leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sotlugg & Linlugg - Internationell atmosfär mitt i Borlänge

Efter att framgångsrikt drivit salongen Sotlugg & Linlugg i Gävle under många år ville ägaren Jenny Nordqvist expandera och öppna en filial i Borlänge. Med hjälp av Moduline har de skapat en kreativ och inspirerande salong för de fem sinnena.

En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.

Mitt i centrala Borlänge ligger Sotlugg & Linlugg, en filial till den populära salongen med samma namn i Gävle. Den nya salongen beskrivs av ägaren Jenny Nordqvist som en blandning av Moulin Rouge och Hardrock Café med inslag av street art och industri, på ett träffsäkert och smakfullt sätt.

– Vi vill skapa en internationell känsla och fokusera på ett helhetskoncept som erbjuder något för alla och har allt under samma tak, säger Jenny. För oss är det viktigt att salongen inte känns som alla andra och att vi vågar gå vår egen väg. Det gäller både produkter, behandlingar och självklart hur det ser ut i salongen. Vi tror att allt hör ihop och att det är viktigare än någonsin att se sin salong som en helhet där allt förmedlar samma budskap.

I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.

Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.

Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.

För att skapa den internationella känslan och bygga upp en salong anpassad för både kunder och frisörer kontaktade Jenny Moduline, som har sitt huvudkontor i Borlänge. De hade samarbetat tidigare vid en tidigare renovering av salongen i Gävle och därför var det en självklarhet att hon skulle anlita dem igen.

– Det var viktigt för oss att ta hjälpa av lokala företag vid renoveringen. Vi hade en klar vision av vad vi ville ha och vi fick väldigt fin hjälp av Tage Holmqvist på Moduline som gjorde verklighet av våra idéer.

Läs även: Anne & Co i Borlänge

Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.

Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.

Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.

Biofåtöljer och spa-känsla
Salongen i Borlänge är uppdelad i flera olika sektioner med olika behov. Där finns bland annat ett schamponeringsrum, en barberardel, klippstationer och en vänthörna. Dessutom är salongen utrustad med en egen biograf där kunderna kan titta på filmer med Charlie Chaplin i klassiskt röda biofåtöljer.

Reportage i samarbete med Moduline.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Text: Hanna Cronsjö (red. Camilla Svensson)
Foto: Patrik Lindström

Se fler bilder i galleriet nedan.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 29 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 29 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Vera Ekelund (Q&A)

Vera Ekelund (Q&A)

Frågor och svar med Vera Ekelund, vinnare i Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2018.
Mario Krankl

Mario Krankl

Hair Magazine har besökt mässan Top Hair i Düsseldorf och pratat med en av Österrikes mest kända frisörer, ingen annan mindre än Mario Krankl.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.