leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sotlugg & Linlugg - Internationell atmosfär mitt i Borlänge

Efter att framgångsrikt drivit salongen Sotlugg & Linlugg i Gävle under många år ville ägaren Jenny Nordqvist expandera och öppna en filial i Borlänge. Med hjälp av Moduline har de skapat en kreativ och inspirerande salong för de fem sinnena.

En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.

Mitt i centrala Borlänge ligger Sotlugg & Linlugg, en filial till den populära salongen med samma namn i Gävle. Den nya salongen beskrivs av ägaren Jenny Nordqvist som en blandning av Moulin Rouge och Hardrock Café med inslag av street art och industri, på ett träffsäkert och smakfullt sätt.

– Vi vill skapa en internationell känsla och fokusera på ett helhetskoncept som erbjuder något för alla och har allt under samma tak, säger Jenny. För oss är det viktigt att salongen inte känns som alla andra och att vi vågar gå vår egen väg. Det gäller både produkter, behandlingar och självklart hur det ser ut i salongen. Vi tror att allt hör ihop och att det är viktigare än någonsin att se sin salong som en helhet där allt förmedlar samma budskap.

I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.

Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.

Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.

För att skapa den internationella känslan och bygga upp en salong anpassad för både kunder och frisörer kontaktade Jenny Moduline, som har sitt huvudkontor i Borlänge. De hade samarbetat tidigare vid en tidigare renovering av salongen i Gävle och därför var det en självklarhet att hon skulle anlita dem igen.

– Det var viktigt för oss att ta hjälpa av lokala företag vid renoveringen. Vi hade en klar vision av vad vi ville ha och vi fick väldigt fin hjälp av Tage Holmqvist på Moduline som gjorde verklighet av våra idéer.

Läs även: Anne & Co i Borlänge

Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.

Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.

Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.

Biofåtöljer och spa-känsla
Salongen i Borlänge är uppdelad i flera olika sektioner med olika behov. Där finns bland annat ett schamponeringsrum, en barberardel, klippstationer och en vänthörna. Dessutom är salongen utrustad med en egen biograf där kunderna kan titta på filmer med Charlie Chaplin i klassiskt röda biofåtöljer.

Reportage i samarbete med Moduline.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Text: Hanna Cronsjö (red. Camilla Svensson)
Foto: Patrik Lindström

Se fler bilder i galleriet nedan.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.
Benjamin Martin (2017)

Benjamin Martin (2017)

Under Sebastian Professionals event i Berlin hade Benjamin många järn i elden. Hair Magazine lyckades fånga honom till en exklusiv intervju. Läs om Sebastians Global Capability Trainer, Benjamin Martin här:

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.