leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Från fart och fläkt i Kista till lyx och design i Sundbyberg. När Faadi Yacob skulle inreda sin nya salong anlitade han Moduline för att skapa en skönhetssalong med frisörerna i fokus, där kunderna känner sig uppskattade.

Skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg.Inredningen i den stora, ljusa salongen i Sundbyberg kommer från Moduline.

Den nyöppnade skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg har både fransförlängning, kosmetisk tatuering, nagelförlängning, fettreducering och botox på menyn, men det är framförallt en frisörsalong. En lyxig sådan. De stora speglarna i mitten av lokalen sätter verkligen håret i fokus, och det är precis det som är meningen.

- Det här är de absolut finaste och största speglarna jag sett på marknaden, berättar ägaren Faadi Yacob, som även driver Kista Hårgäng i Kista galleria.

När Faadi för sex år sedan fick möjlighet att bli delägare i salongen i Kista jobbade han hårt för att få salongen i rullning och sedan dess har omsättningen ökat varje år. Framgången gav honom möjlighet att investera i en ny salong, i ny stil i en ny stadsdel i Stockholm.

- Det har varit så kul att få starta en ny salong i ett nytt område, berättar Faadi. I salongen i Kista är det full fart hela tiden. Det är mer folk i rörelse, lite stökigare och inredningen går i svart, grått och vitt. Det är en helt annan känsla än den vi vill förmedla här.

Det är fokus på lyxig design på den nya salongen. Det är fokus på lyxig design på den nya salongen.De stora speglarna från Gamma Bross senaste kollektion Echoes var det som Faadi föll för. Han beslutade sig för att använda hela serien i salongen.

Endast det bästa

Den nya salongen i Sundbyberg har en helt annan stil. Istället för fart och fläkt ska det här vara lyxigt med fokus på design, där endast det bästa är gott nog. Det märks direkt när man kommer in i den stora, öppna salongen. Även om de stora speglarna mitt i rummet är det första man ser, välkomnas kunderna av en pampig vit receptionsdisk, framför en färgstark blomstertapet, som även den drar blickar till sig.

Inredningen till den nyöppnade salongen kommer från Moduline. Faadi tog kontakt med Tage från Moduline efter att ha blivit rekommenderad av en vän. Tillsammans har de nu inrett och planerat den exklusiva salongen.

De stora speglarna i salongen är från Moduline.

- Vi kollade igenom olika kataloger och jag fastnade framförallt för de stora speglarna. Jag ville ha hela serien men eftersom den var helt ny hade inte ens Tage sett den i verkligheten. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli men den var så fin rent designmässigt så vi valde att chansa, och det blev ju jättebra!

Se även: Stilren rymd på Prins i Vänersborg

Den största delen av frisörinredningen – speglarna, klippstolarna och receptionsdisken – kommer alltså från Gamma Bross senaste kollektion Echoes.

Lyx på alla plan

Svart och vitt dominerar även på Sumpans Hårgäng. Det klassiska schackrutiga golvet kontrasterar fint mot de mjuka linjerna i klippstolarna och speglarna. Förutom den smala blomstertapeten bryts det svarta och vita av en orange soffgrupp i väntområdet där även produkterna har sin självklara plats.

- Jag vill att salongen ska vara lyxig på alla plan. Det ska vara kvalitet både när det kommer till vår kompetens, valet av produkter och inredningen. Jag vill att kunderna ska känna sig uppskattade när de kommer hit.

Klippstolarna har en fint mönster av blommor.Blommönstret från tapeten återkommer i stolstyget på klippstolarna.

Alla schamponeringsstolar har inbyggd massage.Schamponeringsstolarna Celebrity Prime från Gamma Bross har inbyggd massage så att
kunderna blir riktigt bortskämda.

De tre svarta schamponeringsstolarna har inbyggd massage, för att ge kunderna en extra härlig stund. Celebrity Prime heter de och kommer också från det italienska märket Gamma Bross.

- Först funderade vi på om vi bara skulle ha en stol med massage och de andra två utan, för att dra ner på kostnaderna, men jag kände ändå att jag ville ha massage i alla tre. För kundernas skull, de blir så glada av det.

Redan mycket uppmärksamhet

Den nya salongen i Sundbyberg slog upp dörrarna för första gången vid årsskiftet. Trots att Faadi, i skrivande stund, inte marknadsfört salongen har den redan fått mycket uppmärksamhet från kunder i området.

- Jag trodde att det skulle vara dött eftersom vi öppnade i januari som är den fattigaste månaden, men det har gått bra redan från första dagen. Jag ser att kassan ökar varje dag och nu när hemsidan är klar ska vi börja marknadsföra oss på riktigt.

Framgången med salongen i Kista gjorde det möjligt att öppna en mer salong i Sundbyberg.Faadi Yacob äger och driver både Kista Hårgäng och nu Sumpans Hårgäng, två helt olika
salonger i två olika stadsdelar i Stockholm.

De stora fönstren gör att alla som passerar förbi ser in i den tjusiga salongen och läget, precis vid Bällsta bro, gör att det är riktigt många som passerar varje dag. Sundbyberg är dessutom en stadsdel med både boende och arbetsplatser.

- Här är fullt med lägenheter och företag så det är ett bra läge och jag ser att vi har goda förutsättningar att lyckas här.

Med den nya inredningen som är både inbjudande och exklusiv, och dessutom synlig för hela Sundbyberg genom fönstren, känns den nya salongen redan som en självklar del av Sumpan.

Se även: Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Linda Beronius (Q&A)

Linda Beronius (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att träffa Linda Beronius, Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Få en snabbkoll på hennes liv som frisör!
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.