leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Save the Rhino 2014 - en gala för noshörningen

Den 18 september samlades 500 gäster på Clarion Hotel Post i Göteborg till en gala vid namnet "Save the Rhino". Och det var precis som det låter; en gala med målet att göra en insats för den utrotningshotade noshörningen. Bland gästerna fanns många välkända ansikten, bland annat kronprinsessan Victoria, Carolina Gynning och Mia Skäringer. Camilla Jönsson, Årets Frisör 2013 såg till att frisörbranschen bidrog med sin del till eventet!'The Perfect World Foundation' heter den ideella, fristående organisation som stod för eventet. Organisationen jobbar för att öka medvetenheten och finanseringen till djur-och naturvårdsprojekt världen över. Denna gång var det noshörningens tur, och Save the Rhino-projektet hade en rad olika ambassadörer, bland dem Martin Stenmarck, Jessica Folcker, Mia Skäringer och Årets Frisör Camilla Jönsson.

The Perfect World Foundations grunadare kontaktade Årets Frisör Camilla Jönsson efter att ha blivit inspirerad av hennes vinnande bidrag till tävlingen. I bidraget uppmärksammade Camilla de hotade djurarterna, och hennes idé om FEAR and HOPE; att använda konstnärliga talanger för att skapa uppmärksamhet och samla in pengar till hotade djurarter. Detta passade perfekt för The Perfect World Foundation. Camilla engagerade sig därefter i organisationen och Save the Rhino-galan, vilket för henne var en självklarhet.


Camillas bidrag till Årets Frisör där hon uppmärksammade utrotningshotade djur.

Konstvisning var en av kvällens många händelser där bland annat Carolina Gynning ställde ut sina tavlor. Därefter ägde en konstauktion rum där det såldes för ca två miljoner kronor som oavkortat går till noshörningarna. Här bidrog Camilla Jönsson med tre tavlor där hon med hjälp av frisyrer avbildade tre utrotningshotade djur. Fotografierna blev därefter målade på av en konstnär för att skapa ett ännu starkare intryck.


Camillas Jönsson med en av hennes tavlor som såldes under Save the Rhinos konstauktion.

Se alla Camillas tre tavlor till Save the Rhino-galan här: FEAR and HOPE Collaboration

Innan galan startade erbjöd ett frisörteam på 11 personer lett av Camilla Jönsson gästerna hårstyling för 1000kr. Kevin Murphy var huvudsponsor till arbetsprodukterna men även till de produkter som var till salu för gästerna.


Här stylas hår innan Save the Rhino-galan av Camillas frisörteam.

Save the Rhino-galan var helt enkelt en succé! Alla gäster var betalande gäster, och alla konstnärer bidrog på sitt sätt - frisörbranschen bör vara stolt över Camilla Jönsson och hennes teams fantastiska insats för noshörningen!

Unrecoverable error

Please select a gallery to display here.Text
: Ena Salatic
Foto: Alexander Pierre

För mer information om Save the Rhino-galan, besök www.theperfectworldfoundation.org/savetherhino. För mer information om själva organisationen, besök www.theperfectworldfoundation.org

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!


Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Bakom frisyrerna vid några av modeveckornas främsta namn står Eugene Souleiman, en av modevärldens mest eftertraktade stylister. Läs vår intervju med honom här!
Armina Duračak (Q&A)

Armina Duračak (Q&A)

Frågor och svar med Armina Duračak, årets Nykomling 2014 och nationell vinnare av Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2017.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.