leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sotlugg & Linlugg - Internationell atmosfär mitt i Borlänge

Efter att framgångsrikt drivit salongen Sotlugg & Linlugg i Gävle under många år ville ägaren Jenny Nordqvist expandera och öppna en filial i Borlänge. Med hjälp av Moduline har de skapat en kreativ och inspirerande salong för de fem sinnena.

En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.

Mitt i centrala Borlänge ligger Sotlugg & Linlugg, en filial till den populära salongen med samma namn i Gävle. Den nya salongen beskrivs av ägaren Jenny Nordqvist som en blandning av Moulin Rouge och Hardrock Café med inslag av street art och industri, på ett träffsäkert och smakfullt sätt.

– Vi vill skapa en internationell känsla och fokusera på ett helhetskoncept som erbjuder något för alla och har allt under samma tak, säger Jenny. För oss är det viktigt att salongen inte känns som alla andra och att vi vågar gå vår egen väg. Det gäller både produkter, behandlingar och självklart hur det ser ut i salongen. Vi tror att allt hör ihop och att det är viktigare än någonsin att se sin salong som en helhet där allt förmedlar samma budskap.

I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.

Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.

Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.

För att skapa den internationella känslan och bygga upp en salong anpassad för både kunder och frisörer kontaktade Jenny Moduline, som har sitt huvudkontor i Borlänge. De hade samarbetat tidigare vid en tidigare renovering av salongen i Gävle och därför var det en självklarhet att hon skulle anlita dem igen.

– Det var viktigt för oss att ta hjälpa av lokala företag vid renoveringen. Vi hade en klar vision av vad vi ville ha och vi fick väldigt fin hjälp av Tage Holmqvist på Moduline som gjorde verklighet av våra idéer.

Läs även: Anne & Co i Borlänge

Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.

Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.

Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.

Biofåtöljer och spa-känsla
Salongen i Borlänge är uppdelad i flera olika sektioner med olika behov. Där finns bland annat ett schamponeringsrum, en barberardel, klippstationer och en vänthörna. Dessutom är salongen utrustad med en egen biograf där kunderna kan titta på filmer med Charlie Chaplin i klassiskt röda biofåtöljer.

Reportage i samarbete med Moduline.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Text: Hanna Cronsjö (red. Camilla Svensson)
Foto: Patrik Lindström

Se fler bilder i galleriet nedan.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co ger textur till håret och absorberar överflödig olja samtidigt som ditt hår vårdas.Finns att köpa hos Tendenz.
SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

Det nya tillskottet hos KEVIN.MURPHY är den lätta och flexibla finish-hårsprayen SESSION.SPRAY FLEX. En snabb lösning för att fixera och kontrollera håret.
Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl firar i år 100 år med att släppa en jubileumsmodell baserad på Leo J Wahls första patent 1919. Klippmaskinen finns att köa hos Barber Supplier.
Nya ActyvaBio hos Gocciani

Nya ActyvaBio hos Gocciani

ActyvaBio är en professionell hårvårdserie certifierad enligt COSMOS ORGANIC-standarden som finns att köpa hos Gocciani.
Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Crème Lightener från Blonde Life-serien ger en vacker blond färg, snabbt och effektivt och finns att köpa hos Tendenz.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sverige arrangerar årligen en fototävling för Intercoiffures medlemmar och för de som arbetar i en Intercoiffuresalong. Här är årets vinnare!
Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

För fjärde året i rad söker Hårkontroll efter tjejen med lika härligt hår som personlighet för att vara deras ansikte utåt under år 2019. Här är vinnaren!
Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Sebastian Professional bjöd in till lanseringsfest för deras nya serie, SEB MAN, på Nosh and Chow i Stockholm. Läs mer om lanseringen här.
Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Senaste veckan har Stockholms och modevärldens fokus legat på Stockholm Fashion Week. Här kan du se inspirerande frisyrer och hårstylingar från Instagram.
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

L’Oréal bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan Hoffmann Copenhagens visning på Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Antonio Axu

Antonio Axu

Revansch - Motgång - Revansch igen. Antonio Axus liv har varit en ständig kamp. Nu ska han ändra på det och satsa mer på sig själv.
Dani Abunar (Q&A)

Dani Abunar (Q&A)

En snabb intervju med Dani Abunar där vi får spännande info om hans karriär, drömmar och framtid.

Annons

Nya videor se fler videor

Få en stark frisörkropp

Få en stark frisörkropp

Vi mötte upp Emil Kristensen, personlig tränare, för att få några värdefulla tips på hur man bygger en stark frisörkropp. Se filmen med övningarna här!
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

I denna video visar Matt Beck, från Free Salon Education, hur du skapar en snygg asymmetrisk bob i Pixie-stil med mycket textur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

När Sam Villa inte arbetar med hår älskar han att fiska och denna snygga frisyr är inspirerad av ett fiskenät. Här kan du se hur du skapar frisyren.
Skapa en Donut Braid med Sam Villa

Skapa en Donut Braid med Sam Villa

I denna video visar talangfulle Sam Villa hur du går från en hästsvans, till en donutknut och till sist samlar alla momenten i en charmig fläta.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.