leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Avskalat med rockig attityd

Salongen Stage 11 övergav stora luftiga lokaler för chansen till ett mer centralt läge. Med inredningshjälpen från Hairmail gick flytten galant – och nu blomstrar affärerna för Helsingforssalongen.

Stage 11, nyflyttad och nyinredd Helsingfors-salong
När salongen skulle inredas beslutade sig ägarna för en avskalad och tidlös stil, vilket de fick hjälp med att uppnå av Hairmail.

Mitt i centrala Helsingfors, bara ett kvarter från stora varuhuset Stockmanns ligger salongen Stage 11 på andra våningen i en liten galleria. Salongen är välkänd i Helsingfors och har funnits i 13 år. När de för ett år sedan bestämde sig för att flytta övergav de stora luftiga lokaler för chansen att slå ner bopålarna i en lokal med ett mycket mer centralt och attraktivt läge.

Läs även: Limegröna detaljer lyfte Klippotek Warda

– Allt handlar om läge, så även om vi har det mindre nu har det blivit som en riktig nystart för oss. Affärerna har aldrig gått bättre, säger en av de fyra delägarna Miia-Maria Levälampi. När de flyttade bestämde de gemensamt att byta ut inredningen, och när de väl hittade den nya lokalen fick den i mångt och mycket bestämma i vilken stil salongen skulle inredas.

– Vi har stora fönster som släpper in mycket ljus, det ville vi ta fasta på. Alla var överens om att salongen skulle bli ren, enkel och utan för mycket färg. Vi ville ha vita väggar och svarta möbler, snyggt och tidlöst.

 Stage 11, med sina stora fönster
Salongen ligger på andra våningen och utanför de stora fönstren finns en veranda där kunder kan sitta och dricka en kopp kaffe i solen, samtidigt som färgen verkar.


HJÄLP MED PLANERING

De kontaktade det finska företaget Hairmail, som visade sig ha precis den typ av möbler som de letade efter. Av Hairmail fick de även hjälp att planera och inreda så att de fick plats i den nya, mindre lokalen.

Hårprodukterna pryder väggen
Produkterna står på enkla väggfasta hyllor, även här gäller devisen enkelhet framför allt.


– Vi fick fantastisk hjälp, jättefina 3D-ritningar med förslag till möblering som verkligen får lokalen att kännas mycket större än vad den är. Vi är ju elva frisörer som jobbar här, så det var en utmaning, berättar Miia-Maria. Från Hairmail köpte de i stort sett alla möbler, stolar, vagnar, speglar och så Miia-Marias favorit –schamponeringsstolarna med inbyggd massage.

– Schamponeringen är min absoluta favoritplats i salongen. Vi fick rådet att ställa stolarna precis vid ett fönster, och det blev väldigt bra. Nu kan kunderna ligga där och känna solen skina och bara koppla av.

Schamponeringen är Miia-Marias absoluta favoritplats i salongen

 Läs även: Touch of Beauty - Raka linjer och starka färger

Schamponeringsstolarna från Hairmail har inbyggd massagefunktion
Schamponeringsstolarna från Hairmail har inbyggd massagefunktion, vilket uppskattas av både kunder och frisörer.


INDUSTRIELL KÄNSLA

Den som tittar upp i taket kan få känslan av att befinna sig i en industrilokal, där hänger ventilationsrören blottlagda tillsammans med stora industrilampor.

– En av delägarnas mamma hittade de där lamporna på en loppis och tyckte att de skulle passa bra hos oss, säger Miia-Maria.

Vänthallen består av en träbänk i det stora fönstret.  Salongen har hållt i naturliga färger med stora industrilampor
Salongen är inredd helt i vitt, svart och metall, och de stora lamporna förstärker den industriella känslan. Vänthörnan är en enkel träbänk inklämd under ett fönster,en konstruktion byggd av en av delägarna.

I övrigt är salongen nästan helt fri från dekorationer, det hänger inga posters eller stora frisyrbilder som man annars ofta ser i salonger. Men i en hörna hänger det en – elgitarr.

– Den har vi fått av en av våra kunder, han är sångare i ett finskt rockband som heter Sunrise Avenue. Och det som ser ut som en förstärkare under, det är faktiskt ett kylskåp!

 
Salongens enda utsmyckning är en elgitarr som de fått av det finska bandet Sunrise Avenue, som klipper sig på Stage 11.

ROCKIG ATTITYD

Även det finska bandet HIM finns representerade med en poster bredvid gitarren, också de kunder hos Stage 11 som har ett rykte om sig att vara en rockig salong.

– Jo, vi har många kända kunder, det är många finska artister som klipper sig hos oss. Vi har nog en lite rockig attityd, men alla typer av kunder är välkomna här!

  Gitarren från det finska bandet Sunrise Avenue   
Att salongen har många kända kunder tror de beror på att de har en lite rockig attityd.


Läs även: Touch of Beauty - Raka linjer och starka färger

Läs även: Limegröna detaljer lyfte Klippotek Warda

Se fler artiklar om Salongsinredning här!Text:
Cecilia Billgren
Foto: Kai Sairanen

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines tredje utgåva 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Schorem Barbers

Schorem Barbers

Hair Magazine mötte legenderna  Schorem Barbers backstage på Top Hair i Düsseldorf innan de skulle uppträda för flera hundra förväntansfulla frisörer och barberare.
Cari Forsgren

Cari Forsgren

Under 2017 hann Cari Forsgren både bli utnämnd till Årets barberare och öppna en egen barbershop i Stockholm. Nu vill hon sätta barberarna på kartan i Sverige.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.