leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Parlux - Italiensk design när den är som bäst

En viktig komponent i frisörens ”verktygslåda” är fönen. När den först gjorde intåg på marknaden var den tung, otymplig, högljudd och långt ifrån effektiv. Som tur är går utvecklingen framåt och i spetsen går Parlux – det italienska företaget som skapat professionella verktyg till frisörer i över 40 år.

Parlux Alyon kombinerar teknologi och innovation.Parlux Alyon kombinerar teknologi och innovation för att erbjuda professionella frisörer en högpresterande fön som är ergonomisk, lätt, hållbar och låter kreativiteten flöda fritt, utan begränsningar. 

De allra flesta i frisörbranschen har någon gång hört talas om, provat eller ägt en fön från det italienska varumärket Parlux. Efter över 40 år i branschen har de gjort sig ett namn synonymt med kvalitet, hög prestanda och pålitlighet när det kommer till hårfönar för professionella frisörer.

Kvalitet in i minsta detalj
Kvaliteten har en viktig funktion hos Parlux. Den genomsyrar varje steg i skapandet av deras hårfönar – från designprocessen ner till minsta detalj. De investerar mycket och arbetar aktivt för att hela tiden förbättra deras verktyg för att möta både höga krav och efterfrågan från frisörerna. Det är kvaliteten i detaljerna som gör att Parlux ägnar sig bäst åt professionella frisörer.

Parluxs design är präglad av en enkel estetik med rena linjer och geometriska former.Även om många av Parluxs modeller kommer i flera färger, både neutrala och mer uppseendeväckande, är designen präglad av en enkel estetik med rena linjer och geometriska former.

Här är några av de fördelar som en Parluxfön för med sig:

  • Hållbarhet – varje motor i Parluxs produkter garanterar minst 2 000 timmars problemfri användning.
  • Tystnad – ljudlös motor som minskar ljudnivån i salongen utan att minska på kraften.
  • Balans – Parluxs fönar vibrerar inte vilket minskar ansträngningen på handleden.
  • Vikt – Den minimala vikten minskar slitningar på kropp och leder.
  • Material – både insidan och utsidan är tillverkade i starka material som motverkar skador från fall och stötar.
Parlux Ardent är den första fönen från Parlux som är speciellt designad för dagens barber shops.Parlux Ardent är den första fönen från Parlux som är speciellt designad för dagens barber shops.

Innovation för snabbtorkat, glansfullt hår
Parlux senaste innovationssystem, IONIC & CERAMIC, är nu en essentiell del av alla deras nya produkter. Systemet förkortar torktiden samtidigt som fukten i håret bevaras. Den kombinerade effekten av keramik och negativt laddade joner låter värmen stråla direkt in i hårstrået utan att ytskiktet torkas ut, vilket ger ett mjukt och glansfullt resultat. Alla produkter utvecklas och produceras helt och hållet i Italien, i Parluxs fabrik i Milano. Innan de släpps ut på den professionella marknaden testas och kontrolleras alla produkter i deras interna forskningslaboratorium.

Två nyheter från Parlux
Den här säsongen kommer Parlux med två spännande nyheter. Parlux Alyon kombinerar teknologi och innovation för att erbjuda professionella frisörer en högpresterande fön som är ergonomisk, lätt, hållbar och låter kreativiteten flöda fritt, utan begränsningar. Parlux Ardent är den första fönen från Parlux som är speciellt designad för dagens barber shops. Fönen har en vintage look och med IONIC & CERAMIC-systemet garanterar den en snabb torkning av både skägg, mustasch och hår med ett mjukt och glansfullt resultat. Parlux Ardent är dessutom märkt med ”ECO FRIENDLY”.

Parlux Ardent har en vintage look och garanterar en snabb torkning av både skägg, mustasch och hår med ett mjukt och glansfullt resultat.Parlux Ardent har en vintage look och garanterar en snabb torkning av både skägg, mustasch och hår med ett mjukt och glansfullt resultat.

Ett mer miljövänligt alternativ
De produkter som är märkta med ”ECO FRIENDLY” lever upp till de krav som Parlux har satt upp för att skapa ekologiska produkter med låg miljöpåverkan samtidigt som deras erkända kvalitet bevaras. Produkterna som bär märket består bland annat i hög grad av återvinningsbara material, är fria från skadliga element och målade med giftfri färg.

Text: Camilla Svensson

Kontakta din frisörgrossist för mer information om Parluxs produkter.

Denna advertorial kan även läsas i vårt onlinemagasin.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.
Armina Duračak (Q&A)

Armina Duračak (Q&A)

Frågor och svar med Armina Duračak, årets Nykomling 2014 och nationell vinnare av Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2017.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.