntansfulla besökarna väntade. På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Motorcyklist från Distinguished Gentlemen’s Ride.
Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes.

Hela 20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet. Eventet hade nämligen inte bara sociala intentioner, utan var en kombination av nytta och nöje. Hedersgäster på festen var ingen mindre än Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen som under kvällen lyckades samla ihop 17 000 kronor. Pengarna samlades in genom intäkter från skäggvårdsförsäljning, försäljning av goodiebags och välgörenhetsskäggtrimning som genomfördes av barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto.

På eventen fick deltagarna chansen att kolla på skäggvårdsprodukter,
Under kvällen fick besökarna chansen att kolla igenom olika skäggvårdsprodukter som fanns på plats.  20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet


På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Under kvällen anordnades en spontan skäggtävling med bandet The Beards som jury, som utsåg kvällens bästa skägg. Vinnaren blev Jonas Bergkvist som vann ett porträtt tecknad av ”Beard Artist”, Rebecka Eriksson.

- Vi kunde bara drömma om en sådan succé som det blev och vi är otroligt nöjda. Stämningen på eventet kan sammanfattas med tre ord: kärlek, vänskap och skägg. Det kom folk från hela Sverige och Europa för att träffas, prata skägg och umgås med varandra. Den gemenskap och värme som genomsyrade eventet är svår att hitta någon annanstans, en fantastisk kväll som kommer gå till historien, säger Andreas Fransson.


Barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto trimmade skägg för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen.

Kvällen avslutades vägg i vägg med att de skäggiga kultbandet The Beards från Australien inledde sin femte Europaturné. Det blev en minst sagt mäktig stämning när de 300 skäggen på plats sjöng med i låtar som ”If your Dad doesn’t have a beard – you’ve got two Mums…”


Kultbandet The Beard skapade en skön stämning med sin "skäggiga" musik.

- Det är helt fantastisk att man kan få ihop ett sånt här lyckat event på tre veckor! Det är så många volontärer som har hjälpt till på plats, och vi har fått en otrolig spridning i sociala medier, både i Sverige och internationellt. Vårt skäggfirande var helt klart det största i världen under World Beard Day! Bandmedlemmarna från The Beards var så glada och tacksamma, de var med och firade första internationella skäggdagen i Australien för fem år sedan, så det ligger dem extra varmt om hjärtat! Säger Karin Fahlström.

   
Kvällen bjöd på skägg i alla möjliga former och färger.

Foto: Issar Cerrato

För mer information, kontakta Barber Supplier på tel: 08-661 88 28, info@hermod.se eller besök www.barbersupplier.se.


Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Joe-Yves Asmar

Joe-Yves Asmar

– I början av min karriär fick jag nej från de största salongerna, men några år senare när jag sedan hade möjligt att jobba där, valde jag bort dem för att gå min egen väg.
Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson vinnare av National Wella TrendVision 2017 svarar på frågor om bland annat vilka frisörer hon ser upp till och vilken kändis hon vill ge en ny frisyr!

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.