leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Ny app hjälper frisörer med perfekta hårfärgningar

En ny app som gör det enklare för frisörer att ta fram den perfekta hårfärgen varje gång, har precis introducerats och den har redan laddats ner av frisörer över hela världen. Appen heter Livilea och är en färgteori-app baserad på matematiska principer som ligger till grund för varje hårfärgning.  

Livilea är en ny app som hjälper frisörer att ta fram den perfekta hårfärgen.Livilea är en ny app som hjälper frisörer att ta fram den perfekta hårfärgen.

Alla frisörer vet att tillit är avgörande för ett lyckat frisörbesök och en nöjd kund - inte minst för att nöjda kunder kommer tillbaka till salongen igen och igen. För att minska risken för att denna tillit förstörs på grund av mindre lyckade hårfärgningar, har den danska frisören Liva Pedersen precis lanserat Livilea; en färgteori-app som säkerställer perfekta färgresultat och tar hänsyn till varje individuell kunds önskningar. 

"Under många år har jag upplevt att även erfarna kollegor i branschen har problem med färgprocessen och jag kan helt klart förstå varför; bara att bestämma det riktiga utgångsläget och veta vilka de underliggande pigmenten är kan vara en svår uppgift. Utöver det ska de också kunna ta fram den färg som kunden önskar. Slutsatsen är att vi alla har användning för ett hjälpverktyg som gör det möjligt att kontrollera recept", berättar Liva.

Livilea är inte uppbyggd kring något specifikt färgsystem, vilket gör att den kan användas av alla frisörer.Livilea är inte uppbyggd kring något specifikt färgsystem, vilket gör att den kan användas av alla frisörer.

Idén till appen startade när hon för två år sedan undervisade på en kurs. Där fick hon snart bekräftat att frisörerna hade svårt att hålla koll på färgteorin och att det fanns ett behov för någon slags teoribok som frisörerna enkelt och snabbt kunde slå upp i. Detta blev startskottet till appen, som efter flera omfattande tester äntligen är klar. 

Rent praktiskt fungerar appen genom att den gör en uträkning, som frisörer annars gör i huvudet i salongen. Man matar in kundens önskemål, utgångsläge, hur mycket grått hår det är, underliggande pigment och så vidare, så räknar appen ut precis vilken hårfärg som ska användas för att nå önskat resultat. Utöver det är Livilea inte uppbyggd kring något specifikt färgsystem, vilket gör att den kan användas av alla frisörer. 

Livilea är gratis och kan laddas ner till både IOS och Android - så att du alltid har den till hands när du ska utföra nästa färgning. 

Följ Livilea på Facebook och Instagram för att se mer om arbetet med appen. 

I videon nedan kan du se hur Livilea fungerar!

Text: Sascha Tejlmann (red. Ida Holmström)

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!
Tan Bergqvist

Tan Bergqvist

Sveriges vinnare av American Crew All Star Challenge 2016 är Tan Bergqvist, Salong Chic i Malmö. I år räckte det inte till internationell finalplats men Tan har fått blodad tand och har redan börjat planera inför nästa års tävling.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.