leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyxig teknologi – nya System Professional lanserades i Stockholm

När Wella Professionals lanserade sin senaste och mest exklusiva produktlinje hittills fanns deras största svenska salonger på plats på det trendiga hotellet At Six i Stockholm. Hair Magazine var inbjudna för att ta del av dagen med fullt fokus på System Professional.

Alla produkterna i nya System Professional fanns uppdukade för att kunna provas under eventet som hölls på hotellet At Six i Stockholm. Alla produkterna i nya System Professional fanns uppdukade för att kunna provas under eventet som hölls på hotellet At Six i Stockholm. 

Skönhetsindustrin växer och fler lägger mer pengar på sitt utseende. Även om håret är en stor del av en persons totala look spenderas det inte proportionerligt lika mycket på hår som på hudvård och makeup. Konsumenterna blir dessutom allt mer medvetna om vad de vill ha och vill framförallt inte sättas i ett fack.

Den lyxiga serien System Professional tar hårvården till 2018 genom att erbjuda skräddarsydda produktlösningar anpassade efter varje kunds individuella behov.

– Det här är precis som när modevarumärken skapar underlinjer, som Marc Jacobs och hans andra varumärke Marc by Marc Jacobs till exempel. System Professional kommer inte att ersätta SP utan istället bli ett lyxigare komplement, berättar Sara.

Läs mer om produkterna: Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Hela konceptet andas lyx och kvalitet, vilket såklart även syns på designen av förpackningarna. Hela konceptet andas lyx och kvalitet, vilket såklart även syns på designen av förpackningarna.

Unik energiprofil
Lyx är inte för alla men serien skapar nya möjligheter att som frisör differentiera sig på marknaden och erbjuda sina kunder en unik upplevelse, och vem vill inte känna sig unik? Nyckeln till System Professionals koncept är konsultationen som görs med hjälp av en app. Under konsultationen med kunderna går frisören igenom kundens hår och besvarar frågor om allt från kvalitet till vad kunden upplever som allra bäst med sitt hår.

– När alla frågor är besvarade, sammanställs tre olika områden som kunden anser är allra viktigast med sitt eget hår. Det kan exempelvis handla om struktur, färg och hårbotten, berättar Sara Frii från Wella Nordic.

Utifrån dessa skapas sedan en unik EnergyCode för att ge den optimala vården av varje kunds individuella hår och de områden som prioriteras högst. Totalt finns det 174 miljoner olika kombinationer och varje persons unika energiprofil kan jämföras med ett fingeravtryck.

Läs även: Sebastian Professional Designers Remix AW18

Flera System Professional- salonger kommer även erbjuda skräddarsydda behandlingar. Flera System Professional- salonger kommer även erbjuda skräddarsydda behandlingar. 

Naturlig merförsäljning
Appen är inte bara ett sätt att öppna upp konversationen med kunden, den är också ett verktyg för att, på ett naturligt sätt, underlätta merförsäljning i salongen. Koden genererar flera individuellt anpassade produktförslag från serien med alltifrån schampo, balsam och inpackningar till mer avancerade kurbehandlingar. Serien lanserades i utvalda länder redan 2015 och i de salonger som har tagit till sig konceptet har omsättningen ökat markant.

Läs även: Wella Professionals TrendVision 2017 i London

I appen fyller frisören i information om kundens hår, exempelvis vilken textur det har. I appen fyller frisören i information om kundens hår, exempelvis vilken textur det har. 

De salonger som är först med att ta in System Professional i Sverige kan, förutom produkterna för hemmabruk, även erbjuda salongsbehandlingar eftersom den individuella EnergyCoden tar fram vilka behandlingar som passar kundens hår bäst.

Med System Professional har Wella skapat ett helhetskoncept som känns både rätt i tiden och lätt för kunden att ta till sig. När allt annat blir mer individuellt och digitalt var det bara en tidsfråga innan trenden skulle leta sig in i frisörbranschen.

Text: Hanna Cronsjö
Bilder: August Dellert

Se fler bilder i galleriet.Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.
Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.