leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Välkomnande känsla hos Hope by Lena

Ljust, fräscht och samtidigt personligt, så sammanfattar Lena Ekstrand inredningsfilosofin bakom stilen i hennes salong Hope By Lena. När hon öppnade eget ville Lena snabbt komma i ordning. Hos Gocciani fick hon hjälp att hitta bra helhetslösningar för den lilla lokalen, utan att hon behövde kompromissa med varken stil eller komfort.

Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör.

När hon hade bestämt sig för att starta eget och såg att den lilla lokalen var till salu bestämde hon sig snabbt för att slå till.– När jag valde inredning till salongen var det viktigt att den inte blev för kall och stel utan att kunderna istället känner sig välkomnade och avslappnade, berättar Lena, ägare av Salong Hope by Lena på Kungsholmen i Stockholm.

– Eftersom det till en början bara var jag som skulle jobba här ville jag ha något som jag skulle klara av att ta hand om själv. Det var därför viktigt att lokalen inte var för stor. Att den är mindre gör den även mycket mysigare, samtidigt som det tack vare bra planering och smarta inredningslösningar går jättebra att jobba tre stycken i salongen idag.

Genom att exempelvis vända två platser mot varandra möjliggör det att två får plats på liten yta, vilket bara är en av de många smarta och välplanerade lösningar som finns i salongen. Lena har lyckats få plats med allt som behövs utan att det varken känns övermöblerat eller trångt.

Läs även: Gocciani - Allt för frisören

På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. 

Fokus på detaljer
Lena fixade till och renoverade lokalen men eftersom hon tidigare hyrt stol i en annan salong saknade hon egen inredning att inreda lokalen med. Samtidigt ville hon öppna så snabbt som möjligt och tog därför kontakt med Gocciani som erbjuder en mängd olika lösningar för frisörsalonger med alltifrån diskar till arbetsstolar och kundstolar.

– Samarbetet med Jacob på Gocciani har gått jättebra, han har verkligen lyssnat på mina önskemål och vad jag ville ha. Trots att det var så kort om tid lyckades de leverera jättefina lösningar.

Lena förklarar att det är viktigt för henne att inredningen speglar henne som frisör och att kunderna ska känna sig som hemma när de kommer dit. När man kommer
in genom dörren möts man av en trevlig atmosfär där den vanliga inredningen, som karaktäriseras av vitt, grått och
brunt, på ett fint sätt smälter samman med övrig frisörinredning. Fokus ligger även på detaljer som ger salongen det lilla extra i form av färska snittblommor i härliga färger och mysig belysning.

– Vi vill att hela upplevelsen av Hope by Lena ska vara glad och att kunden verkligen ska stå i centrum. Det innebär alltifrån att ha en fin och inspirerande salong till att vi ger kunden den bästa möjliga servicen. För att vi ska kunna göra det är det viktigt att vi har bra lösningar av hög kvalitet som vi verkligen kan lita på och som gör vårt arbete lite smidigare så att vi kan fokusera ännu mer på våra kunder.

Läs även: Sitt fint i salongen med Goccianis hjälp

Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design.Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design. Väldigt uppskattade massageschamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.Väldigt uppskattade massage-schamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.

Välgenomtänkta lösningar
Lena visar upp några av de lösningar som hon är mest nöjd med och tar bland annat fram sina nya arbetsstolar.

– De är jättebra, inte bara för att de är snygga och sköna att sitta på utan för att de är lätta att hålla rena. Hår kan exempelvis lätt städas bort från hjulen, vilket gör att det inte fastnar och tar sönder dem.

En annan lösning som Lena hyllar är schamponeringsstolarna med massage som kunderna älskar att sitta i.

–Jag hyrde tidigare stol på en salong där de hade Goccianis massageschamponeringsstolar som kunderna verkligen uppskattade och jag ville därför investera i dem även här. Det är sådant som ger kunden ”det lilla extra” och som vi är väldigt måna om att kunna erbjuda.

Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. 

Ett sammansvetsat team
Lena hade inte haft några planer på att öppna en egen salong men i efterhand är hon väldigt tacksam över att hon tog steget när tillfället öppnade sig. Idag hyr hon även ut två stolar till två frisörer som hon är väldigt glad över att ha som en del av sitt team.

– Vi har snabbt blivit jättetighta, vilket är superkul! De är väldigt duktiga och tillsammans är vi ett jättebra team samtidigt som vi har kul på jobbet, vilket också är viktigt. Nu har vi dessutom en fin salong som både representerar oss som frisörer och är härlig och skön att jobba i.

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg

Artikeln är skriven i samarbete med Gocciani.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Benjamin Martin (2015)

Benjamin Martin (2015)

Under den spektakulära Sebastianshowen Eclipse Art i Köpenhamn, som sammanföll med solförmörkelsen i slutet av mars, var det Benjamin Martin som höll i trådarna. Han är Nordic Creative Leader för Sebastian, men även för Nioxin och Sassoon.
Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron (2014)

Hair Magazine intervjuar Patrick Cameron om International Trend Vision Awards och hans passion för långhårsuppsättningar.

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.