leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Från fart och fläkt i Kista till lyx och design i Sundbyberg. När Faadi Yacob skulle inreda sin nya salong anlitade han Moduline för att skapa en skönhetssalong med frisörerna i fokus, där kunderna känner sig uppskattade.

Skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg.Inredningen i den stora, ljusa salongen i Sundbyberg kommer från Moduline.

Den nyöppnade skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg har både fransförlängning, kosmetisk tatuering, nagelförlängning, fettreducering och botox på menyn, men det är framförallt en frisörsalong. En lyxig sådan. De stora speglarna i mitten av lokalen sätter verkligen håret i fokus, och det är precis det som är meningen.

- Det här är de absolut finaste och största speglarna jag sett på marknaden, berättar ägaren Faadi Yacob, som även driver Kista Hårgäng i Kista galleria.

När Faadi för sex år sedan fick möjlighet att bli delägare i salongen i Kista jobbade han hårt för att få salongen i rullning och sedan dess har omsättningen ökat varje år. Framgången gav honom möjlighet att investera i en ny salong, i ny stil i en ny stadsdel i Stockholm.

- Det har varit så kul att få starta en ny salong i ett nytt område, berättar Faadi. I salongen i Kista är det full fart hela tiden. Det är mer folk i rörelse, lite stökigare och inredningen går i svart, grått och vitt. Det är en helt annan känsla än den vi vill förmedla här.

Det är fokus på lyxig design på den nya salongen. Det är fokus på lyxig design på den nya salongen.De stora speglarna från Gamma Bross senaste kollektion Echoes var det som Faadi föll för. Han beslutade sig för att använda hela serien i salongen.

Endast det bästa

Den nya salongen i Sundbyberg har en helt annan stil. Istället för fart och fläkt ska det här vara lyxigt med fokus på design, där endast det bästa är gott nog. Det märks direkt när man kommer in i den stora, öppna salongen. Även om de stora speglarna mitt i rummet är det första man ser, välkomnas kunderna av en pampig vit receptionsdisk, framför en färgstark blomstertapet, som även den drar blickar till sig.

Inredningen till den nyöppnade salongen kommer från Moduline. Faadi tog kontakt med Tage från Moduline efter att ha blivit rekommenderad av en vän. Tillsammans har de nu inrett och planerat den exklusiva salongen.

De stora speglarna i salongen är från Moduline.

- Vi kollade igenom olika kataloger och jag fastnade framförallt för de stora speglarna. Jag ville ha hela serien men eftersom den var helt ny hade inte ens Tage sett den i verkligheten. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli men den var så fin rent designmässigt så vi valde att chansa, och det blev ju jättebra!

Se även: Stilren rymd på Prins i Vänersborg

Den största delen av frisörinredningen – speglarna, klippstolarna och receptionsdisken – kommer alltså från Gamma Bross senaste kollektion Echoes.

Lyx på alla plan

Svart och vitt dominerar även på Sumpans Hårgäng. Det klassiska schackrutiga golvet kontrasterar fint mot de mjuka linjerna i klippstolarna och speglarna. Förutom den smala blomstertapeten bryts det svarta och vita av en orange soffgrupp i väntområdet där även produkterna har sin självklara plats.

- Jag vill att salongen ska vara lyxig på alla plan. Det ska vara kvalitet både när det kommer till vår kompetens, valet av produkter och inredningen. Jag vill att kunderna ska känna sig uppskattade när de kommer hit.

Klippstolarna har en fint mönster av blommor.Blommönstret från tapeten återkommer i stolstyget på klippstolarna.

Alla schamponeringsstolar har inbyggd massage.Schamponeringsstolarna Celebrity Prime från Gamma Bross har inbyggd massage så att
kunderna blir riktigt bortskämda.

De tre svarta schamponeringsstolarna har inbyggd massage, för att ge kunderna en extra härlig stund. Celebrity Prime heter de och kommer också från det italienska märket Gamma Bross.

- Först funderade vi på om vi bara skulle ha en stol med massage och de andra två utan, för att dra ner på kostnaderna, men jag kände ändå att jag ville ha massage i alla tre. För kundernas skull, de blir så glada av det.

Redan mycket uppmärksamhet

Den nya salongen i Sundbyberg slog upp dörrarna för första gången vid årsskiftet. Trots att Faadi, i skrivande stund, inte marknadsfört salongen har den redan fått mycket uppmärksamhet från kunder i området.

- Jag trodde att det skulle vara dött eftersom vi öppnade i januari som är den fattigaste månaden, men det har gått bra redan från första dagen. Jag ser att kassan ökar varje dag och nu när hemsidan är klar ska vi börja marknadsföra oss på riktigt.

Framgången med salongen i Kista gjorde det möjligt att öppna en mer salong i Sundbyberg.Faadi Yacob äger och driver både Kista Hårgäng och nu Sumpans Hårgäng, två helt olika
salonger i två olika stadsdelar i Stockholm.

De stora fönstren gör att alla som passerar förbi ser in i den tjusiga salongen och läget, precis vid Bällsta bro, gör att det är riktigt många som passerar varje dag. Sundbyberg är dessutom en stadsdel med både boende och arbetsplatser.

- Här är fullt med lägenheter och företag så det är ett bra läge och jag ser att vi har goda förutsättningar att lyckas här.

Med den nya inredningen som är både inbjudande och exklusiv, och dessutom synlig för hela Sundbyberg genom fönstren, känns den nya salongen redan som en självklar del av Sumpan.

Se även: Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

RefectoCil Care Balm – för långa friska fransar

RefectoCil Care Balm – för långa friska fransar

RefectoCil Care Balm fungerar som en intensiv inpackning under natten för starkare och friskare ögonfransar och ögonbryn.
Biolage R.A.W. Scalp - Serien för en sund hårbotten

Biolage R.A.W. Scalp - Serien för en sund hårbotten

Biolage R.A.W-familjen har fått ett nytt tillskott i form av serien Biolage R.A.W. Scalp. För att ett sunt hår börjar med en sund hårbotten.
ghd introducerer Glacial Blue LImited Edition Collection

ghd introducerer Glacial Blue LImited Edition Collection

ghd introducerar den nya limited edition kollektionen #ghdglacialblue i en frostigt blå nyans inspirerad av höstens och vinterns catwalk-trender.
SP Reverse från Wella System Professional

SP Reverse från Wella System Professional

Wella System Professional: SP Reverse är en serie som lugnar stressat hår, ger tillbaka elasticitet, smidighet och glans, med ett effektivt skydd mot frissighet.
Oribe Gold Lust Mystify Restyling Spray hos Tendenz

Oribe Gold Lust Mystify Restyling Spray hos Tendenz

Gold Lust Mystify Restyling Spray från Oribe återaktiverar gårdagens stylingprodukter, samtidigt som den vårdar och skyddar mot skador från värmeverktyg.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I samband med Avedas 40-årsjubileum anordnades den största kongressen hittills i Avedas historia i Minneapolis, Minnesota och Hair Magazine fick följa med.
Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jessica Lundström

Jessica Lundström

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Jenny Karlsson

Jenny Karlsson

Jenny Karlsson är frisören som vunnit priser och reser världen över för att visa upp sina färdigheter - men hon är framför allt en kreativ själ med både konstnärliga och modeinspirerade sidor.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.