leverantörer

Frisörkurser

Webshops

L:a Kvarteret följer sin röda tråd

”Det gäller att vara unik, på sitt eget sätt”, säger Sandra Ragén, en av delägarna i L:a Kvarteret i Örebro. Konceptets röda tråd följer med i företagets alla delar vilket har skapat en hemtrevlig och lyxig atmosfär med fokus på detaljerna.

De tre ägarna gör allt tillsammans men delar upp arbetet med att driva salongen efter olika ansvarsområden.De tre ägarna gör allt tillsammans men delar upp arbetet med att driva salongen efter olika ansvarsområden. ”Många tycker kanske att det är svårt att vara flera om att äga och driva ett företag men för oss är det lättare, vi kompletterar varandra väldigt bra”, säger Sandra Ragén.

På Öster i Örebro, i det lugna området bara ett stenkast från stadens puls, ligger L:a Kvarteret. Salongen, som ägs och drivs av de tre frisörerna Sandra Ragén, Linah Polvora och Carolina Eldh har ett genomgående tema, en röd tråd, som genomsyrar salongens alla delar.

Idén till att skapa L:a Kvarteret kom till på grund av att de tre frisörerna, som alla arbetat tillsammans tidigare, ville utvecklas och skapa något nytt.

- Vi trivdes väldigt bra på den salongen där vi var men vi tyckte att det var dags att testa något annat, berättar Sandra. Tajmingen var rätt och vi delade samma visioner och drömmar.

L:a Kvarteret följer sin röda tråd.

L:a Kvarteret följer sin röda tråd.L:a Kvarteret följer sin röda tråd.

”Väggen”, som delar av salongen, består av ett rutnät av järnstänger. Den skärmar av utan att stänga in.”Väggen”, som delar av salongen, består av ett rutnät av järnstänger. Den skärmar av utan att stänga in.

Ett litet kvarter
Steg ett för att öppna en ny salong är en lokal. De tre frisörerna tog god tid på sig för att hitta rätt men när lokalen på Kristinagatan på Öster i Örebro dök upp, tog det inte lång stund innan de hade bestämt sig. Lokalen hade både rymd och karaktär.

- Den kändes luftig men inte stel och kal, samtidigt hade den personlighet med knarrande golv och många små detaljer.

L:a Kvarteret följer sin röda tråd.

Eftersom lokalen inte hade använts som salong tidigare fick de bygga om en del, flytta väggar och dra nya ledningar för att få schamponeringen på rätt plats.Eftersom lokalen inte hade använts som salong tidigare fick de bygga om en del, flytta väggar och dra nya ledningar för att få schamponeringen på rätt plats.Eftersom lokalen inte hade använts som salong tidigare fick de bygga om en del, flytta väggar och dra nya ledningar för att få schamponeringen på rätt plats.

Redan från start visste Sandra, Carolina och Linah att de ville komplettera salongen med en skönhetsavdelning med nagelteknolog, hudterapeut med mera. Lokalen de hade hittat var för liten för att rymma allt men som tur var blev lokalen vid sidan om också ledig, så det var bara att slå till på den också.

- Vi har alltså två lokaler bredvid varandra och det var därför namnet L:a Kvarteret kändes så bra, vi är som ett litet kvarter. Till en början tänkte vi att det skulle bli ett problem att inte allt var i samma lokal men det har visat sig att det var bra eftersom skönhetsavdelningen blir mycket lugnare. De som får ansiktsbehandling eller gör fransar slipper höra på våra fönar och allt kackel i salongen.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Text: Camilla Svensson
Foto: L:a Kvarteret

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jay Mahmood

Jay Mahmood

Jay Mahmood har blivit en av branschens största namn inom sitt område. Nu åker han världen över med Goldwells utbildningsprogram i klippning.
Marta Spizewska

Marta Spizewska

Resor, glamourösa visningar och utbildningar världen över. Hair Magazine stal en pratstund med Marta Spizewska, kreativ chef för Wella i Norden.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.