leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress i Malmö fick Team Swedens visning stående ovationer. Hair Magazine har pratat med Joakim Roos och Linda Schuster som var med i teamet som skapade den hyllade visningen.

De tre nynnorna Urd, Verandi och Skuld spinner livets trådar och beslutar alla levande tings öde.De tre nynnorna Urd, Verandi och Skuld spinner livets trådar och beslutar alla levande tings öde.

När Joakim Roos fick förfrågan från Intercoiffures styrelse om att leda det svenska teamets visning vid den nordiska kongressen i Malmö tvekade han inte en sekund. Det ärofyllda uppdraget skulle genomföras på bara ett halvår, men som tur var hade Joakim redan en plan; visningen skulle ha minst 30 modeller, en stark nordisk anknytning, snö och massor av glitter.

Showen bestod totalt av 33 modeller, varav 16 pryddes med avantgardekreationer från Linda och Joakim, den ena mer kreativ än den andra.Showen bestod totalt av 33 modeller, varav 16 pryddes med avantgardekreationer från Linda och Joakim, den ena mer kreativ än den andra.

Ett starkt team
För att sätta ihop en så stor och spektakulär visning behövde Joakim ett starkt team med olika krafter. Han visste direkt vilka han skulle ha med sig.

- Linda Schuster var den första jag ringde, berättar Joakim. Det var självskrivet att hon skulle vara med på grund av hennes sätt att se hår från en väldigt kreativ vinkel genom sin bakgrund som byggingenjör. Iman Khalaf för sin kunskap inom herr och framförallt att hans stil på sitt företag Nõberu of Sweden. Henrik Danielsson skulle också med på grund av hans starka band i Malmö med sina Headonsalonger. För att få allt detta att fungera så behövs personer som kan ta tag i saker och effektivt lösa problem.

Läs även: Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Till den ena frisyren som Linda Schuster skapade användes 400 grillpinnar och det tog tre timmar att klistra upp dem.Till den ena frisyren som Linda Schuster skapade användes 400 grillpinnar och det tog tre timmar att klistra upp dem. Lotta Niemi Bruun skräddarsydde alla plagg till visningen.Lotta Niemi Bruun skräddarsydde alla plagg till visningen.

Joakim Roos ansvarade för den sista delen av visningen som representerade Niflheim – landet med isdimma, mörker och kyla som styrs av isdrottningen Hela, Lokes dotter.Joakim Roos ansvarade för den sista delen av visningen som representerade Niflheim – landet med isdimma, mörker och kyla som styrs av isdrottningen Hela, Lokes dotter.

Svarta älvor och krigare regerar i riket Svartnalfheim som Linda Schuster tolkade med pampiga avantgardefrisyrer.Svarta älvor och krigare regerar i riket Svartnalfheim som Linda Schuster tolkade med pampiga avantgardefrisyrer. Iman Khalaf och Henrik Danielsson tolkade Muspelheim - eldens rike.Iman Khalaf och Henrik Danielsson tolkade Muspelheim - eldens rike.

De fyra samlades i Karlskrona hemma hos Linda tillsammans med en moodboard och massor av idéer.

- Vi började spåna om glasbruk, midsommar och samekultur men det var inte helt lätt att få ihop det, berättar Linda.

- Genom en ganska het debatt om stilarter kom vi fram till att vi ville ha krigare, säger Joakim.

Lindas tioåriga dotter Ilse sitter och lyssnar och mitt i allt säger hon att det vi pratar om låter som fornnordisk mytologi. Vi blev alldeles tysta ett tag och började sedan googla. Klockrent! Det vart ju precis detta vi satt och pratade om.

Artikeln är längre - Läs resten av artikeln i vårt onlinemagasine här! 

Text: Camilla Svensson
Foto: Linda Schuster & Kim Blomqvist

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.
Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp är serien som ger näring till både hår och hårbotten. Schampo. balsam och leave-on behandling arbetar för att skapa en hälsosam hårbotten.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Matilda Paulsson (Q&A)

Matilda Paulsson (Q&A)

Vi har fått chansen att ställa frågor till Matilda Paulsson på salong Eriksson & Robach, vinnare av Fondation Guillaumes fototävling 2016. Läs om den duktiga frisören här:
Cia Carlsson

Cia Carlsson

Från garagefrissan i Lappland till Stockholm, London, Los Angeles och nu Amsterdam. Cia Carlsson har ett imponerande CV som tagit henne världen över. Nu driver hon en framgångsrik salong och ett agenturbolag för film och tv i Amsterdam.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.