leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyxig teknologi – nya System Professional lanserades i Stockholm

När Wella Professionals lanserade sin senaste och mest exklusiva produktlinje hittills fanns deras största svenska salonger på plats på det trendiga hotellet At Six i Stockholm. Hair Magazine var inbjudna för att ta del av dagen med fullt fokus på System Professional.

Alla produkterna i nya System Professional fanns uppdukade för att kunna provas under eventet som hölls på hotellet At Six i Stockholm. Alla produkterna i nya System Professional fanns uppdukade för att kunna provas under eventet som hölls på hotellet At Six i Stockholm. 

Skönhetsindustrin växer och fler lägger mer pengar på sitt utseende. Även om håret är en stor del av en persons totala look spenderas det inte proportionerligt lika mycket på hår som på hudvård och makeup. Konsumenterna blir dessutom allt mer medvetna om vad de vill ha och vill framförallt inte sättas i ett fack.

Den lyxiga serien System Professional tar hårvården till 2018 genom att erbjuda skräddarsydda produktlösningar anpassade efter varje kunds individuella behov.

– Det här är precis som när modevarumärken skapar underlinjer, som Marc Jacobs och hans andra varumärke Marc by Marc Jacobs till exempel. System Professional kommer inte att ersätta SP utan istället bli ett lyxigare komplement, berättar Sara.

Läs mer om produkterna: Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Hela konceptet andas lyx och kvalitet, vilket såklart även syns på designen av förpackningarna. Hela konceptet andas lyx och kvalitet, vilket såklart även syns på designen av förpackningarna.

Unik energiprofil
Lyx är inte för alla men serien skapar nya möjligheter att som frisör differentiera sig på marknaden och erbjuda sina kunder en unik upplevelse, och vem vill inte känna sig unik? Nyckeln till System Professionals koncept är konsultationen som görs med hjälp av en app. Under konsultationen med kunderna går frisören igenom kundens hår och besvarar frågor om allt från kvalitet till vad kunden upplever som allra bäst med sitt hår.

– När alla frågor är besvarade, sammanställs tre olika områden som kunden anser är allra viktigast med sitt eget hår. Det kan exempelvis handla om struktur, färg och hårbotten, berättar Sara Frii från Wella Nordic.

Utifrån dessa skapas sedan en unik EnergyCode för att ge den optimala vården av varje kunds individuella hår och de områden som prioriteras högst. Totalt finns det 174 miljoner olika kombinationer och varje persons unika energiprofil kan jämföras med ett fingeravtryck.

Läs även: Sebastian Professional Designers Remix AW18

Flera System Professional- salonger kommer även erbjuda skräddarsydda behandlingar. Flera System Professional- salonger kommer även erbjuda skräddarsydda behandlingar. 

Naturlig merförsäljning
Appen är inte bara ett sätt att öppna upp konversationen med kunden, den är också ett verktyg för att, på ett naturligt sätt, underlätta merförsäljning i salongen. Koden genererar flera individuellt anpassade produktförslag från serien med alltifrån schampo, balsam och inpackningar till mer avancerade kurbehandlingar. Serien lanserades i utvalda länder redan 2015 och i de salonger som har tagit till sig konceptet har omsättningen ökat markant.

Läs även: Wella Professionals TrendVision 2017 i London

I appen fyller frisören i information om kundens hår, exempelvis vilken textur det har. I appen fyller frisören i information om kundens hår, exempelvis vilken textur det har. 

De salonger som är först med att ta in System Professional i Sverige kan, förutom produkterna för hemmabruk, även erbjuda salongsbehandlingar eftersom den individuella EnergyCoden tar fram vilka behandlingar som passar kundens hår bäst.

Med System Professional har Wella skapat ett helhetskoncept som känns både rätt i tiden och lätt för kunden att ta till sig. När allt annat blir mer individuellt och digitalt var det bara en tidsfråga innan trenden skulle leta sig in i frisörbranschen.

Text: Hanna Cronsjö
Bilder: August Dellert

Se fler bilder i galleriet.Nya produkter se fler produktnyheter

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Den nya serien Color från Kiepe innehåller 15 nya saxar. Colorsaxarna kommer i tre olika längder 5", 5,5" och 6" och finns i fem fina färgalternativ.
Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer är en blandning mellan en volymprodukt och en kräm. Ett lättviktigt skum som ger både volym och mjukhet!
Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Det praktiska jeansförklädet Denim Dress är avsett för dagligt salongsbruk. Material 100% bomull
COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY är en familj med fem färgförstärkande behandlingar. Fyra helt nya färger finns nu hos SESSION.MAP.
Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals växtbaserade hårfärg EOS firar 20 år och lanseras nu i Norden. EOS får håret att se starkt och friskt ut utan att kompromissa med resultatet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mr. & Mrs.

Mr. & Mrs.

Kristian och Katja öppnade salong Mr. & Mrs. för tre år sedan. Läs intervjun när de berättar om sina tips och hur man lyckas skapa ett riktigt framgångsrecept i en liten stad med bara 15.000 invånare

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!