leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Missa inte Swedish Barber Expo - årets största barberarevent!

Den 1 september firas World Beard Day internationellt och dagen till ära arrangeras Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo. Den stora eventlokalen Colosseum under Tele2 Arena i Stockholm fylls under dagen med aktiviteter, tävlingar och massor av inspiration. 

Dagen bjuder på massor av inspiration. Dagen bjuder på massor av inspiration. 

Swedish Barber Expo är en mötesplats för Sveriges barberare och ett gott tillfälle att knyta kontakter i branschen, inspireras och vidareutveckla sina kunskaper. Dagen bjuder på ett fullspäckat schema med massor av inspiration, trender, visningar och look&learn-workshops för barberare och frisörer.

På scenen
Åtta internationella barberare från USA, Brasilien, Litauen och Storbritannien kommer vara på plats för att inspirera och dela med sig av sina kunskaper. På scenen kommer bland andra Wahl och Andis visa upp maskinteknik, Fit for Vikings Barber Academy från Norge kommer visa upp trender med längre frisyrer, dessutom kommer Jacqueline ”Crackerjaxs” Mansi från USA och Sindi Devitte från Brasilien och demonstrerar skäggtrimning.

Sid Sottung från Sid Sottung Barber Academy i Nottingham, UK är ett välkänt namn i branschen.Sid Sottung från Sid Sottung Barber Academy i Nottingham, UK är ett välkänt namn i branschen. Sindi Devitte från Brasilien är utbildad hos Paul Mitchell och Simon Shaw och driver egna barbershopen Barbers Clan i Storbritannien.Sindi Devitte från Brasilien är utbildad hos Paul Mitchell och Simon Shaw och driver egna barbershopen Barbers Clan i Storbritannien.

Mässa
Dagen bjuder också på en mässa med utställare som The Bearded Chap, Mr Bear Family och Victory Crown Barber Co från USA, som lanseras i samband med eventet, kommer finnas på plats för att visa upp produkter, trender och inspiration. Captain Fawcett från England kommer dessutom och signerar sin bok ”The Quintessential Grooming Guide for the Modern Gentleman”. Välgörenhetsorganisationerna Lion’s Barber Collective och Hair Aid kommer även de att finnas på plats.

Workshops
Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic för frisörer och nyutbildade barberare samt 2.0 Advanced för barberare med minst 3 års erfarenhet. Internationella barberare som Sid Sottung, Jacqueline Mansi, Sindi Devitte, Tom Chapman och svenske Kenneth “freeSir2.0” Johnsson på plats för att hålla workshops.

Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. Nytt för i år är 10 stycken look&learn-workshops indelade i i två nivåer: 1.0 Basic och 2.0 Advanced. 

Skäggfest
Dagen avslutas med en stor skäggfest som inleds med en skäggparad från Medborgarplatsen till Colosseum på Tele2 Arena där Swedish Barber Expo arrangeras. Skägg från hela Sverige kommer för att tävla i Swedish Beard & Moustache Competition 2018 och sedan avgörs Årets barberare 2018 i ett barber battle mellan de fem finalisterna. Fyra av dessa har utsetts vid semifinaler i olika delar av Sverige. Den femte blir ett wildcard som utses på plats under eventet. 

Information och biljetter
Mer information om eventet, biljetter och schema för workshops finns på www.swedishbarberexpo.se

Kvällen bjuder på en stor skäggfest som inleds med en skäggparad.Kvällen bjuder på en stor skäggfest som inleds med en skäggparad.

Läs mer om finalisterna här: Möt finalisterna i Årets barberare 2018

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jay Mahmood

Jay Mahmood

Jay Mahmood har blivit en av branschens största namn inom sitt område. Nu åker han världen över med Goldwells utbildningsprogram i klippning.
Chriss Berner (Q&A)

Chriss Berner (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att ta ett snack med Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM. Läs om hennes tankar, tycken och karriär här:

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.