leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Salon International 2017

Under tre intensiva dagar fylldes ExCeL i London till bredden av frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. Salon International är en mötesplats för professionella inom frisörbranschen och under helgen visades de senaste hårtrenderna från bland annat Trevor Sorbie, Patrick Cameron, Toni&Guy och Sassoon Academy. Den internationella finalen av Wella TrendVision gick av stapeln och över 200 utställare presenterade de senaste produktnyheterna.

Salon International var fullt med frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. Salon International var fullt med frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. 

Även Hair Magazine hade en monter på mässan där redaktionen minglade med frisörer och visade upp magasinen för världen. Många nordiska frisörer var på plats på mässan och därför tog vi också tillfället i akt att bjuda in till ett VIP-mingel med bubbel och nätverkande. Stort tack till alla som kom och hängde med oss!

Hair Magazine var på plats! Hair Magazine var på plats! 

Alexandra, Hanna och Amanda från Salong Alexandra i Göteborg tog en paus från mässan och storstadsshopping för att hänga med Hair Magazine.Alexandra, Hanna och Amanda från Salong Alexandra i Göteborg tog en paus från mässan och storstadsshopping för att hänga med Hair Magazine.

Kalufsmakarn Hårdesign från Jönköping besökte VIP-minglet.Kalufsmakarn Hårdesign från Jönköping besökte VIP-minglet.

Shower i toppklass
Mässans tre dagar bjöd på flera shower och visningar på de olika scenerna runt om i mässhallen. Bland annat kunde besökarna njuta av de många, kreativa frisyrerna som visades av Trevor Sorbie, som efter 11 års frånvaro valt att ställa sig på scen igen, och hans kreativa team. Visningen handlade om inspiration och att inspiration kan komma från allt runtomkring oss; från en film på gymmet, strukturer i en hunds päls, ljuskreationer eller garn.

Läs även: Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Trevor Sorbie på scen efter 11 års frånvaro.Trevor Sorbie på scen efter 11 års frånvaro.

Trevor Sobies show handlade om var man hittar inspiration. Trevor Sobies show handlade om var man hittar inspiration. Trevor Sobies show handlade om var man hittar inspiration. 

Mer kreativitet blev det under Toni&Guy’s show där de visade hela fyra kollektioner, bland annat den nya Label.M kampanjen We Are Two och kollektionen Futurewise. Den sistnämnda bjöd på över 30 looker, som varierade mellan redaktionella klippningar och färgningar till salongsvänliga, kommersiella looker. Showen avslutades med en spektakulär avantgardevisning som bjöd på specialeffekter som snö, vind och eld.

Läs även: Hair Magazine i samarbete med Salon International

Toni&Guy bjöd på en spektakulär avantgardevisning med både eld, snö och vind. Toni&Guy bjöd på en spektakulär avantgardevisning med både eld, snö och vind. Toni&Guy bjöd på en spektakulär avantgardevisning med både eld, snö och vind. 

Toni&Guy bjöd på klipp- och färgtekniker.Toni&Guy bjöd på klipp- och färgtekniker.

En helg i sann frisöranda
Utöver allt som försiggick på scenerna hade de 40 200 besökarna möjlighet att handla frisörverktyg till billiga priser, färga håret, testa tandblekning, nageltatueringar och massagekuddar, samt samla inspiration både till salongen och servicen. Det var en minst sagt händelserik helg med mycket kreativitet och inspiration i sann frisöranda.

Text: Hair Magazine
Foto: Alexandra Malmborg

Se fler bilder i galleriet

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Armina Duračak (Q&A)

Armina Duračak (Q&A)

Frågor och svar med Armina Duračak, årets Nykomling 2014 och nationell vinnare av Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2017.
Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.