leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Skäggigt event i Stockholm när hela skäggsverige samlades för att fira World Beard Day


Över 500 liksinnade personer samlades för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day.

I lördags samlades över 500 personer på Bar Brooklyn vid Hornstull Strand för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day. De skäggfirande besökarna fick chansen att titta på skägg, fotografera skägg och kolla på skäggprodukter.

Bakom eventet stod Karin Fahlström från Barber Supplier och Andreas Fransson från Ratemybeard.se.

- Jag och Karin startade projektet med World Beard Day för att sammanföra likasinnade skäggintresserade för att träffas och ha roligt, och för att uppmärksamma Prostatacancerförbundet med hjälp av skägg. World Beard Day är en dag då man firar skägget, skäggets betydelse och skäggets värme och kärlek, säger skäggfantasten Andreas.

Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes från Mariatorget ner till Hornstull Strand där de förväntansfulla besökarna väntade. På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Motorcyklist från Distinguished Gentlemen’s Ride.
Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes.

Hela 20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet. Eventet hade nämligen inte bara sociala intentioner, utan var en kombination av nytta och nöje. Hedersgäster på festen var ingen mindre än Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen som under kvällen lyckades samla ihop 17 000 kronor. Pengarna samlades in genom intäkter från skäggvårdsförsäljning, försäljning av goodiebags och välgörenhetsskäggtrimning som genomfördes av barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto.

På eventen fick deltagarna chansen att kolla på skäggvårdsprodukter,
Under kvällen fick besökarna chansen att kolla igenom olika skäggvårdsprodukter som fanns på plats.  20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet


På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Under kvällen anordnades en spontan skäggtävling med bandet The Beards som jury, som utsåg kvällens bästa skägg. Vinnaren blev Jonas Bergkvist som vann ett porträtt tecknad av ”Beard Artist”, Rebecka Eriksson.

- Vi kunde bara drömma om en sådan succé som det blev och vi är otroligt nöjda. Stämningen på eventet kan sammanfattas med tre ord: kärlek, vänskap och skägg. Det kom folk från hela Sverige och Europa för att träffas, prata skägg och umgås med varandra. Den gemenskap och värme som genomsyrade eventet är svår att hitta någon annanstans, en fantastisk kväll som kommer gå till historien, säger Andreas Fransson.


Barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto trimmade skägg för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen.

Kvällen avslutades vägg i vägg med att de skäggiga kultbandet The Beards från Australien inledde sin femte Europaturné. Det blev en minst sagt mäktig stämning när de 300 skäggen på plats sjöng med i låtar som ”If your Dad doesn’t have a beard – you’ve got two Mums…”


Kultbandet The Beard skapade en skön stämning med sin "skäggiga" musik.

- Det är helt fantastisk att man kan få ihop ett sånt här lyckat event på tre veckor! Det är så många volontärer som har hjälpt till på plats, och vi har fått en otrolig spridning i sociala medier, både i Sverige och internationellt. Vårt skäggfirande var helt klart det största i världen under World Beard Day! Bandmedlemmarna från The Beards var så glada och tacksamma, de var med och firade första internationella skäggdagen i Australien för fem år sedan, så det ligger dem extra varmt om hjärtat! Säger Karin Fahlström.

   
Kvällen bjöd på skägg i alla möjliga former och färger.

Foto: Issar Cerrato

För mer information, kontakta Barber Supplier på tel: 08-661 88 28, info@hermod.se eller besök www.barbersupplier.se.


Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Luminous Bronze Self-Tan Drops är koncentrerade brun-utan-soldroppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Läs mer här:
KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

Hos HeadBrands hittar ni nu dessa två nyheter från KC Professional - ett dry shampoo och ett heat protection spray, båda fria från parfym.
HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

Flex Dry Brush ger en skonsam utredning och är dessutom värmeresistent - vilket gör den optimal att använda till föntorkning.
Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills Masque är en fuktbehandling som kompletterar varje hårstrå och ger fuktbalans i hela hårbotten.
Net teknisk kappa

Net teknisk kappa

Den tekniska kappan Net är elegant, behaglig och perfekt vid färgning. Det nätliknande materialet har en vatten- och kemikalieavstötande plastbeläggning.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

STEVE TERRY

STEVE TERRY

Han klipper storheter som Bruce Springsteen och Britney Spears. Steve är surfaren från Australien som blev stylist åt stjärnorna och revolutionerade synen på skönhetsindustrin i kalla Sverige.
Henrik Danielsson

Henrik Danielsson

På en av hans fyra frisörsalonger i Malmö träffar vi Henrik Danielsson och får ta del av hans historia. Han började som hjälpreda i sin mammas salong, och är idag både frisör och salongägare av frisörkedjan HeadOn.

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!