leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Från fart och fläkt i Kista till lyx och design i Sundbyberg. När Faadi Yacob skulle inreda sin nya salong anlitade han Moduline för att skapa en skönhetssalong med frisörerna i fokus, där kunderna känner sig uppskattade.

Skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg.Inredningen i den stora, ljusa salongen i Sundbyberg kommer från Moduline.

Den nyöppnade skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg har både fransförlängning, kosmetisk tatuering, nagelförlängning, fettreducering och botox på menyn, men det är framförallt en frisörsalong. En lyxig sådan. De stora speglarna i mitten av lokalen sätter verkligen håret i fokus, och det är precis det som är meningen.

- Det här är de absolut finaste och största speglarna jag sett på marknaden, berättar ägaren Faadi Yacob, som även driver Kista Hårgäng i Kista galleria.

När Faadi för sex år sedan fick möjlighet att bli delägare i salongen i Kista jobbade han hårt för att få salongen i rullning och sedan dess har omsättningen ökat varje år. Framgången gav honom möjlighet att investera i en ny salong, i ny stil i en ny stadsdel i Stockholm.

- Det har varit så kul att få starta en ny salong i ett nytt område, berättar Faadi. I salongen i Kista är det full fart hela tiden. Det är mer folk i rörelse, lite stökigare och inredningen går i svart, grått och vitt. Det är en helt annan känsla än den vi vill förmedla här.

Det är fokus på lyxig design på den nya salongen. Det är fokus på lyxig design på den nya salongen.De stora speglarna från Gamma Bross senaste kollektion Echoes var det som Faadi föll för. Han beslutade sig för att använda hela serien i salongen.

Endast det bästa

Den nya salongen i Sundbyberg har en helt annan stil. Istället för fart och fläkt ska det här vara lyxigt med fokus på design, där endast det bästa är gott nog. Det märks direkt när man kommer in i den stora, öppna salongen. Även om de stora speglarna mitt i rummet är det första man ser, välkomnas kunderna av en pampig vit receptionsdisk, framför en färgstark blomstertapet, som även den drar blickar till sig.

Inredningen till den nyöppnade salongen kommer från Moduline. Faadi tog kontakt med Tage från Moduline efter att ha blivit rekommenderad av en vän. Tillsammans har de nu inrett och planerat den exklusiva salongen.

De stora speglarna i salongen är från Moduline.

- Vi kollade igenom olika kataloger och jag fastnade framförallt för de stora speglarna. Jag ville ha hela serien men eftersom den var helt ny hade inte ens Tage sett den i verkligheten. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli men den var så fin rent designmässigt så vi valde att chansa, och det blev ju jättebra!

Se även: Stilren rymd på Prins i Vänersborg

Den största delen av frisörinredningen – speglarna, klippstolarna och receptionsdisken – kommer alltså från Gamma Bross senaste kollektion Echoes.

Lyx på alla plan

Svart och vitt dominerar även på Sumpans Hårgäng. Det klassiska schackrutiga golvet kontrasterar fint mot de mjuka linjerna i klippstolarna och speglarna. Förutom den smala blomstertapeten bryts det svarta och vita av en orange soffgrupp i väntområdet där även produkterna har sin självklara plats.

- Jag vill att salongen ska vara lyxig på alla plan. Det ska vara kvalitet både när det kommer till vår kompetens, valet av produkter och inredningen. Jag vill att kunderna ska känna sig uppskattade när de kommer hit.

Klippstolarna har en fint mönster av blommor.Blommönstret från tapeten återkommer i stolstyget på klippstolarna.

Alla schamponeringsstolar har inbyggd massage.Schamponeringsstolarna Celebrity Prime från Gamma Bross har inbyggd massage så att
kunderna blir riktigt bortskämda.

De tre svarta schamponeringsstolarna har inbyggd massage, för att ge kunderna en extra härlig stund. Celebrity Prime heter de och kommer också från det italienska märket Gamma Bross.

- Först funderade vi på om vi bara skulle ha en stol med massage och de andra två utan, för att dra ner på kostnaderna, men jag kände ändå att jag ville ha massage i alla tre. För kundernas skull, de blir så glada av det.

Redan mycket uppmärksamhet

Den nya salongen i Sundbyberg slog upp dörrarna för första gången vid årsskiftet. Trots att Faadi, i skrivande stund, inte marknadsfört salongen har den redan fått mycket uppmärksamhet från kunder i området.

- Jag trodde att det skulle vara dött eftersom vi öppnade i januari som är den fattigaste månaden, men det har gått bra redan från första dagen. Jag ser att kassan ökar varje dag och nu när hemsidan är klar ska vi börja marknadsföra oss på riktigt.

Framgången med salongen i Kista gjorde det möjligt att öppna en mer salong i Sundbyberg.Faadi Yacob äger och driver både Kista Hårgäng och nu Sumpans Hårgäng, två helt olika
salonger i två olika stadsdelar i Stockholm.

De stora fönstren gör att alla som passerar förbi ser in i den tjusiga salongen och läget, precis vid Bällsta bro, gör att det är riktigt många som passerar varje dag. Sundbyberg är dessutom en stadsdel med både boende och arbetsplatser.

- Här är fullt med lägenheter och företag så det är ett bra läge och jag ser att vi har goda förutsättningar att lyckas här.

Med den nya inredningen som är både inbjudande och exklusiv, och dessutom synlig för hela Sundbyberg genom fönstren, känns den nya salongen redan som en självklar del av Sumpan.

Se även: Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Nya produkter se fler produktnyheter

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Den nya serien Color från Kiepe innehåller 15 nya saxar. Colorsaxarna kommer i tre olika längder 5", 5,5" och 6" och finns i fem fina färgalternativ.
Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer är en blandning mellan en volymprodukt och en kräm. Ett lättviktigt skum som ger både volym och mjukhet!
Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Det praktiska jeansförklädet Denim Dress är avsett för dagligt salongsbruk. Material 100% bomull
COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY är en familj med fem färgförstärkande behandlingar. Fyra helt nya färger finns nu hos SESSION.MAP.
Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals växtbaserade hårfärg EOS firar 20 år och lanseras nu i Norden. EOS får håret att se starkt och friskt ut utan att kompromissa med resultatet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.
Marwan ”Marre” Hitti

Marwan ”Marre” Hitti

Marre Hitti har länge varit kädisarnas förstahandsval. Efter sommarens prestigeuppdrag - att göra prinsessan Sofias håruppsättning - är han än mer i ropet.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!