leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Limegröna detaljer lyfte Klippotek Warda

 

Stolarna i schamponeringen har limegröna detaljer.


Med limegröna detaljer och matchande väggar blev salongen som ny. Efter att Klippotek Warda köpt nya möbler från Hairmail har kunderna börjat strömma till.

Den lilla salongen i Fisksätra Centrum utanför Stockholm är inte helt enkel att inreda, här finns varken speciellt många räta vinklar eller stora golvutrymmen. Affärslokalen ligger vägg i vägg med en gammal bank, och salongsägare Warda Raihana tror att även hans lokaler en gång tillhört banken.

Vid stolen närmast skyltfönstret står oftast salongens anställde, John Zia, och jobbar.

– Vi har en stol här precis vid skyltfönstret, och de andra längre in i lokalen. Men det är många kunder som tror att vi bara har en stol, de ser inte hela vägen in, säger Warda och pekar på den smala gången som förbinder salongens två delar.

Han tog över lokalerna för sju år sedan, och fick både inredning och stamkunder på köpet. Men för ett år sedan kände han och frun Margrit, som han äger salongen tillsammans med, att det var dags för ett ansiktslyft.

– Många av de gamla tanterna började klaga på att stolarna var för hårda, det var knappt någon stoppning kvar alls, säger han och skrattar.

Warda gissar att den gamla inredningen var över 20 år gammal, så nog var det dags alltid. Som alla duktiga entreprenörer är Warda Raihana prismedveten. Han gjorde grundlig research och efter att ha tittat igenom utbud och jämfört priser från många olika leverantörer föll valet på Hairmail.

– De var klart billigast utan att tumma på kvaliteten. Vi fick också bonus, som gjorde att vi kunde köpa hårvårdsprodukter vi annars inte skulle ha haft råd med. Från början hade vi bara tänkt köpa tre schamponeringsstolar, men det slutade med en hel inredning!

Se även: Touch of Beaty, favorit i Gubbängen

Warda Raihana är nöjd med salongens nya utseende. Den gröna färgen är lite av en favorit, och den har även fallit många av salongens kunder i smaken.

Totalt investerade de i tre schamponeringsstolar, fem frisörstolar och fyra rullvagnar från Hairmail, alla i svart/limegrönt.

– Vi gillade verkligen färgen, både min fru och jag. När vi väl bestämt oss för möblerna kändes det naturligt att måla väggarna i samma gröna färg.

Även kunderna har uppskattat att salongen fått ett ansiktslyft, Warda berättar att många kommit in och berömt den nya inredningen.

– Det gröna, många kunder tycker om det. De säger att salongen blivit fräschare. Kundkretsen har helt klart givit den nya inredningen tummen upp. Det tydligaste beviset är nog att de varje vecka får minst ett par nya kunder, berättar Warda.

– Men vi har väldigt många stamkunder också, de är viktiga för oss. Det är många som är gamla och kanske lite sjuka, som kanske behöver hjälp att få skjuts hem om vädret är dåligt. Då ställer vi alltid upp, det ingår i servicen. Ibland gör vi också hembesök.

Den limegröna färgen kommer igen i all inredning, som här i luckorna på rullvagnen från det italienska möbelmärket Ceriotti, som Hairmail är leverantör för.

Precis som kunderna finns det vissa saker i inredningen som är kvar från den gamla salongen, som till exempel spegelborden. Och även om Warda har planer på att någon gång byta ut dem, så får det nog vänta. 

– Jag funderar på att måla borden svarta, så att de matchar bättre med stolarna. Då funkar de nog att ha kvar ett tag till!

Salongen är liten men charmig, här finns många års hantverk i väggarna.


Text: Cecilia Billgren

Foto: Mikael Sjöberg

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2015.

Se även: Touch of Beaty, favorit i Gubbängen

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.
Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp Family från Oribe - hos Tendenz

Serene Scalp är serien som ger näring till både hår och hårbotten. Schampo. balsam och leave-on behandling arbetar för att skapa en hälsosam hårbotten.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Benjamin Martin (2015)

Benjamin Martin (2015)

Under den spektakulära Sebastianshowen Eclipse Art i Köpenhamn, som sammanföll med solförmörkelsen i slutet av mars, var det Benjamin Martin som höll i trådarna. Han är Nordic Creative Leader för Sebastian, men även för Nioxin och Sassoon.
Cathrin Bernval Norlin (Q&A)

Cathrin Bernval Norlin (Q&A)

Cathrin är en svensk frisör som, sedan många år tillbaka, bor och jobbar i Oslo. Hon har jobbar på På Håret Skøyen och ingår även i deras duktiga kreativa team. Läs mer om henne här!

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.