leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Välkomnande känsla hos Hope by Lena

Ljust, fräscht och samtidigt personligt, så sammanfattar Lena Ekstrand inredningsfilosofin bakom stilen i hennes salong Hope By Lena. När hon öppnade eget ville Lena snabbt komma i ordning. Hos Gocciani fick hon hjälp att hitta bra helhetslösningar för den lilla lokalen, utan att hon behövde kompromissa med varken stil eller komfort.

Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör.

När hon hade bestämt sig för att starta eget och såg att den lilla lokalen var till salu bestämde hon sig snabbt för att slå till.– När jag valde inredning till salongen var det viktigt att den inte blev för kall och stel utan att kunderna istället känner sig välkomnade och avslappnade, berättar Lena, ägare av Salong Hope by Lena på Kungsholmen i Stockholm.

– Eftersom det till en början bara var jag som skulle jobba här ville jag ha något som jag skulle klara av att ta hand om själv. Det var därför viktigt att lokalen inte var för stor. Att den är mindre gör den även mycket mysigare, samtidigt som det tack vare bra planering och smarta inredningslösningar går jättebra att jobba tre stycken i salongen idag.

Genom att exempelvis vända två platser mot varandra möjliggör det att två får plats på liten yta, vilket bara är en av de många smarta och välplanerade lösningar som finns i salongen. Lena har lyckats få plats med allt som behövs utan att det varken känns övermöblerat eller trångt.

Läs även: Gocciani - Allt för frisören

På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. 

Fokus på detaljer
Lena fixade till och renoverade lokalen men eftersom hon tidigare hyrt stol i en annan salong saknade hon egen inredning att inreda lokalen med. Samtidigt ville hon öppna så snabbt som möjligt och tog därför kontakt med Gocciani som erbjuder en mängd olika lösningar för frisörsalonger med alltifrån diskar till arbetsstolar och kundstolar.

– Samarbetet med Jacob på Gocciani har gått jättebra, han har verkligen lyssnat på mina önskemål och vad jag ville ha. Trots att det var så kort om tid lyckades de leverera jättefina lösningar.

Lena förklarar att det är viktigt för henne att inredningen speglar henne som frisör och att kunderna ska känna sig som hemma när de kommer dit. När man kommer
in genom dörren möts man av en trevlig atmosfär där den vanliga inredningen, som karaktäriseras av vitt, grått och
brunt, på ett fint sätt smälter samman med övrig frisörinredning. Fokus ligger även på detaljer som ger salongen det lilla extra i form av färska snittblommor i härliga färger och mysig belysning.

– Vi vill att hela upplevelsen av Hope by Lena ska vara glad och att kunden verkligen ska stå i centrum. Det innebär alltifrån att ha en fin och inspirerande salong till att vi ger kunden den bästa möjliga servicen. För att vi ska kunna göra det är det viktigt att vi har bra lösningar av hög kvalitet som vi verkligen kan lita på och som gör vårt arbete lite smidigare så att vi kan fokusera ännu mer på våra kunder.

Läs även: Sitt fint i salongen med Goccianis hjälp

Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design.Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design. Väldigt uppskattade massageschamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.Väldigt uppskattade massage-schamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.

Välgenomtänkta lösningar
Lena visar upp några av de lösningar som hon är mest nöjd med och tar bland annat fram sina nya arbetsstolar.

– De är jättebra, inte bara för att de är snygga och sköna att sitta på utan för att de är lätta att hålla rena. Hår kan exempelvis lätt städas bort från hjulen, vilket gör att det inte fastnar och tar sönder dem.

En annan lösning som Lena hyllar är schamponeringsstolarna med massage som kunderna älskar att sitta i.

–Jag hyrde tidigare stol på en salong där de hade Goccianis massageschamponeringsstolar som kunderna verkligen uppskattade och jag ville därför investera i dem även här. Det är sådant som ger kunden ”det lilla extra” och som vi är väldigt måna om att kunna erbjuda.

Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. 

Ett sammansvetsat team
Lena hade inte haft några planer på att öppna en egen salong men i efterhand är hon väldigt tacksam över att hon tog steget när tillfället öppnade sig. Idag hyr hon även ut två stolar till två frisörer som hon är väldigt glad över att ha som en del av sitt team.

– Vi har snabbt blivit jättetighta, vilket är superkul! De är väldigt duktiga och tillsammans är vi ett jättebra team samtidigt som vi har kul på jobbet, vilket också är viktigt. Nu har vi dessutom en fin salong som både representerar oss som frisörer och är härlig och skön att jobba i.

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg

Artikeln är skriven i samarbete med Gocciani.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Fiorella Geraci

Fiorella Geraci

Från Buenos Aires och Stockholm till Växjö och världen. Fiorellas kämparglöd och talang har gjort henne till salongsägare, medlem i Revlon Professional och Alterna Haircares internationella team, trefaldig vinnare av Style Masters och nu även nominerad till Årets Frisör 2017 i Avantgarde. Läs och låt dig inspireras av duktiga Fiorella Geraci!
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.