leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Missa inte Swedish Barber Expo - årets största barberarevent!

Den 1 september firas World Beard Day internationellt och dagen till ära arrangeras Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo. Den stora eventlokalen Colosseum under Tele2 Arena i Stockholm fylls under dagen med aktiviteter, tävlingar och massor av inspiration. 

Dagen bjuder på massor av inspiration. Dagen bjuder på massor av inspiration. 

Swedish Barber Expo är en mötesplats för Sveriges barberare och ett gott tillfälle att knyta kontakter i branschen, inspireras och vidareutveckla sina kunskaper. Dagen bjuder på ett fullspäckat schema med massor av inspiration, trender, visningar och look&learn-workshops för barberare och frisörer.

På scenen
Åtta internationella barberare från USA, Brasilien, Litauen och Storbritannien kommer vara på plats för att inspirera och dela med sig av sina kunskaper. På scenen kommer bland andra Wahl och Andis visa upp maskinteknik, Fit for Vikings Barber Academy från Norge kommer visa upp trender med längre frisyrer, dessutom kommer Jacqueline ”Crackerjaxs” Mansi från USA och Sindi Devitte från Brasilien och demonstrerar skäggtrimning.

Sid Sottung från Sid Sottung Barber Academy i Nottingham, UK är ett välkänt namn i branschen.Sid Sottung från Sid Sottung Barber Academy i Nottingham, UK är ett välkänt namn i branschen. Sindi Devitte från Brasilien är utbildad hos Paul Mitchell och Simon Shaw och driver egna barbershopen Barbers Clan i Storbritannien.Sindi Devitte från Brasilien är utbildad hos Paul Mitchell och Simon Shaw och driver egna barbershopen Barbers Clan i Storbritannien.

Mässa
Dagen bjuder också på en mässa med utställare som The Bearded Chap, Mr Bear Family och Victory Crown Barber Co från USA, som lanseras i samband med eventet, kommer finnas på plats för att visa upp produkter, trender och inspiration. Captain Fawcett från England kommer dessutom och signerar sin bok ”The Quintessential Grooming Guide for the Modern Gentleman”. Välgörenhetsorganisationerna Lion’s Barber Collective och Hair Aid kommer även de att finnas på plats.

Workshops
Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic för frisörer och nyutbildade barberare samt 2.0 Advanced för barberare med minst 3 års erfarenhet. Internationella barberare som Sid Sottung, Jacqueline Mansi, Sindi Devitte, Tom Chapman och svenske Kenneth “freeSir2.0” Johnsson på plats för att hålla workshops.

Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. 

Skäggfest
Dagen avslutas med en stor skäggfest som inleds med en skäggparad från Medborgarplatsen till Colosseum på Tele2 Arena där Swedish Barber Expo arrangeras. Skägg från hela Sverige kommer för att tävla i Swedish Beard & Moustache Competition 2018 och sedan avgörs Årets barberare 2018 i ett barber battle mellan de fem finalisterna. Fyra av dessa har utsetts vid semifinaler i olika delar av Sverige. Den femte blir ett wildcard som utses på plats under eventet. 

Information och biljetter
Mer information om eventet, biljetter och schema för workshops finns på www.swedishbarberexpo.se

Kvällen bjuder på en stor skäggfest som inleds med en skäggparad.Kvällen bjuder på en stor skäggfest som inleds med en skäggparad.

Läs mer om finalisterna här: Möt finalisterna i Årets barberare 2018

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 29 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ethos Hairdressing

Ethos Hairdressing

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester.
Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson vinnare av National Wella TrendVision 2017 svarar på frågor om bland annat vilka frisörer hon ser upp till och vilken kändis hon vill ge en ny frisyr!

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.