leverantörer

Frisörkurser

Webshops

10 år på Manhattan - Mirjam Bayoumi driver salong på Upper East side

Mirjam Bayoumi var huvudkolorist på Björn Axén och Toni&Guy, headhuntades till Los Angeles och firar i år tio år som salongsägare på Manhattan. Som expert på blonda hår har hon gjort sig ett namn i staden som aldrig sover. Nu väntar nya utmaningar med en egen produktserie.

Mirjam Bayoumi har en stor passion för färg och en drivkraft som tagit henne hela vägen över Atlanten.Mirjam Bayoumi har en stor passion för färg och en drivkraft som tagit henne hela vägen över Atlanten. Efter tio år på Manhattans Upper East Side väntar nu nya utmaningar i form av en egen produktserie.

På Upper East side, på Manhattan i New York, ligger en svenskägd salong med expertis inom blonda hår. Salongen som bär samma namn som sin ägare, Mirjam Bayoumi, ligger en bit bort från turiststråken och stadens myller på en lugn gata där mest de som bor i området passerar.

- Vi behöver inte vara på en plats där vi syns, förklarar Mirjam. Folk hittar hit ändå.

Kunderna som besöker salongen är i alla olika åldrar med olika sysselsättning men Mirjam uppskattar att närmare 75 procent av kunderna är svenskar som bor i staden, antingen permanent eller tillfälligt.

- De svenska kunderna är både hemmafruar från Upper East side, studenter och expats som flyttat hit för att jobba. Det är kul att ha så mycket svenska kunder, då saknar jag inte Sverige lika mycket som jag skulle göra annars.

Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.

En stor satsning
I salongen har Mirjam nu sex personer som arbetar för henne. De har alla eget företag men tillhör salongen och är en del av varumärket, som en blandning av att vara anställd och hyra stol. Två av dem är också från Sverige, Omar Solis från Björn Axén i Stockholm och Sara Viklund från Malmö som också jobbat i Singapore.

När hon öppnade salongen för tio år sedan var det bara hon själv, en stor satsning som med passion, vilja och hårt arbete har skapat ett framgångsrikt koncept. Det har dock inte varit en dans på rosor. Läs mer i vårt onlinemagasin via länk nedan.

Text & foto: Camilla Svensson

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserei vid namn Bayoumi.Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserie för blonda hår.Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserie för blonda hår.

Väggarna i salongen pryds av tidningsurklipp där Mirjam intervjuats för bland annat New York Times.Väggarna i salongen pryds av tidningsurklipp där Mirjam intervjuats för bland annat New York Times.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anela Muminhodzic (Q&A)

Anela Muminhodzic (Q&A)

Anela Muminhodzic är frisör på Victor | Noblesse i Göteborg och vinnare av Årets Nykoming 2015. Här svarar hon på några frågor om sig själv, sin inspiration och sina framtidsplaner.
Joe-Yves Asmar

Joe-Yves Asmar

– I början av min karriär fick jag nej från de största salongerna, men några år senare när jag sedan hade möjligt att jobba där, valde jag bort dem för att gå min egen väg.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.