leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lockar som håller formen - och ökar omsättningen i salongen

Fler och fler kunder efterfrågar ett naturligt, lockigt hårsvall. Curlformers by Hairflair ger dig som frisör möjlighet att på ett enkelt sätt erbjuda styling med lång hållbarhet och permanent i en uppdaterad version. Dessutom kan lockarna ge extra klirr i kassan.

Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt.Med Curlformers stabiliseras lockarna genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.

Ordet permanent har fått en något negativ klang på grund av 80-talets hysteri och många ”hemma-permanenters” varierande resultat. Den krusiga pudelfrillan är inte längre särskilt efterfrågad men definierade lockar, vågor och textur har definitivt etsat sig fast i modebilden. Alexandra Malet är Managing Director för Curlformers by Hairflair och har byggt hela sin karriär kring lockar. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att, inte bara ge kunderna ett vackert, lockigt resultat men också för att skapa ökad omsättning i salongen.

Gör det omöjliga möjligt
Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen. När du löser ett långvarigt problem för en kund blir de mer lojala mot dig, framförallt om de tror att du har gjort det omöjliga!

Få eleverna att tjäna pengar
Att planera praktiska elevuppgifter som bidrar till omsättningen är inte alltid lätt. Curlformes är enkla att applicera vilket gör det till ett optimalt jobb för elever och juniorastylister. Det finns ingen risk att håret blir skadat eftersom det inte används någon hög värme och resultatet blir jämna lockar varje gång. Lockarna kan sedan stylas efter kundens önskemål oavsett om det handlar om definierade lockar, volym eller textur.

Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.

Använd torkningstiden effektivt
”One stop shopping” är ett ökande fenomen i skönhetsindustrin. Det är också något som efterfrågas av kunderna som ofta är stressade. Medan lockarna torkar och stabiliseras är det en lönsam idé att erbjuda kunden bryn- eller fransstyling, manikyr eller pedikyr samtidigt som kunden ändå sitter i stolen.

Satsa på bröllop
Vid brudstyling är det viktigt att hitta en balans mellan hållbar styling och en avslappnande atmosfär där brudföljet kan bli bortskämda ordentligt. Du, eller din assistent, kan applicera Curlformers och medan håret torkar kan brudföljet få makeup, manikyr och champagne. Lockarna, som kommer att hålla hela dagen och natten, kan sedan antingen kammas igenom eller sättas upp i en luftig uppsättning. De unga brudtärnorna behöver inte sitta still särskilt länge eftersom de kan leka samtidigt som Curlfomers sitter i håret. Dessutom ser det väldigt roligt ut på bild!

Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Erbjud permanent på nytt sätt
Att lägga en perfekt permanent är inte det lättaste, eller? Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar. En strukturbehandling med Curlformers håller i mellan sex till åtta veckor och resultatet blir direkt droppformade lockar som kunderna önskar.

Vad är Curlformers?
Curlformers är ett säkert sätt att skapa flera sorters hållbara lockar utan att skada håret. Det är ett värmefritt lockverktyg som används antingen till styling eller permanent. Lockarna skapas genom att en liten sektion av fuktigt hår dras genom formen med hjälp av ett verktyg som liknar en virknål. Håret får sedan torka och stabiliseras innan formen dras av. Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Om du är distributör intresserad av att lagerföra Hairflair i Sverige eller frisör som gärna vill köpa Curlformers, vänligen kontakta trade@curlformers.com eller besök www.hairflairprofessional.com.

Text: Camilla Svensson
Foto: Curlformers

Denna advertorial kan även läsas is vårt onlinemagasin. 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mr. & Mrs.

Mr. & Mrs.

Kristian och Katja öppnade salong Mr. & Mrs. för tre år sedan. Läs intervjun när de berättar om sina tips och hur man lyckas skapa ett riktigt framgångsrecept i en liten stad med bara 15.000 invånare
Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!