leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Tom Skou bjuder in till en spännande utbildningsvår hos HeadBrands

Ett kreativt team, 15 000 produkter och hela Nordens frisörer att leka med. Hair Magazine har träffat Tom Skou som är educator för HeadBrands nordiska team i deras nya studio. Teamet, som leds av svenske Ari Koponen, planerar nu inför ett händelserikt utbildningsår 2018 med lokala hjältar och internationella stjärnor på agendan.

Tom Skou är utbildningsansvarig för HeadBrands i Danmark. Tom Skou är utbildningsansvarig för HeadBrands i Danmark. 

Fyra länder och en massa skaparkraft. Tom Skou är dansk educator för HeadBrands nordiska utbildningsteam, ett uppdrag som är både utmanande och givande. Tom är en av Danmarks mest erkända frisörer och innan han fick rollen hos HeadBrands har han bland annat hunnit med att vara kreativ ledare för Cha Cha Cha, då Danmarks största frisörkedja. Han berättar att de båda uppdragen skiljer väsentligt från varandra.

- På Cha Cha Cha hade jag mitt team omkring mig varje dag. I min nuvarande roll har jag ingen vardag tillsammans med de andra utbildarna i Norge, Sverige och Finland. Vi träffas ungefär varannan månad för att diskutera arbetet, vår gemensamma vision och vart vi är på väg. Resten av tiden har alla sina egna kalendrar och arbetar självständigt, även om vi självklart jobbar mot samma mål.

Läs även: HeadBrands förstärker sitt Education Team

Från ett par få till många
När HeadBrands tog över Warehouse 2016 fick de även möjlighet att erbjuda kurser och utbildningar till sina kunder. Dock med lite andra förutsättningar eftersom sortimentet växte från ett par varumärken till många. Det ställer lite andra krav på utbildarna som vanligtvis fokuserar på ett eller ett par märken.

- De personer som ingår i vårt team har en stor produktkunskap och en bred generell förståelse kring branschen. Det behövs om man ska kunna ha kunskap om 15 000 produkter. Dessutom är det viktigt för oss att alla som ingår i vårt team är inspirerande, har en stark personlighet och har en förmåga att samla människor kring sig.

Idag är det Kristine och Iselin i Norge, Kinoia och Mikko i Finland och Tom i Danmark som ser till att utbilda och hålla kreativiteten flytande bland HeadBrands kunder. I Sverige är tjänsten fortfarande vakant men så snart rätt person är funnen är teamet komplett. Därutöver har HeadBrands flera frilanstekniker i varje land som utbildar för de varumärken de har agentur för.

I HeadBrands studio kommer det att hållas massor av kreativa kurser, utbildningar och event. Tanken är att det ska finnas en sådan här studio i varje nordisk huvudstad.I HeadBrands studio kommer det att hållas massor av kreativa kurser, utbildningar och event. Tanken är att det ska finnas en sådan här studio i varje nordisk huvudstad.

Beprövat och nytt
Det kreativa teamet planerar dels brandspecifika event men även kurser som tar utgångspunkt i de senaste trenderna och hur man uppnår bästa effekt med produkterna i HeadBrands sortiment.

- Vi arbetar holistiskt och zoomar ut lite när vi håller trendvisningar och tekniska kurser där vi använder oss av produkter och verktyg från flera olika märken.

Istället för att stressa har Tom och gänget tagit tid på sig att utforma utbildningsprogrammet. Det första i HeadBrands regi presenterades inför hösten 2017 och det är, enligt Tom, nu spännande saker kan ske.

- Nu har vi haft tid att prova olika koncept och utbildningsformer. Inför 2018 har vi utvärderat allt och satsar nu på det som funkar samtidigt som vi tänker nytt. Vi kommer att arbeta med fler samarbetspartners både lokalt och internationellt. I vår studio i Köpenhamn kommer vi att hålla nordiska event med internationella stjärnor.

Läs även: HeadBrands - Ett företag som står på frisörens sida

Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.

Kreativ lekstuga
HeadBrands studio ligger på en solig gata i stadsdelen Frederiksberg i Köpenhamn. Här är hjärtat av utbildningsverksamheten och den kreativa lekstuga som Tom har byggt upp. Studion är placerad i samma byggnad som Tom bor i, vilket i sig är mycket smidigt, men det är inte därför de har valt att placera den första studion i Köpenhamn.

- Det som är bra med Köpenhamn är att det är relativt lätt att komma hit från Nordens alla hörn, jämfört med om de skulle ligga i någon av de andra huvudstäderna.

Tanken är att det ska finnas studios, dit frisörerna kan komma och besöka HeadBrands och samtidigt vara kreativa, i varje nordisk huvudstad. Att få utlopp för sin kreativitet är något som är viktigt både för Tom personligen men även något han ser att frisörer generellt har ett behov av för att utvecklas.

- Att kunna leka är helt avgörande, säger Tom. I det dagliga arbetet på en salong finns det inte så mycket utrymme för att experimentera och vara kreativ. Därför behöver man ta sig tid att leka av sig och testa nya saker man har funderat på utanför salongen.

HeadBrands studio ligger i samma hus som Tom bor i, men det är Köpenhamns läge som gjort att den första studion hamnat just här och inte i någon av de andra nordiska huvudstäderna.HeadBrands studio ligger i samma hus som Tom bor i, men det är Köpenhamns läge som gjort att den första studion hamnat just här och inte i någon av de andra nordiska huvudstäderna.

720 kvadrat
I HeadBrands studio i Köpenhamn finns alla möjligheter för att vara kreativ. Lokalen består av 140 kvadratmeter som används dagligen till kurser och utbildningar men i huset finns fler lokaler att hyra vid behov samt en lokal för större arrangemang. Allt som allt har HeadBrands 720 kvadratmeter till sitt förfogande vid behov.

- Tanken med studion är att det ska vara en plats där man kan ”nörda” ner sig i yrket. Om någon av våra kunder har ett behov av att skapa, göra en kollektion eller en fotografering så kan vi hjälpa till med lokal och allt som behövs runt omkring här i huset.

Det kreativa arbetet är i full gång för Tom i studion och teamet runt om i Norden och de ser redan nu fram emot nästa terminsstart!

Text: Camilla Svensson
Foto: Claus Peuckert

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Olivia Jonsson (Q&A)

Olivia Jonsson (Q&A)

Trots sin unga ålder har hon ett flertal medaljer och fina utmärkelser i bagaget. Senast för bara några veckor sedan kammade hon hem ännu ett SM-guld, denna gång i kategoin 'Bridal'. Läs om duktiga Olivia Jonsson här:
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

Under sin 50 år långa karriär har Trevor Sorbie inspirerat frisörer världen över, tilldelats utmärkelser, byggt upp en välgörenhetsorganistaion och mycket mer!

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.