leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Q&A med Vera Ekelund

Frågor och svar med Vera Ekelund, vinnare i Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2018. Vera kommer att representera Sverige i livefinalen på Global Zoom 2018 i Toronto den 30 september 2018.

Vera Ekelund, vinnare i Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2018.

Namn: Vera
Salong: Salong E&V
Antal år som frisör: 10
Utbildning: Frisörgymnasium, privatlektioner på salong parallellt med skolan, samt diverse kurser
Ålder: 28
Född i: Ystad
Bor nu: Ystad
Intressen: Mitt jobb, vänner, resor.
Favoritprodukt: Roughman
Familj: Tvillingsyster Ebba ("E" i "salong E&V), storebror Hampus, mamma Tina och pappa Peter

Bästa resmålet: Den är svår, jag har gjort många fantastiska resor. Men det första som kommer upp är nog Österrike (sommartid)

Idol: I yrket måste jag säga Benni Tognini. Första gången jag åkte utomlands för ett frisörevent såg jag Bennis show i Turkiet. Jag var i fullständig extas och har varit som besatt av "avant garde" sen dess. I livet, min Morfar, en sann kämpe och förebild.

Vera kommer att representera Sverige i livefinalen på Global Zoom 2018 i Toronto den 30 september 2018.

Om du inte hade blivit frisör, vad hade du då valt för yrke?
Ingen aning, bestämde mig för att bli frisör när jag var runt fem, har inte tvekat sen dess.

Vem var du i skolan?
Svår fråga. Fram till gymnasiet var jag nog en trevlig mix mellan en förvirrad fjortis som hade gett en arm för att va med i coola gänget och passa in, och en högpresterande nörd som hade siktet inställt på att komma in på frisörlinjen.

Vad är din styrka?
Min envishet. Jag bestämmer mig för något, och sen kämpar jag.  

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
När vi startade salongen för 3,5 år sedan. Vi (jag och tvillingsyrran) hade en extremt detaljerad plan på hur vi ville ha det, hur det skulle se ut och vart vi ville nå osv. Och det har överträffat alla våra förhoppningar. Och givetvis Colorzoom-vinsten, att få representera Sverige i Toronto är en enormt stor ära. Och att träffa människor från hela världen som delar mitt sätt att se på yrket är helt fantastiskt.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Ebba

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Benni Tognini. Jay Mahmood är också högt på listan.

Varifrån får du inspiration?
Överallt. Låter som en kliché men så är det verkligen. Första gången jag tävlade i Årets frisör så var hela mitt bidrag skapat utifrån ett par lösögonfransar som jag hittade i en prylbutik i Bangkok. Två av nyanserna i årets Colorzoom-bidrag såg jag på en vägg i en trappuppgång. Man ser något som väcker en idé, och sen spinner man vidare på den.

Vilken kändis hade du velat ge en ny frisyr?
Nicole Kidman är vacker i allt, även i sitt nuvarande blonda, Men jag har inte kommit över hennes röda "Moulain Rouge svall". så jag hade nog gett henne det tillbaka!

Vad tycker du frisörbranschen saknar?
Jag tycker att fler borde ta för sig mer. Svenska frisörer har väldigt bra rykte internationellt, vi borde vara stolta över det, tävla mer, visa upp mer.

Vad kämpar du för tillfället med att förbättra dig på?
Jag måste bli bättre på att ta ledigt. Återhämtning är också viktigt, ingen tackar en för att man sliter ut sig, och det är min skräck att jag ska tappa passionen för yrket. Jag tror att det är få förunnat att brinna såhär mycket för sitt jobb, jag är tacksam att jag hittade rätt så tidigt och hade aldrig förlåtit mig om jag tvingats sluta för att jag inte var rädd om mig.

Vad är ditt tips till unga lovande frisörtalanger?
Inse att det till väldigt stor del hänger på dig själv. Skolan räcker inte. Hitta din nisch, och våga tänka utanför boxen. Att köra på säkra kort är bekvämt men oerhört begränsande.

Något som varit bra för mig är att jag aldrig skriver färgkort, då tvingas man tänka efter, och använda sin färglära vid varje besök.

Hur skulle du beskriva ditt sätt att jobba på?
Organiserat kaos. Jag både klipper och färgar nästan enbart på frihand. Lär känna kunden/modellen och kör på känsla mer än följer regler och guider.

Vilken är din favoritfrisyr genom tiderna och varför?
Page. En klassisk frisyr som finns i massor av varianter och som ständigt utvecklas.

Favorittrend just nu?
Ombre/balayage. Snyggt, varierande och ger frisören stort kreativt spelrum.

Vad gör du för att motarbeta arbetsskador?
Vi tänkte mycket ergonomi när vi inredde salongen. Gym och massage är också viktigt och borde prioriteras högre!

Vad drömmer du om?
Konkurrensen är galet hög på Globalzoom, men när jag nu lyckats ta mig dit så är det självklart att jag drömmer om en hög placering.

Vad är din nästa utmaning?
Globalzoom Toronto, såklart. Och sen kommer jag fortsätta tävla, fortsätta ta roliga utmaningar så fort jag får chansen, och fortsätta utveckla salongen!

Läs även: De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Kevin Murphy

Kevin Murphy

Kevin Murphy och hans team jobbar backstage på de mest prestigefyllda modeveckorna, driver varumärket KEVIN.MURPHY och inspirerar på de största frisörarenorna.
Henrik Danielsson

Henrik Danielsson

På en av hans fyra frisörsalonger i Malmö träffar vi Henrik Danielsson och får ta del av hans historia. Han började som hjälpreda i sin mammas salong, och är idag både frisör och salongägare av frisörkedjan HeadOn.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.