leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Nõberu of Sweden satsar på jämställdhet

Nõberu of Sweden vill förändra framtidens män och tillsammans med Locker Room Talk satsar de stort för jämställdhet med den nya reklamkampanjen #Stoppaskitsnacket.

Nõberu of Sweden som sedan starten gått tvärt emot den machokultur som annars är nära förknippad med grooming-produkter för män.Nõberu of Sweden har sedan starten gått tvärt emot den machokultur som annars är nära förknippad med grooming-produkter för män.

Kampanjens uttryck är till en början hårt och rått, men under den hårda ytan kretsar kampanjen kring jämställdhet. Det handlar om att gå till botten med några av de problem som ligger bakom många mäns taskiga attityder, inte minst mot kvinnor. Ett komplext ämne, men inte desto mindre relevant för Nõberu of Sweden som sedan starten gått emot den machokultur som annars är nära förknippad med grooming-produkter för män.

- Vi har sedan dag ett tagit ställning och sagt att vi inte vill förstärka en negativ machokultur utan strävar efter att skapa en förändrad syn på manlighet. Vi kommer till exempel aldrig att använda avklädda kvinnor eller anspela på kvinnors sexualitet i vår marknadsföring.  Kampanjen och samarbetet är ett sätt för oss att understryka det, säger Iman Khalaf, vd på Nõberu of Sweden.

"Den hårda manligheten" syns ofta i branschen
Khalaf berättar att när de såg branschkollegor göra reklam med kvinnor som doftar på män eller anspelar på ”den hårda manligheten” genom rekvisita som motorcyklar eller yxor så kände de att de ville göra något annorlunda.

- Det var därför vi från början grundade Nõberu of Sweden och det är därför vi fortsätter att envisas med att inte hjälpa till att hålla liv i den synen på män. Hela macho-grejen antyder ju till exempel att det skulle vara omanligt att vårda sitt utseende eller att fylla sitt badrumsskåp med produkter som man gillar rent utseendemässigt – det är ju nästan lite korkat att tro manlighet skulle sitta i hur smutsiga dina händer är eller hur oansat ditt skägg är. Jag säger trimma, smörj och styla på - det är helt ok att vara kille och samtidigt bry sig om hur du ser ut!

Ansiktet utåt för kampanjen är landslagsspelaren Jimmy Durmaz och han var redan från starten förstahandsvalet när de började fundera över vilka idrottsprofiler som skulle passa för kampanjen.

- Jimmy har använt våra produkter nästan sen vi lanserade dem och att han dessutom själv brinner för jämställdhetsfrågan gjorde att han passade som handen i handsken, berättar Khalaf.

Köp Hair & Body Wash från Nõberu of Sweden så går 10 kr per flaska helt oavkortat till Locker Room Talks fortsatta arbete för jämställdhet. Köp Hair & Body Wash från Nõberu of Sweden så går 10 kr per flaska helt oavkortat till Locker Room Talks fortsatta arbete för jämställdhet. 

Iman Khalaf, vd på Nõberu of Sweden tycker det kändes självklart att försöka hitta ett sätt att hjälpa Locker Room Talk då deras värderingar sammanfaller med varandras.Iman Khalaf, vd på Nõberu of Sweden tycker det kändes självklart att försöka hitta ett sätt att hjälpa Locker Room Talk då deras värderingar sammanfaller med varandras.

Viktigt att nå de unga
Även om Jimmy Durmaz är ansiktet utåt, spelas kampanjens huvudroll av den ideella organisationen Locker Room Talk. Deras verksamhet går ut på att föra samtal med unga pojkar som ännu inte anammat de äldre killarnas snack som ofta är nedvärderande mot kvinnor och hbtq-personer.

-Just nu kan ingenting bli mer aktuellt för oss. Vi vill berätta för hela Sverige om Locker Room Talk, säger Khalaf.

Förutom att uppmärksamma detta aktuella ämne går också 10 kr per såld flaska av Hair & Body Wash från Nõberu oavkortat till Locker Room Talks fortsatta arbete med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet. 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Felix Wagneklev (Q&A)

Felix Wagneklev (Q&A)

Hair Magazine har fångat Felix Wagnerklev, trippelvinnaren i Årets Frisör 2015, för att få svar på några snabba frågor om hans arbete, karriär, tankar och tycken. Läs hans härligt personliga svar här:
Henrik Danielsson

Henrik Danielsson

På en av hans fyra frisörsalonger i Malmö träffar vi Henrik Danielsson och får ta del av hans historia. Han började som hjälpreda i sin mammas salong, och är idag både frisör och salongägare av frisörkedjan HeadOn.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.