leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Välkomnande känsla hos Hope by Lena

Ljust, fräscht och samtidigt personligt, så sammanfattar Lena Ekstrand inredningsfilosofin bakom stilen i hennes salong Hope By Lena. När hon öppnade eget ville Lena snabbt komma i ordning. Hos Gocciani fick hon hjälp att hitta bra helhetslösningar för den lilla lokalen, utan att hon behövde kompromissa med varken stil eller komfort.

Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör.

När hon hade bestämt sig för att starta eget och såg att den lilla lokalen var till salu bestämde hon sig snabbt för att slå till.– När jag valde inredning till salongen var det viktigt att den inte blev för kall och stel utan att kunderna istället känner sig välkomnade och avslappnade, berättar Lena, ägare av Salong Hope by Lena på Kungsholmen i Stockholm.

– Eftersom det till en början bara var jag som skulle jobba här ville jag ha något som jag skulle klara av att ta hand om själv. Det var därför viktigt att lokalen inte var för stor. Att den är mindre gör den även mycket mysigare, samtidigt som det tack vare bra planering och smarta inredningslösningar går jättebra att jobba tre stycken i salongen idag.

Genom att exempelvis vända två platser mot varandra möjliggör det att två får plats på liten yta, vilket bara är en av de många smarta och välplanerade lösningar som finns i salongen. Lena har lyckats få plats med allt som behövs utan att det varken känns övermöblerat eller trångt.

Läs även: Gocciani - Allt för frisören

På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. 

Fokus på detaljer
Lena fixade till och renoverade lokalen men eftersom hon tidigare hyrt stol i en annan salong saknade hon egen inredning att inreda lokalen med. Samtidigt ville hon öppna så snabbt som möjligt och tog därför kontakt med Gocciani som erbjuder en mängd olika lösningar för frisörsalonger med alltifrån diskar till arbetsstolar och kundstolar.

– Samarbetet med Jacob på Gocciani har gått jättebra, han har verkligen lyssnat på mina önskemål och vad jag ville ha. Trots att det var så kort om tid lyckades de leverera jättefina lösningar.

Lena förklarar att det är viktigt för henne att inredningen speglar henne som frisör och att kunderna ska känna sig som hemma när de kommer dit. När man kommer
in genom dörren möts man av en trevlig atmosfär där den vanliga inredningen, som karaktäriseras av vitt, grått och
brunt, på ett fint sätt smälter samman med övrig frisörinredning. Fokus ligger även på detaljer som ger salongen det lilla extra i form av färska snittblommor i härliga färger och mysig belysning.

– Vi vill att hela upplevelsen av Hope by Lena ska vara glad och att kunden verkligen ska stå i centrum. Det innebär alltifrån att ha en fin och inspirerande salong till att vi ger kunden den bästa möjliga servicen. För att vi ska kunna göra det är det viktigt att vi har bra lösningar av hög kvalitet som vi verkligen kan lita på och som gör vårt arbete lite smidigare så att vi kan fokusera ännu mer på våra kunder.

Läs även: Sitt fint i salongen med Goccianis hjälp

Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design.Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design. Väldigt uppskattade massageschamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.Väldigt uppskattade massage-schamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.

Välgenomtänkta lösningar
Lena visar upp några av de lösningar som hon är mest nöjd med och tar bland annat fram sina nya arbetsstolar.

– De är jättebra, inte bara för att de är snygga och sköna att sitta på utan för att de är lätta att hålla rena. Hår kan exempelvis lätt städas bort från hjulen, vilket gör att det inte fastnar och tar sönder dem.

En annan lösning som Lena hyllar är schamponeringsstolarna med massage som kunderna älskar att sitta i.

–Jag hyrde tidigare stol på en salong där de hade Goccianis massageschamponeringsstolar som kunderna verkligen uppskattade och jag ville därför investera i dem även här. Det är sådant som ger kunden ”det lilla extra” och som vi är väldigt måna om att kunna erbjuda.

Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. 

Ett sammansvetsat team
Lena hade inte haft några planer på att öppna en egen salong men i efterhand är hon väldigt tacksam över att hon tog steget när tillfället öppnade sig. Idag hyr hon även ut två stolar till två frisörer som hon är väldigt glad över att ha som en del av sitt team.

– Vi har snabbt blivit jättetighta, vilket är superkul! De är väldigt duktiga och tillsammans är vi ett jättebra team samtidigt som vi har kul på jobbet, vilket också är viktigt. Nu har vi dessutom en fin salong som både representerar oss som frisörer och är härlig och skön att jobba i.

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg

Artikeln är skriven i samarbete med Gocciani.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

Schampo och hårmask som bevarar svala silvriga toner och eliminerar gula/orange toner. Finns både för blonda hår och för mörka färgade hår.
Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Torrschampo och styling i samma produkt! Keune Blend Refreshing Balm absorberar fett utan att lämna några rester.
Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Med nya BC Bonacure får du chansen att upptäcka kraften från hudvårdsteknologier för alla olika hårtyper. Läs mer om produkterna här:
BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

Nya Miracurl MKII tar automatiska locktänger till en helt ny nivå. Dina kunder kan få det utseende de önskar med bara ett verktyg.
ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight är en lätt och kompakt resefön med kraftfull prestanda. Den är 60% lättare än ghd aura professional hairdryer men med en kapacitet på 85%.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.
Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Efter 50 år har Cosmoprof vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Spana in allt från mässan här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Corinne Henriksson

Corinne Henriksson

Med nya salonger och en ny kollektion med håraccessoarer leker livet för Corinne Henriksson – men vägen dit har varit allt annat än spikrak. Läs artikeln om hur hon hamnat där hon är idag!
Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.