leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Limegröna detaljer lyfte Klippotek Warda

 

Stolarna i schamponeringen har limegröna detaljer.


Med limegröna detaljer och matchande väggar blev salongen som ny. Efter att Klippotek Warda köpt nya möbler från Hairmail har kunderna börjat strömma till.

Den lilla salongen i Fisksätra Centrum utanför Stockholm är inte helt enkel att inreda, här finns varken speciellt många räta vinklar eller stora golvutrymmen. Affärslokalen ligger vägg i vägg med en gammal bank, och salongsägare Warda Raihana tror att även hans lokaler en gång tillhört banken.

Vid stolen närmast skyltfönstret står oftast salongens anställde, John Zia, och jobbar.

– Vi har en stol här precis vid skyltfönstret, och de andra längre in i lokalen. Men det är många kunder som tror att vi bara har en stol, de ser inte hela vägen in, säger Warda och pekar på den smala gången som förbinder salongens två delar.

Han tog över lokalerna för sju år sedan, och fick både inredning och stamkunder på köpet. Men för ett år sedan kände han och frun Margrit, som han äger salongen tillsammans med, att det var dags för ett ansiktslyft.

– Många av de gamla tanterna började klaga på att stolarna var för hårda, det var knappt någon stoppning kvar alls, säger han och skrattar.

Warda gissar att den gamla inredningen var över 20 år gammal, så nog var det dags alltid. Som alla duktiga entreprenörer är Warda Raihana prismedveten. Han gjorde grundlig research och efter att ha tittat igenom utbud och jämfört priser från många olika leverantörer föll valet på Hairmail.

– De var klart billigast utan att tumma på kvaliteten. Vi fick också bonus, som gjorde att vi kunde köpa hårvårdsprodukter vi annars inte skulle ha haft råd med. Från början hade vi bara tänkt köpa tre schamponeringsstolar, men det slutade med en hel inredning!

Se även: Touch of Beaty, favorit i Gubbängen

Warda Raihana är nöjd med salongens nya utseende. Den gröna färgen är lite av en favorit, och den har även fallit många av salongens kunder i smaken.

Totalt investerade de i tre schamponeringsstolar, fem frisörstolar och fyra rullvagnar från Hairmail, alla i svart/limegrönt.

– Vi gillade verkligen färgen, både min fru och jag. När vi väl bestämt oss för möblerna kändes det naturligt att måla väggarna i samma gröna färg.

Även kunderna har uppskattat att salongen fått ett ansiktslyft, Warda berättar att många kommit in och berömt den nya inredningen.

– Det gröna, många kunder tycker om det. De säger att salongen blivit fräschare. Kundkretsen har helt klart givit den nya inredningen tummen upp. Det tydligaste beviset är nog att de varje vecka får minst ett par nya kunder, berättar Warda.

– Men vi har väldigt många stamkunder också, de är viktiga för oss. Det är många som är gamla och kanske lite sjuka, som kanske behöver hjälp att få skjuts hem om vädret är dåligt. Då ställer vi alltid upp, det ingår i servicen. Ibland gör vi också hembesök.

Den limegröna färgen kommer igen i all inredning, som här i luckorna på rullvagnen från det italienska möbelmärket Ceriotti, som Hairmail är leverantör för.

Precis som kunderna finns det vissa saker i inredningen som är kvar från den gamla salongen, som till exempel spegelborden. Och även om Warda har planer på att någon gång byta ut dem, så får det nog vänta. 

– Jag funderar på att måla borden svarta, så att de matchar bättre med stolarna. Då funkar de nog att ha kvar ett tag till!

Salongen är liten men charmig, här finns många års hantverk i väggarna.


Text: Cecilia Billgren

Foto: Mikael Sjöberg

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2015.

Se även: Touch of Beaty, favorit i Gubbängen

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Biolage R.A.W. Color Care - hårvårdsserie för färgbehandlat hår

Biolage R.A.W. Color Care - hårvårdsserie för färgbehandlat hår

Den senaste lanseringen från Biolage R.A.W. är Color Care - en hårvårdsserie bestående av schampo, balsam och värmeskydd för färgbehandlat hår.
No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

Schampo och hårmask som bevarar svala silvriga toner och eliminerar gula/orange toner. Finns både för blonda hår och för mörka färgade hår.
Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Torrschampo och styling i samma produkt! Keune Blend Refreshing Balm absorberar fett utan att lämna några rester.
Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Med nya BC Bonacure får du chansen att upptäcka kraften från hudvårdsteknologier för alla olika hårtyper. Läs mer om produkterna här:
BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

Nya Miracurl MKII tar automatiska locktänger till en helt ny nivå. Dina kunder kan få det utseende de önskar med bara ett verktyg.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.
Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Efter 50 år har Cosmoprof vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Spana in allt från mässan här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Benjamin Martin

Benjamin Martin

"Jag vill alltid vara bäst. Det gäller mitt arbete med hår, och det gäller min dans". Och det är precis det drive som har hjälpt Benjamin Martin att komma dit han är idag - ansvarig för Wellas danska tekniker-team.
Tobias Norén och Staffan Johansson

Tobias Norén och Staffan Johansson

I hjärtat av Östermalm i Stockholm ligger en liten, liten bit av England. På salongen Rudeboys samlas anglofiler och musikintresserade lika mycket för att klippa sig som för att lyssna på musik och prata. – Vi vill att salongen ska kännas som ett vardagsrum!

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.