leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Skäggigt event i Stockholm när hela skäggsverige samlades för att fira World Beard Day


Över 500 liksinnade personer samlades för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day.

I lördags samlades över 500 personer på Bar Brooklyn vid Hornstull Strand för att fira den internationella skäggdagen, World Beard Day. De skäggfirande besökarna fick chansen att titta på skägg, fotografera skägg och kolla på skäggprodukter.

Bakom eventet stod Karin Fahlström från Barber Supplier och Andreas Fransson från Ratemybeard.se.

- Jag och Karin startade projektet med World Beard Day för att sammanföra likasinnade skäggintresserade för att träffas och ha roligt, och för att uppmärksamma Prostatacancerförbundet med hjälp av skägg. World Beard Day är en dag då man firar skägget, skäggets betydelse och skäggets värme och kärlek, säger skäggfantasten Andreas.

Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes från Mariatorget ner till Hornstull Strand där de förväntansfulla besökarna väntade. På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Motorcyklist från Distinguished Gentlemen’s Ride.
Kvällen inleddes med en kortege av skäggiga män och motorcyklister från Distinguished Gentlemen’s Ride som kom körandes.

Hela 20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet. Eventet hade nämligen inte bara sociala intentioner, utan var en kombination av nytta och nöje. Hedersgäster på festen var ingen mindre än Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen som under kvällen lyckades samla ihop 17 000 kronor. Pengarna samlades in genom intäkter från skäggvårdsförsäljning, försäljning av goodiebags och välgörenhetsskäggtrimning som genomfördes av barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto.

På eventen fick deltagarna chansen att kolla på skäggvårdsprodukter,
Under kvällen fick besökarna chansen att kolla igenom olika skäggvårdsprodukter som fanns på plats.  20 % av produktförsäljningen gick till välgörenhet


På plats under kvällen fanns skäggvårdsmärkena Broder Joe och Mr. Bear Family samt The Bearded Man Company från England.

Under kvällen anordnades en spontan skäggtävling med bandet The Beards som jury, som utsåg kvällens bästa skägg. Vinnaren blev Jonas Bergkvist som vann ett porträtt tecknad av ”Beard Artist”, Rebecka Eriksson.

- Vi kunde bara drömma om en sådan succé som det blev och vi är otroligt nöjda. Stämningen på eventet kan sammanfattas med tre ord: kärlek, vänskap och skägg. Det kom folk från hela Sverige och Europa för att träffas, prata skägg och umgås med varandra. Den gemenskap och värme som genomsyrade eventet är svår att hitta någon annanstans, en fantastisk kväll som kommer gå till historien, säger Andreas Fransson.


Barberare från Stucklife Barber, MacLaren Barbers och Sivletto trimmade skägg för att samla in pengar till Prostatacancerförbundet/Blå Mustaschen.

Kvällen avslutades vägg i vägg med att de skäggiga kultbandet The Beards från Australien inledde sin femte Europaturné. Det blev en minst sagt mäktig stämning när de 300 skäggen på plats sjöng med i låtar som ”If your Dad doesn’t have a beard – you’ve got two Mums…”


Kultbandet The Beard skapade en skön stämning med sin "skäggiga" musik.

- Det är helt fantastisk att man kan få ihop ett sånt här lyckat event på tre veckor! Det är så många volontärer som har hjälpt till på plats, och vi har fått en otrolig spridning i sociala medier, både i Sverige och internationellt. Vårt skäggfirande var helt klart det största i världen under World Beard Day! Bandmedlemmarna från The Beards var så glada och tacksamma, de var med och firade första internationella skäggdagen i Australien för fem år sedan, så det ligger dem extra varmt om hjärtat! Säger Karin Fahlström.

   
Kvällen bjöd på skägg i alla möjliga former och färger.

Foto: Issar Cerrato

För mer information, kontakta Barber Supplier på tel: 08-661 88 28, info@hermod.se eller besök www.barbersupplier.se.


Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål, 48, har barberaryrket i blodet. Kniven han rakar med har tillhört hans far, som även fått ge namn åt salongen. Hair Magazine har besökt barbershopen Roy & Son.
Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Bakom frisyrerna vid några av modeveckornas främsta namn står Eugene Souleiman, en av modevärldens mest eftertraktade stylister. Läs vår intervju med honom här!

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.