leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lockar som håller formen - och ökar omsättningen i salongen

Fler och fler kunder efterfrågar ett naturligt, lockigt hårsvall. Curlformers by Hairflair ger dig som frisör möjlighet att på ett enkelt sätt erbjuda styling med lång hållbarhet och permanent i en uppdaterad version. Dessutom kan lockarna ge extra klirr i kassan.

Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt.Med Curlformers stabiliseras lockarna genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.

Ordet permanent har fått en något negativ klang på grund av 80-talets hysteri och många ”hemma-permanenters” varierande resultat. Den krusiga pudelfrillan är inte längre särskilt efterfrågad men definierade lockar, vågor och textur har definitivt etsat sig fast i modebilden. Alexandra Malet är Managing Director för Curlformers by Hairflair och har byggt hela sin karriär kring lockar. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att, inte bara ge kunderna ett vackert, lockigt resultat men också för att skapa ökad omsättning i salongen.

Gör det omöjliga möjligt
Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen. När du löser ett långvarigt problem för en kund blir de mer lojala mot dig, framförallt om de tror att du har gjort det omöjliga!

Få eleverna att tjäna pengar
Att planera praktiska elevuppgifter som bidrar till omsättningen är inte alltid lätt. Curlformes är enkla att applicera vilket gör det till ett optimalt jobb för elever och juniorastylister. Det finns ingen risk att håret blir skadat eftersom det inte används någon hög värme och resultatet blir jämna lockar varje gång. Lockarna kan sedan stylas efter kundens önskemål oavsett om det handlar om definierade lockar, volym eller textur.

Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.

Använd torkningstiden effektivt
”One stop shopping” är ett ökande fenomen i skönhetsindustrin. Det är också något som efterfrågas av kunderna som ofta är stressade. Medan lockarna torkar och stabiliseras är det en lönsam idé att erbjuda kunden bryn- eller fransstyling, manikyr eller pedikyr samtidigt som kunden ändå sitter i stolen.

Satsa på bröllop
Vid brudstyling är det viktigt att hitta en balans mellan hållbar styling och en avslappnande atmosfär där brudföljet kan bli bortskämda ordentligt. Du, eller din assistent, kan applicera Curlformers och medan håret torkar kan brudföljet få makeup, manikyr och champagne. Lockarna, som kommer att hålla hela dagen och natten, kan sedan antingen kammas igenom eller sättas upp i en luftig uppsättning. De unga brudtärnorna behöver inte sitta still särskilt länge eftersom de kan leka samtidigt som Curlfomers sitter i håret. Dessutom ser det väldigt roligt ut på bild!

Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Erbjud permanent på nytt sätt
Att lägga en perfekt permanent är inte det lättaste, eller? Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar. En strukturbehandling med Curlformers håller i mellan sex till åtta veckor och resultatet blir direkt droppformade lockar som kunderna önskar.

Vad är Curlformers?
Curlformers är ett säkert sätt att skapa flera sorters hållbara lockar utan att skada håret. Det är ett värmefritt lockverktyg som används antingen till styling eller permanent. Lockarna skapas genom att en liten sektion av fuktigt hår dras genom formen med hjälp av ett verktyg som liknar en virknål. Håret får sedan torka och stabiliseras innan formen dras av. Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Om du är distributör intresserad av att lagerföra Hairflair i Sverige eller frisör som gärna vill köpa Curlformers, vänligen kontakta trade@curlformers.com eller besök www.hairflairprofessional.com.

Text: Camilla Svensson
Foto: Curlformers

Denna advertorial kan även läsas is vårt onlinemagasin. 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Olivia Jonsson (Q&A)

Olivia Jonsson (Q&A)

Trots sin unga ålder har hon ett flertal medaljer och fina utmärkelser i bagaget. Senast för bara några veckor sedan kammade hon hem ännu ett SM-guld, denna gång i kategoin 'Bridal'. Läs om duktiga Olivia Jonsson här:
Rebecca Taylor

Rebecca Taylor

Med tio år på sociala medier i bagaget och en halv miljon följare är hon värd att kallas Instagrams färgdrottning. Läs den exklusiva intervjun med den amerikanska kändisfrisören, Rebecka Taylor!

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.