leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Skäggigt event i Stockholm när hela skäggsverige samlades för att fira World Beard Day


Över 500 liksinnade personer samlades för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day.

I lördags samlades över 500 personer på Bar Brooklyn vid Hornstull Strand för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day. De skäggfirande besökarna fick chansen att titta på skägg, fotografera skägg och kolla på skäggprodukter.

Bakom eventet stod Karin Fahlström från Barber Supplier och Andreas Fransson från Ratemybeard.se.

- Jag och Karin startade projektet med World Beard Day för att sammanföra likasinnade skäggintresserade för att träffas och ha roligt, och för att uppmärksamma Prostatacancerförbundet med hjälp av skägg. World Beard Day är en dag då man firar skägget, skäggets betydelse och skäggets värme och kärlek, säger skäggfantasten Andreas.

Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes från Mariatorget ner till Hornstull Strand där de förväntansfulla besökarna väntade. På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Motorcyklist från Distinguished Gentlemen’s Ride.
Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes.

Hela 20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet. Eventet hade nämligen inte bara sociala intentioner, utan var en kombination av nytta och nöje. Hedersgäster på festen var ingen mindre än Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen som under kvällen lyckades samla ihop 17 000 kronor. Pengarna samlades in genom intäkter från skäggvårdsförsäljning, försäljning av goodiebags och välgörenhetsskäggtrimning som genomfördes av barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto.

På eventen fick deltagarna chansen att kolla på skäggvårdsprodukter,
Under kvällen fick besökarna chansen att kolla igenom olika skäggvårdsprodukter som fanns på plats.  20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet


På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Under kvällen anordnades en spontan skäggtävling med bandet The Beards som jury, som utsåg kvällens bästa skägg. Vinnaren blev Jonas Bergkvist som vann ett porträtt tecknad av ”Beard Artist”, Rebecka Eriksson.

- Vi kunde bara drömma om en sådan succé som det blev och vi är otroligt nöjda. Stämningen på eventet kan sammanfattas med tre ord: kärlek, vänskap och skägg. Det kom folk från hela Sverige och Europa för att träffas, prata skägg och umgås med varandra. Den gemenskap och värme som genomsyrade eventet är svår att hitta någon annanstans, en fantastisk kväll som kommer gå till historien, säger Andreas Fransson.


Barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto trimmade skägg för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen.

Kvällen avslutades vägg i vägg med att de skäggiga kultbandet The Beards från Australien inledde sin femte Europaturné. Det blev en minst sagt mäktig stämning när de 300 skäggen på plats sjöng med i låtar som ”If your Dad doesn’t have a beard – you’ve got two Mums…”


Kultbandet The Beard skapade en skön stämning med sin "skäggiga" musik.

- Det är helt fantastisk att man kan få ihop ett sånt här lyckat event på tre veckor! Det är så många volontärer som har hjälpt till på plats, och vi har fått en otrolig spridning i sociala medier, både i Sverige och internationellt. Vårt skäggfirande var helt klart det största i världen under World Beard Day! Bandmedlemmarna från The Beards var så glada och tacksamma, de var med och firade första internationella skäggdagen i Australien för fem år sedan, så det ligger dem extra varmt om hjärtat! Säger Karin Fahlström.

   
Kvällen bjöd på skägg i alla möjliga former och färger.

Foto: Issar Cerrato

För mer information, kontakta Barber Supplier på tel: 08-661 88 28, info@hermod.se eller besök www.barbersupplier.se.


Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co ger textur till håret och absorberar överflödig olja samtidigt som ditt hår vårdas.Finns att köpa hos Tendenz.
SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

Det nya tillskottet hos KEVIN.MURPHY är den lätta och flexibla finish-hårsprayen SESSION.SPRAY FLEX. En snabb lösning för att fixera och kontrollera håret.
Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl firar i år 100 år med att släppa en jubileumsmodell baserad på Leo J Wahls första patent 1919. Klippmaskinen finns att köa hos Barber Supplier.
Nya ActyvaBio hos Gocciani

Nya ActyvaBio hos Gocciani

ActyvaBio är en professionell hårvårdserie certifierad enligt COSMOS ORGANIC-standarden som finns att köpa hos Gocciani.
Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Crème Lightener från Blonde Life-serien ger en vacker blond färg, snabbt och effektivt och finns att köpa hos Tendenz.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sverige arrangerar årligen en fototävling för Intercoiffures medlemmar och för de som arbetar i en Intercoiffuresalong. Här är årets vinnare!
Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

För fjärde året i rad söker Hårkontroll efter tjejen med lika härligt hår som personlighet för att vara deras ansikte utåt under år 2019. Här är vinnaren!
Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Sebastian Professional bjöd in till lanseringsfest för deras nya serie, SEB MAN, på Nosh and Chow i Stockholm. Läs mer om lanseringen här.
Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Senaste veckan har Stockholms och modevärldens fokus legat på Stockholm Fashion Week. Här kan du se inspirerande frisyrer och hårstylingar från Instagram.
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

L’Oréal bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan Hoffmann Copenhagens visning på Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Johan Hellström

Johan Hellström

Johan Hellström, som år 1984 var lärjunge hos Björn Axén ärvde verksamheten år 1993.
Danielle Kanetoft (Q&A)

Danielle Kanetoft (Q&A)

Vi har ställt några frågor till den tävlingslystna och inspirerande Danielle Kanetoft. Läs hennes svar här!

Annons

Nya videor se fler videor

Få en stark frisörkropp

Få en stark frisörkropp

Vi mötte upp Emil Kristensen, personlig tränare, för att få några värdefulla tips på hur man bygger en stark frisörkropp. Se filmen med övningarna här!
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

I denna video visar Matt Beck, från Free Salon Education, hur du skapar en snygg asymmetrisk bob i Pixie-stil med mycket textur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

När Sam Villa inte arbetar med hår älskar han att fiska och denna snygga frisyr är inspirerad av ett fiskenät. Här kan du se hur du skapar frisyren.
Skapa en Donut Braid med Sam Villa

Skapa en Donut Braid med Sam Villa

I denna video visar talangfulle Sam Villa hur du går från en hästsvans, till en donutknut och till sist samlar alla momenten i en charmig fläta.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.