leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Möt Andis Global Educator, Barberaren Sid Sottung

Barberarbranschen har tagit Sverige med storm och många frisörer väljer att bredda sin repertoar för att möta den stora efterfrågan från de manliga kunderna. Enligt barberaren Sid Sottung, Andis Global Educator, är kunskap, mod och passion det viktigaste för att lyckas med hantverket.

Sids favoritverktyg från Andis är Andis Us Pro Lithium Cordless Clipper eftersom den fungerar för alla, såväl nybörjare som mer erfarna barberare.Sids favoritverktyg från Andis är Andis Us Pro Lithium Cordless Clipper eftersom den fungerar för alla, såväl nybörjare som mer erfarna barberare.

Sid Sottung växte upp i Brooklyn, New York i USA. Som ung tonåring hamnade han ofta i trubbel och hans mor, som såg att han var på glid, såg till att han fick ett jobb i den lokala barbershopen.

- Det var en italiensk barbershop där den yngsta barberaren var 60 år gammal. Jag startade som assistent men efter hand fick jag mer inflytande och fick lära mig den traditionella barberarkonsten.

Senare utbildade sig Sid hos Vidal Sassoon, där han lärde sig moderna klipptekniker. Så småningom blev han själv utbildare på Sassoon Academy i Los Angeles och senare på akademin i London. Nu bor han i Nottingham, driver två akademier och reser världen runt som Global Educator för Andis. Hans karriär är en resa i sig.

- Jag kom från ingenting och ville ha något. Det handlar bara om att jobba hårt och älska det du gör, och låt inte ditt ego stå i vägen. Mitt arbete som utbildare handlar om att leverera utbildning till eleverna, guida och forma dem till bättre människor och bättre barberare.

Läs även: Konsten att skulptera med maskin

Sid Sottung på scenen under Swedish Barber Expo i Stockholm tidigare i år.Sid Sottung på scenen under Swedish Barber Expo i Stockholm tidigare i år.

Passion och kärlek
Sid har varit en del av barberarbranschen länge och har sett den utvecklas i både USA och Europa. Han ser positivt på utvecklingen och ser att branschen fortsätter att växa.

- Jag hoppas verkligen att folk förstår att det inte bara är en industri, att det är ett hantverk och vi är artister som måste inspireras, motiveras och växa. Att vara barberare är en inställning, man behöver inte se ut på ett visst sätt eller vara kille för den delen, vem som helst kan bli barberare så länge man har passion och kärlek till det man gör.

Fler frisörer väljer idag att lägga till barberarteknikerna till sin repertoar för att möta den stora efterfrågan från kunderna. Till de som inte vågat ta steget än har Sid några goda råd.

- Lär dig hur du använder klippmaskinerna och var inte nervös för att fada eller klippa väldigt kort med maskin. Gå en kurs hos Andis i hur du använder maskinerna – det är viktigt. Lita på din lärare, gå på barberarshower, förstå verktygen och var inte rädd.

Läs även: Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Andis på akademi
Sid Sottung har två akademier i England. Den ena är en traditionell barberarakademi där han erbjuder nybörjarkurser, fortsättningskurser, skäggdesign och våtrakning. Den andra är mer som en ateljé där det erbjuds kurser i moderna klipptekniker och lärarutbildningar.

I båda akademierna finns Andis verktyg tillgängliga för alla elever, de behöver inte själva ha med sig verktyg.

- Att jobba med Andis har varit mitt livs bästa beslut. Som företag är de väldigt jordnära och vänliga. Jag ville ha de bästa barberarmaskinerna i mina akademier och Andis var det absolut bästa valet.

Kontakta din frisörgrossist för mer information om Andis produkter och utbildningar.

Text: Camilla Svensson
Foto: Patricia Egardsson

Denna advertorial kan även läsas i vårt onlinemagasin.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jonas Wixner

Jonas Wixner

Jonas Wixner skulle bli byggarbetare. Såga, snickra och bygga saker. Nu bygger han frisyrer i stället. Hair Magazine träffade Jonas Wixner som driver salongen i Örnsköldsvik som farfar och pappa byggt upp.
Ida Rosbäck (Q&A)

Ida Rosbäck (Q&A)

​Läs vår frågestund med vinnaren av kategorierna Årets Dam och Årets Herr på Årets Frisörgalan 2014 - Ida Rosbäck!

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.